שאלה: המהום בווליום גבוה
פעם ראשונה שאני מנגן תקליט על פטיפון
עכשיו חיברתי הכל, יש הארקה, וכשאני מרים את הווליום לרמה כיפית מתחיל המהום כמו כששמים מיקרופון מול הרמקול שהוא מחובר אליו.
איך אני אמור לפתור את זה? הפטיפון נמצא בין הרמקולים אבל לא קרוב אליהם.
תודה מראש!
עכשיו חיברתי הכל, יש הארקה, וכשאני מרים את הווליום לרמה כיפית מתחיל המהום כמו כששמים מיקרופון מול הרמקול שהוא מחובר אליו.
איך אני אמור לפתור את זה? הפטיפון נמצא בין הרמקולים אבל לא קרוב אליהם.
תודה מראש!
- RAMIRAMI68
- חבר ותיק

- תגובות: 2548
- נתן תודות: 166 פעמים
- קיבל תודות: 263 פעמים
עדיין, הרחק את הרמקולים מהפטיפון.
בעקרון המכסה צריך להיות מוסר, או פתוח, כדי לא לייצר תהודה בתוך הפטיפון, מגלי הקול שמפיקים הרמקולים.
אם זה לא משפיע, אז גלי הקול עצמם יוצרים אצלך איזון חוזר במחט, וכיו"ב. צריך להרחיק את הפטיפון מהרמקולים והתהודות שלהם. הייתי ממליץ אולי משהו מבודד ויברציות מתחת לפטיפון. לא להשתולל - דיקט עבה, על כריות סורבותן יעשה את העבודה תמורת 25 ש"ח לערך. אבל האמת - בד"כ ההשפעה של היזון חוזר מהרמקולים היא ישירה על המחט, ולא דרך המשטח עליו הפטיפון עומד.
אם זה לא משפיע, אז גלי הקול עצמם יוצרים אצלך איזון חוזר במחט, וכיו"ב. צריך להרחיק את הפטיפון מהרמקולים והתהודות שלהם. הייתי ממליץ אולי משהו מבודד ויברציות מתחת לפטיפון. לא להשתולל - דיקט עבה, על כריות סורבותן יעשה את העבודה תמורת 25 ש"ח לערך. אבל האמת - בד"כ ההשפעה של היזון חוזר מהרמקולים היא ישירה על המחט, ולא דרך המשטח עליו הפטיפון עומד.
הפטיפון נמצא כרגע על ארונית עץ קטנה, ויש לי אפשרות לשים אותו על מדף בתוך ארונית העץ הנסגרת עם דלת זכוכית. זה לא ירחיק אותו מהרמקולים כל כך, אבל אולי זה יבודד את התהודה? לדעתך שווה לנסות?
וד"א התקלה היא תקלה נפוצה עם פטיפונים? אני אוהב לשמוע בווליום גבוה ויש לי חדר קטן, אולי פטיפון אינו מתאים לי כרגע?
וד"א התקלה היא תקלה נפוצה עם פטיפונים? אני אוהב לשמוע בווליום גבוה ויש לי חדר קטן, אולי פטיפון אינו מתאים לי כרגע?