שוקל להחזיר את ה 681 לאמזון ולקנות X3300W, דעתכם?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
Zachn פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1538
נתן תודות: 195 פעמים
קיבל תודות: 211 פעמים

שליחה #1 

קיבלתי את הרסיבר שלי לפני כמה ימים ואני מוכרח להגיד שאני קצת מאוכזב. התגובות שלו איטיות מאוד בהשוואה ל-471 הישן שלי, למשל להחליף אינפוטים לוקח לפחות פי 2-3 יותר זמן, ממשק המשתמש מאוד outdated ומעצבן, ואיכות הסאונד טובה, אבל ציפיתי ליותר. הבעיה העיקרית שלי היא שהמידים שלו קצת מוגזמים מדי, גם אחרי כיול YPAO והחלפת פריסטים ב-EQ לא הצלחתי להגיע לתוצאות טובות.

אפשרי להחזיר אותו לאמזון, שוקל לעשות זאת ולקחת X3300W במקום. מה דעתכם? מה היתרונות והחסרונות? תודה

gombi
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 153
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #2 

@Zachn
מסכים לגבי איכות הסאונד של ה 681. לדעתי, הדגם המינימלי של ימאהה עבור איכות סאונד ראויה זה ה RX-A1060, אבל המחיר...

לגבי דנון אין לי נסיון. גם אותי מענייו לדעת מה ה 3300 יכול לתת, למרות שאני די מכור לצליל של ימאהה (ברמות הגבוהות, כמובן) וליכולות ה DSP שלהם, שאין שני להן. כמוכן איכות הבניה והאמינות.

Zachn פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

תודה על התגובה, ה-681 הוא בעיקרון RX-A760 ״מסורס״, מבחינת איכות הרכיבים הפנימיים אבל ההגברה הפנימית ממה שהבנתי זהה. עם זאת אני לא מקבל ממנו את הסאונד שרציתי. הבאס מוגזם לי מדי והמידים לא מעודנים, מרגיש קצת נפוח מדי קצת קשה להסביר את זה. על הדנון שמעתי רק דברים טובים השאלה אם ההחלפה שווה את זה. מישהו עם 3300 שיכול לתת קצת מידע אולי?

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4591
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 427 פעמים

שליחה #4 

אולי אחד מהרוכשים החדשים של הדנון יכול לקפוץ אליך עם הרסיבר ולבדוק.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 673 פעמים

שליחה #5 

לדעתי, יש לך בעיה בכיול, אתה נותן לו יותר מדי כוח. תכבה את רוב הפיצ'רים, תשחק עוד עם הEQ, תוודא שהכל כיול כמו שצריך והרמקולים מוגדרים נכון. אבל אני אומר את זה על פי ניחוש, הרגשה שלי...:wink:

בכל מקרה, לפני החלפה כזאת, דבר עם אמזון, תראה מה הנוהלים, דבר שני, תבדוק שה3300 זמין ושווה, כי אתה יכול לקחת גם את ה2300, לא תרגיש בהבדל. אבל אתה חייב להקשיב לו.

mika363
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 39
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #6 

@Zachn
·ה denon 3300 רסיבר פצצה
יש ברשותי אחד כזה
מגיב מהר ,סאונד איכותי
וגם הספק די גבוהה לדחוף רמקולים
מומלץ

Zachn פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

תודה על התגובות. כבר דיברתי עם אמזון, הם הסכימו לקבל חזרה את המוצר ולשלם לי על עלות המשלוח, מכיוון שלרסיבר יש בעיה קטנה שלפעמים הוא מחליף אינפוטים על דעת עצמו ולפעמים גם התפריט קופא. כבר הזמנתי איסוף של DHL למחר. כרגע מתלבט אם להשאר עם ה-471 שלי ולסחוב איתו או כבר להזמין משהו חדש. אחרי הסאונד של ה-681 התאכזבתי ממש... דיברתי עם בעל חנות סאונד שאמר לי שרוב הרסיברים העכשוויים של קולנוע ביתי מכוונים כך שהמידים יותר מודגשים והבאס מעט נפוח. יש פה אמת? הוא המליץ לי להסתכל על המרנץ 5011 בשביל לקבל את הסאונד של רסיברים מלפני כמה שנים.

מה אומרים?
נערך לאחרונה על ידי Zachn ב 20/12/2016 19:15, נערך פעם 1 בסך הכל.

avilior
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1629
נתן תודות: 191 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #8 

נשמע לי כמו אמירה כללית מדי וחסרת כל בסיס. מה זה סאונד מיושן? לפי דעתי הרסיבר שלך לא מכויל כראוי. בכל מקרה, טוב עשית שהחזרת אותו בגלל שהוא תקול. מה חסר לך ביחס לרסיבר הנוכחי שלך?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32981
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #9 

קח בחשבון שהאפליקציה לסמארטפון/טאבלט של דנון קצת מאכזבת, וזו נקודת החולשה של דנון לעומת הדגמים המתחרים.
מעבר לכך, רסיבר מעולה.
אני קניתי את ה-2300.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7442
נתן תודות: 498 פעמים
קיבל תודות: 981 פעמים

שליחה #10 

Zachn כתב: דיברתי עם בעל חנות סאונד שאמר לי שרוב הרסיברים העכשוויים של קולנוע ביתי מכוונים כך שהמידים יותר מודגשים והבאס מעט נפוח. יש פה אמת? הוא המליץ לי להסתכל על המרנץ 5010 בשביל לקבל את הסאונד של רסיברים מלפני כמה שנים.

מה אומרים?
...
·

קשקוש

Zachn פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

גם אני לא ממש הבנתי מה הכוונה באמירה הזו, הוא הסביר שהכוונה לסאונד יותר מלא ומוזיקלי מהמרנץ...

בכל מקרה, כן הימאהה תקול ומחר חוזר לאמזון. סיכוי טוב שגם הוא לא היה מכוייל כראוי.

לגבי הרסיבר הנוכחי כל רסיבר עכשווי בגדול יתאים לי, אני צריך 5.1 עם מערכת כיול, תמיכה ב 4K, HDR, HDCP 2.2. מבחינת אפליקציה, זה ממש לא חלק מהשיקול כאן, אני לא ממש משתמש בשליטה מהאפליקציה ומסתדר עם השלט, או מקודד את הכפתורים שאני צריך לשלט של יס.

ה-2300 מאוד קורץ לי הבנתי שההגברה שלו זהה לחלוטין ל-3300 מינוס 5W פר ערוץ. בנוסף אודיסי זה פלוס ואני גם ממש אוהב את הממשק משתמש שלו. הממשק של ימאהה ארכאי ומעצבן אני לא מבין למה הם לא מחליפים אותו.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #12 

אין שום דבר רע בדנון, הוא עושה הכל טוב, נותן את כל מה שצריך. מערכת כיול טוב (אישית לא נותן אמון כזה גדול במערכות הללו, לפעמים רק צרות), הגברה טובה. על הנייר הוא מעולה. יש רק שאלה אחת, האם אתה מתחבר לצליל שלו.

בכל מקרה, אכן אין צורך ב3300. גם ב2300, ה1300 מעולה ונותן מספיק כוח להפעיל רמקולים סבירים בוליאום מאוד גבוה, הרבה יותר ממה שאתה תשמע. אתה צריך לשים לב לשינוים הקטנים בין הדגמים, לרוב זה יותר כניסות HDMI, יותר חיבורים, יותר אפשריוות לZONE B וכדומה, ההגברה די זהה, אין הבדל ממשי בין 100 וואט ל150. אולי זה 50% תוספת בהספק, במציאות זה אפילו לא יורגש בווליואם. זה כמובן ויש לך רמקולים עם נצילות סבירה ועכבה רגילה. כך שתתעלם מכל המספרים הללו ותתרכז בפיצרים וכניסות HDMI ובמחיר.
ה2300 - יעלה כ2500.
ה1300 - כ1900
ה3300 -3800.
ורק בשביל הצחוקים, ה 4200 כ6600.

אז ה1300 הכי משתלם אבל לא בהפרש ענק. מצד שני, את ה600 שקל היתי שם בצד לשידרוג מורגש בהרבה.

Zachn פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

תודה, יש לי עוד שאלה קטנה: איך האמינות של הדנון?

למשל בטופיק הזה: http://www.avsforum.com/forum/90-receiv ... ility.html

הרוב אומרים שימאהה הכי אמינים מכיוון שהם היחידים שבאמת מייצרים את הרסיברים בעצמם ולא עושים Outsource לחלקים כמו דנון ומרנץ. האם הדנונים הנוכחיים ידועים כבעייתיים? פשוט לא בא לי להזמין ואז להתחרט שלא הלכתי שוב עם ימאהה. יש לי כרגע ימאהה בבית שנותן פה עבודה 5 שנים בלי תקלה אחת מהיום שקניתי אותו אז ומכיוון שאין לי נסיון קודם עם דנון אני מעט חשדן.

עוד דבר שקראתי זה שלמרות שהדנון מגיע עם ספק כח חזק יותר, הימאהה יותר טוב בניצול והספק החשמל להגברה, אני לא ממש מבין בזה אז אני לא יודע להגיד כמה זה מדויק אבל אשמח לדעת.

לגבי ה 2300 מול ה-3300, בטופיק הזה: http://www.avsforum.com/forum/90-receiv ... d-faq.html

מצאתי את הדברים הבאים:

- X3300W - MSRP $999, 7.2CH, 105W, HDMI In/Out (8/2, main/Zone 2 outputs) - avail July (now)

Upgrading from the X2300W adds: Zone 2 custom settings (bass, treble, HPF, stereo/mono), 12v trigger (1), DSD over HDMI, Zone 2 HDMI Monitor output, HDMI/digital PCM 2.0 audio to Zone 2 speaker posts/pre-outs, GUI over 4k video, 4k/60Hz upscaling, and the lowest model with 7.2 main zone pre-outs. No noticeable difference in power, but much better audio quality using the more advanced Audyssey MultEQ XT32 and Sub EQ HT (dual sub level/delay).

במיוחד מה שמשך פה את העין זה שרשום שאיכות הסאונד ב-3300 תהיה עדיפה עקב מערכת אודיסי יותר מתקדמת שמכיילת גם סאב, וגם Upscale ל-4K שמשום מה רשום שלא קיים ב-2300 אבל נראה לי שזו טעות כי באתר של דנון רשום שכן...

חפרתי :) אשמח להתייחסות תודה

הקדמיים שלי הם Paradigm Monitor 7 v7, הם די נצילים אז אני מאמין שלא תהיה שום בעיה למגבר כמו ה-2300 או ה-3300 להניע אותם.

gombi
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 153
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #14 

@Zachn
אני חושב שעוד אלמנט חשוב זה שב 3300 יש יציאות Pre ל 7.2 ערוצים, שזה מאוד חשוב למקרה שתרצה להשתמש במגבר רק כפרוססור או אם לא תהיה מרוצה מהדחיפה של הקדמיים.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #15 

Zachn כתב:תודה, יש לי עוד שאלה קטנה: איך האמינות של הדנון?

למשל בטופיק הזה: http://www.avsforum.com/forum/90-receiv ... ility.html

הרוב אומרים שימאהה הכי אמינים מכיוון שהם היחידים שבאמת מייצרים את הרסיברים בעצמם ולא עושים Outsource לחלקים כמו דנון ומרנץ. האם הדנונים הנוכחיים ידועים כבעייתיים? פשוט לא בא לי להזמין ואז להתחרט שלא הלכתי שוב עם ימאהה. יש לי כרגע ימאהה בבית שנותן פה עבודה 5 שנים בלי תקלה אחת מהיום שקניתי אותו אז ומכיוון שאין לי נסיון קודם עם דנון אני מעט חשדן.

עוד דבר שקראתי זה שלמרות שהדנון מגיע עם ספק כח חזק יותר, הימאהה יותר טוב בניצול והספק החשמל להגברה, אני לא ממש מבין בזה אז אני לא יודע להגיד כמה זה מדויק אבל אשמח לדעת.

לגבי ה 2300 מול ה-3300, בטופיק הזה: http://www.avsforum.com/forum/90-receiv ... d-faq.html

מצאתי את הדברים הבאים:

- X3300W - MSRP $999, 7.2CH, 105W, HDMI In/Out (8/2, main/Zone 2 outputs) - avail July (now)

Upgrading from the X2300W adds: Zone 2 custom settings (bass, treble, HPF, stereo/mono), 12v trigger (1), DSD over HDMI, Zone 2 HDMI Monitor output, HDMI/digital PCM 2.0 audio to Zone 2 speaker posts/pre-outs, GUI over 4k video, 4k/60Hz upscaling, and the lowest model with 7.2 main zone pre-outs. No noticeable difference in power, but much better audio quality using the more advanced Audyssey MultEQ XT32 and Sub EQ HT (dual sub level/delay).

במיוחד מה שמשך פה את העין זה שרשום שאיכות הסאונד ב-3300 תהיה עדיפה עקב מערכת אודיסי יותר מתקדמת שמכיילת גם סאב, וגם Upscale ל-4K שמשום מה רשום שלא קיים ב-2300 אבל נראה לי שזו טעות כי באתר של דנון רשום שכן...

חפרתי :) אשמח להתייחסות תודה

הקדמיים שלי הם Paradigm Monitor 7 v7, הם די נצילים אז אני מאמין שלא תהיה שום בעיה למגבר כמו ה-2300 או ה-3300 להניע אותם.
...
·כל המוצרים אותו הדבר, תהיה רציני. ברמות הללו כולם מייצרים הכל בסין. ולך זה לא משנה, אתה יכול לקנות את הרסביר הכי טוב אבל הוא יגיע תקול, יש פה עניין של מזל. כל עוד אין איזה פגם סידרתי, לא ממש ניתן להתייחס לשאלה של אמינות. אלה מוצרים שמתחלפים כל שנה אבל הבסיס נשמר כמה שנים אז אם היתה בעיה כמו שלדוגמה היתה עם רסיברים של אונקיו וכרטיסי HDMI נשרפים, אז לא הינו ממליצים לחצי מהפורום לקנות את הדנון.

לגבי ההבדלים, כמו שאמרתי לך, ההבדל הוא מזערי לרוב האנשים, אתה ורק אתה יכול להגיד האם חשוב לך כל התוספות הללו והאם זה שווה את ההפרש. לי לדוגמה, ממש לא מעניין זון 2 וכל מה שקשור לזה (שים לב, רוב ההבדלים הם אכן דברים הקשורים לזון 2 והעברת ווידוא) , אבל הפרה-אוטים, לי, מאוד חשובים, מה איתך? האם התוספות הקטנות הללו מצדיקות כ1300 שקל?

לגבי האיכות הטובה יותר, שים לב, זאת לא איכות טובה יותר של הסאונד אלה מערכת כיול טובה יותר. האם זה אומר שתקבל סאונד טוב יותר? לא ניתן לדעת. אולי, אבל לא בהכרך. אבל כמו שאמרתי, אני סקפטי בכל הנגעו למערכות כיול ואם אתה כבר חופר בעוד פורומים, תראה כמה אנשים בAVS לא מרוצים מהכיול אודיסי וכמה בעיות יש עם זה. אבל זה לא הדיבור אז בוא נשים את זה בצד בנתיים.

אני עדיין אומר לך, ה1300 יעשה את העובדה בדיוק כמו ה3300, אלה אם כן אתה חייב פיצ'ר שאין לו. ואת הכמעט 2000 שקל הפרש בינהים שים על סאב טוב (עם קצת כמובן). אתה תרגיש סאב טוב, הרבה יותר מפרה-אוט של זון 2.
האם כבר שמעת את הרסבירים? כי לשבת כל הזמן ולהשוואת נתונים יבשים יכול לגרום לכאב ראש גדול. תוסיף לזה את העובדה שרוב הנתונים הם מהיצרן ולא נבדקו, שיש כמה וכמה דעות לכל כיוון אפשרי, אפשר להשתגע.

Zachn פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

תודה על הפירוט, מחר אלך לשמוע ולהחליט. בינתיים ה-471 מחזיק אותי בחיים.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #17 

Zachn כתב:תודה על הפירוט, מחר אלך לשמוע ולהחליט. בינתיים ה-471 מחזיק אותי בחיים.
...
·אתה תשרוד, רק תזהר מכל הטריקים של מוכרים (מקור טוב מדי, אקוסטיקה משפורת, רמקולים מעולים וסאב מטורף).

Zachn פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

אתה אומר שכדאי לבקש לשמוע אותו עם רמקול וסאב כניסה?

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #19 

Zachn כתב:אתה אומר שכדאי לבקש לשמוע אותו עם רמקול וסאב כניסה?
...
·עדיף משהו כמו שלך אחרת אין לזה הרבה משמעות. אם הוא ישים לך רמקול ב20K$, מה יצא מזה?

Zachn פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

ברור, מחר נהיה יותר חכמים. תודה

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”