מתג דוד לא מנתק קו אפס - switchbee
כפי שניתן לראות בתמונה השנייה, כניסה ויציאת קו ה0 בצידו הימני העליון בסימון N. אם מתג היה מנתק היה צריך להופיע N1 N2 משמע כניסה ניתוק ויציאה דרך ממסר ניתוק. משמעות הדבר המתג לא עומד בתקינה הישראלית ולא מנתק קו אפס.
היי עמוס,amosexy כתב:ניתוק אפס מתבצע בעזרת מתג פיזי על ההתקן, אצלנו יש מוצרים יעודיים לדוד עם כפתור שמנתק אפס....
אני מניח שאתה משווק של חברת דילאור ומוצרי smartgrade
אני יכול לומר לך שמתג הדוד החכם שלכם דגם נידון לאחרונה במעבדת התקנים הישראלי.
ראשית לפני הכל, למוצר עדיין אין תו תקן ישראלי, כפי שמצוין באתרכם. התהליך טרם הסתיים והמוצר אינו רשאי להיות מסומן בתו תקן.
שנית,להלן הלוגיקה של מפסק דוד: (מצ"ב תמונת הסבר)
לחצן 1 (רוקר) נשאר במצב ON תמידי מרגע ההתקנה - המידה והמשתמש יכבה אותו לא יהיה ניתן לשלוט בדוד גם ידנית וגם מהאפליקציה הלחצן משמש אך ורק להעביר מתח לכרטיס ה WIFI. משמעות הדבר שאינו מנתק לעולם את קו ה 0. הרי ברור שהמשתמש לא נוגע במתג הרוקר מרגע ההתקנה אלא אם כן המשתמש מעוניין לנתק את המתח לדוד ולא לעשות בו שימוש.
לחצן 2 - זהו הלחצן ידני שמפעיל / מכבה את הדוד.
מצ"ב תמונת הסבר.
·שמוליקהגר כתב:היי עמוס,......
אני מניח שאתה משווק של חברת דילאור ומוצרי smartgrade
אני יכול לומר לך שמתג הדוד החכם שלכם דגם נידון לאחרונה במעבדת התקנים הישראלי.
ראשית לפני הכל, למוצר עדיין אין תו תקן ישראלי, כפי שמצוין באתרכם. התהליך טרם הסתיים והמוצר אינו רשאי להיות מסומן בתו תקן. - העניין באתר טופל, המתג באישור מכון התקנים, עדיין אין תו. ( החוק מחייב אישור.. ולא תו.. )
שנית,להלן הלוגיקה של מפסק דוד: (מצ"ב תמונת הסבר)
לחצן 1 (רוקר) נשאר במצב ON תמידי מרגע ההתקנה - המידה והמשתמש יכבה אותו לא יהיה ניתן לשלוט בדוד גם ידנית וגם מהאפליקציה הלחצן משמש אך ורק להעביר מתח לכרטיס ה WIFI. משמעות הדבר שאינו מנתק לעולם את קו ה 0. הרי ברור שהמשתמש לא נוגע במתג הרוקר מרגע ההתקנה אלא אם כן המשתמש מעוניין לנתק את המתח לדוד ולא לעשות בו שימוש. - אכן, זאת דרישות החוק, שמגדיר שצריך שתהיה אופציה לנתק את כל היחידה, ולכן הכפתור הזה מנתק מתח מהיחידה ( כולל המתג החכם)
לחצן 2 - זהו הלחצן ידני שמפעיל / מכבה את הדוד.
מצ"ב תמונת הסבר.
...
- צפיד
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2856
- נתן תודות: 162 פעמים
- קיבל תודות: 64 פעמים
לגבי SwitchBee...
פניתי להם לגבי ניתוק ה-0 וקיבלתי את התשובה הזו:
"נכון שבדוד חשמלי צריך לנתק את ה-0 אבל במרבית מפסקי הדוד יש מפסק פקט ליד הדוד שמנתק את ה-0 ולכן ניתן להסתמך עליו.
ההנחיות שלפיהן אנחנו עובדים - לא להתקין מתג דוד במידה ואין מפסק פקט,
המטרה של אותו המפסק הוא להגן על הטכנאי בזמן התחזוקה."
למה בכל זאת אנחנו מנתקים את האפס אם קיים מפסק פקט ליד הדוד שמנתק את ה -0 בכל מקרה?
האם עבור דוד שיש בהם מפסק פקט כזה הפתרון עונה מבחינת התקן?
פניתי להם לגבי ניתוק ה-0 וקיבלתי את התשובה הזו:
"נכון שבדוד חשמלי צריך לנתק את ה-0 אבל במרבית מפסקי הדוד יש מפסק פקט ליד הדוד שמנתק את ה-0 ולכן ניתן להסתמך עליו.
ההנחיות שלפיהן אנחנו עובדים - לא להתקין מתג דוד במידה ואין מפסק פקט,
המטרה של אותו המפסק הוא להגן על הטכנאי בזמן התחזוקה."
למה בכל זאת אנחנו מנתקים את האפס אם קיים מפסק פקט ליד הדוד שמנתק את ה -0 בכל מקרה?
האם עבור דוד שיש בהם מפסק פקט כזה הפתרון עונה מבחינת התקן?
לפי מה שקראתי בזמנו (וקיים בדיון ארוך בנושא שנמצא כאן), אם אני לא טועה הסכנה היא שתהיה איזושהי דליפת מתח (תקלה בדוד) שתגרום למעבר חשמל למים ואז תחשמל אותך בזמן שאתה מתקלח... אבל שים לב - אם אתה מתקלח בזמן שהדוד דולק - זה המצב גם בלי שום קשר למתגים חכמים או לא!
כלומר, אם בין כה וכה אתה נוטה להתקלח לפעמים כשהדוד דולק - אז מבחינת הסכנה הפוטנציאלית אין שום הבדל, אתה בכל מקרה לוקח את הסיכון המדובר...
מפסק שלא מנתק את האפס פשוט מעמיד אותה באותה סכנה תיאורתית גם כאשר הדוד כבוי.
המפסק בתמונה נראה ממש נחמד - אבל לפי אייקון הוויפי אני לא בטוח שהוא בכלל מתחבר לבית חכם (z-wave).. במה מדובר? זאת מערכת יעודית שפועלת בפני עצמה, או שהיא יודעת להתחבר למערכות בית חכם (smartthings) ?
כלומר, אם בין כה וכה אתה נוטה להתקלח לפעמים כשהדוד דולק - אז מבחינת הסכנה הפוטנציאלית אין שום הבדל, אתה בכל מקרה לוקח את הסיכון המדובר...
מפסק שלא מנתק את האפס פשוט מעמיד אותה באותה סכנה תיאורתית גם כאשר הדוד כבוי.
המפסק בתמונה נראה ממש נחמד - אבל לפי אייקון הוויפי אני לא בטוח שהוא בכלל מתחבר לבית חכם (z-wave).. במה מדובר? זאת מערכת יעודית שפועלת בפני עצמה, או שהיא יודעת להתחבר למערכות בית חכם (smartthings) ?
יש בשרשור הדביק לינק להסבר ש @morgi23 כתב וש @Enc0der מתייחס אליו:
https://www.htmag.co.il/vp2297688#2297688
https://www.htmag.co.il/vp2297688#2297688
נסו למצוא תשובות לשאלות הקשורות לZ-Wave בשרשור הדביק שבראש הפורום
שתפו את הרעיונות שלכם בשרשור זה
שתפו את הרעיונות שלכם בשרשור זה