המהום שאני לא יודע להסביר - עזרה?

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
nkorah פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1093
נתן תודות: 452 פעמים
קיבל תודות: 600 פעמים

שליחה #1 

כידוע לחלקכם, אני משתמש כרגע בטורנס TD-160 ומחליף ראשים לא מעט. יש לי באופן קבוע שלושה ראשים מותקנים על שילות נפרדות, להאזנה לתקליטים טובים ונקיים, "רגילים" ולמונו.

[img2=1024x576]https://c1.staticflickr.com/1/391/31529 ... 0f1f_b.jpg[/img2]

התקנתי לאחרונה את ראש המונו על שילה, והוא מפיק המהום - לא חזק, אבל בהחלט מציק.

עוד פרטים:
  • לא היתה בעיה עם השילה בראש הקודם שהותקן עליה
  • לא היתה בעיה בראש, בשילה הקודמת שעליה הותקן (שהיתה על פטיפון אחר)
  • אין שום בעיה עם שני הראשים הנוספים, על השילות שלהם.
וידאתי היטב שהחוטים מחוברים נכון. ניסיתי גם להאריק את הראש, אבל גם מגע יד בראש ובזרוע, וגם קיצור בין הערוץ החוזר השמאלי לגוף השילה, או לגוף הזרוע (אלו מוארקים ליציאת החשמל) לא משפיעים בכלל - נותר אותו המהום, לא חזק, שממשיך בדיוק באותה עצמה.

רעיונות?
תודה, ושבת שלום (f)

Janti
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 181
שם מלא: Janti
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 129 פעמים

שליחה #2 

בוקר טוב. 1. ראש של גראדו? 2. הערוץ הימני אמור להיות מוארק ורק הוא. 3. יש רב מודד? חפש הארקות כפולות

nkorah פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

הראש שמהמהם הוא ה- audio-technica mono3. עם הגרדו אין שום בעיה, גם לא עם הסטנטון

Janti
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

אז יש הסבר... נסה שלה מתכתית. כניסת MC \ MM - משפיעה? נסה קדם מגבר נוסף. בסוף הפוך ערוצים בראש...

nkorah פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

יש הסבר?

הייתי אופטימי לגבי ההעברה לכניסת MC (אני לא בטוח למה), אבל זה לא עשה שום הבדל. כנ"ל לגבי משחק עם החיבורים בגב הראש (ניסיתי כמה וריאציות).
קדם מגבר נוסף מחייב מעט אקרובטיקה מערכתית. בטח יקח לי כמה ימים, אבל אני לא בטוח מה אני מנסה לבדוק כך - למה שני ראשים (אחד מהם ידוע כבעייתי) לא מהמהמים, ושלישי, שידוע בהיותו פשוט לשימוש, דווקא כן. לא ברור לי איזה הבדל קדם המגבר יעשה במשוואה?

ניסוי אחרון שעוד לא ביצעתי הוא החלפה של השילות בין הראשים. כיוון שהדבר מחייב כיוון מחדש של שני ראשים, אני קצת מתעצל :(

RAMIRAMI68
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2548
נתן תודות: 166 פעמים
קיבל תודות: 263 פעמים

שליחה #6 

נסה לשייף מעט בחיבור בין השלה לראש כך שהמגע יהיה טוב יותר...נכון, יש צורך בשחרור הבורג ובתזוזה (ובכיוון) של הראש אבל אני מאמין שהבעיה תיפטר.

Janti
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

שלות בלי כיוון, רק לבדוק המהום. הכוונה לקדם עם עומס אחר. ייתכן שזה ראש עם הארקה משותפת שיוצרת לולאה. אם כן, הפרד הפטפון להארקה שלא מהערוצים.

nkorah פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

אין התקדמות:

א) ההארקה של הפטיפון והזרוע מתבצעת דרך שקע החשמל, לאחר בדיקה של שלוש החלופות הקיימות (דרך הערוצים, בנפרד אל קדם המגבר, ודרך הארקה של החשמל) - זה החיבור השקט ביותר, וכיוון שיש עוד שני ראשים, שעובדים כך מושלם - הוא לא הולך להשתנות.

ב) בדקתי את נושא המגע בין גוף הראש לשילה, ומסתבר שהגוף של ה- AT-Mono3 עשוי פלסטיק, כך שאיכות המגע עם השילה אינה רלונטית? בכל מקרה, נסיתי לקצר בין החיבורים לשילה, ולגוף הזרוע, ולא היה כל שיפור, או שינוי.

Janti
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

הראש הזה שונה בעקרון הפעולה מהאחרים. יכול להיות שלא מדובר בהמהום אלא בהפרעה השראתית כלשהי? החיווט מסוכך בתוך הפטפון? רחוק ממכשור אחר? תאורת לד, ניאון או שנאי גדול בקרבתו?

nkorah פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

Janti כתב: החיווט מסוכך בתוך הפטפון? רחוק ממכשור אחר? תאורת לד, ניאון או שנאי גדול בקרבתו?
...
·

כל אלו היו באים לידי ביטוי בכל הראשים והשילות, ולא רק באחד? אם כבר, ה- Grado הוא הראש הרגיש ביותר להפרעות חיצוניות אצלי, והוא שקט לחלוטין.

Janti
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

לא חייב. לגנרטורים שונים מחלות שונות בהתאם לסלילים. אתה צריך לעשות את המקסימום כדי לנטרל הפרעה אפשרית. לפעמים זה נראה לא הגיוני. לפעמים חצי סיבוב בורג פותר בעייה. זה משחק לא ידוע מראש.

Janti
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

בהנחה שמדובר בהארקה (לא בטוח כלל), נסה לנתק את אחד הערוצים בראש. נתק גם מהקדם את הערוץ המבוטל והישאר לרגע רק עם ערוץ אחד. עדיין מהמהם? חבר מחדש וחזור על כך עם הערוץ השני. דווח ונתקדם.

raniburg
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1434
נתן תודות: 738 פעמים
קיבל תודות: 395 פעמים

שליחה #13 

על מנת לשלול הארקות אתה צריך לשרטט את החיבורים מהראש עד המגבר ולוודא שאין גראונד לופס

זכור לי שאם יש כניסה בפונו שלא מחובר אליה כלום ישנו המהום

ייתכן שיש לך את הבעיה הזאת כל הזמן ובקונסטלציה עם הראש הזה, אתה פשוט שומע את זה
אני לא זז מכאן עד סוף הצד

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”