בעיה בחיבור ARC / CEC

איך משהו עובד? למה זה ככה?
שלח תגובה
AmirJacoby פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 20
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום לכולם,
ברשותי רסיבר Yamaha v375 וטלויזיית LG 47LA612, אשר עד כה היו מחוברים באמצעות כבל HDMI באורך 2 מטר ביציאת ARC יחד עם כבל אופטי לסאונד. במצב הזה הרסיבר היה נדלק ונכבה יחד עם הדלקת הטלויזיה והסאונד היה נשלט על ידי השלט של הטלויזיה.

בעקבות קניית מזנון חדש ניתקתי את הכבלים והחלפתי לכבל HDMI (פשוט) באורך 5 מטר שנקנה ב- KSP, ומאז לא ניתן להגדיר את מצב ה- ARC בו הרסיבר נשלט מהשלט של הטלויזיה (סאונד כן קיים משום שמועבר בכבל אופטי). גם כשאני מחזיר לכבל HDMI הישן, אני לא מצליח לכייל את הרסיבר להישלט על ידי הטלויזיה. קראתי בכמה פורומים בחול שאם מנתקים את הכבל HDMI כשהמכשירים עובדים זה יכול לעשות בעיה בצ'יפים של ה- HDMI ולכן מומלץ לנתק מהחשמל את המכשירים על מנת שיתאפסו. גם זה לא עזר.

מישהו נתקל בבעיה דומה? המלצות על מה לעשות?

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #2 

לא הבנתי רק למה היה מחובר כבל אופטי לסאונד במקביל לחיבור HDMI ARC. הרי כל הפואנטה של החיבור הזה הוא להעביר סאונד.
בכל מקרה, האם וידאת במסך שפיצ'ר ה SIMPLINK מופעל? כנ"ל תוודא שהפיצ'ר המקביל ברסיבר (שם אחר. לא SIMPLINK) מוגדר כפעיל.
גם אם פעילים, נסה כיבוי שלהם והפעלה מחדש, לפעמים עוזר..
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

AmirJacoby פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

הכבל האופטי היה מחובר משום שהחיבור של ה HDMI לא העביר סאונד משום מה. הוא שימש רק לשליטה על הרסיבר (בהתאם להוראות יצרן, מצ״ב תמונה). ה simplinkמופעל בטלויזיה, והפונקציה המקבילה מופעלת הרסיבר (HDMI control(. עשיתי גם שחזור הגדרות יצרן בני המכשירים, אבל ללא הצלחה.

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4590
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 427 פעמים

שליחה #4 

היה לי גם כבל פשוט מ ksp שלא עבד עם arc. החלפה לכבל פשוט אחר שהסתובב לי בבית פתרה לי את הבעיה.

AmirJacoby פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

ניסיתי להחזיר לכבל הקודם שכן עבד ואפשר שליטה על הרסיבר משלט הטלויזיה, אבל זה לא עזר. כאילו משהו נדפק.
יש דרך לדעת איפה הבעיה? האם זה ברסיבר או בטלויזיה (אין לי עוד טלויזיה בבית שאפשר לבדוק איתה את הרסיבר)?

BugsDanny
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 22
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #6 

זה שה- HDMI מלכתחילה לא העביר סאונד ורק שליטה זה כבר אמור היה להיות מוזר.
אתה בטוח שהגדרת ה-ARC במסך מוגדרת נכון ? (ולא רק הגדרת CEC)

יש כפתור SIMPLINK בשלט ? מה הוא עושה ?

איזו גרסת מערכת יש במסך ? אולי שווה לעדכן.

ניסית לאפס להגדרות יצרן את המסך והרסיבר ?

AmirJacoby פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

@BugsDanny
·

היי,
בטלויזיה יש רק אפשרות של הגדרת arc ולא cec (מצ״ב תמונה). גם ה simplinkפועל (ממה שרשום זה נראה כאילו זה רלוונטי רק עבור מכשירי LGאחרים)

ביצעתי איפוס להגדרות יצרן גם של הרסיבר וגם של הטלויזיה כמה פעמים. הטלויזיה מעודכנת לגרסה האחרונה.

נקודה נכונה שמההתחלה לא עבד ה HDMI לסאונד. שווה לקחת את הרסיבר ליבואן על זה? הוא עדיין באחריות, אבל זה משהו שמכוסה על ידו?

BugsDanny
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 22
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #8 

מה מוגדר בתתי התפריטים האלה ?

שלח תגובה

חזור אל “שאלות בנושאים טכניים”