מישהו מכיר בונה כבלים או יכול לתת עצה?

כבלים, מתאמים, מחברים, מפצלים, מעמדים וכו'
שלח תגובה
Mumford פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 43
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

קיבלתי טייפ 24 ערוצים של tascam ואני רוצה להשמיש אותו. העניין הוא שחסר הכבל בין הטייפ לבין ספק הכוח שלו. מדובר בכבל d sub בעל 50 פינים, צד נקבי וצד זכרי.
הטריק הוא שההארקה צריכה להיות מחוברת לפין 33 בצד של הנקבה. השאר זה pin to pin סטנדרטי.

חרשתי את האינטרנט ואין כבלים כאלה..יש d sub 50 פינים רגילים אך ללא ההארקה שאני צריך.
בדקתי עם amphenol לגבי חיווט עצמי מחדש והם אומרים שהכבלים שלהם "molded and glued". ועל כן לא ניתן לשנותם.

זה הכבל בעיקרון :

http://www.cablesondemand.com/product/C ... Akyx8P8HAQ

בקיצר, אני מחפש מישהו שיוכל לעזור לי או עצה מקורית..

מישהו מכיר?
תודה מראש

ZiggyMan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2833
נתן תודות: 77 פעמים
קיבל תודות: 277 פעמים

שליחה #2 

חפש כזה כבל עם חיבורים לא יצוקים ואז תוכל להחליף מה שתרצה. למשל:
http://www.ebay.com/itm/D-Sub-50-pin-GP ... 2049476942

לחלופין קנה את הכבל שמצאת, תוריד בידוד מאמצע הכבל, זהה את החוט הספציפי שאתה צריך לגשר בעזרת מולטימטר עם ראשי סיכה בהם ניתן לדקור את החוטים בלי לחשוף אותם, בצע את מה שצריך, וסגור הכל בחזרה עם איזולירבנד או בכל דרך שתמצא לנכון.

אופציה נוספת; כיוון שאין באמת 50 חיבורים שונים בין טייפ לספק, וסביר להניח שעוברים שם 5~3 מתחים שונים בלבד שפשוט מגושרים בין החוטים כדי להעביר זרם גבוה- אפשר לקחת את שניהם למעבדה, שיפתחו את הספק והטייפ, וימצאו חיבור נורמלי עם מעט פינים עבים יותר, או שפשוט יחברו לך את החלקים חיבור קבוע.
..

Mumford פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

ZiggyMan כתב:חפש כזה כבל עם חיבורים לא יצוקים ואז תוכל להחליף מה שתרצה. למשל:
http://www.ebay.com/itm/D-Sub-50-pin-GP ... 2049476942

לחלופין קנה את הכבל שמצאת, תוריד בידוד מאמצע הכבל, זהה את החוט הספציפי שאתה צריך לגשר בעזרת מולטימטר עם ראשי סיכה בהם ניתן לדקור את החוטים בלי לחשוף אותם, בצע את מה שצריך, וסגור הכל בחזרה עם איזולירבנד או בכל דרך שתמצא לנכון.

אופציה נוספת; כיוון שאין באמת 50 חיבורים שונים בין טייפ לספק, וסביר להניח שעוברים שם 5~3 מתחים שונים בלבד שפשוט מגושרים בין החוטים כדי להעביר זרם גבוה- אפשר לקחת את שניהם למעבדה, שיפתחו את הספק והטייפ, וימצאו חיבור נורמלי עם מעט פינים עבים יותר, או שפשוט יחברו לך את החלקים חיבור קבוע.
...
תודה על התשובה

זה המיפוי פינים ככל הנראה:
1.+12v(A)
2. G(A)
3. G(A)
4. -12V(A)

7. +12v(B)
8. G ( B)
9. G ( B)
10. -12V(B)

13. +5v
14. G(+5v)
15. G(+5v)
16. G(+5v)

18. +12v
19. G(+12v)

22. +24v/+12v
23. G(+24v/+12v)

28. +5v
29. (NC)
30. (NC)

33. SHIELD (CHASSIS GND)
34. +12v
35. G(+12v)

37. +11v

40. +15v
41. G(+15v)
42. AC
43. AC
44. PLAY FLASH

47. +24V
48. G(+24v

הנה הסכמה:

[img2=524x945]http://homerecording.com/bbs/attachment ... 1481760537[/img2]

וזה החיבור על הטייפ שניתן לראות שרק חלק מהפינים משומשים:

[img2=400x155]http://homerecording.com/bbs/attachment ... 39&thumb=1[/img2]

אני חושב שהפתרון הכי זול וקל יהיה באמת לקנות את הכבל שהצעת. אבל מה דעתך על החוטים האלה שבורחים מהכניסה אל המחברים? נראה כאילו קצת התעללו בכבל

האפשרות של הכבל מamphenol מסובכת (לפחות לי אישית), כי צריך לחווט מחדש את כל החוטים עם מחבר נוסף שאקנה.

אבל האופציה השלישית שהעלת אפשרית..האם לדעתך מדובר בעסק יקר?

הטייפ אגב הוא TASCAM MSR24S.

תודה!

ZiggyMan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

לא הבנתי מה הבעיה בכבל ישיר?
פין 33 מחבר בין סיכוך הספק לסיכוך הטייפ. אין צורך לחבר אותו להארקה, או למשהו אחר. סימון ההארקה בשרטוט מתייחס לחיבור פנימי של פין זה למארז בשני הצדדים. זה לא שונה משאר החוטים בכבל. הכבל שמצאת מצויין כמו שהוא.

(גם נראה לי שלא קראת לעומק את האפשרות השניה. לא מדובר על לחתוך ולחווט מחדש, מדובר רק על איתור חוט בודד וחיבור לאן שצריך (חוט אחר בצמה) אבל בכל מקרה לא רלוונטי כעת)
..

Mumford פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

ZiggyMan כתב:לא הבנתי מה הבעיה בכבל ישיר?
פין 33 מחבר בין סיכוך הספק לסיכוך הטייפ. אין צורך לחבר אותו להארקה, או למשהו אחר. סימון ההארקה בשרטוט מתייחס לחיבור פנימי של פין זה למארז בשני הצדדים. זה לא שונה משאר החוטים בכבל. הכבל שמצאת מצויין כמו שהוא.

(גם נראה לי שלא קראת לעומק את האפשרות השניה. לא מדובר על לחתוך ולחווט מחדש, מדובר רק על איתור חוט בודד וחיבור לאן שצריך (חוט אחר בצמה) אבל בכל מקרה לא רלוונטי כעת)
...
כן, אתה צודק, טעיתי.

חשבתי שהמינוח האמריקאי shielding מתייחס להארקה, התייעצתי בפורום אמריקאי שבו המליצו לי :
You want to look for a 50-pin DSUB cable, male connector on one end, female on the other, and it needs to be" shielded. Once you get it you'll need to find a way to bond the cable shield to pin 33 at the tape machine end of the cable."

למעשה Shielding זה סיכוך אם אינני טועה.
אז אם כך הכבל הסטנדרטי יעשה את העבודה. מה אתה חושב על מה שנאמר בפורום של חברינו מחו"ל? יש היגיון בדבריו לגבי הסיכוך?

מצאתי בהקשר הזה לגבי הארקה של הסיכוך : http://forum.allaboutcircuits.com/threa ... und.71926/

תודה

ZiggyMan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

כמובן צריך לוודא שהכבל מסוכך. במקרה הזה ההארקה תהייה מחוברת לסיכוך גם בלי קשר לפין 33, ואין צורך לחבר בינהם.
הקונקטורים העשויים מתכת בשני הצדדים מחוברים חשמלית לסיכוך/הארקה של שני המארזים. הקונקטורים בכבל גם הם מחוברים לסיכוך הכבל.

הכבל בלינק הראשון שלך מסוכך כמובן.
..

Mumford פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

ZiggyMan כתב:כמובן צריך לוודא שהכבל מסוכך. במקרה הזה ההארקה תהייה מחוברת לסיכוך גם בלי קשר לפין 33, ואין צורך לחבר בינהם.
הקונקטורים העשויים מתכת בשני הצדדים מחוברים חשמלית לסיכוך/הארקה של שני המארזים. הקונקטורים בכבל גם הם מחוברים לסיכוך הכבל.

הכבל בלינק הראשון שלך מסוכך כמובן.
...
·אחלה. אני אזמין מAMPHENOL אם כך

תודה רבה על עזרתך

עריכה: ורק לשם הבנה כללית שלי.. איך נמנע ground loop בתוך המעגל הזה? אם הסיכוך מחובר להארקה משני הצדדים

ZiggyMan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

מי שתכנן את המכשיר החליט שזה כך.
אין לי ספק שהכל מגושר בפנים.
..

שלח תגובה