איך המרדיאן 551?
- freerider
- חבר ותיק

- תגובות: 1730
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 186 פעמים
איזה חומר עליו אתה מחפש? מה חיפשת ולא מצאת? יש עליו מלא חומר ברשת, רק צריך לחפש:
חוברת הפעלה
דף מוצר
review
user reviews
לגבי איך הוא בהשוואה ל-NAD שלך אין לי מושג, מה המטרה? להחליף? או סתם שאלה מתוך עניין?
חוברת הפעלה
דף מוצר
review
user reviews
לגבי איך הוא בהשוואה ל-NAD שלך אין לי מושג, מה המטרה? להחליף? או סתם שאלה מתוך עניין?
You pay peanuts, you get monkeys
- harel
- חבר ותיק

- תגובות: 1244
- שם מלא: harel
- נתן תודות: 559 פעמים
- קיבל תודות: 533 פעמים
מסכים לחלוטין עם freerider בלחיצת כפתור אחת - כל החומר נמצא בגוגל...
חפש: "meridian 551"
ואם תחפש "meridian 551review" , תקבל גם תגובות של משתמשים על המכשיר כמו כאן
קח בחשבון שהמכשיר מצריך שלט להפעלה.
המרידיאן היה יחסית (לדעתי) המכשיר היה יקר מאוד כחדש (כ 1400 פאונד??) יכול להיות שכמשומש הוא נמכר במחיר ריאלי ושווה בדיקה.
ה NAD חדש יותר בכ ~8 שנים אבל מבחינת הספק נתון הוא מעט צנוע יותר (50W מול 65 W של המרידיאן ב 8 אוהם).
זה עשוי להיות שיקול אם יש לך רמקולים לא נצילים..
אמינות - לדעתי, בטווח הגילאים האלה מרידיאן יהיה אמין כמו NAD
מילה אחרונה מה שחשוב הוא איך הוא נשמע כשהו מחובר ל SETUP שלך (מקורות ורמקולים) ולא כמה הוא עלה כחדש
הדבר נכון כמובן לכל מגבר גם ל NAD שהוזכר למעלה
חפש: "meridian 551"
ואם תחפש "meridian 551review" , תקבל גם תגובות של משתמשים על המכשיר כמו כאן
קח בחשבון שהמכשיר מצריך שלט להפעלה.
המרידיאן היה יחסית (לדעתי) המכשיר היה יקר מאוד כחדש (כ 1400 פאונד??) יכול להיות שכמשומש הוא נמכר במחיר ריאלי ושווה בדיקה.
ה NAD חדש יותר בכ ~8 שנים אבל מבחינת הספק נתון הוא מעט צנוע יותר (50W מול 65 W של המרידיאן ב 8 אוהם).
זה עשוי להיות שיקול אם יש לך רמקולים לא נצילים..
אמינות - לדעתי, בטווח הגילאים האלה מרידיאן יהיה אמין כמו NAD
מילה אחרונה מה שחשוב הוא איך הוא נשמע כשהו מחובר ל SETUP שלך (מקורות ורמקולים) ולא כמה הוא עלה כחדש
הדבר נכון כמובן לכל מגבר גם ל NAD שהוזכר למעלה
ראה פוסטים נוספים שלי ב "סטריאו ישראל" בפייסבוק
האזנה טובה - גם לווינטאג'!
- harel
- חבר ותיק

NOAM_sho
לדעתי, כמות הביקורות אינה מדד למוצר טוב, ומיעוטן אינה ערובה לכך שהמוצר איננו טוב. (או איכותי) יש לי עשרות מכשירים שאין עבורם "זנב של סקירה" והם מעולים.... סקירה מקצועית מאוזנת אחת למוצר היא די והותר בשלב שלפני האזנה למוצר.
המדד הבלתי מעורער (ושוב לדעתי הצנועה, הקובע) הוא האזנה למגבר כשהוא משולב ב SET UP שלך
לא שאלת על עלויות אך חלק מהמשוב (שעשוי להיות חשוב כנראה גם לאחרים), כולל היגד השוואתי (למשל "זול יותר")
כפי הנראה לא היית לוקח מגבר מצוין שעולה (כמשומש) 3500 דולאר...(אקופייז למשל?? שיקולי תקציב??)
לדעתי, כמות הביקורות אינה מדד למוצר טוב, ומיעוטן אינה ערובה לכך שהמוצר איננו טוב. (או איכותי) יש לי עשרות מכשירים שאין עבורם "זנב של סקירה" והם מעולים.... סקירה מקצועית מאוזנת אחת למוצר היא די והותר בשלב שלפני האזנה למוצר.
המדד הבלתי מעורער (ושוב לדעתי הצנועה, הקובע) הוא האזנה למגבר כשהוא משולב ב SET UP שלך
לא שאלת על עלויות אך חלק מהמשוב (שעשוי להיות חשוב כנראה גם לאחרים), כולל היגד השוואתי (למשל "זול יותר")
כפי הנראה לא היית לוקח מגבר מצוין שעולה (כמשומש) 3500 דולאר...(אקופייז למשל?? שיקולי תקציב??)
@harel
·אני חושב שנשאבת לקסם של עצמך. שים לב לשאלה ששאלתי ושים לב למגוון התשובות שסיפקת.
שאלתי איך המגבר. אני מבין שאין לך מושג ואתה לא מכיר את המגבר, אבל בכל זאת, אתה בוחר לבקר את הדרך בה אני מחפש ו/או מקבל החלטות, וזאת במקום לענות לגופו של עניין או שלא לענות בכלל.
·אני חושב שנשאבת לקסם של עצמך. שים לב לשאלה ששאלתי ושים לב למגוון התשובות שסיפקת.
שאלתי איך המגבר. אני מבין שאין לך מושג ואתה לא מכיר את המגבר, אבל בכל זאת, אתה בוחר לבקר את הדרך בה אני מחפש ו/או מקבל החלטות, וזאת במקום לענות לגופו של עניין או שלא לענות בכלל.
- harel
- חבר ותיק

NOAM_sho,
אתה מתקיף ממקום של מגננה שאף אחד לא ניסה להכניס אותך אליו! אולי תקנה את שני המגברים ואחרי חצי שנה תחליט??
לא נשאבתי לשום קסם לא שלך לא שלי ולא בכלל. אני ואחרים בפוסט הזה בסה"כ ניסינו לעזור. לדעתי עשינו עבורך שירות שהיית עושה בעצמך בנקל,
בעדינות אספר לך שקוראים לזה "BUY OR MAKE", וכש ה - BUY הוא בחינם כמובן שנוח מאוד לבקש שמישהו יעשה את הדברים עבורך.
הפוסט הזה אינו תוכנית כבקשתך. כמו שלא הגדירו לך מה לשאול, לא הגדירו לי (או לאף אחד אחר) איך לענות.
אני לא מבקר את הדרך שאתה מקבל החלטות, אך זכור לפעמים אדם שעומד מהצד, יכול לתת לך טיפ בחינם ששווה זהב.
אני לא מרגיש צורך להצטדק, את המגבר הזה אני לא מכיר... שמעתי אותו רק פעם אחת. אבל מכיר את מרידיאן די טוב,כולל ציוד הרבה יותר נחשב שלהם.
יש לי רקע של יותר מ 30 שנה בציוד הזה וכמות המגברים שעברה לי ביידים היא כנראה גדולה יותר מכמות הדולארים שתשלם על אחד מהמגברים שמוזכרים למעלה בפוסט.
אלו בדיוק הרגעים שבהם אני אומר... תרמתי להרבה אנשים וכנראה של - NOAM_sho לא הצלחתי, הסקת המסקנות שלך והמשוב בסופה מופלאה בעיני ולדעתי לא מתאימה לפוסט ציבורי. אני אחסוך ממך את שאר התובנות שלי ואאחל לך הצלחה!
אתה מתקיף ממקום של מגננה שאף אחד לא ניסה להכניס אותך אליו! אולי תקנה את שני המגברים ואחרי חצי שנה תחליט??
לא נשאבתי לשום קסם לא שלך לא שלי ולא בכלל. אני ואחרים בפוסט הזה בסה"כ ניסינו לעזור. לדעתי עשינו עבורך שירות שהיית עושה בעצמך בנקל,
בעדינות אספר לך שקוראים לזה "BUY OR MAKE", וכש ה - BUY הוא בחינם כמובן שנוח מאוד לבקש שמישהו יעשה את הדברים עבורך.
הפוסט הזה אינו תוכנית כבקשתך. כמו שלא הגדירו לך מה לשאול, לא הגדירו לי (או לאף אחד אחר) איך לענות.
אני לא מבקר את הדרך שאתה מקבל החלטות, אך זכור לפעמים אדם שעומד מהצד, יכול לתת לך טיפ בחינם ששווה זהב.
אני לא מרגיש צורך להצטדק, את המגבר הזה אני לא מכיר... שמעתי אותו רק פעם אחת. אבל מכיר את מרידיאן די טוב,כולל ציוד הרבה יותר נחשב שלהם.
יש לי רקע של יותר מ 30 שנה בציוד הזה וכמות המגברים שעברה לי ביידים היא כנראה גדולה יותר מכמות הדולארים שתשלם על אחד מהמגברים שמוזכרים למעלה בפוסט.
אלו בדיוק הרגעים שבהם אני אומר... תרמתי להרבה אנשים וכנראה של - NOAM_sho לא הצלחתי, הסקת המסקנות שלך והמשוב בסופה מופלאה בעיני ולדעתי לא מתאימה לפוסט ציבורי. אני אחסוך ממך את שאר התובנות שלי ואאחל לך הצלחה!
NOAM_sho
את המשולב הזה אני לא מכיר (לא שמעתי), אמנם סדרה 5XX מניסיון עם ציוד אחר שלהם באותה הסדרה - למיטב זכרוני סדרה זו נחשבת למוצלחת בסה"כ.
כפי שהראל רמז, הדרך הכי טובה היא לשמוע אצלך מול ה-NAD.
NAD עושים יופי של ציוד, אבל לדעתי (וזה רק דעתי) הם לא בליגה של Meridian .
חשוב מאוד החיבור אצלך עם הרמקולים שלך הקיימים.
טעם - קריטריון הקריטי ביותר.
מרידיאן ו-NAD מאוד מאוד שונים בחותם הצליל.
את המשולב הזה אני לא מכיר (לא שמעתי), אמנם סדרה 5XX מניסיון עם ציוד אחר שלהם באותה הסדרה - למיטב זכרוני סדרה זו נחשבת למוצלחת בסה"כ.
NAD עושים יופי של ציוד, אבל לדעתי (וזה רק דעתי) הם לא בליגה של Meridian .
נערך לאחרונה על ידי itay123 ב 13/12/2016 17:33, נערך פעם 1 בסך הכל.
תודה, על התשובה.itay123 כתב:NOAM_sho
NAD עושים יופי של ציוד, אבל לדעתי (וזה רק דעתי) הם לא בליגה של NAD.
...
למה הכוונה הם לא בליגה של NAD?
·
- freerider
- חבר ותיק

לא מכיר את ה-Meridian אישית (שלום שלום כזה, לא יותר מזה:D) ואכן Meridian ממותגים מעל ה-NAD בשוק האודיו...אך מיתוג זה גם הרבה marketing ועצם העובדה שמגבר "ממותג" מעל מגבר אחר לא הופכת אותו למגבר טוב יותר באופן אוטומטי... זו דעתי לפחות.
אני חוזר ושואל, מה הסיבה שאתה רוצה להחליף מגבר?
אני חוזר ושואל, מה הסיבה שאתה רוצה להחליף מגבר?
@freerider
·אממ אין סיבה מוגדרת, אני חושב שמיציתי את הסט שלי (קצת נמאס אחרי 5 שנים ואני קצת יותר קולט את המגרעות), וכעת יש לי קצת יותר אמצעים.
קיבלתי מעין הצעה לסט חדש (משומש למעשה), כמובן שאשמע את כולו בבית שלי ואבצע ראש בראש לכל רכיב (מגבר, קומפקט וזוג ריצפתיים).
אבל... בכל מקרה אני רוצה לשמוע חוויות משתמשים או לנצל ידע של מומחים לגבי מחלות ידועות של הרכיבים, או שאוכל להתייעץ עם משתמש עבר בנוגע לשאלות שיהיו לי לאחר שאשמע וכו וכו,
·אממ אין סיבה מוגדרת, אני חושב שמיציתי את הסט שלי (קצת נמאס אחרי 5 שנים ואני קצת יותר קולט את המגרעות), וכעת יש לי קצת יותר אמצעים.
קיבלתי מעין הצעה לסט חדש (משומש למעשה), כמובן שאשמע את כולו בבית שלי ואבצע ראש בראש לכל רכיב (מגבר, קומפקט וזוג ריצפתיים).
אבל... בכל מקרה אני רוצה לשמוע חוויות משתמשים או לנצל ידע של מומחים לגבי מחלות ידועות של הרכיבים, או שאוכל להתייעץ עם משתמש עבר בנוגע לשאלות שיהיו לי לאחר שאשמע וכו וכו,
·freerider כתב:לא מכיר את ה-Meridian אישית (שלום שלום כזה, לא יותר מזה:D) ואכן Meridian ממותגים מעל ה-NAD בשוק האודיו...אך מיתוג זה גם הרבה marketing ועצם העובדה שמגבר "ממותג" מעל מגבר אחר לא הופכת אותו למגבר טוב יותר באופן אוטומטי... זו דעתי לפחות.
אני חוזר ושואל, מה הסיבה שאתה רוצה להחליף מגבר?...
ברור
טענתי והוספתי שלדעתי ומנסיוני עם שני המותגים.
Meridian מועדפים עלי באופן אישי.
- freerider
- חבר ותיק

הסיבה שאני שואל מהיכן נובע הרצון להחלפה היא שבחלק גדול מהמיקרים אנשים משום מה בוחרים להחליף כל מיניי רכיבים במערכת שלהם לפני שחושבים על הרכיב הכי חשוב שבסופו של דבר הוא ה"מציג" הראשי של המוסיקה הנשמעת ואלו הם הרמקולים.
לדעתי וניסיוני לרמקולים יש את ההשפעה הכי גדולה על הצליל במערכת שמע שכן הוא הרכיב האחרון בשרשרת והיחידי שעושה המרה של אנרגיה חשמלית לאנרגיה אקוסטית.
ניסית לשמוע את המגבר שלך עם רמקולים אחרים?
המגבר שלך הוא מגבר טוב בבסיסו ולכן הייתי "תוקף" קודם את הרמקולים.
לדעתי וניסיוני לרמקולים יש את ההשפעה הכי גדולה על הצליל במערכת שמע שכן הוא הרכיב האחרון בשרשרת והיחידי שעושה המרה של אנרגיה חשמלית לאנרגיה אקוסטית.
ניסית לשמוע את המגבר שלך עם רמקולים אחרים?
המגבר שלך הוא מגבר טוב בבסיסו ולכן הייתי "תוקף" קודם את הרמקולים.