מקרן קול

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
הצדיק פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 44
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #1 

רציתי לשאול מה ההבדל בין מקרן קול למערכת קולנוע ביתית עם מספר רמקולים?
במה מתבטא השוני שבזמן האחרון כולם קונים מקרני קול ולא דווקא את אותם הרמקולים המסורתיים עם מגבר מרכזי שמחובר לטלוויזיה?
ש: כמה סאונדמנים צריך כדי להחילף נורה?
ת: אף אחד, הם לא תאורנים.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 673 פעמים

שליחה #2 

הצדיק כתב:רציתי לשאול מה ההבדל בין מקרן קול למערכת קולנוע ביתית עם מספר רמקולים?
במה מתבטא השוני שבזמן האחרון כולם קונים מקרני קול ולא דווקא את אותם הרמקולים המסורתיים עם מגבר מרכזי שמחובר לטלוויזיה?
...
·הבדל שמים וארץ. אין בכלל מקום להשווה. מקרן קול הוא תוסף לטלוויזיה לשיפור הסאונד שלו ואם החדבר שלך בנוי בצורת ריבוע סגור אולי גם תקבל קצת אפקט של ככאילו סראונד, כאילו אבל לא ממש מתקרב לזה.
אתה לא יכול להשוואת מערכת עם רמקולים אמיתיים מול פס של של אלמנטים מפלסטיק, אין את הנפח, אין את הבאס, אין כלום. אבל זה עדיף על מה שהמסך מוציא ולכן הרבה אנשים קונים כאלה, אבל זה לא תחליף למערכת קולנוע סבירה.

freerider
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1730
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 186 פעמים

שליחה #3 

קיימים כיום בשוק שני סוגיי מוצרים שלפעמים דומים חיצונית אך שונים במהותם:
1. מקרן קול (sound projector)
2. sound bar

1. מקרן קול (אם אינני טועה YAMAHA הראשונים שיצאו עם זה כמוצר consumer ה-YSP-1 עם 40+2 אלמנטים) בתיאור הכי פשוט זוהי תיבה המכילה מספר רמקולים קטנים (בד"כ בקוטר של כ-2 אינטש) כשלכל אחד מגבר עצמאי משלו, אותה "קופסת רמקולים" מכילה DSP מובנה שבעזרתו ובעזרת כיול ממיקרופון "יודעת להפנות" את הצליל המופק מכל אלמנט בניפרד לכיוון שונה בחדר ויוצרת הדמיה של צליל היקפי בעזרת שימוש בהחזרי צליל מקירות חלל החדר.
2. sound bar- זוהי סה"כ תיבה עם 2 או יותר אלמנטים עם מגבר 2 ערוצים מובנה (לעיתים אף עם תוספת "סאבוופר") עם כניסות אודיו בלבד או עם ממתג HDMI למספר קטן של מקורות (2 או 3) ובחלקם ישנם גם פיצ'רים נוספים כגון חיבוריות BT ו-NFC ומטרתה לשפר את הצליל בהשוואה לצליל של טלוויזיות LCD\LED דקות שבהן איכות השמע ירודה בגלל עוביין הדק, sound bar מטרתו אינה לייצר הדמיה של צליל הקפי.

המיגבלה של מקרני קול (sound projector) היא שעל מנת לקבל צליל היקפי בצורה המיטבית ביותר הוא צריך להיות מותקן בחדר שתחום ב-4 קירות שבהם הוא "משתמש" בעזרת החזרים לדמות צליל היקפי.
נערך לאחרונה על ידי freerider ב 18/12/2016 18:57, נערך 3 פעמים בסך הכל.
You pay peanuts, you get monkeys

freerider
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

BUGY כתב:
...
...
·הבדל שמים וארץ. אין בכלל מקום להשווה. מקרן קול הוא תוסף לטלוויזיה לשיפור הסאונד שלו ואם החדבר שלך בנוי בצורת ריבוע סגור אולי גם תקבל קצת אפקט של ככאילו סראונד, כאילו אבל לא ממש מתקרב לזה.
אתה לא יכול להשוואת מערכת עם רמקולים אמיתיים מול פס של של אלמנטים מפלסטיק, אין את הנפח, אין את הבאס, אין כלום. אבל זה עדיף על מה שהמסך מוציא ולכן הרבה אנשים קונים כאלה, אבל זה לא תחליף למערכת קולנוע סבירה.
...
·מסכים עם דבריך אך מוסיף שבתנאים המתאימים מקרן קול (sound projector) יכול לייצר אפקט מצויין ותחליף למערכת ק"ב full size למי שלא מעוניין ב"סירבול" שכרוך במערכת full size.

NBMH
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 617
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 57 פעמים

שליחה #5 

BUGY כתב:
...
...
...
זה תלוי גם איזה דגם אתה קונה, ולאיזו מערכת אתה משווה את זה.
אישית אני עם ה YAMAHA YSP2500, והוא הרבה, אבל הרבה מעבר ל'שיפור מהקול של הטלויזיה'.
ברור שבסוף היום מערכת קולנוע אמיתית תהיה טובה יותר, אבל בטווח מחירים כנראה יותר גבוה.
רוב המקרני קול/סאונדברים הזולים שמוכרים בארץ הם בהחלט שיפור לטלויזיה אבל אין בהם יותר מדי מעבר, אבל הדגמים הרציניים יותר של סמסונג,ימאהה וסוני הם לא ברי השוואה למוצרים הזולים וה'פופולרים' יותר.

freerider
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

NBMH כתב:
...
...
אישית אני עם ה YAMAHA YSP2500, והוא הרבה, אבל הרבה מעבר ל'שיפור מהקול של הטלויזיה'.
ברור שבסוף היום מערכת קולנוע אמיתית תהיה טובה יותר, אבל בטווח מחירים כנראה יותר גבוה.
רוב המקרני קול/סאונדברים הזולים שמוכרים בארץ הם בהחלט שיפור לטלויזיה אבל אין בהם יותר מדי מעבר, אבל הדגמים הרציניים יותר של סמסונג,ימאהה וסוני הם לא ברי השוואה למוצרים הזולים.
...
·המובילים בתחום ה-sound projectors ולדעתי גם הטובים ביותר הם YAMAHA.
סאונד בר הוא לא sound projector!

הצדיק פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

NBMH כתב:
...
...
רוב המקרני קול/סאונדברים הזולים שמוכרים בארץ הם בהחלט שיפור לטלויזיה אבל אין בהם יותר מדי מעבר, אבל הדגמים הרציניים יותר של סמסונג,ימאהה וסוני הם לא ברי השוואה למוצרים הזולים.
...
·

האמת שלפני כמה שנים הייתה לנו מערכת רמקולים היקפית של wharfedale ומגבר של יאמהה AX-2 שהיה בנוי כמו טנק ובאמת שמעו טוב הסאבוופר היה שחור וגדול ושמעו את הבסים ממש כמו בקולנוע, אני ואחי קנינו את המערכת לפני כ-15 שנה אם זכרוני אינו מטעני ולפני שנתיים בערך אחי הביא מקרן קול של סמסונג שדווקא עושה עבודה טובה וחיברנו אותו לטלוויזיה והמערכת הישנה איפשהו במחסן עכשיו אני לא מתלונן המקרן קול דווקא סבבה לגמרי אבל כמו שאמרו כאן מעליי חסר לי עומק בסאונד כאילו הסאונד לא מלא זה כמו לשתות קפה בלי סוכר זה כאילו סאונד נוקשה ורך מאוד אין כמעט באסים אבל מה שכן בהשוואה לרמקולים של הטלוויזיה דווקא יש שיפור קל אני מוכרח להודות.

freerider
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

הצדיק כתב:
...
...
·

האמת שלפני כמה שנים הייתה לנו מערכת רמקולים היקפית של wharfedale ומגבר של יאמהה AX-2 שהיה בנוי כמו טנק ובאמת שמעו טוב הסאבוופר היה שחור וגדול ושמעו את הבסים ממש כמו בקולנוע, אני ואחי קנינו את המערכת לפני כ-15 שנה אם זכרוני אינו מטעני ולפני שנתיים בערך אחי הביא מקרן קול של סמסונג שדווקא עושה עבודה טובה וחיברנו אותו לטלוויזיה והמערכת הישנה איפשהו במחסן עכשיו אני לא מתלונן המקרן קול דווקא סבבה לגמרי אבל כמו שאמרו כאן מעליי חסר לי עומק בסאונד כאילו הסאונד לא מלא זה כמו לשתות קפה בלי סוכר זה כאילו סאונד נוקשה ורך מאוד אין כמעט באסים אבל מה שכן בהשוואה לרמקולים של הטלוויזיה דווקא יש שיפור קל אני מוכרח להודות.
...
·לדעתי ותקן אותי אם אני טועה הסמסונג שלך הוא סאונד בר ולא מקרן קול (sound projector).

sound projector

sound bar

הצדיק פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

freerider כתב:
...
...
·לדעתי ותקן אותי אם אני טועה הסמסונג שלך הוא סאונד בר ולא מקרן קול (sound projector).

sound projector

sound bar
...
·

סליחה על הבורות, אבל יש הבדל? סאונד בר ומקרן קול דווקא זהים חיצונית

הצדיק פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

הסמסונג שלי הוא F355 לדעתי זה מקרן קול

freerider
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

קרא את התגובה הראשונה שלי בשירשור.

freerider
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

ה-samsung שלך הוא סאונד בר

freerider
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

אגב RESPECT על ה-YAMAHA AX-2, חתיכת בהמה, היה לי את ה-AX-1 בעבר הרחוק...מאוד.
עריכה, סליחה היה לי את ה-A1 8O

NBMH
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #14 

אתה רואה, יש סיבה שלא התלהבת ממש מהסאונד שיצא ממנו ;)
סאונדבר, 2.1 ולא איזה מוצר מהטופ.
אם יצא לך לשמוע מקרן קול ברמה יחסית גבוהה אתה כנראה כן תתרשם(מאוד) מהסאונד.

https://www.amazon.com/Samsung-HW-F355- ... ng+hw+f355

אם תשווה את המחיר של זה לעומת ההשקעה שדרושה לך בשביל מערכת ק"ב טובה ואיכותית ההפרש במחיר יהיה ענק..

בכל מקרה, מעבר לענייני הסאונד האיכותי או לא, הרבה אנשים קונים סאונדבר/מקרן קול בגלל נוחות.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #15 

NBMH כתב:
...
...
רוב המקרני קול/סאונדברים הזולים שמוכרים בארץ הם בהחלט שיפור לטלויזיה אבל אין בהם יותר מדי מעבר, אבל הדגמים הרציניים יותר של סמסונג,ימאהה וסוני הם לא ברי השוואה למוצרים הזולים וה'פופולרים' יותר.
...
·כמובן שזה תלוי בכמה גורמים, אבל הצורך במיקום אופטימאלי, כשאר בארץ רוב הסלונים הם לא ממש מתאימים, מאפשר להכליל את כל המערכות. חוץ מזה, אתה צודק, עניין המחיר פה הוא פקטור רציני. במחיר של מקרן קול טוב יהיה קשה לקבל מערכת 5.1 טובה, בקושי רמת כניסה ולמי שאין יכול להעביר את כל החוטים אז בכלל היתרון של מקרן קול רק גדל. אבל לדעתי זה עדיין שיפור של מה שיוצא מהמסך ולא בר השווא למערכת ק"ב. פשוט מקרן קול הוא גירסת 5.1 של סאונד בר אשר בתחלס 2.1 או 3.1, לדעתי.

NBMH
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #16 

BUGY כתב:
...
...
·כמובן שזה תלוי בכמה גורמים, אבל הצורך במיקום אופטימאלי, כשאר בארץ רוב הסלונים הם לא ממש מתאימים, מאפשר להכליל את כל המערכות. חוץ מזה, אתה צודק, עניין המחיר פה הוא פקטור רציני. במחיר של מקרן קול טוב יהיה קשה לקבל מערכת 5.1 טובה, בקושי רמת כניסה ולמי שאין יכול להעביר את כל החוטים אז בכלל היתרון של מקרן קול רק גדל. אבל לדעתי זה עדיין שיפור של מה שיוצא מהמסך ולא בר השווא למערכת ק"ב. פשוט מקרן קול הוא גירסת 5.1 של סאונד בר אשר בתחלס 2.1 או 3.1, לדעתי.
...
מסכים על עניין המיקום - לא יודע כמה מקרן קול מתאים לסלון בגלל גודל החדר שכנראה גם לא סגור ב 4 קירות. אצלי זה יושב בחדר מרובע(לפני זה היה בסלון כי חיכיתי לכוננית שתגיע) ואין ספק שבחדר זה נשמע הרבה יותר טוב(לא שבסלון זה לא נשמע טוב, פשוט קצת פחות עוצמתי.. מה שכן, בחדר זה גם עבר כיול ע"י המיקרופון ובסלון לא)
חלק מהמקרנים מדמים 7.1 ולא רק 5.1 אגב.
*כמובן שאנשים שאין להם דרישות גבוהות מדי של סאונד יהיו מרוצים גם מסאונדבר או מקרן קול פשוט וזול יחסית בסלון שלהם(שזה מה שקורה בפועל בהרבה בתים)

בסופו של דבר אין תחליף אמיתי למערכת ק"ב(אבל תצטרך להפרד מהרבה כסף), אבל יש תחליפים מספיק טובים שקשורים בחלל החדר שלך ובמחיר שאתה מוכן להשקיע

freerider
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

אם מקרן קול טוב (של YAMAHA כדוגמת מסידרת ה-4000 או 5000) עולה בסביבות ה-6000-7000 ללא סאב אני חושב שניתן גם להשיג מערכת ק"ב הכוללת רסיבר וסט רמקולים 5.1 ממותגים בטווח מחירים הזה כך שזה רק עניין של אסטטיקה וההעדפה שלי תהיה לרסיבר והרמקולים.
יתכן ואני טועה שכן אני לא מעודכן בתימחור מקרני הקול בארץ.

NBMH
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #18 

freerider כתב:אם מקרן קול טוב (של YAMAHA כדוגמת מסידרת ה-4000 או 5000) עולה בסביבות ה-6000-7000 ללא סאב אני חושב שניתן גם להשיג מערכת ק"ב הכוללת רסיבר וסט רמקולים 5.1 ממותגים בטווח מחירים הזה כך שזה רק עניין של אסטטיקה וההעדפה שלי תהיה לרסיבר והרמקולים.
יתכן ואני טועה שכן אני לא מעודכן בתימחור מקרני הקול בארץ.
...
במחירים כאלה אני איתך, הייתי מעדיף מערכת ק"ב אם זה מגיע לאזור של המחירים שהזכרת..
אבל המחירים בארץ לפעמים יקרים בהרבה יותר מאשר חו"ל.. ה 2500 עלה לי קצת פחות מ 3K כולל משלוח עד הבית, בזאפ טווח המחירים שלו הוא 8-9K.. אז בטח נמכר באזור ה 6-7 בפועל.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #19 

אוקי, עכשיו עברתי על המחירים, אומן בזאפ, אבל זה די מייצג. WTF?!? חשבתי שאנחנו מדברים על 2-3K ולא 8-9K ויש גם ב16K את Yamaha YSP5600. במחירים הללו קונים רסיבר כניסה, סאב קטן וטוב של SVS ו שני רמקולים טובים ביותר או מתפשרים קצת על מערכת 5.1 סבירה ומקבלים מערכת שממש לא ניתן להשוואת אותה למקרן הקול. כי לא משנה כמה הוא טוב זה עדיין הקרנה של תדרים גבוהים בעיקר מקירות מקבילים והשלמה של רוב התדרים עם הסאב המעפן.

NBMH
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #20 

BUGY כתב:אוקי, עכשיו עברתי על המחירים, אומן בזאפ, אבל זה די מייצג. WTF?!? חשבתי שאנחנו מדברים על 2-3K ולא 8-9K ויש גם ב16K את Yamaha YSP5600. במחירים הללו קונים רסיבר כניסה, סאב קטן וטוב של SVS ו שני רמקולים טובים ביותר או מתפשרים קצת על מערכת 5.1 סבירה ומקבלים מערכת שממש לא ניתן להשוואת אותה למקרן הקול. כי לא משנה כמה הוא טוב זה עדיין הקרנה של תדרים גבוהים בעיקר מקירות מקבילים והשלמה של רוב התדרים עם הסאב המעפן.
...
16K?!?!
עולה באמאזון באזור ה 1500$ :|
הזוי המחירים פה

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”