הראוטר הולך להיות בממ"ד, צריך עזרה

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
Yossi10Zahavi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 118
שם מלא: Yossi Zahavi
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

היי
המשפחה שלי עוברת דירה ולכן הראוטר יעבור לממ"ד, שכמובן לא ידוע בברכתו לטווח קליטה ארוך
בנוסף הממ"ד הוא בסוף הבית, החדר שלי בתחילתו
יש לי את הראוטר סמארט בוקס הישן של פרטנר, הקליטה בו לא הכי טובה בלשון המעטה ובקרוב כנראה נחליף לסמארט בוקס היותר חדש, שהוא גם dual band כלומר גם 2.4GHz וגם 5GHz (זה במידה ופרטנר ישכילו להבין שהבעיות שהיו לנו בזמן האחרון דורשות פיצוי גדול)

אני רוצה משהו שיגביר את הקליטה והטווח קליטה , הטווח מחיר הוא בערך 250 שקל אולי קצת יותר
אני יודע שיש כמה סוגים של דברים כאלו אז אשמח גם להסבר מה הייתרון ומה החיסרון בכל דבר ומה העדיפות בכל מקרה
אני רוצה משהו שגם ינצל טוב את 5GHz
יש גם קצת חשיבות לעניין של הקרינה
תודה

Borderline1
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3632
נתן תודות: 144 פעמים
קיבל תודות: 462 פעמים

שליחה #2 

אני לא מכיר בית שבעלות סבירה לא יאפשר העברה של ראוטר מהממ״ד.
חוט חוט ועוד פעם חוט
כבל רשת אחד או כמה ממיקום הראוטר להיכן שאתה רוצה צריך ושם או חיבור לצרכן, או חיבור לראוטר אם צריך אלחוט וצרכנים נוספים או לסוויץ אם מספר צרכנים חוטיים

סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

Borderline1 כתב:אני לא מכיר בית שבעלות סבירה לא יאפשר העברה של ראוטר מהממ״ד.
חוט חוט ועוד פעם חוט
כבל רשת אחד או כמה ממיקום הראוטר להיכן שאתה רוצה צריך ושם או חיבור לצרכן, או חיבור לראוטר אם צריך אלחוט וצרכנים נוספים או לסוויץ אם מספר צרכנים חוטיים
...
·קודם כל אין לי מושג מה זה סוויץ
לא חושב שזה רעיון טוב להעביר כבל מהדלת של הממ"ד היות וזו דלת שבמקרים כלשהם צריכה לצערנו להיסגר
בנוסף אנחנו עוברים לשכירות ואי אפשר לקדוח או לעשות חור בקיר גם אם זה לתלות את הכבל
אני צריך פתרון כלשהו להגדיל את הטווח של הוויפי ושהקליטה תהיה טובה

Borderline1
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3632
נתן תודות: 144 פעמים
קיבל תודות: 462 פעמים

שליחה #4 

למה הראוטר חייב להיות בממד??
אולי נתחיל מזה
אין נקודת בזק או הוט בשום מקום אחר בבית ממנה יבוצע החיבור ובה ימוקם הראוטר?
אם חייבים נקודת גישה קווית בממד וממש אין דרך לקדוח או להעביר בתעלות קיימות, אז אחרי שהעברת את הראוטר לנקודת תשתית אחרת בבית תבחן אפשרות של רשת על גבי חשמל - אחת ליד הראוטר במקומו החדש והשני בשקע בממד
אם יש לך כבלים או יס יש גם פתרונות על כבילה כזו- אבל קצת יותר מסובך

סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

Borderline1 כתב:למה הראוטר חייב להיות בממד??
אולי נתחיל מזה
אין נקודת בזק או הוט בשום מקום אחר בבית ממנה יבוצע החיבור ובה ימוקם הראוטר?
אם חייבים נקודת גישה קווית בממד וממש אין דרך לקדוח או להעביר בתעלות קיימות, אז אחרי שהעברת את הראוטר לנקודת תשתית אחרת בבית תבחן אפשרות של רשת על גבי חשמל - אחת ליד הראוטר במקומו החדש והשני בשקע בממד
אם יש לך כבלים או יס יש גם פתרונות על כבילה כזו- אבל קצת יותר מסובך
...
יש עוד מקומות שיש בהם חיבורי אנטנה (התשתית שלנו זה הוט) אבל אין מקום אחר לשים בו את המחשב
מה זה רשת על גבי חשמל?

סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

...
·תודה
*לפעמים אתה שוכח לענות על כל מה שאני שואל אז שים לב שאתה עונה על הכל
קודם כל אין לי מושג מה זה סוויץ', הכוונה לראוטר?
יש לי הוטבוקס של הוט שמתופקד כמודם שאליו מחובר סמארטבוקס של פרטנר שמתופקד כראוטר אם זה משנה
אני צריך שיהיה בכל הבית קליטה נורמאלית של וויפי, יש חדרים בסביבה של הממד , ויש את החדר שלי והסלון שהם בצד השני , בחדר שלי וויפי יעזור יותר מאינטרנט קווי (יש לי מחשב נייד), בסלון צריך גם וויפי וגם קווי יכול מאוד לעזור ( קווי זה בשביל הטלויזיה והפלייסטיישן, ואני אחבר אותי בקווי אם המתאם רשת הזה יעבוד עם מפצל לכבל רשת אם יש דבר כזה בכלל)
כלומר בהנחה שאני אוכל להפיץ וויפי דרך הסמארטבוקס מהממד (או מהסלון) אני אצטרך ש(מהסלון או הממד) יהיה גם משהו שמפיץ אינטרנט אלחוטי
הדירה היא יחסית גדולה

מכיוון שאין לי כרגע מושג כמה אבא שלי מתכוון להשקיע בעניין וגם אני לא יודע מה מצב חיבורי החשמל בדירה החדשה, אשמח שבמקביל תמליץ לי גם על משהו אלחוטי יותר שלא צריך שני חיבורי חשמל אלא אחד

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10915
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 1942 פעמים

שליחה #8 

לא תמיד אנשים שוכחים לענות.
אתה לא יודע מה זה סוויץ'? יש גוגל.
אף אחד לא חייב לענות על הכל.
מפצל לכבל רשת אם יש דבר כזה בכלל
...
זה בדיוק סוויץ':
http://ksp.co.il/?uin=21972&select=.491.

יש לי הוטבוקס של הוט שמתופקד כמודם שאליו מחובר סמארטבוקס של פרטנר שמתופקד כראוטר
...
והסמרטבוקס ימוקם בממד? למה?
מהמודם הולך כבל רשת לראוטר, ולכן הוא יכול להיות בכל מקום שתבחרו, ושניתן לסלול אליו כבל רשת. (רצוי שיגיעו כבלי רשת לכל החדרים.)
אם הראוטר לא מכסה אלחוטית את כל הבית, מוסיפים מגדיל טווח:
http://ksp.co.il/?select=.1318.

מבחינת קרינה, לשים ראוטר אלחוטי בממד זה הדבר הכי גרוע שאתה יכול לעשות.

סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

@Amir64
הסמארטבוקס ימוקם בממד ביחד עם ההוטבוקס מכיוון שחיבור האנטנה הפנוי היחידי שיש לי הוא בממד
אני לא יודע אם ישנה אפשרות לסלול כבל לסלון, אנחנו לא רוצים לעשות חורים בקיר היות ואנחנו בשכירות (עד שנחזור לבית שלנו)
יש כמה מקומות פתוחים שאפשר להביא דרכם כבל אל הארון תקשורת, לא יודע אם יש בסלון כזה וגם אם כן אם יש אפשרות להעביר לשם כבל אינטרנט

האמת שחשבנו אולי להשתדרג ל Hot Multi, גם פתרון לאינטרנט, גם טלפון (כרגע הטלפון הביתי שלנו מחובר לסמארטבוקס בממד) וגם כל הפיצ'רים החדשים ומקליט, רק שאין לי מושג איזה ממיר יתחבר למחשב (הפייבר הרגיל או המיני, אם זה המיני אני אצטרך לזה כנראה סוויץ')
אני לא יודע מה המחיר ואם זה משתלם בכלל אז אני חושב על כיוונים נוספים (וגם אולי נצטרך לוותר על הקו טלפון של פרטנר
לא הבנתי, הקרינה מושפעת מזה שהמכשיר בממד?

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10915
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 1942 פעמים

שליחה #10 

Yossi10Zahavi כתב:לא הבנתי, הקרינה מושפעת מזה שהמכשיר בממד?
...
קירות הממד מהווים מכשול לאותות WIFI.
כל מכשיר מחוץ לממד שמנסה לתקשר עם הנתב שבממד, מקבל סיגנל חלש, ולכן יש יותר שגיאות, שמובילות לשידור חוזר של מידע, שאומר עוד קרינה, בנוסף לדעיכה במהירות ההעברת נתונים.

אתה הבעת דאגה לכמות הקרינה.
אני בדעה שזו קרינה שלא פוגעת בגוף האדם בשום צורה, ולא צריך להתייחס אליה כסכנה בריאותית.
(על סמך קריאה בלבד של מאמרים)

סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

@Amir64
אני אגיד לך מה הבנתי תגיד לי אם הבנתי נכון- מכיוון שהראוטר בממד, ומכשיר שלא בממד מנסה להתחבר אליו (וזה יחסית "קשה") הראוטר מנסה לשדר כמה פעמים את הנתונים
אוקי, אז בהנחה שהקרינה הזו באמת לא משפיעה , אני יכול להשתמש במגדיל טווח בכיף, הבעיה היחידה היא שזה יכול להיות צוואר בקבוק אם אני אשדרג את הראוטר לכזה של מאתיים מגה ו 5GHz או ל1GB (מתי שחברת חשמל סוף סוף תשכיל לעשות בעיר שלנו את התשתיות שלה), אה וגם שחיבור קווי לטלויזיה והפלייסטיישן מאוד יעזור
בהנחה שהקרינה הזו כן משפיעה (וזו האמת דעתי, אני האמת שמעתי ככה) אני מניח שההוט מולטי יותר עדיף, לפי מה שהבנתי עכשיו אחרי בדיקה קצרה, מקבלים שני ממירים ומשהו בשם "מוקה" שמביא כבל אינטרנט לאזור מרוחק יותר (פתרון מצויין לממד)
אני לא יודע בקשר לזה מה הסכום של זה בכלל, אז אני עדיין מחפש דברים שלא קשורים להוט או פרטנר

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #12 

סביר מאוד להניח שבממ"ד יש לכם נקודת טלפון.
במאמץ די קטן ניתן להשחיל בנוסף לכבל הטלפון העובר בצינור מארון התקשורת של הדירה אל הנקודה הזו גם כבל רשת (נקרא גם כבל CAT6), מבלי לחצוב קירות.
הדבר נעשה ע"י כלי עבודה שנקרא "סטלבנד", שזה מעין "נחש" דק שמשחילים אותו בצינור.
אפשר כמובן גם להזמין חשמלאי במאות בודדות של שקלים שיבצע עבורך את ההשחלה הזו.
בארון התקשורת (שבאותה הזדמנות כדאי לבקש מהחשמלאי שיוסיף לו שקע חשמל) אפשר כמובן לשים ראוטר, סוויצ', או להעביר כבל רשת נוסף לנקודת טלפון אחרת בדירה (למשל, בסלון).
זה הפתרון הכי יציב ומומלץ.

פתרון ה-MoCA של הוט הוא מצויין ומומלץ, וגם ליס יש פתרון דומה. רק שים לב שבהוט תהיו חייבים להשתמש בממירי הפייבר בשביל זה, ובממ"ד תצטרך לשים ממיר מיני פייבר (בסלון יהיה ממיר הפייבר הראשי, שהוא גם הראוטר. המיני פייבר בממ"ד יספק לך רשת קווית ואלחוטית).

בהצלחה!
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2551
נתן תודות: 241 פעמים
קיבל תודות: 328 פעמים

שליחה #13 

יוסי,

נתנו לך פתרון מאוד פשוט.

מחברים את הראוטר בסלון.

קונים סט של העברת קישוריות על תשתית החשמל.

מחברים אחד בסלון השני בממד.

כך מקבלים WIFI בכל הבית,

מינימום קרינה בממד,
וקישוריות לנייחים.

ישנה אפשרות נוספת לחבר מגביר טווח של WIFI באזור ביניים אך מדובר ביותר קרינה.

לא קודחים לא משחילים לא מעבירים כבלים.

בעלויות זניחות ניתן פשוט לעבור ספק תשתית אינטרנט ולהתחבר דרך טלפון כבלים וכו'.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”