מבקש המלצה על מסך 65 שטוח פרמיום של lg או sony

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
sky1sky10 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3357
נתן תודות: 874 פעמים
קיבל תודות: 190 פעמים

שליחה #1 

שלום לחברים
לאחר שסמליין החליטו להתעלם ממסכי פרימיום שטוחים
בגודל 65, אני כעת מתעניין במותגים אחרים LG
או SONY, ואשמח לדעת מה הם דגמי הפרימיום
שלהם הכי חדשים שנת 2016.

תודה מראש

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14356
נתן תודות: 990 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #2 

ה 65" הכי איכותית שתוכל לקנות היום היא lg b6.
או e6 אם יש לך תקציב בשבילה.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #3 

בסוני תבדוק את ה- ZD9. זו ספינת הדגל שלהם.
אם המחיר האסטרונומי שלה לא יגרום לך לפשיטת רגל זה אחלה מסך.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

מקרנסקי
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1460
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 104 פעמים

שליחה #4 

או הפנסוניק DX900 -הכי קרובה באיכות למסך שטל uhd הציע לך (מעולה בכל הפרמטרים האפשריים)
וגם תקבל אחריות מורחבת מחברה אמינה.
תצוגת האיכות הכי טובה שראיתי השנה - פשוט להתעלף.
אפשרי גם ה-dx700 -מפרט דומה.

אגב, לא מובן לי למה כולנו נדבקנו למסכים קבועים כמו אל ג'י סוני סמסונג ודומיהם - כשפנסוניק לוקחת את כולם.
נכון, מחיר מעט יקר יותר - אבל...

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #5 

פנסוניק לוקחת את כולם? זו דעה, לא עובדה.
למעט ה DX900 הם לא הציגו השנה מסכים יותר מידי מעניינים. ה DX700 כבודה במקומה מונח, אחלה מסך, אבל איפה היא ואיפה פרימיום.

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14356
נתן תודות: 990 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #6 

יאללה...ש SONY כבר יציגו את ה OLED שלהם.
נראה מה הם יכולים להוציא מפנל של LG :P .

מקרנסקי
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

jacko-il
כמובן דעה, שכחתי להוסיף.
וכמובן שהתכוונתי ל-DX900 שמחירה יקר משמעותית מאחותה הצעירה
מגוון הצבעים...כל כך טבעיים חדים ומדהימים שבא לצלול לתוכם. ייתכן שהוספת שלושה צבעי יסוד נותנים לה יתרון יחסי על מתחרותיה ?
אולי, לא יודע.
לדעתי, מי שחפץ לרכוש מסך פרמיום (ספינת הדגל או כל שם אחר) חייב קודם כל לצפות בביצועיה, ואז לעשות חושבים...חישוב תקציב מחודש...בגלל המחיר, ולאחר מכן לקבל את ההחלטה הכי טובה בשבילו.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #8 

כבר קראתי מספר פעמים הודעות שלך כשאתה מדבר על שישה צבעי ייסוד אצל פנסוניק. לא יודע מאיפה הבאת את זה (אני משער שלקחת את זה מאיזה ברושור שיווקי או משהו בסגנון) אבל אין דבר כזה. יש שלושה צבעי ייסוד, אדום, ירוק וכחול גם אצל פנסוניק. והם עושים בדיוק מה שכולם עושים בתעשייה כדי להפיק מלאכותית את שלושת הצבעים המשניים (צהוב, מג'נטה וציאן) ואת כל מליוני הגוונים שבינהם.

עריכה,
אהה ועוד דבר - אין דבר כזה צבעים מדהימים/עמוקים/בוהקים/מבריקים/בולטים ומה לא. יש צבעים נכונים ויש צבעים לא נכונים. אם אתה שם אחד ליד מסך אחר ובאחד הצבעים ממש מרשימים ומפילים אותך מהכסא ובמסך השני לא - לא ניתן להסיק מזה כלום למעט העובדה שלפחות אחד מהמסכים מציג תמונה לא נכונה.

rwg1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1630
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 257 פעמים

שליחה #9 

jacko-il כתב:בסוני תבדוק את ה- ZD9. זו ספינת הדגל שלהם.
אם המחיר האסטרונומי שלה לא יגרום לך לפשיטת רגל זה אחלה מסך.
...
שחר, אם תבדוק למשל בבריטניה את המחיר של ה- ZD9 בגודל "65 אז תראה שהוא למשל פחות מהמחיר של ה- LG G6
ומעט יותר מהמחיר של ה- E6 באותו הגודל, אז האם לדעתך גם המחיר שלהם אסטרונומי ?

ואחרי ה- ZD9 שלצערי לא נמכרת בארץ, גם לדעתי מסך ה- LCD הכי טוב שנמכר כרגע בארץ זה ה- DX900.

Malcontent
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3585
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

שליחה #10 

מבחינת צבעים נכונים או לא נכונים, לפנסוניק יש מצב THX שזה, על הנייר, מצב מכוייל. לא יודע אם באמת מכיילים כל טלויזיה או שזה רק בערך, אבל עקרונית היא אמורה להיות מסוגלת להציג צבעים נכונים מהקופסה (בדיוק כמו כל טלויזיה אחרת עם מצב THX).

מקרנסקי
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

אולי בגלל שהפנסוניק מגיע מכוייל out ot the box ? לפי בדיקות שנעשו עליה.
צבעי יסוד כן או לא. לטעמי הפנסוניק מציעה את הצבעים הכי טבעיים עשירים, מדוייקים נאמנים למקור. ''פלזמה'' משופרת. vt60 gt50 וכו'
רק חבל שהמחירים בשמיים.

Malcontent
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3585
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

שליחה #12 

אגב, גם בעניין הצבעים יכול להיות הבדל ועדיין ששני המסכים יציגו צבעים נכונים. אם מסך אחד מציג 90% מ rec2020 ומסך אחר מציג 96% מהתקן ושניהם מכויילים עד כמה שכיסוי הצבעים שלהם מאפשר אז שניהם מדוייקים ועדיין השני מראה יותר צבעים.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #13 

גיל, אם המחיר של ה ZD9 היא סביב ה E6 או G6 אז היא בהחלט מתמודדת ראויה, בהתאם להעדפות הלקוח/צופה. אני למשל חושב שעדיין הייתי מעדיף E6 עליה. אבל כל אחד והפרמטרים שמדברים אליו יותר. בכל מקרה, בארץ, המחיר שלה באנגליה (או בכלל בחו"ל) לא ממש עוזר להדיוט מן השורה.

את ה DX900 לא הייתי שם באותה השוואה מול OLED. מודה שלא יצא לי לראות אותה בעיניים אז אולי אני טועה, אבל קשה לי להאמין. מה גם שתקנו אותי אם אני טועה אבל התמחור שלה בארץ לא ריאלי. (אשמח אם מישהו יגיד לי כמה מבקשים כיום עליה כי באמת שאין לי מושג).

לגבי THX אתם אכן צודקים, זה באמת הכי נוח ומדויק OUT OF THE BOX, אבל אלו יעדים שניתן להגיע אליהם (או ממש להתקרב ברמה שלא ניתן להבחין בהבדל) בכל מסך פרימיום עסקינן באמצעות כיול.

מקרנסקי
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

לקונה הממוצע אין יכולת לעשות כיול אמיתי, אלא רק באמצעים מקצועיים - ע''ע עופר לאור
וזה גם היתרון היחסי של הפנסוניק, נוסף לאחריות המורחבת ולאמינות החברה.
אחד הסיבות שרכשתי מקרן פנסוניק לפני שמונה שנים - out of the box - לפי מדידות של מרטין.

ה-dx900 תומחר עם יציאתו לאוויר העולם ב-25k מחיר רשמי
אין לי מושג איפה זה עומד כיום.
ג'קו - אל תבטל לחלוטין את ענין הוספת שלושת צבעי היסוד. מוזכר גם באתרים בחו'ל. כבר כתבתי לא כ''כ מבין בזה - רק שהעין שלי מבינה הכי טוב שיש. צפיתי בכל הספינות - זו הטובה ביותר, למעט האולד.
הפנסוניק פשוט ממשיכה את קו הפלזמות, רק בטכנולוגיה אחרת. מגוון צבעים מאוד טבעיים.
ג'קו - ממליץ לך לצפות אחת כזו.
קרוסאובר אלנבי.

rwg1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

@מקרנסקי ו- @Malcontent,

כמו שאולי ניתן להבין מהתגובה שלי, אני לגמרי אתכם בעניין האיכות הכללית של ה- DX900, אבל בכל הדיבור
הזה על הצבעים אני מסכים עם שחר (jacko-il ). יש לדעתי דבר מאוד בעייתי שמתחילים לדבר על צבעים
במושגים סובייקטיבים כמו הכי עשירים או הכי יפים, מה שחשוב בעניין זה הוא קודם כל כמה הם מתאימים נכון לתקן.
כאן גם נכנס עוד דבר אחד שהוא מאוד משמעותי היום כשאנחנו נכנסים לתחום ה- HDR, דבר שאני התייחסתי
אליו גם במאמר שפרסמתי בנושא, וזה שבעיקר (אבל לא רק) שכמתייחסים לאיכות צבעים ב- HDR כבר לא נכון
לחשוב במושגים של גאמוט או של הארה כאילו שני הפרמטרים הללו לא קשורים אחד לשני, היום אנחנו צריכים
לעבור לחשוב יותר במושגים של color volume כשאנחנו מדברים על איכות הצבעים.

@jacko-il

שחר, אני פשוט בא להראות שהמחיר של ה- ZD9 בחו"ל הוא לא יותר אסטרונומי מהמחיר של דגמים מובילים של יצרנים
אחרים באותו הגודל, וגם מהסיבה שהמסך הזה לא מיובא לארץ ע"י היבואן של סוני ואם רוצים לקנות את אותו המסך
זה רק ביבוא מקבילי בצורה שלא מעט אנשים גם בוחרים לקנות את המסכים האחרים שהזכרתי.

ובקשר ל- DX900, אני בכלל לא מסכים אתך בזה שאת המסך הזה לא צריך לצרף לאותה ההשוואה ל- OLED,
אבל אני מסכים אתך שהמחיר הרשמי שלו הוא מידי גבוה בארץ.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #16 

@rwg1
·
בסדר, אני מבין לגמרי. אני יודע בדיוק מאיפה אתה בא ואתה יודע בדיוק מאיפה אני בא.
שנינו מבינים את הטכנולוגיות ואת היתרונות והמגבלות של כל אחת מהן. אבל בגלל זה רשמתי קודם שאחרי שמבינים זה בסדר גמור (ואולי רצוי) לבחור את המסך (ובכלל מוצרים באשר הם) לפי הפרמטרים שיותר נכונים עבורך.
וכבר דברנו על זה אינסוף פעמים בעבר ואמרתי שנכון להיום (כל מה שיצא משנת 1905 בערך ועד סוף שנת 2016, לפחות.) הטכנולוגייה המסחרית (זו שאני יכול לגשת לחנות ולקנות ולא תיאוריות או מוצרים לתחום המקצועי) שהכי מדברת אליי היא ה- OLED ומה שיש לו להציע. ורשמתי שאולי (וכמו שזה נראה זה לא אולי אלא וודאי. רק שאלה של מתי.) בעתיד אשנה את דעתי.

@מקרנסקי,
תתקדם עם העניין של הצבעים, אין דבר כזה. יש גרף CIE ועליו ובאמצעותו מגדירים את הצבעים (ובכלל יש תקינה לכל פרמטר בתמונה) ופנסוניק או כל חברה באשר היא צריכה לתת מוצרים בהתאם לתקינות. לכן, אין דבר כזה צבעים יפים או מהממים או בוהקים או רוויים או בולטים או לא יודע מה - יש תמונה נכונה ויש תמונה לא נכונה.
ואין לפנסוניק 6 צבעי ייסוד, כמו שכבר ניסיתי להסביר קודם. יש להם שלושה בדיוק כמו לכל חברה אחרת (שם כרגע בצד את מסכי ה QUATRON של שארפ מהעבר עם תת פיקסל צהוב) וגם אם היו - שוב אין לזה משמעות. מצידי שיפיקו את הצבעים עם 24 תתי פיקסלים בשלל צבעי הקשת - מה שמשנה בסוף זה איפה הצבעים נופלים ביחס לתקינה ולא ביחס לניחושים. חוץ מזה, אם אתה לא מאמין לי אז אני מזמין אותך פשוט לקחת זכוכית מגדלת ולהסתכל על פאנל של מסך פנסוניק ולהיווכח בעצמך שיש לו רק שלושה תת פיקסלים - אדום, ירוק וכחול.

rwg1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

@jacko-il

כן, כבר דיברנו על הדברים הללו הרבה מאוד פעמים, ובעוד שאני לא בא (ובכלל לא יכול) להתווכח איתך על העדפות,
כשזה מגיע למושגי יסוד ( ובנושא אחד במיוחד) שעליהם אתה מבסס חלק מהעדפות שלך, שם לדעתי אתה טועה בחלק
מהדברים.

ורק רציתי להוסיף לדבר שכתבת בקשר לדיאגרמת ה- CIE ,שכמו שכתבתי בתגובה הקודמת שלי, היום כשמדברים על
HDR צריך להתייחס לדיאגרמה הזו בצורה התלת מיימדית שלה ולא כמו שהיה נהוג עד היום (ברוב המקרים שהתייחסו
לדיאגרמה זו) רק לצורתה הדו מיימדית.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #18 

@rwg1
·
נכון. (b)

מקרנסקי
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

לשני החברים הנכבדים, צודקים בהחלט. המילים ''יפים'' ו-''מדהימים'' - שפה לא ממש מקצועית, אבל צבעים טבעיים ממש כמו בפלזמות האלמותיות של אז, זה אי אפשר לקחת מפנסוניק, כמו שכתבתי ממשיכים את קוו הפלזמות בטכנולוגיה הרבה יותר מתקדמת, נכון לרגע זה.
בענין שלושת הצבעים הנוספים, לא מתווכח עם אף אחד, ג'קו - מאמין לך בענין זכוכית המגדלת, אבל תתווכח בסוגיה עם ליאור קורן...אבל בכל זאת העין רואה הכי טוב שאפשר. ...בכל מקרה היה מענין מאוד לעשות דו-קרב פנים אל פנים בין הסמסונג ks9500 לפנסוניק המדוברת. שניהם ברמות על, הכי קרובות ל-oled.

מי שרוצה, יקרא חוות דעת על הפנסוניק.

http://www.dtown.co.il/articles/3942.html

איכות תמונה (מתוך הכתבה)

ה- DX900 מציע טווח כיסוי של 96% ממרחב הצבע החדש DCI P3 שנכנס לשימוש בדגמי "פרימיום UHD". המסך מגיע "כבר מהאריזה" עם ביצועי צבע מצויינים (דיוק יחסי בערכי צבעי היסוד) כמו גם פירוט בסולם האפורים. בנוסף לשלושת צבעי היסוד המוכרים (אדום, ירוק וכחול) פנסוניק מאפשרת לכוון שלושה צבעים נוספים – צהוב, מג'נטה (ורוד סגול) וגם ציאן (טורקיז כחול ירוק). פאנל ה-VA מציע שחור מצויין, אבל מחוויר בצפייה בזוית מהצד. טווח המורחב מופיע בתפריט כ- Rec.2020. אם אתם לא מאלו שנוהגים לצלול לתוך תפריטי כיול התמונה, אזי מצב THX Cinema עושה עבודה נהדרת בצפייה בסרטים בחדר חשוך וגם המצב השני של THX לחדר מואר עובד יפה בהקשר הנכון. מצב THX Cinema מציע יותר פרטים בחלק התמונה הכהים ובכלל ותמונה מעט יותר רכה בעוד מצבי ה- Professional נותנים יותר ניגודיות.

מציע לחזור לנושא השרשור - המלחמה הכללית בין ה-אל ג'י והסוני.

מקרנסקי
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

נוסיף עוד קטע קטן

בסעיף התמונה הטלוויזיה הזו ניצבת בפסגה מבחינת איכות השחור, עוצמת ההארה והצבעים בתמונה הם בין הטבעיים ביותר בהם נתקלנו. מערכת הניגודיות כאן היא בין המשוכללות שניתן למצוא בעולם ה- LED LCD עם שחור עמוק ובצד השני של הסקאלה, יש כאן עוצמת הארה אימתנית להצגת תמונות HDR זוהרות. יש גם תלת מימד למי שזקוק לכך.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”