עזרה בבחירת ראוטר אלחוטי משולב מודם

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
ramit02 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 11
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום לכולם,

אשמח לעזרתכם בבחירת ראוטר אלחוטי הכולל מודם,
אני מתלבט בעיקר לגבי אחד משני דגמים :
ASUS DSL-AC68U

או
NETGEAR D7000-100UKS

לגבי הראשון הוא נמצא ברשימה של NetCHEIF כראוטר מודם שמתאים לישראל,
לגבי השני אני אצטרך את עזרתכם לגבי האם הוא מתאים לישראל ומי מהם יותר טוב / מתאים / רצוי / עדיף.

* אני צריך את הראוטר מודם המשולב כי אני שם אותו בארון תקשורת בכניסה לבית ואין לי שם מקום ל2 מוצרים נפרדים,
* כרגע יש לי בעית קליטה של הרשת האלחוטית בקצה השני של הבית ( בית של 120 מטר מרובע)
* אני משתמש כרגע עם הראוטר של 012

* נכון להיום אני צריך לרסט את הראוטר אחת ליום כדי לקבל קצב טוב / שתהיה לי גלישה / כדי שאני אוכל להסטרים.

אשמח לעזרתכם בנושא.

תודה.

tbind
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 432
נתן תודות: 458 פעמים
קיבל תודות: 45 פעמים

שליחה #2 

יש לי את הasus ואני מאוד מרוצה ממנו. נותן שליטה מצויינת גם על המודם וגם על הראוטר כולל כיסוי אלחוטי טוב ומימוש מוצלח של QoS. האכזבה היחידה שלי היא מקצב הקריאה והכתיבה של הusb שלא מגיע לקצבים שציפיתי (קראתי אחכ ביקורות והן מאששות את הממצאים שלי).
למיטב זיכרוני הנטגיר לא מתאים לבזק. אתה יכול לחפש בפורום, כבר שאלו עליו. גם בדף של netchief שאלו ונענו.

אגב, אני הייתי נמנע במידת האפשר מלשים ראוטר בארון תקשורת צפוף (וסגור?). הייתי מעדיף לשים שם רק מודם שיחובר קוית לראוטר במיקום אסטרטגי ומאוורר, או לחילופין לחבר מודמראוטר לנקודת טלפון אחרת במיקום שיתן כיסוי אלחוטי טוב יותר.

ramit02 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 11
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

תודה על התשובה המנומקת

שליחה #3 

תודה, הבנתי שהוא באמת לא נתמך בבזק.

האם החוסר בvectoring בראוטר של בזק הוא קריטי ? (עד כמה שהבנתי זה כרגע בניסוי בבזק ? או בפריסה חלקית מאוד שלא ידוע מיקומה? )

לגבי חיבור HD, פחות בעייתי מבחינתי, יש לי HD גיבוי המחובר על נקודת רשת.

אני מודע לכך שיש צורך באוורור, הארון עצמו מאוורר במידת האפשר, אבל אני אבדוק אופציות נוספות כמו לתלות אותו מחוץ לארון תקשורת בצורה כלשהיא, המיקום השני שאני יכול לשים אותו זה בממ"ד.

אם היית יכול לרכוש ראוטר אחר, איכותי, בעל קצבים גבוהים בטווח המחירים הזה +- מה היית ממליץ לרכוש ?

tbind
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 432
נתן תודות: 458 פעמים
קיבל תודות: 45 פעמים

שליחה #4 

בפורום היו דיווחים של אנשים שהצליחו לדבר עם בזק ולבטל vectoring ודיווחים של אנשים שנאלצו להחליף לראוטר תומך.
אישית לא רציתי להמר (במיוחד בגלל שאני בשוק סיטונאי).
מעבר לדף של netchief יש דיווחים בפורום (אתה יכול למצוא בקלות).
אישית קיבלתי המלצות חמות לarcher ים של tp link אבל לאוניברסליים (דגמי c9, c7 ללא מודם). על משולבי מודם לא יצא לי לשמוע ממקור ראשון.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”