שאלה על השפעת שינוי קטרים בצנרת על לחץ
להבנתי, במסלול "החליטה" במכונת hx יש כמה קטרים למעברי המים, למשל יציאת המשאבה ושרוול מחליף החום, לפעמים גם במקומות אחרים לאורך הצנרת.
ה opv נמצא,עד כמה שאני יודע, איפה שהוא לפני מחליף החום, כלומר המים יוצאים ממנו בלחץ 9 בר, במעבר בקוטר 1/8", אבל מה קורה ללחץ הזה כשקוטר המעבר גדל, למשל בשרוול מחליף החום?
ה opv נמצא,עד כמה שאני יודע, איפה שהוא לפני מחליף החום, כלומר המים יוצאים ממנו בלחץ 9 בר, במעבר בקוטר 1/8", אבל מה קורה ללחץ הזה כשקוטר המעבר גדל, למשל בשרוול מחליף החום?
- omridabbah
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 572
- נתן תודות: 165 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
אין השפעה על הלחץ.
לחץ תמיד יהיה זהה.
לחץ תמיד יהיה זהה.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
אם יש דיזה במחליף חום אז היא תקטין את מהירות זרימת המים אבל הלחץ נשאר למה שנקבע אחרי ה OPV. הלחץ בכל מקום זהה.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
זה קצת מבלבל. חפש תגובה שלי מלפני כמה שבועות בנושא ספיקה, לחץ וקוטר צינור.
בגדול - אם מורידים את קוטר הצינור הספיקה (שהיא כמות המים) יורדת אבל הלחץ נשמר.
בד"כ משחקים עם גדלי צינורות כדי להשפיע על הטרמוסיפון ומהירות ירידת המים אל הראש - שמשפיעה על שלב הפרה-אינפיוז'ן לפני החליטה עצמה.
בגדול - אם מורידים את קוטר הצינור הספיקה (שהיא כמות המים) יורדת אבל הלחץ נשמר.
בד"כ משחקים עם גדלי צינורות כדי להשפיע על הטרמוסיפון ומהירות ירידת המים אל הראש - שמשפיעה על שלב הפרה-אינפיוז'ן לפני החליטה עצמה.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
תודה על התשובות. קראתי את השרשור המעניין על ה opv האלקטרוני.
אני עדיין לא מצליח להבין איך הלחץ נשמר גם כשהמערכת נפתחת, בחליטה, ומצד אחד יוצאים מים מצינור בקוטר קטן יותר, מקוטר המשאבה שממלאת אותו....? ב(חוסר) הבנה שלי, ההבדל בספיקה אמור ליצור ירידה בלחץ
אני עדיין לא מצליח להבין איך הלחץ נשמר גם כשהמערכת נפתחת, בחליטה, ומצד אחד יוצאים מים מצינור בקוטר קטן יותר, מקוטר המשאבה שממלאת אותו....? ב(חוסר) הבנה שלי, ההבדל בספיקה אמור ליצור ירידה בלחץ