ההתלבטות העיקרית היא בין צ'אדו E5/6 למאזר מיני, כאשר התקציב חג מסביב ל-700 יורו.
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
שלום לכל חברי הפורום,
כרגע אני גר בפריז ויש לי מטבח קטנטן, אבל אין מצב בחיים שאוותר על ההזדמנות לצייד אותו בסט חדש
הסט הקודם שלי היה רוקט ג'יוטו יד2 מתוחזקת היטב, ומטחנה K3 - סט שהפיק קפה מצויין עד שנמכר לפני שעזבתי את הארץ.
לצערי המבחר למוצרי אספרסו כאן בצרפת הוא מאוד מוגבל, אין חנויות רציניות שאפשר לבקר בהן (כולן מוכרות רק מכונות אוטומטיות או מכונות כניסה פשוטות יחסית כמו הסילביה או ההובי) ויש בדיוק אתר אחד נורמלי עם מבחר משמעותי של מכונות/מטחנות. שקלתי בהתחלה לשלב את הקנייה עם טיול קצר לאיטליה/גרמניה ולרכוש את הסט שם, אבל מסיבות שונות זה לא אפשרי כרגע.
כרגע על הפרק נמצאים השיקולים, המכונות והמטחנות הבאות, אשמח לשמוע מכם איזה "שילוב" הייתם בוחרים ומה דעתכם על הרושם שלי בנוגע אליהן:
שיקולים (מתעדכן בזמן אמת כשהאסימונים נופלים):
1. מכין 3 אספרסו כל יום, קפוצ'ינו פעם בשבוע (ולכן איכות ההקצפה פחות קריטית)
2. הזנה ממיכל מים ולא חיבור קו (כי הדירה שכורה)
3. לא מוכן כעת לקנות מכונה יד2 ולהתעסק לבד בשיפוץ
4. זמן התחממות לא משמעותי מבחינתי (כל עוד זה באיזור ה-20 דקות, שזה הזמן שממילא לוקח לי להתקלח בבוקר)
5. אמינות אמינות אמינות. קשה יהיה לי לאתר כאן אנשים מקצוע אמינים, ולכן ממש חשוב שהמכונה לא תדרוש ביקורים תכופים אצל מומחה. כמובן שאני יודע לטפל ולשמור ועושה זאת באדיקות.
6. מאוד חשובה לי מטחנה איכותית, הניסיון מלמד שהיא קובעת את הגבול העליון של איכות השוט עוד לפני שהמכונה בכלל התחממה.
7. חשובה לי ידית המים החמים.
מכונות:
1. VBM דומובר ג'וניור HX - קטנה, מגש טפטוף עמוק, נהנית ממוניטין של מכונה אמינה ואיכותית בקרב רבים. שורה תחתונה - הבחירה הקלאסית למטבח הקטן.
2. אקספובר ברוטוס 4 (IV) - קטנה, מגש טפטוף עמוק, PID, שני דודים, הדגם הקודם בסדרה השאיר טעם רע בפה של אנשים רבים, למרות שהדגם הזה מקבל ביקורות טובות. שורה תחתונה - הימור, אבל שני דודים ו-PID זה פינוק לא נורמלי.
3. בזרה מג'יקה - גדולה יותר, יקרה יותר, מגש טפטוף לא נוח אבל... בזרה
מטחנות:
1. בראצה ואריו - קטנה, סכינים קרמית, ביקורות טובות מאוד
2. יורקה מיניון - קטנה, נראית טוב, לא מכיר מעבר לכך
3. מאזר מיני - גדולה, סכינים 64 מ"מ, בנויה היטב ומקבל ביקורות טובות מאוד
4. רוקט פאוסטו - גדולה, סכינים 65 מ"מ, בנויה היטב ומקבלת ביקורות טובות מאוד. יש שמשווים אותה למאזר מיני רק עם ממשק יותר נוח.
5. פיורנצאטו F4E - גדולה, סכינים 58 מ"מ, נראה שרוב המבקרים מרוצים ממנה מאוד
אשמח לשמוע עצות ושילובים אפשריים, ואם אפשר במטותא - בלי פתרונות משוגעים מחוץ לקופסה חברים, אלו המגבלות ועם זה ננצח!
(נועד למנוע מראש תגובות נוסח: "למה לא לבנות מכונה בעצמך??? יש היום קיטים מדהימים להרכבה עצמית שמגיעים במשלוח על קייאק מפפואה ניו-גינאה!!")
המון תודה מראש למייעצים, ומוזמנים לקפוץ לקפה כשאתם מגיעים לביקור בעיר האורות.