שליטה בדוד חשמל עם טיימר
- Grappa
- חבר ותיק

- תגובות: 2567
- שם מלא: Grappa
- נתן תודות: 51 פעמים
- קיבל תודות: 390 פעמים
@RonenM
·
לא מבין מה אתה מנסה להשיג בזה אבל:
אפשר לחבר את המודול אחרי הטימר, או יותר נכון את היציאה של הטימר לכניסה של הממסר החיצוני.
קח בחשבון שהטיימר לא ידווח על מצבו לבקר.
יש צורך בממסר שיחובר ליציאה של המודול ויבצע את המיתוג מכיוון שהמודול לא יעמוד בהספק הדוד.
המודול צריך להיות מחובר באופן קבוע לפאזה ואפס.
במחשבה שניה, אולי כדאי לחבר את יציאת הטימר לכניסת המתג של המודול ואז יתאפשר שילוב של הטימר עם הבקר הראשי.
·
לא מבין מה אתה מנסה להשיג בזה אבל:
אפשר לחבר את המודול אחרי הטימר, או יותר נכון את היציאה של הטימר לכניסה של הממסר החיצוני.
קח בחשבון שהטיימר לא ידווח על מצבו לבקר.
יש צורך בממסר שיחובר ליציאה של המודול ויבצע את המיתוג מכיוון שהמודול לא יעמוד בהספק הדוד.
המודול צריך להיות מחובר באופן קבוע לפאזה ואפס.
במחשבה שניה, אולי כדאי לחבר את יציאת הטימר לכניסת המתג של המודול ואז יתאפשר שילוב של הטימר עם הבקר הראשי.
עבודות חשמל צריכות להתבצע ע"י חשמלאי ואין בהמלצות אלו הנחיה לפעול אחרת.
כן. אפשרי. אני חיברתי בעזרת בקר תאורה של פיבארו ומגען כפול לניתוק האפס והפאזה. הבקר מחובר בין הטיימר לדוד ומתייחס לטיימר כמפסק פשוט.
צריך לחבר את נורת החיווי של הדוד מהיציאה של הבקר/מגען כדי שהיא תראה חיווי אמיתי על מצב הדוד גם כשמדליקים מהבקר ישירות.
צריך לחבר את נורת החיווי של הדוד מהיציאה של הבקר/מגען כדי שהיא תראה חיווי אמיתי על מצב הדוד גם כשמדליקים מהבקר ישירות.
·מה זה מגען ?gilcd85 כתב:כן. אפשרי. אני חיברתי בעזרת בקר תאורה של פיבארו ומגען כפול לניתוק האפס והפאזה. הבקר מחובר בין הטיימר לדוד ומתייחס לטיימר כמפסק פשוט.
צריך לחבר את נורת החיווי של הדוד מהיציאה של הבקר/מגען כדי שהיא תראה חיווי אמיתי על מצב הדוד גם כשמדליקים מהבקר ישירות....
אפשר להשתמש במודול דימר 2 של פיבארו ?
מגען ידוע גם בשם קונטקטור. הוא מאפשר לך לפתוח ממסר של זרם גבוה (לדוגמא דוד שצורך 3KW) בעזרת זרם נמוך (בדוגמא שלנו מודול של פיבארו). כך המודול לא מחזיק את מלוא העומס של הדוד.
יש להשיג מגענים שמתאימים לארון חשמל סטנדרטי ולהתקין אותם בארון. קח בחשבון שבמקרה כזה תצטרך למשוך חוטים מהמפסק של הדוד לתוך ארון החשמל כדי לתפעל את הממסר.
אצלי הממסר מותקן בקופסא עם הבקר בתוך הנמכת גבס שקרובה למפסק הדוד.
אני השתמשתי המודול תאורה רגיל אז לא בטוח לגבי השימוש במודול דימר.
יש להשיג מגענים שמתאימים לארון חשמל סטנדרטי ולהתקין אותם בארון. קח בחשבון שבמקרה כזה תצטרך למשוך חוטים מהמפסק של הדוד לתוך ארון החשמל כדי לתפעל את הממסר.
אצלי הממסר מותקן בקופסא עם הבקר בתוך הנמכת גבס שקרובה למפסק הדוד.
אני השתמשתי המודול תאורה רגיל אז לא בטוח לגבי השימוש במודול דימר.
הנה הלינק מהדביק של cafri עם השרטוטים:
http://www.htmag.co.il/vp2298965#2298965
אתה צריך מגען כפול עם פיקוד של 220V. חוץ מזה אין דרישות מיוחדות - עלה לי סביב 50 ש"ח אני חושב.
http://www.htmag.co.il/vp2298965#2298965
אתה צריך מגען כפול עם פיקוד של 220V. חוץ מזה אין דרישות מיוחדות - עלה לי סביב 50 ש"ח אני חושב.