סטרימר עם קודי

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
DeNiro
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 244
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #21 

@ownage
·ה- RPI3 הוא מעולה עבור הקודי.

אתה יכול לקנות את כל מה שאתה צריך בחבילה אחת, אתר מומלץ לקנייה:
https://www.modmypi.com/raspberry-pi

הוא מגיע כמחשב "נקי" ועליו אתה מוסיף מה שאתה צריך, יש גם חבילות מוכנות עם תוספים (שאותם אתה יכול לקנות גם בנפרד) שאתה יכול לקנות ביחד עם המכשיר כמו כיסוי, כרטיס זכרון, WIFI, כבלים וכו'.

יש לך באתר מספר באנדלים שאתה יכול לבחור עם התוספים, בהתאם לצרכים שלך.

ownage פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 32
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #22 

@DeNiro
·מעוללה תודה רבה השאלה שלי היא מה צריך לקנות נגיד כיסוי אני מאמין שזה חובה WIFI גם צריך או שיש מובנה ?
כרטיס זיכרון ? כבל ?

DeNiro
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #23 

@ownage
·ה- RPI3 מגיע עם WIFI ובלוטות' מובנים - כל השאר זה תוספים, כמו זכרון, כיסוי, כבלים וכו'.

לך על החבילה הבסיסית, זה אמור להספיק בשביל התחלה:
https://www.modmypi.com/raspberry-pi/se ... -3-model-b

Rnon
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 18
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #24 

לי אין ניסיון עם RPI3 - רק ניסיון עם שני RPI2.
RPI הוא מכשיר מדהיםץ בעיקר כלינוקס נייד שיכול בקלות להתממשק למכשירים אחרים, להוציא מתחים שונים על הרגליים שלו ולשמש לרובוטיקה ניידת.

איך ה RPI2 היה לקודי?
לא משהו בלשון המעטה. הוא נתקע לא מעט, סקינים כבדים היו מעט גדולים עליו, בהשוואה למטרימרים קטנים הוא לא יצא זול יותר (וכעתף מכשירי S905 נמכרים ב 35$ כך שממש אין השוואה).
כמות הראם שלו הייתה בלתי ניתנת להרחבה ומחצית מהסטרימרים וגם המעבד שלו היה נחות ובתדר של מחצית מהסטרימרים.
בקיצור, ה RPI2 הרגיש כמו גימיק ולא יותר. הוא מסוגל לתת עבודה ולחקות HTPC אבל הוא נחות ממנו משמעותית ומרגישים זאת היטב!!!!
לעומתו, עם הסטרימרים של OE או LE, אני ממש לא מרגיש נחיתות ביחס ל HTPC.
ככל הזכור לי, ה RPI3 עדיין נמכר עם 1 GB ראם ואותי זה מרתיע. אולי סתם הייתה לי חוויה לא טובה.

מנגד, צריך גם לזכור שה RPI נתמך רשמית ע"י OE ו LE והסטרימרים עם אמלוג'יק אינם נתמכים רשמית.

את ה RPI אני מאוד אוהב, יש לו פוטנציאל גדול בעיקר אם יש לך ידע הנדסי אבל האם הוא מתאים ל קודי באותה מידה שהסטרימרים מתאימים? מהניסיון שלי הרבה פחות. שוב, אין לי כל ניסיון עם RPI3, רק עם 2.
האם החבילה המלאה זולה יותר מסטרימר? לא
ברור לי שלא כולם מסכימים איתי ושיש קהילה לא קטנה שעושה שימוש ב RPI לקודי ומאוד מרוצה. האם כולם השוו לקופסאות אמלוג'יק? אני לא בטוח.

DeNiro
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #25 

@Rnon
·גם אני עובד עם RPI2, ואצלי עובד סבבה עם הקודי.
יש לי גם מכשיר אנדרואיד S905 שהקודי רץ עליו פחות טוב מה- RPI2, כנראה בגלל האנדרואיד.

אני אתקין לו LE בגירסה החדשה בקרוב, אני מקווה שהביצועים יהיו יותר טובים.

על פניו אני מסכים איתך שהחומרה של ה- RPI חלשה יותר משאר הסטרימרים הזולים היום, ות'כלס הם הרבה יותר משתלמים (מבחינת העלות והחומרה שאתה מקבל), הבעיה שמערכת האנדרואיד מאוד בעייתית במכשירים הללו, אם היתה תמיכה רשמית של LE בהם לא הייתי חושב פעמיים.

שי-כ
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4810
שם מלא: שי כהן
נתן תודות: 949 פעמים
קיבל תודות: 302 פעמים

שליחה #26 

Rnon כתב:איך ה RPI2 היה לקודי?
לא משהו בלשון המעטה. הוא נתקע לא מעט, סקינים כבדים היו מעט גדולים עליו, בהשוואה למטרימרים קטנים הוא לא יצא זול יותר (וכעתף מכשירי S905 נמכרים ב 35$ כך שממש אין השוואה).
כמות הראם שלו הייתה בלתי ניתנת להרחבה ומחצית מהסטרימרים וגם המעבד שלו היה נחות ובתדר של מחצית מהסטרימרים.
...
Rnon כתב:ככל הזכור לי, ה RPI3 עדיין נמכר עם 1 GB ראם ואותי זה מרתיע. אולי סתם הייתה לי חוויה לא טובה
...
לא ממש ברור לי. אתה לא ממליץ על ה RPI2/3 מכוון שיש להם 1GB RAM, אך ממליץ על מכשירי ARM עם 1GB RAM (35$)?

כמו כן, למי שאין שלט אוניברסלי, איזה שלט אתה ממליץ?

תודה, שי

DeNiro
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #27 

שי-כ כתב:
...
...
לא ממש ברור לי. אתה לא ממליץ על ה RPI2/3 מכוון שיש להם 1GB RAM, אך ממליץ על מכשירי ARM עם 1GB RAM (35$)?

כמו כן, למי שאין שלט אוניברסלי, איזה שלט אתה ממליץ?

תודה, שי
...
·אני מניח שהוא התכוון ל- 2GB RAM, רובם כבר כאלו ומזמן כבר לא קונים את אלו עם ה- 1GB...

שי-כ
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #28 

כן, אך זה לא עולה 35$...

DeNiro
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #29 

@שי-כ
·גם לא ה- RPI, תוסיף את כל התוספים שאתה צריך ותגיע כמעט לאותם מחירים.
גם אם לא, הפער הוא כבר כל כך נמוך ביחס לחומרה שאתה מקבל - כבר משתלם ת'כלס לקנות את הסטרימרים האחרים אבל יש גם חסרון כפי שציינתי...

Rnon
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #30 

כל כך לא ברור הייתי?
הניסיון שהיה לי עם RPI לא היה מאוד מוצלח. הוא עבד אבל קרטע בהשוואה ל HTPC למשל.
(ניסיתי בזמנו - 2014 גם את ה OE וגם רזביאן). אולי זה יכול ללכת יותר טוב אבל החומרה מעט חלשה (גם מעבד וגם זיכרון).
אני מאוד אוהב לינוקס, משתמש שנים בשרתי דביאן גם בבית ויש לי נטייה להיות משוחד לטובת ה RPI - אבל מה לעשות שזה לא זה לקודי....

לקופסאות האנדרואיד אין תמיכה רשמית לא ב OE ולא ב LE. זה אכן חיסרון. כמה צדיקים מעלים לרשת את ההתאמות למכשירים השונים.
מצד שני, חוץ מתמיכה בבלוטוס (שלי לא חסרה), זה עבד ועובד מושלם על 3 פלטפורמות (cx-S806, M8S Plus, X96).
מרוצה מהביצועים, היציבות ומכך שאין לי ממש מילה רעה להוסיף - זה מרגיש כמו ב HTPC ממש ללא פשרות.
ההמלצה: ללכת על מכשיר פשוט שעובד טוב על LE. אחרים בדקו עבורי את ה X96 ואני בדקתי עבורכם.

אגב, גם את מכשירי האנדרואיד המלצתי לרכוש עם 2 GB. עד כמה שזכור לי, RPI מגיע עם 1 GB בלבד ללא יכולת הרחבה.

ולמחיר? טוב, אז לא 35$, 36$.... זה המחיר שחבר שילם שבוע שעבר עבור שני X96.
ה RPI (לפחות בזמנו), נמכר ככרטיס ריק במחיר הזה.
תתחיל להוסיף כרטיס SD מינימאלי, שנאי של 2A לפחות, כבל HDMI, קופסה ואז קבל מכשיר לשטעמי הוא קצת צולע לקודי (פשרה לא גדולה מידי אבל פשרה - מגמגם).
בקיצור, אני לא מוכר ולא משדל אתכם לרכוש. זה הניסיון שלי. רוצים, קבלו זאת לא רוצים, בדקו משהו אחר.
אני הייתי בסרט הזה והמסקנה שלי הייתה שה RPI מכשיר נהדר וישמש אותי לעוד ועוד מטרות כמחשב לינוקס נייד המתממשק לרכיבים שונים.
המסקנה השניה הייתה שעבורי, קופסאות האנדרואיד עדיפות בהרבה עד כדי כך שאני לא מוצא סיבה לשלם על HTPC.

שי-כ
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #31 

אשמח לדעת היכן אפשר לרכוש קופסאת אנדרואיד S905X עם 2GB RAM בפחות מ40$.

Rnon
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #32 

פחות מ 40$ באליאקספרס זה לא אתגר. למשל פה.

כמובן שאני מדבר על 2GB, המחיר של 1GB זול משמעותית.
ע"מ להתעקש (סתם) על 35$, צריך להמשיך לחפש מעט - אתה מוזמן לעבוד מעט. לא בטוח שהשקעה של חצי שעה בשביל חיסכון של 2$ ממש שווה.
אבל כן, נתקלתי כבר במכשיר הזה באלי תמורת 35$.

שי-כ
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #33 

תודה (Y)
איך השלט של ה X96? כמו האחרים, או יותר טוב?

Rnon
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #34 

השלט חרה.
כבר כתבתי על כך, חבל שאתה לא קורה ומתיש אותי בכתיבה חוזרת ומיותרת.

אם הייתה תלונה שחזרה על עצמה בקרב רוכשים של המכשיר הזה זה ללא ספק השלט.
אותי זה לא הדאיג כלל.... מאחר שאני מראש לא בניתי על שימוש בשלט הסיני. אני עושה שימוש ב CEC.
משמע: השלט של הטלוויזיה (או שלט יס/הוט שמחקה אותו ושולח פקודות של שלט הטלוויזיה) מעביר פקודות שלט טלוויזיה לקופסת הקודי.
וכשיש כפתור ספציפי שהייתי רוצה שיתפקד באופן שונה, אני "מתכנת" זאת במכשיר באמצעות SSH (קובץ XML).

לחילופין, אם אתה רוצה להשתמש ב IR של המכשיר, אין בעיה עם שלט אוניברסלי, מקדלת אלחוטית וכיו"ב.
עוד דרך שעוקפת את השימוש בעינית ה IR של המכשיר היא שלט USB.

וכמובן ש YATSE זו עוד אלטרנטיבה מעולה שלא משתמשת ב IR כלשהו אלא ב WIFI (גם איתה אני עובד).

בקיצור: גם אם השלט המקורי היה מעולה, לא הייתי בוחר להשתמש בו. כמה הוא גרוע? אני לא ממש יודע כי מעולם לא השתמשתי בו בשגרת צפייה ומעולם לא תכננתי להשתמש בו לצפייה.
אני עובד עם CEC ועם WIFI ולא עושה שימוש לא בשלט המקורי ואף לא במקלט ה IR של המכשיר. וכל זאת אפילו לא כרוך בתוספת שקל בודד.
אם לא כל זה, הרבה לפני שהייתי חושב על השלט המקורי, הייתי הולך על שלטי USB/מקלדות אלחוטיות

gilg7
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3757
נתן תודות: 578 פעמים
קיבל תודות: 300 פעמים

שליחה #35 

--- מחיקה של הודעה שנשלחה פעמיים בגלל הודעת שגיאה -----
נערך לאחרונה על ידי gilg7 ב 20/12/2016 11:37, נערך פעם 1 בסך הכל.

gilg7
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3757
נתן תודות: 578 פעמים
קיבל תודות: 300 פעמים

שליחה #36 

@Rnon
·
תודה על הסקירה המסודרת.

יש לך אולי המלצה על עכבר USB מסוג Air Mouse שיתאים לכל סטרימר עם קודי ?
ז"א: אחד שבא עם מקלט 2.4G שמתחבר ל USB.

מה שחשוב לי אישית זו לא המקלדת אלא הנוחיות שימוש מהכורסא. כשהסרט מתחיל שיהיה אפשר להעלים את התפריט של הנגן ו "להקפיא" את העכבר שתזוזה שלו לא תקפיץ שוב תפריט נגן כי עכברים כאלה יכולים להיות רגישים מידי לתזוזה של השולחן.

כדאי שיהיה כפתור Pause ו Play אבל לא חובה כי יש את זה בתפריט נגן, חובה: כפתור חזרה אחורה בתפריטים, כפתור Home וכפתורים שמדמים לחצן ימני, שמאלי ו OK. צריך גם כפתורי ווליום.

אפשר משהו סיני רק שיהיה סביר.

Rnon
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #37 

לא ברור לי למה נבחרתי בתור איש הגאג'טים הסיניים של השנה.
אין לי כל ניסיון עם Air Mouse.
כבר כתבתי מספר פעמים (כנראה שאיש לא באמת קורא), שאני משתמש בשלט הוט עם ECE.

עם זאת, ראיתי כאלו בפעולה וראיתי גם את שלט הטלוויזיה (ו/או שלט ההוט)
air mouse מעצבן בטירוף ואני לא אצליח לשכנע אותך עד כמה הוא מיותר ולא נחוץ.
במרבית המעטפות של קודי כל שנחוץ זה מקשי החיצים, סלקט ואחורה.
מקש איפורמציה ומקשי הצבעים למשל, מתפקדים, יעילים ומהווים אקסטרה שלא ממש נדרשת אבל עוזרת לקיצורי דרך.

אפילו אם air mouse היה עובד ממש כמו שהוא אמור לעבוד בתיאוריה, לא רואה כיצד הוא היה יכול להקל על החיים.
אם צריך להקליד (פעם ב....) ולא נוח לדלג ממקש למקש, יש מקלדת אלחוטית (שגם היא מזמן לא בשימוש אצלי) ויש בעיקר את הסמארטפון.
ביום יום, שלט הטלוויזיה (או יס/הוט) - השלט שממילא מצוי בסלון, זה כל מה שצריך (בתנאי שהטלוויזיה שלך תומכת ב CEC).

Rnon
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #38 

לא ברור לי למה נבחרתי בתור איש הגאג'טים הסיניים של השנה.
אין לי כל ניסיון עם Air Mouse.
כבר כתבתי מספר פעמים (כנראה שאיש לא באמת קורא), שאני משתמש בשלט הוט עם ECE.

עם זאת, ראיתי כאלו בפעולה וראיתי גם את שלט הטלוויזיה (ו/או שלט ההוט)
air mouse מעצבן בטירוף ואני לא אצליח לשכנע אותך עד כמה הוא מיותר ולא נחוץ.
במרבית המעטפות של קודי כל שנחוץ זה מקשי החיצים, סלקט ואחורה.
מקש איפורמציה ומקשי הצבעים למשל, מתפקדים, יעילים ומהווים אקסטרה שלא ממש נדרשת אבל עוזרת לקיצורי דרך.

אפילו אם air mouse היה עובד ממש כמו שהוא אמור לעבוד בתיאוריה, לא רואה כיצד הוא היה יכול להקל על החיים.
אם צריך להקליד (פעם ב....) ולא נוח לדלג ממקש למקש, יש מקלדת אלחוטית (שגם היא מזמן לא בשימוש אצלי) ויש בעיקר את הסמארטפון.
ביום יום, שלט הטלוויזיה (או יס/הוט) - השלט שממילא מצוי בסלון, זה כל מה שצריך (בתנאי שהטלוויזיה שלך תומכת ב CEC).

Rnon
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #39 

אגב, שכחתי את ה play/pause בשלט הטלוויזיה (או יס/הוט).
גם הם מקשים שלא הכרחיים ומאוד שימושיים. עובדים יופי תחת CEC.

ובכלל, הרעיון של כפתורים ייעודיים שניתן לתכנת בקודי עצמו מאוד שימושי.
כך למשל, אתה יכול לתכנת את המקש הכחול לכניסה ישירה לקיר הסרטים, במצב של ניגון סרט, הוא יכול להקפיץ את הט הכתוביות הבא ובמוזיקה הוא יכול לשמש למטרה אחרת.
התאמצתי ולא מצאתי שום היגיון בשימוש ב air mouse.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”