האם כל הדגמים החדשים והגדולים של SAMSUNG מסדרת 8000 ומעלה הם קעורים?

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
masterfit פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 230
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,

ראיתי כתבות מחו"ל שדיברו על טלוויזות ישרות בסדרת ה- 8000 ולא קעורות.
התקשרתי לכמה חנויות כאן ואמרו לי, שסמסונג עברה באופן מלא לייצור טלוויזיות קעורות.
האם זה נכון? האם השוני הוא בגלל שבארצות שונות משווקים טלוויזיות שונות עם אותו מספר דגם?
אני קראתי כמה ביקורות שפחות אהבו את הטלוויזיות הקעורות, ומכיוון שאני צריך זווית צפיה רחבה בסלון, אני מעדיף טלוויזיה ישרה.
אם זה כך, ואין למצוא טלוויזיית סמסונג ישרה ואיכותית בתקציב של 10,000 ש"ח +\-, 55 אינץ, וכאשר הטלוויזיה האחרת חייבת להיות עם כל החבילה שיש לסמסונג, כולל HDR איכותי, במה אני בוחר?
אני מודה שגם הדיונים על זליגת האור בצדדים מטרידים אותי, ולכן אולי עדיף לזנוח את סמסונג, וללכת על טלוויזיה עם תאורה אחורית בכלל?
אגב, אם צריך ללחוץ את התקציב בעוד כמה אלפי שקלים ולקבל שיפור משמעותי, אשמח גם לשמוע המלצות מהחברים כאן.

תודה לכולם מראש על ההכוונה.

Malcontent
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3585
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

שליחה #2 

לארץ מביאים בעיקר את הדגמים הקעורים אבל יש דגם 8000 שהוא שטוח. נראה כאילו דגמים שמסתיימים ב-000 הם שטוחים ואלה שמסתיים ב-500 הם קעורים אבל לא בדקתי אם זה באמת המצב.

מקרנסקי
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1460
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 104 פעמים

שליחה #3 

מציע לך לגשת לחנות ולהתרשם ממסך קעור, ועל הדרך להתרשם מאיכותו.
עוד יכול להבין איכשהו חברים שאומרים שאם יתקינו על קיר, לא ייראה יפה ואסטטי (אע''פ שחלק אכן התקינו ואהבו - ענין של טעם)
תתבונן במסך ממספר זוויות ותבדוק אם לא מחוויר, כי אני בדקתי מסך של סמסונג (לא זוכר הדגם) ועדיין לא אבדו פרטים בזוויות שונות.
לאחר שצפיתי אצל חבר בקעורה 65 אינצ' - נשבתי...מבחינתי זו עדיפות עליונה, רק חבל שהמחיר גבוה מישרה.
הכי הכי טוב לבדוק בחנות מתמחה, או באלמ או במחסני חשמל - או בפיוטשר או בקרוסאובר שהן יותר מתמחות בתחום המסכים.

סקירה קצרה בסוגיה
--------------------------

מבנה קעור של מסך הטלוויזיה הוא החידוש האחרון בתחום הטלוויזיות.

מסך קעור מעניק חוויית צפייה עשירה וחיה יותר. צורתו הקעורה יוצרת תחושת עומק שכמו מושכת את הצופה פנימה. התמונה נראית מציאותית יותר ומזכירה תלת ממד, קצת בדומה לאופן שבו העין האנושית רואה את העולם. גם יחס הניגודיות במסך קעורגבוה יותר - הצבעים נראים ברורים ומלאי חיות והגוונים הכהים מובחנים יותר. בנוסף, זווית הצפייה האופקית גדולה יותר, כך שניתן לצפות במסך מהצד בלי לאבד מבהירות התמונה ומהפרטים שלה.

אבל למסך קעור יש גם חסרונות: מסכים קעורים סובלים מהשתקפות גבוהה יחסית, מה שאומר שכדי ליהנות מתמונה טובה יש להימנע מתאורה ישירה על המסך. כמו כן, זווית הצפייה האנכית נמוכה יותר, דבר המחייב להתקין את המסך בגובה העיניים, דבר שעשוי להגביל את אפשרות ההתקנה של המסך. חיסרון נוסף של מסך קעור, חוץ ממחירו הגבוה מאוד בהשוואה למסך שטוח, הוא שכדי לחוות את יתרונותיו של המסך הקעור עליו להיות די גדול (60 אינטש ויותר) ומרחק הצפייה ממנו צריך להיות בגבולות המרחק המומלץ.

masterfit פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

malcontent ו- מקרנסקי, תודה רבה על התשובות.

מקרנסקי - אני מבין לגמרי מה שאתה כותב ואין לי ספק שאוהב גם את מסך הקעור. אבל כאשר אני מביא בחשבון שהמסך אצלי מעט גבוה מגובה העיניים, הוא 55 אינטש בלבד, יתלה על הקיר, יכולה להיות תאורה עליו, ואני צריך זווית צפייה רחבה, אני חושב שכל זה מביא אותי למסקנה הנכונה שעדיף לי מסך שטוח.
על כל פנים, אתה בהחלט צודק. אני מתכוון בימים הקרובים ללכת לחנות ולבדוק זאת, כפי שהמלצת.

מה בכל זאת? דגמים אחרים ברמה ובאיכות האלו, אף מעט יותר, 55 אינטש, שמומלצים לי?

תודה שוב.

מקרנסקי
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

מבין אותך חבר, עדיף שטוחה.
אפשר לדעת מה מרחק צפייה ?
בכל מקרה אם כבר הגעת ל-55, אפשר לחרוג מעט בכמות האינצ'ים ולקבל פנינה אמיתית + תאורה אחורית (כמו שרצית) עם חמש שנות אחריות. (58 אינצ')

שלח את סמסונג לאוויר העולם, ישנם גם מסכים אחרים (עם כל הכבוד לא מבין למה ננעלת דווקא עליהם - במקרה הספציפי שלך)
הנה לפניך, באמת מהטובים ביותר, אם לא הטוב מכולם (ברמת המחיר ואיכותו)
המחיר הוא ישן - כבר ראיתי באלפיים פחות (עד כמה שזכור לי במבצעים השונים)
DX700

http://www.crossover.co.il/pl_product~862~4~11.htm

סקירה על הדגם הנ''ל מעופר לאור - חפש בגוגל או באתר
חסכתי לך - הנה לפניך - http://www.hometheater.co.il/article07502.html

אגב, בתקציב המכובד שיש לך, אתה יכול לרכוש גם מסך מעולה 65 אינצ'...סתם הערת ביניים.

masterfit פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

מקרנסקי - תודה רבה!

המרחק אצלי בסלון מהספה לטלוויזיה הוא כ- 3.5 מ', אולי מעט יותר.

נראה לי שיהיה בסדר גם עם 58 אינטש, נכון?

באופן כללי אני מאוד אוהב את המוצרים של פנסוניק, בעיקר בתחום מצלמות הוידאו והסטילס, אבל אני פחות מכיר אותן בטלוויזיות.

יש לי עוד כמה פרמטרים שחשוב לי שיהיו, כמו אפשרות הקלטה ל- DOK או HDD חיצוני, אפשרות MIRROR מנייד לטלוויזיה, מצלמה מובנית, ואם זה תומך ARC - כלומר שהוא יכול להוציא סאונד בחזרה דרך כבל ה- HDMI למגבר. מעניין אם היא תומכת בהם.

אבדוק.

אשמח לשמוע כל ביקורת נוספת בעניין.

תודה.

מקרנסקי
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

את השאלות הקשות תוכל לברר רק מהמומחים באמת בפורום, ויש לא מעט.
אני רק דרג ביניים פה בפורום (במקרה הטוב) מן עזרה ראשונה - כמו אקמול לצינון, אבל את התרופה האמיתית נותנים המומחים - התותחים הכבדים, המכורים לענין - שזה כל עולמם.

בכל מקרה תוכל לברר גם בחנויות המתמחות במסכים - כמו קרוסאובר ו-future ועוד כמה.

אגב, ממרחק צפייה 3.5 מטר, חייב...מעל 55 אינצ' - הרוב בפורום מעדיפים מעל 65 אינצ'ים ומעלה.
לעיניים שלי מספיקים 58-60 אינצ'ים.

ועוד הערה - ''ממש לא מכיר את פנסוניק בטלויזיות'' - זה כמו להגיד שאתה ממש לא יודע שהכותל המערבי נמצא בירושלים.
חבר, החברה הזאת התמחתה במיוחד במסכי פלזמות בשנים האחרונות (אומנם לא זנחה את תחום מסכי ה-LED אבל לא ממש התעלתה בהם, נשארה באפרוריותה) הגיע לשיאים בתחום, ולפני כשנתיים שינתה עורה - זנחה את פלזמתה, והתאימה עצמה לטכנולוגיה החדשה - וכיום לפחות במסך אחד DX900 היא נחשבת כחצי דרגה מתחת ל-OLED - בקיצור מס' 1 מכל המסכים (לדעתי ולדעת אחרים)

masterfit פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

הבנתי. תודה, מקרנסקי.
זה מראה כמה אני מנותק מהתחום.
בודק לעומק רק כאשר אני קונה טלוויזיה חדשה. בזמנו, בסוף העשור הקודם, אני זוכר שמסכי phillips דווקא הובילו בחוות הדעת.
ראיתי גם את הסקירה המעולה של עופר לאור.
בסה"כ מפרט מרשים.
אשמח לשמוע עוד רשמים מטלוויזיה זו או מאחרות.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”