מחשב לסלון
שלום,
כרגע אני עם מחשב I3 נייח (גדול) שמחובר פיזית עם כבל spdif לרסיבר וכבל HDMI למסך.
המחשב בן 6.5 שנים ולכן חשבתי להחליף למשהו קטן יותר פיזית
קיבלתי הצעת מחיר שכללה את הלוח אם הבא והמעבד הבא:
CM8066201920404 - Intel - קישור לדף המוצר
i5-6500 Skylake Quad core CPU - 3.2 GHz - Max Turbo Frequency 3.6 GHz - Socket LGA1151 - 14nm - 6MB cache - 65W TDP - Tray
X
2. B150M-MORTAR!1
B150M-MORTAR - MSI - קישור לדף המוצר
Socket LGA1151 CPU support - Intel B150 chipset - 4x DDR4 up to 2133 MHz memory with DDR4 Boost Dual channel - VGA, DVI, HDMI - S/PDIF - mATX
שלוש שנים אחריות
התוספות שעוד רשמו לי זה מארז HTPC + 128 SSD + 1 T + 8GB זכרון
הדרישות שלי שהמחשב יריץ את הפורמטים החדשים (מה שגם המחשב הקודם בחיבור HDMI)אמור לעשות
האם לוח האם הנ"ל הינו נחשב סביר לדרישות שלי או יש דברים אחרים האם זה שאני רוצה חיבור SPDIF מחייב לוח אם ישן עדיף לוותר ואז יכנס משהו טוב יותר? רק חיבור HDMI ?
האם עדיף NUC או משהו דומה?
תודה רבה
כרגע אני עם מחשב I3 נייח (גדול) שמחובר פיזית עם כבל spdif לרסיבר וכבל HDMI למסך.
המחשב בן 6.5 שנים ולכן חשבתי להחליף למשהו קטן יותר פיזית
קיבלתי הצעת מחיר שכללה את הלוח אם הבא והמעבד הבא:
CM8066201920404 - Intel - קישור לדף המוצר
i5-6500 Skylake Quad core CPU - 3.2 GHz - Max Turbo Frequency 3.6 GHz - Socket LGA1151 - 14nm - 6MB cache - 65W TDP - Tray
X
2. B150M-MORTAR!1
B150M-MORTAR - MSI - קישור לדף המוצר
Socket LGA1151 CPU support - Intel B150 chipset - 4x DDR4 up to 2133 MHz memory with DDR4 Boost Dual channel - VGA, DVI, HDMI - S/PDIF - mATX
שלוש שנים אחריות
התוספות שעוד רשמו לי זה מארז HTPC + 128 SSD + 1 T + 8GB זכרון
הדרישות שלי שהמחשב יריץ את הפורמטים החדשים (מה שגם המחשב הקודם בחיבור HDMI)אמור לעשות
האם לוח האם הנ"ל הינו נחשב סביר לדרישות שלי או יש דברים אחרים האם זה שאני רוצה חיבור SPDIF מחייב לוח אם ישן עדיף לוותר ואז יכנס משהו טוב יותר? רק חיבור HDMI ?
האם עדיף NUC או משהו דומה?
תודה רבה
toxin >ודה רבה על התגובה
ממה שזכור לי זה I3 (מחשב מלפני 6.5 שנים), מבחינת כרטיס מסך זה HD 5450 (אם אני לא טועה)
מבחינת מעבד יש לו יציאות של SPDIF שמחובר לרסיבר ומהכרטיס מסך אני מחבר HDMI לטלויזיה
לגבי זכרון יש 2GB עם 500GB מקום
המחשב פיזית בצורה הישנה (גדול) ומונח בתוך ארון (מסתור בסלון)
תודה רבה
חשבתי ללכת לכיוון ZIDOO בהתחלה וההתלבטות באמת האם לקחת zidoo או לרכוש HTPC שקיבלתי הצעה כולל WINDOS ב- 3,000 ש"ח
ממה שזכור לי זה I3 (מחשב מלפני 6.5 שנים), מבחינת כרטיס מסך זה HD 5450 (אם אני לא טועה)
מבחינת מעבד יש לו יציאות של SPDIF שמחובר לרסיבר ומהכרטיס מסך אני מחבר HDMI לטלויזיה
לגבי זכרון יש 2GB עם 500GB מקום
המחשב פיזית בצורה הישנה (גדול) ומונח בתוך ארון (מסתור בסלון)
תודה רבה
חשבתי ללכת לכיוון ZIDOO בהתחלה וההתלבטות באמת האם לקחת zidoo או לרכוש HTPC שקיבלתי הצעה כולל WINDOS ב- 3,000 ש"ח
toxin תודה רבה
המארז הוא גדול כנראה מה שנקרא ATX (לא מארז של HTPC)
פורמטים חדשים אני יודע שהוא אמור להריץ DOLBY TRUE וכדומה אבל שמתי לב שבפעם האחרונה המחשב מבחינת השמע קצת קירטע, וכל הזמן יש את הדילמה שאם אני יחליף מחשב אז ישמעו יותר טוב מבחינת הסאונד כי למרות שהחיבור הוא HDMI אני לא יודע אם השמע יוצא כמו שצריך מהמחשב עצמו
האם יעזור אם אני יחליף זכרון? המחשב משמש רק להורדת טורנטים והקרנתם וקודי וגלישה באינטרנט לא מעבר
יש לך עצה בשבילי ?
תודה רבה
המארז הוא גדול כנראה מה שנקרא ATX (לא מארז של HTPC)
פורמטים חדשים אני יודע שהוא אמור להריץ DOLBY TRUE וכדומה אבל שמתי לב שבפעם האחרונה המחשב מבחינת השמע קצת קירטע, וכל הזמן יש את הדילמה שאם אני יחליף מחשב אז ישמעו יותר טוב מבחינת הסאונד כי למרות שהחיבור הוא HDMI אני לא יודע אם השמע יוצא כמו שצריך מהמחשב עצמו
האם יעזור אם אני יחליף זכרון? המחשב משמש רק להורדת טורנטים והקרנתם וקודי וגלישה באינטרנט לא מעבר
יש לך עצה בשבילי ?
תודה רבה
- toxin
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9357
- נתן תודות: 49 פעמים
- קיבל תודות: 742 פעמים
חסר כמה פרטים אז די קשה לדעת. בגדול אתה פשוט יכול להחליף ממארז רגיל למארז HTPC כדי שהמחשב יהיה יותר אסתטי:
http://www.plonter.co.il/products_results.tmpl
תוכל להוסיף עוד 2 גיגה זיכרון כדי שהוא ירוץ קצת יותר חלק.
איזה רסיבר יש לך? הוא מסוגל להוציא את הפורמטים החדשים? איזה וינדוס יש לך? עדכנת דרייברים לכרטיס מסך ולכרטיס קול?
http://www.plonter.co.il/products_results.tmpl
תוכל להוסיף עוד 2 גיגה זיכרון כדי שהוא ירוץ קצת יותר חלק.
איזה רסיבר יש לך? הוא מסוגל להוציא את הפורמטים החדשים? איזה וינדוס יש לך? עדכנת דרייברים לכרטיס מסך ולכרטיס קול?