צרות של עשירים הן עדיין צרות :) מי יעזור לי בהמלצה?
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
כן, מפרקים את מגן האצבעות שם. אין לו שום הצדקה והוא, למען האמת, משהו שאפשר לתרום לגנבי מתכות.
אני הייתי עובד עם מברשת ועם שיפוד עץ ארוך. מכניס אותו פנימה, גורף החוצה, מבריש, כמה הפעלות קצרות - ורוב הקפה הטחון היה בחוץ.
שלא תחשוב על לפרק את הרשת, אבל. היא קריטית למניעת חשמל סטטי.
ההבדל בין מאצר להרבה מטחנות אחרות (כולל קומפאק, למשל) הוא בתחושה ביד. זו מטחנה מאסיבית מאוד, כבדה, איכותית. בנויה כמו טנק אבל מעוצבת עדין ונקי. אין לה באגים, אין גרסאות תוכנה, אין דברים שמתקלקלים - כי מדובר בדגמים שמיוצרים המון זמן. מאצר היו שם הרבה לפני שחלק מהמותגים שאנחנו רואים היום מסביב בכלל חשבו לייצר מטחנות. מאצר מתמחים במטחנות, הם מייצרים רק את זה, בניגוד לחלק מהחברות האחרות. זה לא אומר שהחברות האחרות פחות טובות מבחינת הביצוע בפועל, אבל למאצר יש תחושה ביד שלא מצאתי במטחנות אחרות ברמת המחיר הזו. כאמור - זה סובייקטיבי לגמרי והעובדה שאתה לא יכול לחוש בעצמך היא בעייתית קצת. טויוטה זה אחלה של רכב, די בעייתי לקנות אודי בגלל עצות בפורום... לא כ"כ יודע איך לעזור בנושא הזה. אם אתה מתלבט ולא בטוח, לך על הזולה מבין השתיים. הצ'אדו מטחנה מעולה, ללא רבב, אתה תהנה ממנה מאוד.
לגבי המשפט האחרון שלך - חותם עליו בשלוש ידיים.
אני הייתי עובד עם מברשת ועם שיפוד עץ ארוך. מכניס אותו פנימה, גורף החוצה, מבריש, כמה הפעלות קצרות - ורוב הקפה הטחון היה בחוץ.
שלא תחשוב על לפרק את הרשת, אבל. היא קריטית למניעת חשמל סטטי.
ההבדל בין מאצר להרבה מטחנות אחרות (כולל קומפאק, למשל) הוא בתחושה ביד. זו מטחנה מאסיבית מאוד, כבדה, איכותית. בנויה כמו טנק אבל מעוצבת עדין ונקי. אין לה באגים, אין גרסאות תוכנה, אין דברים שמתקלקלים - כי מדובר בדגמים שמיוצרים המון זמן. מאצר היו שם הרבה לפני שחלק מהמותגים שאנחנו רואים היום מסביב בכלל חשבו לייצר מטחנות. מאצר מתמחים במטחנות, הם מייצרים רק את זה, בניגוד לחלק מהחברות האחרות. זה לא אומר שהחברות האחרות פחות טובות מבחינת הביצוע בפועל, אבל למאצר יש תחושה ביד שלא מצאתי במטחנות אחרות ברמת המחיר הזו. כאמור - זה סובייקטיבי לגמרי והעובדה שאתה לא יכול לחוש בעצמך היא בעייתית קצת. טויוטה זה אחלה של רכב, די בעייתי לקנות אודי בגלל עצות בפורום... לא כ"כ יודע איך לעזור בנושא הזה. אם אתה מתלבט ולא בטוח, לך על הזולה מבין השתיים. הצ'אדו מטחנה מעולה, ללא רבב, אתה תהנה ממנה מאוד.
לגבי המשפט האחרון שלך - חותם עליו בשלוש ידיים.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
לגבי ההתאהבות, לי יש את ה-HG1 כבר שנה וחצי ואנחנו עדיין בשלב החיזור כך שזה אינדיווידואליblueshaiku כתב:@moti_r
האישה מתעוררת איתי ואין ילדים כך שאין בעיה
דווקא ה-HG-1 היא מכונה אידיאלית לסינגל דוזינג מפני שאין לה את כל טרחת הנקיון שמתלווה בדרך כלל לסינגל דוזינג. אבל הבעיה שלי איתה היא שקראתי מספר רב של חוות דעת באינטרנט, ובחלק מהמקרים הכותב מציין שאחרי ששלב ה"התאהבות" הראשוני נגמר אחרי חודשיים-שלושה, הוא חזר להשתמש במכונות החשמליות מפאת נוחות. איכשהו אני מפחד לשים 1000 יורו על מכשיר שאחרי חודשיים אני אגיד לעצמי "אחלה גימיק, איכות מעולה, אבל למי יש כח להתעסקות...".
מבחינת אגירה של קפה טחון, דווקא המטחנות של Caedo מקבלות ביקורות נלהבות! איזה יתרון קיים לבזרה מיני על פני ה-Caedo 5EP, למשל?
יפה שאתה מציין את חברת יוריקה, חיפשתי עליהם המון ולא מצאתי הרבה ביקורות למרות שכאן באירופה הן מאוד מאוד פופולאריות. במיוחד הדגם הקטן (Minion)....
·
-
blueshaiku
- חבר פעיל

- תגובות: 81
- נתן תודות: 7 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
@noamsh
היי נעם,
אני ממש אודה לך אם תוכל לענות לי על כמה שאלות בנוגע למטחנה הזו, שולח לך הודעה בפרטי.
היי נעם,
אני ממש אודה לך אם תוכל לענות לי על כמה שאלות בנוגע למטחנה הזו, שולח לך הודעה בפרטי.
-
blueshaiku
- חבר פעיל

@moti_r
תודה על התשובה. כרגע ההתלבטות שלי היא בין המאזר מיני לבין ה-HG-1.
בהנחה שזה עניין של זמן (ד"ש לוייצמן ומרקוביץ') עד שאתחיל לבצע סינגל דוזינג בעצמי, האם ההבדל המשמעותי במחיר מצדיק את ה-HG-1? אני לא חושב שזו כזו טרחה לבצע את הטחינה באופן ידני, אבל אני עדיין לא סגור על זה... כאמור, אין לי באמת דרך להתנסות כאן במטחנות וחבל.
תודה על התשובה. כרגע ההתלבטות שלי היא בין המאזר מיני לבין ה-HG-1.
בהנחה שזה עניין של זמן (ד"ש לוייצמן ומרקוביץ') עד שאתחיל לבצע סינגל דוזינג בעצמי, האם ההבדל המשמעותי במחיר מצדיק את ה-HG-1? אני לא חושב שזו כזו טרחה לבצע את הטחינה באופן ידני, אבל אני עדיין לא סגור על זה... כאמור, אין לי באמת דרך להתנסות כאן במטחנות וחבל.
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

אין לי דרך לענות לך על השאלה הזו.
כפי שכתבתי - אתה צריך לטעום את ההבדל בין שטוחה לקונית ולהחליט בעצמך. במיוחד כשמדובר במטחנה ידנית, על כל מה שמשתמע מכך.
שתיהן מטחנות מעולות אבל אתה משווה כאן קרואסון לקרפצ'ו ושואל אותי מה יותר טעים...
כפי שכתבתי - אתה צריך לטעום את ההבדל בין שטוחה לקונית ולהחליט בעצמך. במיוחד כשמדובר במטחנה ידנית, על כל מה שמשתמע מכך.
שתיהן מטחנות מעולות אבל אתה משווה כאן קרואסון לקרפצ'ו ושואל אותי מה יותר טעים...
-
blueshaiku
- חבר פעיל

@moti_r
קרואסון לרוגלע, התכוונת
קרואסון לרוגלע, התכוונת
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

לא
זה בדיוק המסר. מדובר בשני מכשירים שונים לגמרי, שאומנם פועלים לאותה המטרה (טחינת קפה) אבל עושים את זה לגמרי שונה.
האחת זו מטחנה שטוחה, חשמלית, כמעט אוטומטית.
השניה זו מטחנה קונית, ידנית, עם התעסקות נדרשת מסביב.
מדובר בתהליך עבודה שונה לגמרי וקפה שונה.
שתיהן מעולות ואתה פשוט חייב לנסות בעצמך כדי להבין את ההבדלים בצורת העבודה ובטעם הקפה.
האחת זו מטחנה שטוחה, חשמלית, כמעט אוטומטית.
השניה זו מטחנה קונית, ידנית, עם התעסקות נדרשת מסביב.
מדובר בתהליך עבודה שונה לגמרי וקפה שונה.
שתיהן מעולות ואתה פשוט חייב לנסות בעצמך כדי להבין את ההבדלים בצורת העבודה ובטעם הקפה.
-
blueshaiku
- חבר פעיל

@moti_r
נו, וקרואסון עשוי מחמאה ולא ממלאים אותו בכלום, ורוגלע עשוי ממרגרינה וממלאים אותו בשוקולד השחר.
שני מאפים שונים לגמרי, שאמנם פועלים לאותה מטרה (נשנוש משהו מתוק עם הקפה) אבל עושים את זה לגמרי שונה.
שויין, נראה לי שהבנתי את רוח הדברים, תנקס!
נו, וקרואסון עשוי מחמאה ולא ממלאים אותו בכלום, ורוגלע עשוי ממרגרינה וממלאים אותו בשוקולד השחר.
שני מאפים שונים לגמרי, שאמנם פועלים לאותה מטרה (נשנוש משהו מתוק עם הקפה) אבל עושים את זה לגמרי שונה.
שויין, נראה לי שהבנתי את רוח הדברים, תנקס!
התלבטי כמוך והחלטתי
מאצר מיני אלקטרונית
לא היתי שלם עם ההוצאה הכספית על מטחנה ידנית.
מצד שני גם הקומפאק k3 בפחות מחצי מחיר מהמאצר מיני עשתה קפה מצויין ולמעט נוחות השימוש במאצר אין מבחינתי שינוי בקפה כך שאולי אם אתה מחפש את כוס הקפה הטוב ביותר שווה להגיע לחבר עם ידנית ולטעום ולחוות ואז להחליט.
מאצר מיני אלקטרונית
לא היתי שלם עם ההוצאה הכספית על מטחנה ידנית.
מצד שני גם הקומפאק k3 בפחות מחצי מחיר מהמאצר מיני עשתה קפה מצויין ולמעט נוחות השימוש במאצר אין מבחינתי שינוי בקפה כך שאולי אם אתה מחפש את כוס הקפה הטוב ביותר שווה להגיע לחבר עם ידנית ולטעום ולחוות ואז להחליט.