האם סמסונג מטעה את הקונים בכוונה ?

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
yehudabb פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 218
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

שלומות לחברי הפורום הנכבדים

רוצה לשתף אתכם בתהיה שלי לגבי מספור הסדרות של סמסונג בארץ הקודש

בחיפושי האחרונים אחר מסך שישרת אותי בעיקר למשחקי טלויזיה וספציפית ל PS4 PRO החדש קראתי ביקורות רבות וראיתי אין ספור סרטונים בנושא וכמובן שגם התקציב היווה גורם משמעותי בסיפור כך שדי ידעתי למה לצפות מהבחירה שאעשה לבסוף

הלכתי על סדרה 7 של סמסונג דגם UE55KU7000 , יבואן רשמי , הסיבה העיקרית היתה הרצון לקבל יחסית בתקציב שפוי גם מסך 4K מיצרן גדול , וגם להינות מטכנולוגית ה HDR שזה הסוני וגם נטפליקס תומכים

על פניו מביקורות של סדרה 7 למרות שהיא לא עומדת בתקינה המחמירה של 1000 NITS יש לה גם פאנל 10BIT וגם wide color gamut

דוגמה לכך ניתן למצוא בביקורת של RTINGS לדגם : http://ca.rtings.com/tv/reviews/samsung/ku7000

לכן מאוד הופתעתי שכשהגיעה הטלויזיה לבסוף אליי ופתחתי אותה העיצוב החיצוני בעיקר גב המכשיר והעובי שלה לא הזכירו כלום ממה שראיתי או קראתי על סדרת 7000 , לאחר חיפוש קל מצאתי שמה שקיבלתי היה למעשה מסך מסדרת 6000 ואם לדייק אז KU6300 שלמסך זה אין את היכולת של מרחב הצבעים הרחב , וגם בבדיקות שעשיתי בתוכן שתומך ב HDR גם סרטים מנטפליקס וגם משחקים תומכים ב PRO אכן לא ראיתי הבדל בצבעים או גוונים שלא רואים בתוכן SDR
מה שכן מבחינים בו זה מעט שינויים ביו אור וצל וכן תמונה מעט טבעית יותר וחלקה

אני די מרגיש מרומה מהנושא הזה ולמרות שאכן מדובר בטלויזיה לא רעה בכלל ובטח יחסית למחיר ששולם עליה עדיין זהו לא המסך שחשבתי שאני רוכש

עוד מישהו נתקל בתופעה הזו או כמוני "התבלבל " בדגמים ? או שאני חי בסרט עם עצמי ?

אשמח לתגובות והצעות מה לעשות

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #2 

אתה לא "חי בסרט עם עצמך".
כנראה שלא שוטטת בפורום בחודשים האחרונים אם פספסת את כל הדיונים על חוסר ההתאמה שיש בדגמי סמסונג בין הארץ לחו"ל.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

AfikYakov
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 188
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #3 

WT.F? רגע רגע... טוב שאתה מעלה את הפוסט הזה עכשיו כי אני בדרך גם להזמין את ה UE50K7000... אתם רוצים להגיד שאם אני מזמין את זה אני בעצם יקבל את ה 6300? איך לעזזל יכול לקרות דבר כזה?
עריכה: במקרה דיברתי עכשיו עם כמה נציגי מכירות של הטלויזיה הזאת ואמרתי להם "שמעתי מכמה אנשים שהזמינו את הטלויזיה שבמקום ה KU7000 בעצם קיבלו את ה 6300... אמרו לי חד משמעית שלא יכול להיות דבר כזה ושעבדו עליך"... תשמע תסתכל רגע על הטלויזיה רשום KU7000? וגם על הקרטון? אם כן זה מאוד פשוט לדעתי, אם היא לא ניראית כמו שהיא אמורה להיראות תיגש או תתקשר לחנות תגיד להם הלו זה לא אותה טלויזיה ושיעשו עם זה משהו, זה פשוט נשמע לי הזוי לחלוטין

KfirDahan
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 33
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #4 

ומי שקונה את הדגם 6300? מה הוא מקבל?
אני קניתי את 7000 65 אינץ ואנינבטח שזו אותה טלויזיה כמו בביקורת
דרך אגב ל7000 אין מעבד 10 ביט

AfikYakov
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

KfirDahan כתב:ומי שקונה את הדגם 6300? מה הוא מקבל?
אני קניתי את 7000 65 אינץ ואנינבטח שזו אותה טלויזיה כמו בביקורת
דרך אגב ל7000 אין מעבד 10 ביט
...
לפי האתר RTINGS היא כן תומכת ב 10ביט
ציטוט:
Update 11/09/2016: Our original test was showing 8 bit gradations due to incorrect drivers on our system. After some correction to our test apparatus, we have retested the color depth and found that it is able to display a 10 bit gradient smoothly. There is some little imperfections in the darker green, but nothing that could make normal viewing problematic.
נערך לאחרונה על ידי AfikYakov ב 12/12/2016 10:34, נערך פעם 1 בסך הכל.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #6 

אף אחד לא מדבר על זה שקונים מסך דגם 7000 ומקבלים דגם 6300. על תדאגו, היצרן דאג למדבקות תואמות על המסך ועל קרטון עם דגם תואם. מה שקניתם זה מה שקיבלתם.
מה שכן טוענים כאן זה שאין התאמה בין הדגמים בארץ לבין הדגמים בחו"ל בחלק או רוב מסכי סמסונג שנמכרים בארץ. אז מי שמסתמך על ביקורות על דגם מסויים בחו"ל צפוי לקבל בארץ מוצר שונה. (אותו שם דגם, רק מוצר שונה.)
בדיוק כמו שמי שקונה הונדה אקורד בארץ על סמך ביקורות בארה"ב למשל צפוי לקבל בפועל רכב שונה.

AfikYakov
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

jacko-il כתב:אף אחד לא מדבר על זה שקונים מסך דגם 7000 ומקבלים דגם 6300. על תדאגו, היצרן דאג למדבקות תואמות על המסך ועל קרטון עם דגם תואם. מה שקניתם זה מה שקיבלתם.
מה שכן טוענים כאן זה שאין התאמה בין הדגמים בארץ לבין הדגמים בחו"ל בחלק או רוב מסכי סמסונג שנמכרים בארץ. אז מי שמסתמך על ביקורות על דגם מסויים בחו"ל צפוי לקבל בארץ מוצר שונה. (אותו שם דגם, רק מוצר שונה.)
בדיוק כמו שמי שקונה הונדה אקורד בארץ על סמך ביקורות בארה"ב למשל צפוי לקבל בפועל רכב שונה.
...
אבל החברות טוענות שאם אתה מזמין מיבואן רשמי המוצר מגיע מאירופה כביכול עם תמיכה בעברית ובלה בלה בלה... ואם אתה רוכש יבואן מקביל זה מגיע מסין, אז אם אני מזמין מוצר שמגיע מאירופה למה שבארץ זה יהיה אחר, עדיין נשמע הזוי, במיוחד שהוא אומר שזה לא נראה אותו דבר.

AfikYakov
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

יהודה אתה יכול בבקשה לשלוח תמונות של הטלויזיה מכמה זוויות? קדימה, צד שנראה את העובי ומאחורה שנראה את הגב?
תודה

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #9 

@AfikYakov
·
יבואן רשמי מייבא מאיפה שהיצרן שולח לו.
סמסונג חברה קוריאנית עם מפעלים בכל מיני מקומות בעולם. חלק מהדגמים מיוצרים בקוריאה, חלק באירופה (אם זכור לי נכון בסלובקיה) חלק בדרום אמריקה (מקסיקו אם זכור לי נכון) וכן הלאה. לפעמים החלוקה לא לפי דגמים אלא לפי שווקים בהתאם לאן שאזור השיווק משוייך בחברת האם.
ישראל היתה עד שנה שעברה משוייכת לאזור המזרח התיכון / אפריקה / אסיה / אוסטרליה וכו' ולכן היינו מקבלים דגמים מהשוק הנ"ל, דגמי UA. השנה ישראל הועברה כנראה לשיוך לאירופה ואנחנו מקבלים דגמי UE שאכן מיוצרים בסלובקיה.
אבל מה, לא כל כך ברור מי החליט ולמה (אם היבואן או הכתבה של היצרן) ולישראל נשלחים דגמים לא זהים לאלו שמשווקים באירופה. אנחנו מקבלים דגמים עם אותו שם דגם אך עם מפרט שונה. כלומר, המיצוב שלנו נמוך יותר ביחס לאירופה.
אם תיקח לדוגמא את ה- UE65KS9500 המשווקת באירופה אתה תראה שהמסך שם שמשווק שם מגיע עם תאורה אחורית FALD (כמו ה- KS9800 בארץ) בעוד הדגם בארץ מגיע עם תאורה במסגרת בכלל. אותו שם דגם. מסך שונה. "סלט" דומה קיים בעוד דגמים, עם כל מיני שינויים כאלה ואחרים.
לדעתי היבואן/יצרן לא חייב לנו כלום למען האמת. מי קבע שבכל מקום בעולם חלה עליו חובה לשווק תחת אותו שם דגם את אותו המפרט? הוא מתחייב ללקוח שלו במפרט הטכני שהוא מבטיח בארץ ולא במפרט הטכני הנסקר בביקורות בחו"ל. בדיוק כמו הדוגמא שהבאתי עם הרכב - למה ליצרני רכב מותר לשווק דגמים שונים תחת אותו שם באזורים שונים בעולם? ככה, כי זכותו. חובת הלקוח לבדוק מה הוא מקבל במוצר שהוא רוכש.
לחזור למסכים עצמם -
לדעתי האישית בלבד זה מהלך נטו של הוזלת מחירים. הם לא היו מצליחים לתת פה מחירים כאלה זולים ולהיות תחרותיים אם היו משווקים פה את הדגמים הזהים לאירופה. חוץ מזה, תענוג לקנות את ספינת הדגל שלהם במחיר אטרקטיבי כל כך והם כנראה היו מוכרים פחות אם היו מביאים את אותה ספינת הדגל המשווקת באירופה, פשוט כי היא היתה עולה כמה אלפים יותר. כנ"ל לגבי סדרה 7000 ואחרות. הרבה יותר קל למכור סדרה 7000 במחיר X מאשר סדרה 6000 באותו המחיר.
זה מסריח אבל כשר.

עריכה,
לגבי יבואן מקביל - אין תשובה חד משמעית מאיפה הוא מייבא.
הם מייבאים מאיפה שבא להם למעשה. הם לא עובדים מול היצרן אלא מול מפיץ ולכן הם מחליטים מה ומאיפה הם קונים. יבואן אחד יכול לקבל מחיר אטרקטיבי על כמות מסויימת אם הוא מייבא מהונגריה ושבוע הבא הוא יכול לסגור עסקה על כמות ממפיץ בארה"ב וכן, גם מסין.
טוב יותר או טוב פחות? לא יודע. תלוי בדגם עסקינן.
לגבי עברית - יכולה להיות בעיה עם זה. שוב, תלוי במסך ובמה שהיבואן המקביל הצליח לעשות איתו מהבחינה הזו. בשני המקרים מדובר במוצרים מקוריים של היצרן. פשוט הגיעו אלינו בצינורות אחרים.

AfikYakov
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

jacko-il כתב:@AfikYakov
·
יבואן רשמי מייבא מאיפה שהיצרן שולח לו.
סמסונג חברה קוריאנית עם מפעלים בכל מיני מקומות בעולם. חלק מהדגמים מיוצרים בקוריאה, חלק באירופה (אם זכור לי נכון בסלובקיה) חלק בדרום אמריקה (מקסיקו אם זכור לי נכון) וכן הלאה. לפעמים החלוקה לא לפי דגמים אלא לפי שווקים בהתאם לאן שאזור השיווק משוייך בחברת האם.
ישראל היתה עד שנה שעברה משוייכת לאזור המזרח התיכון / אפריקה / אסיה / אוסטרליה וכו' ולכן היינו מקבלים דגמים מהשוק הנ"ל, דגמי UA. השנה ישראל הועברה כנראה לשיוך לאירופה ואנחנו מקבלים דגמי UE שאכן מיוצרים בסלובקיה.
אבל מה, לא כל כך ברור מי החליט ולמה (אם היבואן או הכתבה של היצרן) ולישראל נשלחים דגמים לא זהים לאלו שמשווקים באירופה. אנחנו מקבלים דגמים עם אותו שם דגם אך עם מפרט שונה. כלומר, המיצוב שלנו נמוך יותר ביחס לאירופה.
אם תיקח לדוגמא את ה- UE65KS9500 המשווקת באירופה אתה תראה שהמסך שם שמשווק שם מגיע עם תאורה אחורית FALD (כמו ה- KS9800 בארץ) בעוד הדגם בארץ מגיע עם תאורה במסגרת בכלל. אותו שם דגם. מסך שונה. "סלט" דומה קיים בעוד דגמים, עם כל מיני שינויים כאלה ואחרים.
לדעתי היבואן/יצרן לא חייב לנו כלום למען האמת. מי קבע שבכל מקום בעולם חלה עליו חובה לשווק תחת אותו שם דגם את אותו המפרט? הוא מתחייב ללקוח שלו במפרט הטכני שהוא מבטיח בארץ ולא במפרט הטכני הנסקר בביקורות בחו"ל. בדיוק כמו הדוגמא שהבאתי עם הרכב - למה ליצרני רכב מותר לשווק דגמים שונים תחת אותו שם באזורים שונים בעולם? ככה, כי זכותו. חובת הלקוח לבדוק מה הוא מקבל במוצר שהוא רוכש.
לחזור למסכים עצמם -
לדעתי האישית בלבד זה מהלך נטו של הוזלת מחירים. הם לא היו מצליחים לתת פה מחירים כאלה זולים ולהיות תחרותיים אם היו משווקים פה את הדגמים הזהים לאירופה. חוץ מזה, תענוג לקנות את ספינת הדגל שלהם במחיר אטרקטיבי כל כך והם כנראה היו מוכרים פחות אם היו מביאים את אותה ספינת הדגל המשווקת באירופה, פשוט כי היא היתה עולה כמה אלפים יותר. כנ"ל לגבי סדרה 7000 ואחרות. הרבה יותר קל למכור סדרה 7000 במחיר X מאשר סדרה 6000 באותו המחיר.
זה מסריח אבל כשר.

עריכה,
לגבי יבואן מקביל - אין תשובה חד משמעית מאיפה הוא מייבא.
הם מייבאים מאיפה שבא להם למעשה. הם לא עובדים מול היצרן אלא מול מפיץ ולכן הם מחליטים מה ומאיפה הם קונים. יבואן אחד יכול לקבל מחיר אטרקטיבי על כמות מסויימת אם הוא מייבא מהונגריה ושבוע הבא הוא יכול לסגור עסקה על כמות ממפיץ בארה"ב וכן, גם מסין.
טוב יותר או טוב פחות? לא יודע. תלוי בדגם עסקינן.
לגבי עברית - יכולה להיות בעיה עם זה. שוב, תלוי במסך ובמה שהיבואן המקביל הצליח לעשות איתו מהבחינה הזו. בשני המקרים מדובר במוצרים מקוריים של היצרן. פשוט הגיעו אלינו בצינורות אחרים.
...
·הבנתי, זאת אומרת מה שרשום במיפרט הטכני באתרים בארץ את זה אני יקבל לא מה שמסקרים בחול. אוקיי נשמע הגיוני אם זה מה שפורסם בארץ וזה מה קניתה זה מה קיבלתה, מקבל את זה.
אתה יכול אבל לבדוק את הסיקור של ה KU7000 מהאתר rtingd ותוכל להגיד לנו מה הם סיקרו? הכוונה לצורך השוואה שלהם ושלנו.
עריכה: בדקתי והדגם שסיכרו באתר RTINGS הוא UN KU7000 ובארץ מוכרים UE... צריך רק לבדוק את המיפרט הטכני של ה UN ולראות האם באמת יש הבדלים
נערך לאחרונה על ידי AfikYakov ב 12/12/2016 11:45, נערך פעם 1 בסך הכל.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #11 

@AfikYakov
·
ראשית, קרא מה שכתוב בחתימה שלי. אני מתכוון לזה. נסה לאמץ.
שנית, לא יודע לומר מה בדיוק סוקר שם וכו', אבל נראה לי שדגם ה- UE55KU7000 שמשווק פה הוא למעשה ה- UN55KU6300 של צפון אמריקה. וכבר דובר על זה בפורום בעבר מאחרים ששמו לב להבדלים הויזאולים והטכניים.
אם תסתכל באתרים תראה שזה:
http://www.samsung.com/il/consumer/tv-a ... KU7000UXSQ
דומה לזה:
http://www.samsung.com/us/televisions-h ... u6300fxza/
ולא לזה:
http://www.samsung.com/us/televisions-h ... u7000fxza/

לצערנו כמעט אין שם תיאורים טכניים, אבל קל מאד לראות, במיוחד ממבט צד, שאלו מסכים שונים לגמרי.

AfikYakov
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

@jacko-il
סליחה רק עכשיו שרשמתה הסתכלתי לך על החתימה =), ועכשיו זה בלי צטט.
אוקיי אני רואה את התמונות ששלחת וכן התמונת צד אכן ניראית שונה... הדגם שהאתר RTINGS סיקר זה ה UN55KU7000 ומה שאנחנו קונים זה UE__KU7000, בכל אופן גם ה UN נמכר בארץ עשיתי בדיקה כעת באתר 1 השוואה בין המיפרט מאותו אתר ל UE UN המיפרט זהה לחלוטין לא מוצא שום הבדל בפירוט, מה שכן זה נראה כמו העתק הדבק או שהם פשוט חושבים שאנשים מטומטמים... ה UN גם יקרה בהרבה מה UE

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #13 

דווקא לגבי הגודל, 55 אינץ', אין ספק. חח. מקבלים מה שרשום - 55 אינץ'. מה שלא ברור זה איזה מפרט מסתתר מאחורי התיאור הזה שהדביקו לו.
לא הייתי בונה על אתרי השוואה / אתרי מכירה אלא רק על מפרט שמספק היצרן. האתרים מסביב לא מבינים לדעתי בניואנסים האלה ולדעתי זה גם לא ממש מעניין אותם. נסה לחפש באתר היצרן מפרט ב- DATASHEET של המוצרים ולהשוות.

AfikYakov
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

jacko-il כתב:דווקא לגבי הגודל, 55 אינץ', אין ספק. חח. מקבלים מה שרשום - 55 אינץ'. מה שלא ברור זה איזה מפרט מסתתר מאחורי התיאור הזה שהדביקו לו.
לא הייתי בונה על אתרי השוואה / אתרי מכירה אלא רק על מפרט שמספק היצרן. האתרים מסביב לא מבינים לדעתי בניואנסים האלה ולדעתי זה גם לא ממש מעניין אותם. נסה לחפש באתר היצרן מפרט ב- DATASHEET של המוצרים ולהשוות.
...
אני אחפור בנושא, אחפש ומקווה שאמצא והעדכן, ד"א הסיקור שעשו באתר RTINGS ל 6300 היא אכן ניראית בסירטון בדיוק כמו התמונות של ה UEKU7000.
הסיקור שהם עשו ל UN KU7000 באמת ניראה אחר, השאלה כמו שאמרתה בסופו של דבר מה אנחנו מקבלים, מעניין מאוד, אשמח אם עוד כמה אנשים יצטרפו ויחקרו את הנושא, אני כמובן יבדוק כל מה שאפשר ויעדכן.
משהו כאן מוזר.
עריכה: חח סליחה מהרגל עשיתי ציטוט ^^

ahersko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4581
נתן תודות: 345 פעמים
קיבל תודות: 585 פעמים

שליחה #15 

המהלך הזה נועד להלחם ביבוא המקביל.
לכאורה... המוצר זהה ע"פ הדגם. בפועל המוצר שונה.
דמיינו יבוא אפור מביא את סדרה 7 (האמיתית מחו"ל) ומחירה יהיה זהה לסדרה "7" מיבוא רשמי
רוב האנשים לא מבינים דבר וחצי דבר ואם אין הבדל במחיר בין יבואן רשמי לאפור...מי בכלל שם לב שאין HDR או שמכרו לו מוצר אחר?

AfikYakov
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

@ahersko
זאת גם בעיה.... להבחין ולדעת מה יש לך ואין לך.
את האמת להגיד, אם אזמין אותה אני רק אדע להבדיל לגבי המראה האחורי ולדעת, לגבי המיפרט עצמו אני לא ידע לדעת אם יש HDR או לא וכל שאר הדברים.

yehudabb פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

אני יכול לומר ב 100% שלפי המראה החיצוני הטלויזיה שקיבלתי הינה ה 6300 , על הקרטון ובכל מקום אחר רשום הדגם KU7000

אני לא חושב שזו הטעייה מכוונת מהיבואן סמליין לכן רשמתי בכותרת ההודעה "סמסונג "

השאלה שלי האם יש בכלל טעם לפנות ליצרן בנושא הזה , כי מה שקיבלתי בסופו של דבר מסורס לגמרי מבחינת HDR שזו תכונה שכיוונתי אליה ורציתי

אם הייתי יודע מראש הייתי הולך על מסך דוגמת ההייסנס M7000 באותה עלות

yehudabb פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #18 

בכל מקרה כתבתי מייל בנושא לסמסונג ישראל ונראה מה ההתייחסות שלהם

אעדכן בהמשך

shaharfs
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 402
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

שליחה #19 

איך הגעת למסקנה שהמסך הןא 6300 ולא 7000? האם מופיע לך בקבלה שרכשת דגם 7000? אם אתה בטוח במה שאתה אומר דרוש את הכסף חזרה, בהצלחה...
סאונד טוב, מסך טוב, הכל טוב...

AfikYakov
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #20 

@shaharfs
תשמע ממה שבדקנו קודם הדגם UE_KU7000 ניראה זהה לדגם UN_KU6300.
האדם ראה סיקור של rtings שהם סיקרו UN55KU7000 ששם הדגם נראה אחר לגמרי...
השאלה העיקרית פה, אם ה UE_KU7000 זהה בנתונים ל UN_KU7000.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”