חוות דעת ומספר שאלות על מפרט HTPC HD

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
yoniko פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 12
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,
(הודעה ראשונה, איזה כיף!)

לאחרונה הצטרפה למשפחתנו מערכת קולנוע ביתית חדשה, והוטל עלי לבנות בשבילה HTPC.
מאז קראתי די הרבה כאן ובמקומות אחרים אבל עדיין לא הצלחתי להגיע לכלל החלטה. מצורפות הדרישות שלנו מהמחשב, המפרט החלקי הנוכחי ומספר שאלות.

אתחיל מהדרישות שלנו, מכיוון שככל הנראה זה החלק הכי חשוב:
1. יכולת ניגון חלקה לקבצי HD עם כתוביות (ובפרט H264) עד - יש לציין שהטלוויזיה תומכת רק עד 1080i.
2. שקט
3. יפה
4. שרידות – מערכת שתחזיק ותהיה טובה ל 3 השנים הקרובות לפחות.
5. PVR ready– כעיקרון כרגע אינינו מעוניינים ב PVR אבל סביר מעוד שבעתיד הקרוב כן, לכן אני מעוניין במערכת שלא תצטרך שינויים רבים (חומרתיים) על מנת לבצע PVR - מעבר לקניית כרטיס כמובן.
6. הרבה פחות חשוב מכל השאר – משחקים.

המפרט ה-חלקי- הנוכחי שהרכבתי:
1. מעבד - Intel Core 2 Duo 6600 - 2.39 GHz - 4MB cache - 65W - LGA775 – 1751 ש"ח
2. לוח אם - Abit AB9 Pro – 785 ש"ח
3. זכרונות - GEIL 1024MB (512MB X2) DDR2 800MHz DUAL CHANNEL KIT WITH COOLING CL-5-15-5-5 – 714 ש"ח
4. כרטיס מסך - Gigabyte 7600 GT SilentPipe II 256MB DDR - PCX – BULK – 943 ש"ח
5. הארד דיסק - WD 400GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD4000KS – 785 ש"ח
6. כונן DVD – 100-200 ש"ח
בסה"כ כ 5100 ש"ח ללא מארז\ספק\גופי קירור נוספים.
אשמח לקבל חוות דעת כלליות על המפרט, כמו כן הצעות לרכיבים חסרים.

בנוסף, יש לי מספר שאלות ספציפיות לגבי המפרט, ומפרטים בכללי (חיפשתי די הרבה כאן ובמקומות אחרים, אני מצטער מראש אם שאלות אלו נשאלו כבר):
1. האם המערכת תוכל להתמודד עם הדרישות?
2. הבנתי שכרטיס מסך זה אינו תומך ב HDCP, האם כדאי להחליף לכרטיס שתומך?
בנוסף הבנתי ש HDCP רלוונטי רק לתכני HD-DVD ו BR, האם מערכת בסכום כזה בכלל יכולה להתמודד עם מדיות כאלו (לאחר הוספות כונן, כמובן)?
3. האם עדיף 2GB@667 על פני 1GB@800?
4. האם כדאי לקנות מעבד יותר זול ואת ההפרש להשקיע בכרטיס מסך או כל רכיב אחר?
5. בהמשך לשאלה הקודמת, האם כדאי לקנות מעבד זול יותר (למשל E6400) וקירור רציני יותר ולעשות לו OC ? (האם במקרה כזה ההבדל בין גדלי ה caches יהווה בעיה?)
6. יש למישהו המלצות למארז "שקט" מתאים בעלות של עד כ 1000-1200 ש"ח (כולל ספק וקירור טובים).
7. יש לנו מאחורי הטלוויזיה חלל שבקרוב יהיה מוסתר ע"י קיר, האם למישהו יש ניסיון עם HTPC "מוסתר"?
ואם לא, אשמח לדעת מה דעתכם על למקם את ה HTPC מאחורי קיר או ארון, כך שרק אמצעי ה I/O של המשתמש גלויים (מה שמבטל לגמריי את הדרישות לשקט ויופי).
8. לאחר הרכבת כרטיס מסך, שככל הנראה ייקח שני סלוטים, יישאר לי רק סלוט PCIe 1, במהירות x1.
האם זה נשמע כמו דבר שיגביל בעתיד?

תודה שהחזקתם עד כאן (זה פשוט גדל וגדל) :)

yuvalt
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 169
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #2 

אני עובד גם על מפרט. אני החלטתי ללכת על מארז דק מה שאומר שאני צריך שכרטיס המסך על לוח האם יהיה מספיק חזק כדי לפענח H264. אני ממתין ללוחות אם מבוססים על RS690 שכוללים AVIVO ו-HDCP. במקרה כזה לא צריך כרטיס מסך ויש סלוט אחד במארז לשימוש של PVR.

לגבי המפרט שלך:
1. אני חושב שאתה יכול להסתפק ב-7300GS ככרטיס מסך והוא גם תומך ב-HDCP. לא צריך כרטיס מסך חזק. כן צריך כרטיס מסך שתומך ב-AVIVO או PureVideo (או איך שקוראים לזה).
2. חסר לך העלות של VISTA.
3. לפי מה שקראתי VISTA עובד טוב יותר עם 2GB. לא יודע אם זה נכון ל-HTPC. לפי עדתי ה-MHZ לא באמת משנים מהותית את המהירות של המחשב. ברור שה-800 מעט יותר מהיר.
4. חסר לך בעלות מקלדת אלוחטית ושלט.
5. אני לא הייתי סומך על OC.
boxee ftw

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8255
נתן תודות: 415 פעמים
קיבל תודות: 610 פעמים

שליחה #3 

ל OC מתון יספיקו גם זכרונות של 667 ובלי OC בטח שעדיף 2 גיגה 667 על 1 גיגה 800. עם 667 תוכל לעשות OC של 25% אם תרצה מה שיעלה את ה 6600 מ 2.4 ל 3 גיגה. לא כדאי לקנות מעבד זול יותר, אלא אם כן אתה רוצה לעשות לו OC רציני. ב HD המעבד הוא צוואר הבקבוק העיקרי (אם כי כרטיס מסך חזק עוזר).

7300GS הוא לא HDCP . יש 7600GS בשוק שתומכים, למשל:

http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=6765

ויש X1300 שתומך, אם כי סביר להניח שמתישהו תצטרך להחליף את הקרור:

http://www.skypc.co.il/scripts/prodView ... oduct=2599

כמובן ש 7900GS תומך.

ב AB9PRO (אפשר להסתפק ברגיל), הקרור הפסיבי יפריע לסלוט PCIEX1 וישאר לך עוד סלוט דומה פנוי ושני סלוטים של PCI רגילים.

http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=6424

אני לא רואה קרור שקט ונמוך למעבד כמו למשל הזלמן 8000.

אני לא רואה ספק שקט.

עריכה:

עכשיו שמתי לב שאתה רוצה גם משחקים. אז אולי שווה לחכות לכרטיסי DX10 הזולים יותר כדוגמת 8600. אם אינך יכול לחכות אז לטעמי לפחות 7900GS בתוספת קרור שקט.

yoniko פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

קודם כל תודה על התגובות.
אני מנסה להתמקד במפרט בליבה החומרתית, ובפחות ב"דברים שמסביב" כמו מערכת הפעלה ומקלדת\עכבר (למרות שאתה צודק, אסור להתעלם מהם).
ולגבי רכיבים אחרים (כמו קרור, ספק ומארז), זאת אחת המטרות של ההודעה הזאת, לקבל המלצות ולכן אשמח לקבל המלצות למארז, ספק וקירור.

בכל מקרה, נראה לי באמת שאני אלך עם זיכרונות 1024x2@667, אם הבדלי השעון לא משנים הרבה באמת.

תיקון קל (אולי קצת יותר מקל) לגבי הדרישות, משחקים הם בעדיפות נמוכה מאוד, כלומר, אם משחקים לא ירוצו, לא נורא. ולגבי השקט, אני מניח שהאזור שהמערכת נמצאת בו רועש מספיק כך שהיא לא חייבת להיות שקטה לגמרי (הסלון לא מופרד לגמריי מהמטבח, ויש אקווריום) .

בקשר ל OC, אני באמת לא חושב כל-כך שכדאי להתעסק בזה במערכת שאמורה להיות שקטה וקרה, אבל רציתי לשמוע דעות ולשקול את זה (אולי אני מגזים..).

לגבי הכרטיס, הוא פשוט נראה לי כמו Value מאוד טוב. ומישהו אמר לי פעם שHTPC שמסוגל לנגן BR ו HDDVD בצורה חלקה הוא הרבה מחוץ לליגה הזאת, ולכן לא ידעתי אם יש צורך בכרטיס עם HDCP.
אבל ממכם הבנתי שזה לא נכון (כלומר, שבעזרת המפרט הנ"ל אפשר לנגן BR ו HDDVD), ולכן נראה לי באמת שאני אלך על אחד מאלה: 7600GS/7900GS/x1950Pro (רק דגמים עם תמיכה ב HDCP).
אבל רק כדי לוודא שהבנתי נכון, האם המעבד, לוח האם והזכרונות הנ"ל מספיקים ל decoding של תכני HD ללא כרטיס מסך חזק? (גם ל BR ו HDDVD?)

אשמח לקבל הערות ותוגובת נוספות

תודה

orenfe
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 680
נתן תודות: 25 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #5 

אתה לא חייב כרטיס עם תמיכה ב HDCP.
Slysoft יצאו עם AnyDVD HD שמבטל את ההגנות של BD ו HDDVD ומאפשר להשתמש בכרטיס מסך ללא HDCP.

בלינק המצורף אתה יכול לראות בדיקה של כרטיסי מסך שונים של nVidia ו ATI בניגון תוכן HD והשוואה בין purevideo ל avivo. אפשר לראות בבירור שלמרות שכל הכרטיסים מצהירים על האצת ביצועים בחומרה יש הבדלים משמעותיים בביצועי ההאצה בין הכרטיסים השונים. שים לב שהם השתמשו במעבד מאוד חזק.

http://www.xbitlabs.com/articles/video/ ... yback.html

חוץ מזה, כרטיסי nVidia ברמה נמוכה יותר מ 7600GT תומכים בפחות features עבור האצה של תוכן HD. אתה יכול לראות השוואה בין המשפחות השונות כאן:
http://www.nvidia.com/page/purevideo_support.html
There are 10 types of people, those who understand binary code and those who don't

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8255
נתן תודות: 415 פעמים
קיבל תודות: 610 פעמים

שליחה #6 

שים לב שהמעבד ה"חזק", ה FX60, חלש יותר מה FX62 שחלש יותר מה E6600 של אינטל

http://www.anandtech.com/cpuchipsets/sh ... i=2802&p=8

כמו כן, שים לב שניצול המעבד המקסימלי פה משום מה שונה מאשר בלינק שהבאת מ XBIT.

http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=2886&p=4

yoniko פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

טוב אז עבר הרבה זמן וקראתי ולמדתי הרבה, אבל עדיין לא מספיק..
אגב, בנוסף ללינקים המעולים שניתנו למעלה מצאתי את
http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=710828
שמאגד הרבה לינקים לכתבות שונות והמלצות.
ואת http://www.htpcnews.com/forums/index.ph ... opic=23416 שמרכז מידע לגבי כרטיסים שתומכים ב HDCP.

אז בהתאם למידע שקיבלתי פה ולמידע הנוסף שקראתי, מסכנותיי ושאלותיי עד כה הן:
1. להישאר עם ה E6600, הוא יהיה מספיק טוב גם בלי OC, וגם אם יעלה הצורך יהיה די קל לעשות איתו OC.
2. זיכרונות 2GB 667 מסתבר שההבדלים בתזמונים לא מצדיקים את ההבדלים במחירים
3. כאשר קונים nvidia לא כדאי לקנות כרטיס חלש\ישן יותר מ 7600GT, הם פשוט לא תומכים בכל האפשרויות של PureVideo.
מה שחבל זה שלא הצלחתי למצוא את הדגמים שלו שתומכים ב HDCP בארץ, ולכן אני אאלץ ללכת עם ככל הנראה עם הפתרון של anyDVD.
4. איכות התמונה של ATI כעיקרון יותר טובה (אני לא בטוח בחלק הזה) אבל לכרטיסים שלהם יש בעיה משמעותית כשצריך לעבוד עם 1080P, במקרים האלה העומס על המעבד קופץ לרמות גבוהות מאוד. נראה לי שאני אלך על nvidia.
5. אני לא בטוח בבחירת ה motherboard שלי, ה layout שלו דיי מבולגן ואני מפחד שזה ייצור בעיה ב case של HTPC, חשבתי על להחליף ל ASUS P5B-E, שגם משתמש ב ICH8R (מה שנותן עוד SATA ו RAID) לעומת ה Gigabyte 965P-DS3 (שהוא ICH8).
עדיין הלוח שהייתי קונה אם הוא היה יותר זול זה ASUS P5B Deluxe WiFi-AP.
6. קירור טוב למעבד נראה לי שכדאי לקחת את אחד ה Thermalrightים, בין אם זה SI-128/120 או אולי ה XP-120. או איזשהו זלמן, אולי את ה CNPS7700-Cu?
7. בכיוון שונה לגמרי חשבתי להחליף ל microATX - רק בעקבות האלגנטיות של המארזים.
חשבתי על המארז Atec Fusion עם לוח האם Foxconn G9657MA-8EKRS2H (שלא הצלחתי למצוא בארץ). שתי השאלות העיקריות במקרה הזה הן האם תהיה בעיה להתאים חומרה נוספת למארז זה (למשל הכרטיס מסך) והאם העדר יכולת טובה של OC תהיה קריטית?
8. האם כדאי לחכות לאמצע-סוף אפריל כשיצאו הכרטיסים החדשים והזולים יותר בסדרה 8 שכולם ייתמכו ב HDCP?

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”