גם חברת פרטנר רוצה טלויזיה והיא משתפת היום בפרט אחד - השרות יהיה מושתת על אנדרויד TV
בהודעה שהוציאה חברת פרטנר היום, משתפת אותנו החברה בכך שהיא מתכוונת להשיק שירות טלוויזיה רב ערוצית בשנת 2017 וכי השירות הזה יהיה מבוסס על מערכת Android TV של גוגל.
הכרזה מעט משונה... אין מחיר, תאריך, הצצה, משהו? או שרק רוצים לתקוע יתד וירטואלי כדי להרגיע משקיעים שרואים את התחרות מגבירה קצב כאשר הם עדיין על קו הזינוק... טיזר אמור להשאיר טעם של עוד. במקרה הזה, בלי פרטים, זה משאיר טעם רע - כמו גולן בוקס או המיזם של רמי לוי.
הנקודה המעניינת בעיני היא החיבור לנטפליקס. אם פרטנר יהיו מספיק חכמים ויצליחו לעשות הסכם שכולל מנוי משולב נטפליקס יהיה להם מוצר עם VOD מוביל וחזק + תוכן מקומי [ערוצי ספורט, עידן פלוס, סדרות וסרטים ישראלים וכו'].
כשסלקום בוחרת בחיבור עם אפל, פרטנר מבססת את כל המוצר שלה על אנדראויד ובעיני לפחות זה מהלך חכם שיצליח.
Pixel 4 XL | PS4 | NU8000 | Denon X3000 | Chromecast | Spotify | Partner Fiber | Netflix | FC Barcelona | Google Apps |
אמנם צריך לחכות עד שיצא המוצר אבל מקריאה בין השורות של מה שאומרים בפרטנר אני חש שהם הולכים לפספס בגדול. אני מתייחס בעיקר להצהרה הזו:
"פרטנר מציעה שירות שונה: "כשתפתח את הקופסה תגיע לעולם של פרטנר, שבו אנחנו שולטים בחוויית המשתמש, וזה היתרון הגדול בפלטפורמה", אומרים בחברה. בעולם זה, התכנים השונים שתציע פרטנר – בין אם VOD ובין אם ברודקאסט – יהיו במרכז חוויית המשתמש, כאשר אפליקציות שהורדו מהפליי סטור (השירות יספק גישה לכל אפליקציות האנדוראיד TV שזמינות בישראל) ישולבו בצורה בולטת פחות אך עדיין יופיעו לצד התכנים של פרטנר ותחת אותו ממשק."
לפי מה שכתוב כאן נראה שפרטנר הולכת לעשות למכשירי אנדרואיד TV מה שהיא נאוד אוהבת לעשות למכשירי סלולר: להתאים את מערכת ההפעלה ולקסטם אותה. לצערינו - כמו שזה לא עובד בסלולר (מערכת ההפעלה של פרטנר פחות טובה מאנדרואיד "נקי") אני מרשה לעצמי להמר שזה לא יעבוד גם על הטלוויזיה. למה? כי פרטנר היא חברת תשתיות סלולריות, ולא חברת consumer electronics. היא לא יודעת לעשות חוויות משתמש מתקדמות ובטח לא חיה את עולם הטלוויזיה. ההימור שלי: נקבל מכשיר אנדרואיד tv עם ממשק נכה בהשוואה למכשירי אנדרואיד tv אחרים, ואשר לא יקבל עדכונים שוטפים בדיוק כמו שהטלפונים של פרטנר מפגרים שנה וחצי / שנתיים מאחורי מכשירי נקסוס שמגבלים עדכונים ישירות מגוגל.
הדבר הכי טוב שפרטנר היו יכולים לעשות זה אפליקציה למכשירי אנדרואיד tv - ואז כל מי שיש לו מכשיר או טלוויזיה שמגיעה עם מערכת ההפעלה הזו היה יכול לגשת לחנות, להתקין את האפליקציה של פרנטר, לפתוח מנוי בכמה לחיצות מהספה ולהתחיל לצפות. זה עובד לנטפליקס, עובד לאמזון, עובד להולו, עובד לכולם. אף אחד לא מנסה להתיימר והשתלט על כלל החוויה בטלוויזיה בסלון - ואין שום סיבה שפרטנר יעשו את זה.
*הערה: מדובר כאן על מכשירי אנדרואיד tv ולא על דונגלים שמריצים אנדרואיד. אנדרואיד tv היא מערכת הפעלה מבית גוגל, אשר מתבססת על אנדראויד אבל מתנהגת שונה ומותאמת לשימוש מרחוק (מה שנקרא 10feet ui) . אפשר למצוא היום את אנדרואיד TV במכשירים כמו הנקסוס player ומספר טלוויזיות של סוני שנמכרות בארץ.
עד כמה שאני זוכר, ליצרניות אסור להתערב בממשק הבסיסי של Android TV ובאופן הפעולה שלו, ככה שאם אני צודק, אין להם הרבה מה לעשות, אלה אם כן הם מתכוונים להשתמש בגרסה "רגילה" של אנדרואיד ולהתאים אותה למסך הגדול עם ממשק משלהם שירוץ מעל, מה שבהחלט יכול להגמר רע.