(הודעה ראשונה, איזה כיף!)
לאחרונה הצטרפה למשפחתנו מערכת קולנוע ביתית חדשה, והוטל עלי לבנות בשבילה HTPC.
מאז קראתי די הרבה כאן ובמקומות אחרים אבל עדיין לא הצלחתי להגיע לכלל החלטה. מצורפות הדרישות שלנו מהמחשב, המפרט החלקי הנוכחי ומספר שאלות.
אתחיל מהדרישות שלנו, מכיוון שככל הנראה זה החלק הכי חשוב:
1. יכולת ניגון חלקה לקבצי HD עם כתוביות (ובפרט H264) עד - יש לציין שהטלוויזיה תומכת רק עד 1080i.
2. שקט
3. יפה
4. שרידות – מערכת שתחזיק ותהיה טובה ל 3 השנים הקרובות לפחות.
5. PVR ready– כעיקרון כרגע אינינו מעוניינים ב PVR אבל סביר מעוד שבעתיד הקרוב כן, לכן אני מעוניין במערכת שלא תצטרך שינויים רבים (חומרתיים) על מנת לבצע PVR - מעבר לקניית כרטיס כמובן.
6. הרבה פחות חשוב מכל השאר – משחקים.
המפרט ה-חלקי- הנוכחי שהרכבתי:
1. מעבד - Intel Core 2 Duo 6600 - 2.39 GHz - 4MB cache - 65W - LGA775 – 1751 ש"ח
2. לוח אם - Abit AB9 Pro – 785 ש"ח
3. זכרונות - GEIL 1024MB (512MB X2) DDR2 800MHz DUAL CHANNEL KIT WITH COOLING CL-5-15-5-5 – 714 ש"ח
4. כרטיס מסך - Gigabyte 7600 GT SilentPipe II 256MB DDR - PCX – BULK – 943 ש"ח
5. הארד דיסק - WD 400GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD4000KS – 785 ש"ח
6. כונן DVD – 100-200 ש"ח
בסה"כ כ 5100 ש"ח ללא מארז\ספק\גופי קירור נוספים.
אשמח לקבל חוות דעת כלליות על המפרט, כמו כן הצעות לרכיבים חסרים.
בנוסף, יש לי מספר שאלות ספציפיות לגבי המפרט, ומפרטים בכללי (חיפשתי די הרבה כאן ובמקומות אחרים, אני מצטער מראש אם שאלות אלו נשאלו כבר):
1. האם המערכת תוכל להתמודד עם הדרישות?
2. הבנתי שכרטיס מסך זה אינו תומך ב HDCP, האם כדאי להחליף לכרטיס שתומך?
בנוסף הבנתי ש HDCP רלוונטי רק לתכני HD-DVD ו BR, האם מערכת בסכום כזה בכלל יכולה להתמודד עם מדיות כאלו (לאחר הוספות כונן, כמובן)?
3. האם עדיף 2GB@667 על פני 1GB@800?
4. האם כדאי לקנות מעבד יותר זול ואת ההפרש להשקיע בכרטיס מסך או כל רכיב אחר?
5. בהמשך לשאלה הקודמת, האם כדאי לקנות מעבד זול יותר (למשל E6400) וקירור רציני יותר ולעשות לו OC ? (האם במקרה כזה ההבדל בין גדלי ה caches יהווה בעיה?)
6. יש למישהו המלצות למארז "שקט" מתאים בעלות של עד כ 1000-1200 ש"ח (כולל ספק וקירור טובים).
7. יש לנו מאחורי הטלוויזיה חלל שבקרוב יהיה מוסתר ע"י קיר, האם למישהו יש ניסיון עם HTPC "מוסתר"?
ואם לא, אשמח לדעת מה דעתכם על למקם את ה HTPC מאחורי קיר או ארון, כך שרק אמצעי ה I/O של המשתמש גלויים (מה שמבטל לגמריי את הדרישות לשקט ויופי).
8. לאחר הרכבת כרטיס מסך, שככל הנראה ייקח שני סלוטים, יישאר לי רק סלוט PCIe 1, במהירות x1.
האם זה נשמע כמו דבר שיגביל בעתיד?
תודה שהחזקתם עד כאן (זה פשוט גדל וגדל)