שירשור תגובות לביקורת על Morel Octave 5.2

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
MartinHSabag פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #1 

http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... le&sid=874

תגובות למאמר כאן בבקשה.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

logankungfu
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2462
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #2 

אחלה מאמר ודרך מצויינת לפתוח ת'בוקר בעבודה! (Y)

ברשותך, נמר הסבר נוסף: אנא פרט נמק והסבר למה כוונתך ב"חור" בגבוהים ובאיזה אופן עלית עליו.

נמר
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7772
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #3 

ה"חור" שאני מדבר עליו הוא בעצם תחום תדרים שהוא חלש לעומת תחום תדרים אחר.

לדוגמה.

אם הרמקול אינו מוציא לי את המיד הנמוך כמו האחרים סימן שחסר לו שם משהו , בכדי להיות בטוח בכך אני חוזר אחורה ומחבר רמקולים אחרים ואז משווה. כאשר אני מרגיש שרמקול אחר ממלא את החסר אני מסיק מסקנות. (Y)
"מערכת סטריאו טובה לא מרכיבים בניחושים".

yuvalb
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 756
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #4 

מאמר מעולה... נהניתי לקרוא (Y)
פעם רציתי לשמוע את הרמקול הזה באחת החנויות ואמרו לי שקשה להתרשם מאיכויות הרמקול הזה ללא הגברה בשרנית במיוחד (לא היתה להם כזו מחוברת לרמקול...אז לא יצא לי לשמוע אותו לצערי..).
מן הסתם במבחן הרמקולים יהיו רמקולים שיתאימו יותר לאודיולאב ויהיו כאלה שיתאימו פחות (במקרה של המורל זה אפילו לא עניין של התאמה מבחינת טעם אישי, אלא יכולת הנעת הרמקול ע"י המגבר).
נמר, האם ניסית לחבר את המורל אוקטב לשינדק שלך?
אם כן, איך התרשמת ממנו?
דרך אגב, תקן אותי אם טעיתי, זה לא בעצם מבחן של "איזה רמקול מתאים יותר לאודיולאב?". האם שקלתם לבחון את הרמקולים על מספר מגברים? זה יהפוך את הביקורות לרפרנס טוב יותר והם יהיו פחות ספציפיות...
בכל מקרה אתם עושים עבודה נפלאה וכיף לקרוא את המאמרים (Y) (f)

boazj
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2374
נתן תודות: 155 פעמים
קיבל תודות: 90 פעמים

שליחה #5 

הי נמר,

מצטער עוד לא יצא לי לקרוא את הסקירה הזאת שלך.
בטוח שהיא שומרת על הרמה הגבוהה של כולם (Y)

הבטחתי לך קישור לסקירה נוספת של המורל שיצאה לאחרונה (ינואר), אז הנה היא:

Phttp://www.enjoythemusic.com/magazine/e ... ave_52.htm

גם אותה עדיין לא קראתי (והאמת שלא תיכננתי לקרוא, אבל עכשיו מהסקרנות :wink: )

המון תודה, ספר לי אם הם מסכימים איתך :
נערך לאחרונה על ידי boazj ב 07/03/2007 11:56, נערך פעם 1 בסך הכל.

נמר
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #6 

שאלה טובה.

כן ... חיברתי אותו רק למגבר הספק שלי והאודיולאב שימש אותי כקדם מגבר , כמובן להשינדאק דחף אותו טוב יותר.

אחרי ששמעתי את האודיולאב עם כל כך הרבה רמקולים ואחרי כל כך הרבה שעות האזנה אני כבר יודע להבחין מתי הבעיה ברמקול ומתי בהגברה.

האודיולאב לדעתי הוא המגבר האולטימטיבי למבחן הזה מכמה סיבות.

1- הוא לא יקר.
2- הוא מגבר מאוד איכותי למחירו.
3- הכרתי אותו לעומק.

נכון... אפשר לבחון את הרמקול על כמה מגברים , ואפילו לנסות אותו על כמה סוגי חדרים ויותר מזה להחליף כבלים ומקורות מהיום עד מחר . אך אין זה נכון וכמעט בילתי אפשרי לעשות זאת מפני שזה יקח המון זמן על כל רמקול , ובסופו של דבר לא אצליח לזהות את היתרונות והחסרונות של הרמקול שהרי ההתאמה לא תהיה מספקת.

מטרת המבחן הזה הוא לתת לכל רמקול תנאים זהים לחלוטין , אם המורל קשה להנעה? זה החיסרון שלו.
ואני מבטיח לך שעדיין בעוצמה סבירה האודיולאב מוציא ממנו את כל מה שאני צריך לשמוע בכדי לבצע את המבחן. (Y)

ramkol
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3075
נתן תודות: 74 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #7 

נמר אחלה!!

יתרון שיש למורל לאנשים שחושבים על העתיד הוא שאפשר, וכך גם תוכנן על ידי החברה, להוסיף לכל רמקול עוד יחידה שיושבת הפוך עליו או ו יחידת בס שיושבת מיתחת לרמקול. כך שאפשר ליקנות רמקול בשלבים.

.

נמר
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #8 

נכון רמקול אתה צודק , אני לא חשבתי על זה. (Y)

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #9 

לדעתי מגיעה לרמקול הזה התייחסות קצת יותר רצינית, בעיקר מכיוון וזהו הנציג הכחול-לבן היחיד בקטגוריה שלו. למשל - איך הוא מתאים למגברים שונים, לחדרים שונים, צורת העמדה בחדר.
והערה לנמר - אם אתה כותב שיש לו חורים, יעזור אם תפרט איך הגעת למסקנה הזו, כי אולי מה שנשמע לך כמו חורים, יישמע למישהו אחר כעודף. תמיד אפשר גם לבצע 2-3 מדידות כדי לבדוק את זה לעומק.

KOOKE
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2262
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #10 

כרגיל יופי של כתבה וברשותך ארחיב מעט על מה שרמקול ציין לגבי סידרת הרמקולים אוקטב של מורל.

קודם כל הרמקול הספציפי הזה - 5.2M הסיומת "M" מציינת תיבה עשויה מ -MDF . יש את אותו הרמקול בדיוק אך בתיבה העשויה מ"קוריאן" שזהו חומר פלסטי סינטטי דמוי שיש וזהה לחלוטין בתכונותיו לשיש - החומר הזה משמש בדרך כלל למשטחי עבודה למטבח.

בכל אופן, לטענת מורל, השימוש בתיבה עשויה מקוריאן משפרת את הצליל ומונעת הידהוד מיותר בתיבה. הבעיה היא שהרמקול 5.2 בתיבה העשויה מקוריאן עולה כפול מהרמקול בתיבה העשויה MDF .

שמעתי בהשוואה ישירה הן את הרמקול ב MDF והן את הרמקול בקוריאן אכן בתיבת הקוריאן הרמקול נשמע יותר טוב יותר ברור ומפורט אבל לדעתי, לא די בהבדל הקטן באיכות הצליל כדי להצדיק את המחיר הכפול.

יתרון ייחודי של סידרת האוקטב (כפי שציין רמקול) הוא שזו סידרת רמקולים מודולארית הניתנת לשידרוג הדרגתי -

אפשרות אחת היא להוסיף לרמקולים האלו שתי יחידות בס או סאב וופרים ייחודיים לסדרה מה שהופך את האוקטב לרמקול "רצפתי" פול סייז. מבחינת הצליל תוספת יחידות הבס מוסיפה המון "בשר" בתחום הנמוך וממש מרגישים בבטן את הבסים אבל בדרך הולך לאיבוד הפירוט והדיוק במיד ובהיי לטעמי האישי לא אהבתי את השילוב הזה שמוציא את האוקטב מהאיזון שלו.

האפשרות השנייה והמעניינת יותר היא להוסיף עוד זוג רמקולים מסידרת אוקטב ובעזרת סטנד מיוחד מחברים את זוג הרמקולים הנוסף בצורה מהופכת על הזוג הראשון כך שכל רמקול מורכב משני רמקולים המחוברים זה לזה ולכל רמקול יש ארבעה דרייברים. מבחינה אסטתית התוצאה קצת מוזרה ומעניינת יש מי שיואהב ויש מי שלא. מבחינת איכות הצליל השילוב הזה מאד מוצלח לטעמי והצליל של האוקטב הבודד שנשמע לי קצת אנמי (אולי בגלל החור במיד היי שתיאר נמר) פתאום התמלא והפך בשרני מאוזן ונעים מאד. כמובן שתצורה זו מכפילה את עלות הרמקול. לתצורה זו קוראים "אוקטיטווין"

בשורה התחתונה מסכים בהחלט עם מסקנות נמר, יופי של רמקול וכן קצת ציונות - משלנו והיתרון הייחודי של אפשרות השידרוג העתידי מקנה לו בעיני עדיפות על רבים אחרים ברמתו ובמחירו. מבחינת הצליל מדהים לשמוע איזה באס הדוק ועשיר מוציאה כזו תיבה קטנה אבל בסך הכל הרמקול נשמע לי קצת אנמי וקצת רזה בהשוואה למשל ל- B&W 705 . אישית מאד אהבתי את הרמקולים האלו וכמעט קניתי אבל לבסוף הלכתי על רצפתיים עם צליל קצת יותר בשרני במיד.

מבחינת הגברה - בכל הפעמים ששמעתי את המורל הוא לא היה מחובר להגברה בשרנית וחזקה במיוחד ואפילו בחנות המפעל הוא מחובר למגבר AZUR נדמה לי מסדרת ה- 600 . בעוצמה שמע נורמאלית אישית לא חשתי בבעיה אם כי כל המוכרים ציינו בפני שהרמקול נשמע הרבה יותר טוב עם הגברה איכותית וחזקה.

עוד הערה קטנה לסיכום - המחיר הנקוב במבחן הוא ככל הנראה "מחיר שוק מומלץ", בפועל בחנויות המחיר בדרך כלל נמוך יותר.

שלמה
נערך לאחרונה על ידי KOOKE ב 07/03/2007 12:24, נערך פעם 1 בסך הכל.

נמר
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #11 

יאיר.

אף רמקול לא יקבל יחס מועדף כל עוד אני בוחן אותו , לא משנה לי אם זה כחול לבן , ירוק צהוב , או שחור מטלי. :wink:

מדידות אינני מבצע מפני שהמדידות שלי הם מול רמקולים אחרים שאני משווה אליו גם במהלך המבחן על מנת להגיע לתובנות שלי.

אם הוא זקוק להגברה חזקה יותר זהו חסרונו , ואפילו כתבתי שחור על גבי מסך שעם עוד X וואט בריאים אפשר להגיע איתו לתוצאה מצויינת. (Y)

ועכשיו יאיר בו נחשוב ביחד מה היה קורה אם הייתי בוחן את כל הרמקולים על הגברה X ורק למורל הייתי מחפש הגברה שתתאים לו.
האם היית מקבל את זה? האם היית רואה את זה כמבחן הוגן כלפי האחרים? האם בוחן יכול לתת יותר תשומת לב למוצר X לעומת מוצר Y?

נמר
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #12 

שלמה.

תודה רבה. (Y)

העיניין הוא לבחון את הרמקול הספציפי הזה . במבחנים הבאים אערב את האוקטאב קוריאן. (Y)

KOOKE
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

נמר

גם אם מדובר בבחינה של האוקטב MDF עדיין היה חשוב לציין שזהו רמקול מודולארי עם אפשרויות שידרוג עתידיות.

תצורה זו של "רמקול מודולארי" למיטב ידיעתי היא ייחודית למורל ומעניקה לרמקול הזה עדיפות על פני אחרים.

למי שנניח מוגבל בתקציבו וכעת רוכש מערכת אבל חושב קדימה זו אופציה מאד נחמדה לשידרוג עתידי וחשוב לציין אותה ואת היתרונות באופי הצליל לאחר השידרוג.

סתם לידע כללי - יש בכלל עוד רמקולים מודולארים ?? כאלו הניתנים לשידרוג עתידי כדוגמת המורל ??

שלמה

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #14 

אני מבין את הטענה שלך ולכן לדעתי שוה לעשות לו סקירה קצת יותר נרחבת מעבר לקונטקסט של המבחן ההשוואתי

נמר
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #15 

שלמה.

זו ממש לא בעיה לשים שני קוואד אחד על השני או כל רמקול אחר.

ההבדל הוא שמורל מכריזים על זה כחלק מהאפשריות. (Y)

כרמי
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1150
שם מלא: כרמי
קיבל תודות: 0

שליחה #16 

עוד סיקור מוצלח מבית - נמר
(Y)

תמשיך כך - אני מקווה שיש עוד הרבה רמקולים בדרך :)
החיים זה מה שקורה לנו,
שאנחנו עסוקים בתכנון דברים אחרים.

נמר
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #17 

yairf כתב:אני מבין את הטענה שלך ולכן לדעתי שוה לעשות לו סקירה קצת יותר נרחבת מעבר לקונטקסט של המבחן ההשוואתי
...
בשמחה ידידי .

אני אמצא זמן ואפילו נעשה זאת ביחד ... אתה יודע חוות דעת שניה גם כן חשובה. (Y)

KOOKE
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

נמר

אני לא מסכים איתך שניתן לשים כל רמקול מדפי (כמו הקוואד למשל) אחד על השני ולהשיג בכך שיפור בצליל.

אם אני לא טועה, במורל אוקטב, חלק מהסטנד הייחודי שהופך אותו למורל אוקטי טווין זה גם קרוסאובר שונה. בכל מקרה אני מניח שהתכנון מראש של מבנה הרמקול כך שניתן לחבר אליו עוד זוג רמקולים הוא זה שמקנה גם לאוקטי טווין (הרמקולים המחוברים) את השיפור בצליל ואת האיזון הנכון.

לעומת זאת אם תיקח "סתם" זוג רמקולים מדפיים ותוסיף להם עוד זוג אחד על השני - נו שויין..לא בטוח מה יצא מזה.

שלמה

נמר
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #19 

נכון שלמה.
לא בטוח מה יצא מזה , כמו שמורל בדקו ומצאו שיוצא מזה טוב יכול להיות שבשילוב אחר יצא מזה גם טוב.

יש הרבה שטוענים שאוקטאב נישמע טוב יותר ומאוזן יותר מהשילוב של השניים , ויש שטוענים אחרת.

הייתי שמח לדעת איך הקרוס מתוכנן כך שהוא יתאים לשירשור של עוד זוג רמקולים?

reuveney
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1830
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #20 

סקירה מצויינת...(Y) (Y)
יש לי רק בעיה אחת קטנה...
והיא על מחירי הרמקולים שאתה רושם בכל סוף סקירה ....
זה יכול להטעות לא מעט אנשים...
סתם לשם דוגמא, ניתן להשיג את האוקטב כיום מתחת ל5K :roll:

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”