עזרה בבחירת אחוריים וסנטר

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
SagiLow פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 116
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #1 

אז כרגע יש לי מגבר Yamaha rx-v679
קדמיים יש לי wharfadale diamond 220
אני מתכוון לבנות מערכת 5.1 בשלבים כאשר השלב הבא זה אחוריים וסנטר.
חשבתי על תקציב של 1600-1800 שח לשניהם.
ממה שראיתי אני יכול למשל לקנות 2 אחוריים TL2 + סנטר של Polk Audio TL3 באמזון ארהב ב 400$ (395 ליתר דיוק).
ראיתי המלצות על monitor audio mass אבל לא ראיתי שמוכרים את הסאטלייטים/סנטר בנפרד

מה דעתכם על ההרכב ? האם יש שלישייה טובה יותר במחיר הזה ?

yonyz
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1904
נתן תודות: 90 פעמים
קיבל תודות: 118 פעמים

שליחה #2 

קנה סנטר רק מאותה סדרה. אחוריים, איזה שבא לך, העיקר שיהיו בעלי פוטנציאל דומה מבחינת עוצמה, אלא אם האחוריים קרובים יותר אליך, ואז הם יכולים להיות חלשים יותר.

SagiLow פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 116
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #3 

תודה רבה על התגובה אבל זה לא עזר לגבש החלטה לגבי איזה רמקולים לקנות (לפחות לא אחוריים).
הסנטר אגב של הסדרה (220) גדול נורא, אין לי אפילו מקום לכזה סנטר גם אם מאד ארצה

avilior
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1629
נתן תודות: 191 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #4 

תנסה למצוא מקום אחרת יש סיכוי שתתאכזב. גם אני חושב שעדיף שהרמקולים יהיו זהים במיוחד השלישיה הקדמית.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 673 פעמים

שליחה #5 

ברגע שתוסיף סנטר למערכת הוא יהיה הרמקול הדוממנתי והכי חשוב. כ70% מכל התוכן עובר לסנטר, כל הדיבור, היריות ובכלל, כל מה שאתה רואה על המסך יוצא מהסנטר, זה ה-רמקול במערכת ק"ב. אז לשים סנטר מעפן יביא לתוצאות מעפנות. אחוריים בכלל לא חשובים, לא מפיקים באסים ולכן לא צריכים להיות גדולים ולא צריך להשקיע בהם. אבל סנטר וסאב, הם לב המערכת. וגם תמיד עדיף שהשלישיה הקדמית תהיה זהה כדי לקבל מעברים אחידים והתאמה מבחינת חותמת הצליל. אחרת, לדעתי, תוותר על הסנטר.

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7442
נתן תודות: 498 פעמים
קיבל תודות: 981 פעמים

שליחה #6 

"זהה" זה שלישייה זהה - משמע אותו הרמקול בדיוק.

לדעתי כוונתכם הייתה לרמקול מאותה המשפחה/חברה/סדרה.

BUGY צודק בהחלט
הסנטר זה ה "סנטר/לב" של כל מערכת ק"ב.

יחד עם זאת, במידה ואי אפשר לשים רמקול שקרוב בנתוניו לזוג הקדמיים, כל סנטר אחר פשוט יגרע מהתוצאה הכללית,
יחד עם זאת 2 - לתת את כל המשקל על הקדמיים יפגע מאוד בלוקליות של "ערוץ" הסנטר בחדר לא מטופל/סובל מבעיות אקוסטיות למינהם או/ו שיושבים off axis - על כן שווה בהחלט לחשוב כמה פעמים לפני שבוחרים ברמקול הסנטר.
ומה המשמעות שלו על המערכת ק"ב.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #7 

itay123 כתב:"זהה" זה שלישייה זהה - משמע אותו הרמקול בדיוק.

לדעתי כוונתכם הייתה לרמקול מאותה המשפחה/חברה/סדרה.

BUGY צודק בהחלט
הסנטר זה ה "סנטר/לב" של כל מערכת ק"ב.

יחד עם זאת, במידה ואי אפשר לשים רמקול שקרוב בנתוניו לזוג הקדמיים, כל סנטר אחר פשוט יגרע מהתוצאה הכללית,
יחד עם זאת 2 - לתת את כל המשקל על הקדמיים יפגע מאוד בלוקליות של "ערוץ" הסנטר בחדר לא מטופל/סובל מבעיות אקוסטיות למינהם או/ו שיושבים off axis - על כן שווה בהחלט לחשוב כמה פעמים לפני שבוחרים ברמקול הסנטר.
ומה המשמעות שלו על המערכת ק"ב.
...
·לא הכוונה שלי עומדת, הרמקולים צריכם להיות זהים, אותם רמקולים. אבל כיוון שלא לכולנו יש מקרן ומסך שקוף אקוסטית אשר מאפשר לשים 3 רמקולים זהים מאחוריו, המציאו לנו את הסנטר. העיצוב שלו הוא פשרה מעולה לבעלי טלוויזיות.

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #8 

BUGY כתב:
...
...
·לא הכוונה שלי עומדת, הרמקולים צריכם להיות זהים, אותם רמקולים. אבל כיוון שלא לכולנו יש מקרן ומסך שקוף אקוסטית אשר מאפשר לשים 3 רמקולים זהים מאחוריו, המציאו לנו את הסנטר. העיצוב שלו הוא פשרה מעולה לבעלי טלוויזיות.
...
מסכים לחלוטין אם מה שאתה אומר במיוחד המשפט הראשון.
אך לגבי המשפט השני, לא כל הסנטרים הם "קופסאות ארוכות ואופקיות" שמיקומם נחים מתחת למסך הטלויזיה.

אך כן, חשוב וקריטי שהסנטר יהיה ככל האפשר סמוך למסך הטלוויזה/ההקרנה.

לפותח השרשור,
אם אתה רוצה מערכת קולנוע טובה (לאוזנייך), ודגש על קולנוע, תתחיל ראשית ברמקול הסנטר - תביא את הסנטר הטוב ביותר והבריא ביותר שתוכל למצא לפי הכיס/נוחות/עיצוב ושאר ירקות, תראה אך הוא משתלב עם הקדמיים, במידה ותרגיש חוסרים - אולי שווה דווקה את הקדמיים להתאים לסנטר - אם קולנוע הוא הדגש במערכת הביתית.

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #9 

לגבי סראוונדים

אין חוקיות, וכפי שכבר צויין, הם ייעודיים לתת אפקט היקפי, איכותם ברור שתהיה חשובה מאוד, אך היחס שלהם לכלל המערכת קולנוע - הפחותה ביותר, לך על מה שמתאים לך בעין ובכיס.

*חשוב לא להתקינם גבוה מידי.
תנסה אם מתאפשר סראוונדים בעל שתי פאות מנוגדות (B או D) פולארי לפיזור "מלא" יותר ואפקטיבי לסראוונד.

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #10 

לא הכוונה שלי עומדת, הרמקולים צריכם להיות זהים, אותם רמקולים. אבל כיוון שלא לכולנו יש מקרן ומסך שקוף אקוסטית אשר מאפשר לשים 3 רמקולים זהים מאחוריו, המציאו לנו את הסנטר. העיצוב שלו הוא פשרה מעולה לבעלי טלוויזיות.
...
מסכים שתמיד עדיף רמקולים זהים, אבל רוב הסנטרים הנפוצים (וופר/טוויטר/וופר) אינם פשרה טובה ויכולים להתאים רק אם המאזין יושב ישר מול הרמקול. כל מי שיושב בזווית אל הרמקול יקבל תוצאה גרועה.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #11 

HazooM כתב:
...
...
מסכים שתמיד עדיף רמקולים זהים, אבל רוב הסנטרים הנפוצים (וופר/טוויטר/וופר) אינם פשרה טובה ויכולים להתאים רק אם המאזין יושב ישר מול הרמקול. כל מי שיושב בזווית אל הרמקול יקבל תוצאה גרועה.
...
·לא הבנתי, אתה מחזק או סותר אותי?

royla
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2450
שם מלא: רועי
נתן תודות: 1026 פעמים
קיבל תודות: 462 פעמים

שליחה #12 

לדעתי וטעמי:

שכל 5 הרמקולים יהיו מאותה סידרה-משפחה,ומדוע?

כי בסופו של דבר הטוויטר שונה בין החברות, ואז כשאתה שומע את אותו סאונד משתי רמקולים שונים אז הסאונד שאתה מקבל הוא לא זהה ולא לטעמי...

אם בחרת לדוגמא את wharfadale כי זה הסאונד שאתה אוהב,ואתה לא אוהב לשם הדוגמא b&w,אז אתה רוצה לקבל מהם סאונד? לא ,נכון?!

אני אישית מקפיד שהטוויטר יהיה אותו טוויטר בכל ה5 רמקולים (משתדל לפחות) או במידה ומדובר ברמקולים ריצפתיים מאוד יקרים ,בוא נאמר ה800 של b&w,שעולים מעל 50000 אלף,אז לא אקנה את האחוריים מאותה סידרה זה ברור,אקנה מאותה חברה אבל סידרה יותר זולה,ואז הסאונד מאוווווד דומא (בטח באחוריים).
כיף חיים.

HazooM
כתב
כתב

שליחה #13 

BUGY כתב:לא הבנתי, אתה מחזק או סותר אותי?
...
מחזק, אבל מוסיף הסתייגות.
כי בסופו של דבר הטוויטר שונה בין החברות, ואז כשאתה שומע את אותו סאונד משתי רמקולים שונים אז הסאונד שאתה מקבל הוא לא זהה ולא לטעמי...
...
הבעיה היא שרמקול סנטר הוא בעצם רמקול שונה, גם אם הוא מאותה הסדרה. תיבה בפרופורציות שונות, מיקום שונה בהשוואה לקדמיים וקרוסאובר שונה בתוך הרמקול עצמו, אלו דברים שהטוויטר מאד מושפע מהם, ככה שלמרות שזה נשמע הגיוני ללכת על טוויטר או אפילו וופר זהים, בפועל זה לא תמיד תופס. עכשיו תוסיף לזה את מה שרשמתי כמה פוסטים למעלה ותבין שסנטרים לא פשוטים כל כך.

royla
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

HazooM כתב:
...
...
הבעיה היא שרמקול סנטר הוא בעצם רמקול שונה, גם אם הוא מאותה הסדרה. תיבה בפרופורציות שונות, מיקום שונה בהשוואה לקדמיים וקרוסאובר שונה בתוך הרמקול עצמו, אלו דברים שהטוויטר מאד מושפע מהם, ככה שלמרות שזה נשמע הגיוני ללכת על טוויטר או אפילו וופר זהים, בפועל זה לא תמיד תופס. עכשיו תוסיף לזה את מה שרשמתי כמה פוסטים למעלה ותבין שסנטרים לא פשוטים כל כך.
...
·

אבל כן הכי פשוט ללכת על אותה חברה/סידרה
כיף חיים.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #15 

@HazooM
·
אתה עוד הפעם לא קורא את השרשור?
הרי כתבתי במפורש:
לא הכוונה שלי עומדת, הרמקולים צריכם להיות זהים, אותם רמקולים. אבל כיוון שלא לכולנו יש מקרן ומסך שקוף אקוסטית אשר מאפשר לשים 3 רמקולים זהים מאחוריו, המציאו לנו את הסנטר. העיצוב שלו הוא פשרה מעולה לבעלי טלוויזיות.

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #16 

royla כתב:לדעתי וטעמי:

שכל 5 הרמקולים יהיו מאותה סידרה-משפחה,ומדוע?

אם בחרת לדוגמא את wharfadale כי זה הסאונד שאתה אוהב,ואתה לא אוהב לשם הדוגמא b&w,אז אתה רוצה לקבל מהם סאונד? לא ,נכון?!

אני אישית מקפיד שהטוויטר יהיה אותו טוויטר בכל ה5 רמקולים (משתדל לפחות) או במידה ומדובר ברמקולים ריצפתיים מאוד יקרים ,בוא נאמר ה800 של b&w,שעולים מעל 50000 אלף,אז לא אקנה את האחוריים מאותה סידרה זה ברור,אקנה מאותה חברה אבל סידרה יותר זולה,ואז הסאונד מאוווווד דומא (בטח באחוריים).
...
·

רועי
לדעתך סדרה "זולה" מסדרה גבוהה נשמעים אותו דבר (בגבוהים) ?

royla
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

itay123 כתב:
...
...
·

רועי
לדעתך סדרה "זולה" מסדרה גבוהה נשמעים אותו דבר (בגבוהים) ?
...
·
לא,
יש לך רעיון יותר טוב???
אם קניתי את ה804 של b& w מה אקנה כסראונד? את ה805?שעולה 33000?

לא לכל סידרה מוציאים סראונד...
כיף חיים.

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #18 

קונים רמקולים לפי הכיס ושאר ירקות.
ומייעדים אותם כסראוונד לפי טעם.

אין חוקיות
בטח לא בחיפוש אחר "אותו טוויטר" שמגיע במארז שלא קשור למה שיש לך כקדמיים.

קרא שוב מה ש איתי חזום רשם.

HazooM
כתב
כתב

שליחה #19 

BUGY כתב:@HazooM
·
אתה עוד הפעם לא קורא את השרשור?
הרי כתבתי במפורש:
...
BUGY, אתה עוד הפעם רושם שטויות? אתה כתבת "פשרה מעולה" ואני הסברתי מדוע הם לא.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #20 

HazooM כתב:
...
...
BUGY, אתה עוד הפעם רושם שטויות? אתה כתבת "פשרה מעולה" ואני הסברתי מדוע הם לא.
...
·קצת שטיות, כן :oops:

אתה התייחסת למשפט אחד מתוך כל השרשור, העמדה שלי היא שכל הרמקולים צריכים להיות זהים, אבל כיוון שלא ניתן לשים רמקולים זהים מקדימה, המציעו את הסנטר, אז הפשרה היא מעולה פה ולא הסנטר. זה או בלי סנטר בכלל או עם מה שיש לנו כיום. לא התכוונתי שהסנטרים טובים. אני לומד וזוכר, הרי כבר הפנת אותי פעם לחיפוש ארוך ומעמיק על סנטרים ומאז אני מבין את רוב הבעיות, בצורה סבירה :wink:

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”