איך לשרשור ראוטר חיצוני למודם + ראוטר של בזק, במהירות 40 מגה

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
vertical פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 222
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

ערב טוב,

בביתי רשת של 40 מגה של בזק, כרגע מתופעלת ע"י מודם + ראוטר של בזק מדגם D-LINK DSL-225-B1
האינטרט כרגע סה"כ עובד די טוב, למעט האטות מידי פעם ברשת שנפתרות ע"י ניתוק וחיבור. (פעמיים בשבוע נניח)

מצד שני, הבית הוא 2 קומות, המודם/ראוטר יושב למעלה והקליטה למטה בחלקים קיימת אך לא מספיק טובה ובחלקים לא קיימת בכלל.

בעבר, כאשר היינו מחוברים דרך הוט, השתמשתי בהוט בוקס כמודם בלבד והגדרתי ראוטר חיצוני (למעלה), תוך כדי שירשרתי למטה (בחיבור קווי) עוד ראוטר שיתפקד כAP.

הראוטרים החיצוניים שברשותי הם TP-LINK WR1043ND (למעלה) וTP-LINK WR941ND (למטה) שבהם ארצה להשתמש לפיזור הרשת האלחוטית.

מה אני אמור לעשות כרגע? להתקשר לבזק ופשוט לבקש שיגדירו לי את המודם/ראוטר כמודם בלבד ולחבר כבל רשת מהמודם/ראוטר לראוטר החיצוני לכניסת הWAN? או שיש משהו אחר שצריך להגדיר? אשמח לעזרה.

הספק אגב אם זה משנה, 018.

תודה רבה

ladani79
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 53
שם מלא: Roee Ledani
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #2 

האפשרות הפשוטה יותר היא להתקשר לבזק ולהפוך את הנתב שלהם לbridge (אאל"ט אפשר לעשות את זה לבד דרך ממשק הניהול של הראוטר)
אפשרות שניה:
להגדיר מחדש את הנתב העליון בהתאם לנתב של בזק ולוותר על הנתב השני

vertical פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 222
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #3 

ladani79 כתב:האפשרות הפשוטה יותר היא להתקשר לבזק ולהפוך את הנתב שלהם לbridge (אאל"ט אפשר לעשות את זה לבד דרך ממשק הניהול של הראוטר)
אפשרות שניה:
להגדיר מחדש את הנתב העליון בהתאם לנתב של בזק ולוותר על הנתב השני
...
אני מעדיף להשתמש בראוטר גם בקומה התחתונה, ככה שהאופציה הראשונה נשמעת לי העדיפה.

מה שכן, כשהתקשרתי לפני כמה ימים לבזק, אמרו לי שאם אני הופך את הראוטר לברידג', אני צריך לרשםו את פרטי הספק שלי בראוטר ולא במודם, מה שהיה נשמע לי מוזר למרות שההבנה שלי ברשתות די נמוכה.

יש אמת בדבר?

ladani79
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 53
שם מלא: Roee Ledani
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #4 

כן, מודם לא יכול להתחבר לבד לאינטרנט, בעבר היו מגדירים חייגן על המחשב (כשמחשב אחד בלבד גלש באינטרנט), כיום החייגנים האלו מובנים בתוך הראוטר ורק צריך להגדיר בהם את היוזר והסיסמא שקיבלת מהספק שלך

wallalon
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1925
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 147 פעמים

שליחה #5 

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”