סטרימר עם קודי

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
ownage פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 32
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

קיבלתי טלוויזיה חדשה ורציתי לדעת אם יש סטרימר מומלץ מובנה עם קודי ?

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20679
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 969 פעמים

שליחה #2 

תתחדש, קונים סטרמיר ומתקינים עליו קודי.
אין צורך שיגיע מובנה.
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.

PolarBear1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 468
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 63 פעמים

שליחה #3 

קניתי את הסטרימר Nexbox A95X. הוא מגיע מובנה עם קודי. אבל אני העדפתי להסיר את הקודי שלהם ולהתקין קודי נקי שלי 8)

ownage פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

תודה רבה על המענה אני לא כל כך מבין בסטרימר בחיים לא הבנתי מה ההבדל בין סטרימר של 100 שקל לבין סטרימר של 1000 שקל ומה אתם ממליצים ? ולהתקין קודי על סטרימר זה כמו להדכיןמקודי על מחשב ?

PolarBear1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

ownage כתב:ולהתקין קודי על סטרימר זה כמו להדכיןמקודי על מחשב ?
...
אפילו יותר פשוט. הסטרימרים בד"כ מבוססי מערכת הפעלה אנדרואיד. להתקין קודי זה בדיוק כמו להתקין אפליקציה בסמארטפון שלך- הולכים לגוגל פליי, מחפשים קודי, ומתקינים!

ownage פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

אין בעיה הבנתי רק אפשר לדעת איזה סטרימר מומלץ לקנייה ?

PolarBear1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

עדיף שתשאל בפורום חומרה PC + סטרימרים:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... forum&f=22
אם אין לך זמן לחפור יותר מידי ואין לך דרישות יוצאות דופן, אז אולי תקנה את הסטרימר שאני קניתי- Nexbox A95X. הוא מאוד זול יחסית ועושה את העבודה.
ראה שירשור עליו כאן:
http://www.hometheater.co.il/vt260998.html

ownage פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

PolarBear1 כתב:עדיף שתשאל בפורום חומרה PC + סטרימרים:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... forum&f=22
אם אין לך זמן לחפור יותר מידי ואין לך דרישות יוצאות דופן, אז אולי תקנה את הסטרימר שאני קניתי- Nexbox A95X. הוא מאוד זול יחסית ועושה את העבודה.
ראה שירשור עליו כאן:
http://www.hometheater.co.il/vt260998.html
...
·תודה רבה

Rnon
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 18
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #9 

גם ה X96 מומלץ - מאוד דומה ל A95X.
מה שכן, שניהם תומכים ב LIBREELEC.
מניסיון שלי, חשוב מאוד להקפיד על סטרימר שתומך ב LIBREELEC (לגבי OPENELEC, נראה שהם כבר לא מתקדמים לשום מקום מאז שנטשו אותם המפתחים).

העברתי שלושה שטרימרים של אנדרואיד ל LE. בהתחלה, נראה היה שאנדרואיד מסוגל לבצע את העבודה ברמה סבירה ומתקבלת על הדעת אבל כל הזמן מוצאים מוגבלויות נוספות של אנדרואיד. לא נוגע באנדרואיד יותר.
כשעבדתי עדיין עם אנדרואיד, היו לי מקרים שמע' ההפעלה קרסה ללא סיבה והייתי צריך לעשות ריסט מלא למכשיר ולהתקין הכל מחדש. לא כיף אחרי הפעם הראשונה והשנייה. זה מצב שבו המכשיר לא היה עולה, אין כניסה ב SSH ואין כל אלטרנטיבה חוץ מ HR והתקנת מע' ההפעלה מחדש.

1000 ש"ח או 100 ש"ח?
הסטרימר הטוב ביותר הוא תמיד זה שייתן לך את כל מה שאתה דורש במחיר הזול ביותר.
עד עכשיו, מכונות מבוססות S812 ו S905 עשו את העבודה יפה מאוד על LE או OE אצלי לפחות.
לא כולן נתמכות ע"י LE 7.X אז רק מזה הייתי נזהר.
אתה מוזמן ללכת על המכשירים המומלצים או לבדוק באתר של LE - יש שם פורום על אמלוג'יק שרשמית אמנם אינם נתמכים אבל חלק גדול מהמכשירים הסיניים עברו התאמה ועובדים אצלי נהדר.

ownage פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

Rnon כתב:גם ה X96 מומלץ - מאוד דומה ל A95X.
מה שכן, שניהם תומכים ב LIBREELEC.
מניסיון שלי, חשוב מאוד להקפיד על סטרימר שתומך ב LIBREELEC (לגבי OPENELEC, נראה שהם כבר לא מתקדמים לשום מקום מאז שנטשו אותם המפתחים).

העברתי שלושה שטרימרים של אנדרואיד ל LE. בהתחלה, נראה היה שאנדרואיד מסוגל לבצע את העבודה ברמה סבירה ומתקבלת על הדעת אבל כל הזמן מוצאים מוגבלויות נוספות של אנדרואיד. לא נוגע באנדרואיד יותר.
כשעבדתי עדיין עם אנדרואיד, היו לי מקרים שמע' ההפעלה קרסה ללא סיבה והייתי צריך לעשות ריסט מלא למכשיר ולהתקין הכל מחדש. לא כיף אחרי הפעם הראשונה והשנייה. זה מצב שבו המכשיר לא היה עולה, אין כניסה ב SSH ואין כל אלטרנטיבה חוץ מ HR והתקנת מע' ההפעלה מחדש.

1000 ש"ח או 100 ש"ח?
הסטרימר הטוב ביותר הוא תמיד זה שייתן לך את כל מה שאתה דורש במחיר הזול ביותר.
עד עכשיו, מכונות מבוססות S812 ו S905 עשו את העבודה יפה מאוד על LE או OE אצלי לפחות.
לא כולן נתמכות ע"י LE 7.X אז רק מזה הייתי נזהר.
אתה מוזמן ללכת על המכשירים המומלצים או לבדוק באתר של LE - יש שם פורום על אמלוג'יק שרשמית אמנם אינם נתמכים אבל חלק גדול מהמכשירים הסיניים עברו התאמה ועובדים אצלי נהדר.
...
כל מה שאמרת עכשיו הוא סינית מבחינתי אתה יכול להסביר לי מה מומלץ אני לא מבין בזה בכלל
·

Rnon
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

שני המכשירים הראשונים מומלצים.
פשוט קנה אחד מהם. ממליץ גם על מכשיר עם 2 GB לפחות

מומלץ גם להקשיב לבעל ניסיון ולהתקין על המכשיר LIBREELEC.
LIBREELEC זו למעשה הפצת לינוקס שתוכננה להרצת קודי בלבד ולעשות זאת על הדרך הטובה ביותר.
למעשה, אתה הופך את המכשיר למחשב לינוקס מוגבל (מוגבל כי אין לו אפשרות התקנת תוכנות, אין לו ממשק משתמש ועוד).
הוא נדלק ומיד מריץ קודי זה כל מה שהוא יודע - מהיר יותר, יציב הרבה יותר, ויעיל יותר.
איך טכנית לעשות זאת? קרה ושאל פה.

ומה רע באנדרואיד?
זה צעצוע לא מתאים שלא נועד למטרה הזו.
הוא מתחפש לטלפון סלולרי עם חייגן לא פעיל, עם חשבון ג'ימייל חובה ועם המון שירותי רקע שרצים, גוזלים משאבים ומחבלים.
האנדרואיד לא תומך בפורמטי סאונד שונים, קורס (זה עניין של זמן ומזל אבל זה קורה), תמיכה חלקית ובעייתית ב CEC ושאר פורמטים ובעצם, אתה צריך בכל הפעלה להיכנס ל"אפליקציית" קודי. זה לא מכשיר קודי אלא מכשיר שיש בו גם אפליקציית קודי.

יש דברים שאחדים יראו בהם יתרונות באנדרואיד:
אפשר לצאת מהקודי לאנדרואיד ולהריץ משחקי אנדרואיד כמו בטלפון, ניתן להתקין סקייפ, יש תמיכה בבלוטוס וכיו"ב.
תכלס, מיותר לטעמי !!!

אתה צריך לשאול את עצמך אם אתה רוצה צעצוע שיודע גם להריץ קודי כאחת האפליקציות שמותקנות בו או מכשיר קודי יעיל ויציב שיודע להריץ קודי והוא טוב בזה. האופציה הראשונה סובלת ממחלות ילדות רבות ושונות.

shay820
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2116
נתן תודות: 217 פעמים
קיבל תודות: 69 פעמים

שליחה #12 

תודה על האינפורמציה !
יש לך לך אולי לינק LIBREELEC לסטרימר A95X 1GB
הבנתי שכל גרסה זו התקנה שונה
תודה רבה שי

שי-כ
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4809
שם מלא: שי כהן
נתן תודות: 949 פעמים
קיבל תודות: 302 פעמים

שליחה #13 

תודה על המידע. מישהו התקין על Nexbox מע"ה Libreelec ויכול לסקור איך זה רץ?

fenderon
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 231
נתן תודות: 27 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #14 

רוצה לחזק את הדברים של Rnon.

רוב האנשים אני מכיר מעדיפים Android או Windows בסטרימר / HTPC כי זה נשמע להם מגניב יותר שאפשר להתקין עוד אפליקציות.

הבעיה היא שהיתרון הזה מגיע על חשבון יציבות של מערכת ההפעלה וביצועים של ניגון סרטים. בנוסף, ברוב המקרים זה לא שימושי מכיון שאתה לא עם עכבר ומקלדת וקרוב למסך.

השימוש העיקרי לסטרימר הוא ניגון סרטים או מוזיקה ומערכת ההפעלה שלו צריכה להיות אופטימלית רק לעניין הזה לפי דעתי.

את זה תקבל רק אם תתקין מערכת כמו LibreELEC.

אני מניח שאת הפתרון שאני בחרתי אתה לא תאהב, אבל אולי לאחרים שקוראים פה הוא יתאים.

אני רכשתי לוח של ODROID עם מארז, כרטיס זיכרון וכבל מתאים לחשמל מכאן - http://www.hardkernel.com/main/products/prdt_info.php

אני חושב שכל הסיפור עלה פחות מ-200 ש"ח.

הייתי צריך רק להוריד את Image ההתקנה של LibreELEC ולהעתיק אותו לכרטיס הזיכרון עם תוכנה מתאימה, דבר יחסית פשוט שיצא לי לעשות לא מעט ויש הוראות באינטרנט איך לעשות.

המחיר די דומה ל-Rpi אבל מבחינת ביצועים אין מה להשוות.

ownage פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #15 

@Rnon
·במקומי מה היית קונה את הראשון או השני
ומאיפה אתה ממליץ לקנות ?

gilg7
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3757
נתן תודות: 578 פעמים
קיבל תודות: 300 פעמים

שליחה #16 

@Rnon

יש תמיכה בבלוטוס וכיו"ב
...
ההסבר שלך יפה ומסודר, כבר השתכנעתי להתקין LibreELEC על הסטרימר הבא שאקנה (כיום יש לי אנדרואיד) עד שנתקלתי בשורה הנ"ל.

אז מה עושה מי שרוצה לשהשתמש באוזניות BT במכשירים תומכים ?

אפשר כמובן לעקוף את זה עם משדר BT שמחובר ליציאת אוזניות אבל במכשיר שתומך ב BT לא אלגנטי לעשות את זה.

DeNiro
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 244
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #17 

@gilg7
·למה אתה חושב שאין תמיכה בבלוטות'?
https://wiki.libreelec.tv/index.php?tit ... luetooth_2

Rnon
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #18 

מעט תשובות:
לגבי לינקים ל LE, השתמש בלינק שנתתי, קרא שם ושאל שם. אני לא יותר מומחה מהם.
אכן, במעבדי 812, היה צורך להתאים את ה IMAGE לדגם ואף לכמות הזיכרון.
עפ"י מה שאני מבין, זה כבר לא המצב במעבדי 905 אבל תבדוק שם.

איזה מהמכשירים מולץ יותר?
אני מנוסה רק עם מספר מכשירי X96 (ומכשירים מבוססי 812). נראה שמדובר כמעט באותה הקופסה.
התלונות היחידות שקראתי עליו היו על השלט העלוב. לכולם יש שלט עלוב וממילא אני לא משתמש בו.
אני עובד עם CEC ושלט של הוט (בגדול, זה אומר ששלט הטלוויזיה מעביר פקודות למכשיר דרך כבל ה HDMI).
זה עובד מושלם ופעם ב... כשאני רוצה להקליד אני עובד ל YATSE (מקליד בטלפון הסלולרי).

LE על חלונות:
אכן, גם לי נראה שזה מיותר להתעקש ש HTPC יריץ גם חלונות ברקע.
מרבית התקנות ה LE מבוצעות למיטב הבנתי על מעבדי 386 זו גם לזכרוני הפלטפורמה הראשונה שנתמכה.
מסתבר שלא מעט מרוכשי HTPC יודעים למה הם עוברים ל LE
אני אישית לא מוצא שום חיסרון בפלטפורמה של אמלוג'יק ולכן אני חושב ש HTPC הוא מיותר (עבורי) אבל יהיו רבים שלא יסכימו איתי.
בנוסף, זה זול יותר, פצפון, שקט וללא מאווררים וחלקים נעים, צריכת חשמל נמוכה ביותר ובינתיים אמין מאוד.
המחיר מחיר מחיר הוא כל כך זול בהשוואה, שאין לי כל בעיה עם אחליף 3-4 קופסאות בתקופת תוכלת חייו של HTPC ובמחיר כולל של כרטיס מסך זול.
בינתיים לא שבק לי אף מכשיר. רק רכשתי והתקנתי עוד לעוד טלוויזיות ועוד חברים.
הם עובדים אצלי רצוף ללא כיבוי ולא מתלוננים. אמינים כמו ממיר הוט אבל נותנים הרבה יותר. בהוט כבר שנתיים לא השמתמתי למעט ערוצי ילדים, ערוצים 2 ו 10.

איפה לקנות?
אני רוכש ב ALIEXPRESS, תבדוק, תשווה ותחליט.

למה אני "חושב" שאין תמיכה בבלוטוס?
זה לא גורף לגבי LE, זה נוגע למעבדי אמלוג'יק שעליהם דיברנו.
ייקח קצת זמן עד שיתאימו דרייבר לכולם על LE.
צריך גם לזכור שמעבדי אמלוג'יק אינם מתמכים רשמית ויש מספר צדיקים שמעלים לרשת גרסאות מותאמות.

אני לא מתיימר להיות מומחה גדול או מפתח של LE. אתם מוזמנים לקרוא ולהחליט.
אני יכול לשתף אתכם מהניסיון האישי והטוב שלי על התקנה מוצלחת ב 4 דגמים.

gilg7
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3757
נתן תודות: 578 פעמים
קיבל תודות: 300 פעמים

שליחה #19 

DeNiro כתב:@gilg7
·למה אתה חושב שאין תמיכה בבלוטות'?
https://wiki.libreelec.tv/index.php?tit ... luetooth_2
...
בעקבות ההערה של Rnon שכבר הספיק להרחיב בנושא.
אני רואה שהנושא לא שחור\לבן אז נחזור אליו כשמישהו יהיה ממש בהתלבטות לגבי BT לפני רכישה
בינתיים למדתי כמה דברים מעניינים מהדיון ואני אשלים ידע עם גוגל
ownage פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #20 

אוקי מה אתם מציעים לעשות ראיתי שיש סטרימר בשם RASPBERRY PI 3 מה אתם אומרים עליו ולגבי מה שרנון אמר ,להזמין את הסטרימר ODROID-C2
השאלה שלי היא מה עוד צריך לקנות בנוסף לסטרימר כי באתר שהוא אמר שאפשר לקנות מוכרים רק את החלק נקי בלי כבלים ורציתי לדעת מה עוד צריך לקנות בנוסף ? והקליטה של הWIFI טובה ?

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”