שוב יש לי בעיות בyes multiroom, עד מתי !!!!יו

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
שלח תגובה
denis29 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2759
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #1 

שלום חברים, בקיצור נמאס לי, שרות ששווה לתחת, זה לא הגיוני, עד כמה גרוע זה יכול לעבוד (לא לעבוד).
הטופולוגיה שלי כזאת:
סלון: ממיר yes Quattro, מחובר דרך כבל CAT6, לנתב משולב מודם d-link dsl-g256dg מעודכן לגרסה אחרונה של בזק.
הנתב מחובר לשקע CAT6A שעל הקיר, ומגושר בכבל CAT6A לחדר סמוך, של אמא

חדר של אמא: סביץ d-link dgs-1008, מחובר לשקע CAT6A שעל הקיר, אם כבל CAT6, ועליו מחובר מחשב נייד, וממיר yes hd 2, כוונה לדגם אם זכרון פלאש מובנה, וגם הוא מגושר אם כבל CAT6 לסביץ

לא זוכר בדיוק את הגרסאות שיש ב ממירים, אבל למתן הספק, בצעתי עדכון גרסה יזום ידני לפני כן.

לא יודע אם ממש משנה שרשמתי באיזה כבלים הכל מחובר, אבל עולי זה חלק מ הבעיה.

ולגבי הבעיה עצמה, שרות הvod, עובד ללא בעיה בכל הממירים, בדיקת מהירות דרך 888, וכן בדיקת פורטים תקינה, מקבל כ 50 מגה בבדיקה. אבל שרות הmultiroom, משגע אותי עד היום, החלפתי מודם לפני כמה ימים, וחיברתי הכל על ידי כבלי CAT6, אז מה שהשתנה זה המודם, לא חושב שהוא הבעיה, כי בדיקת פורטים תקינה. את ההקלטות אני יכול לראות ללא בעיה בממיר שבסלון, אבל בחדר של אמא, לא, הממיר מזהה את הQuattro, לסירוגין, שהוא כן מזהה, אני רואה רשימה של הקלטות, אבל ברגע שאני בוחר, הוא נתקע, על מסך שחור, והדקות לא זזות, אחר זמן מה מציג שגיע 751, ורשום תקלת מערכת, ולבדוק את האינטרנט.

השערה שלי, שעולי upnp בנתב, לא עובד ב צורה תקינה, חשבתי עולי לתת ip ידני, לכל ממיר, וport forwarding לפי הרשימה בערוץ 888, יש מצב זה יפתור את התקלה? כי כל הכבלים חדשים, מודם חדש, לא שיניתי כלל הגדרות, רק עדכנתי גרסה לאחרונה של בזק, והגדרתי הצפנה..
" ... We can do nothing but to see the times go by in the path which God has chosen ... "

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78932
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #2 

אם שני המכשירים באותה רשת (כלומר, אין ראוטר נוסף בינהם) כל התאוריה שלך על UPNP לא נכונה.

אצלי יש יס טוטאל + יס קוואטרו וכל הבעיות האלה שאתה מתאר לא קיימות אצלי. יש לי חשד שאחד משני המכשירים עושה לך בעיה או שיש לך בעיית אמינות בחיבור. הייתי מתחיל בבדיקה עם מחשב של כל הכבלים - כלומר, מריץ בדיקת ping רצינית עם מחשב נייד בכל אחת מהנקודות לוודא שאין נפילות.

מעבר לזה, לדעתי אחד משני המכשירים (סביר להניח שה yes hd2) תקול בדרך כלשהי.

denis29 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

אופר, אני טכנאי רשתות ומחשבים, ומתעסק בזה לפרנסתי, את הרשת פרסתי בבית לבד, בצאתי בדיקה ע"י IPERF בכל אחת מ הנקודות. רשמתי שמחובר בחדר של אמא, גם מחשב נייד, בכבל רשת, והכל תקין. דבר נוסף, רשמתי שVOD תקין בממיר yes hd 2, אז אם VOD עובד, למה שרות הmultiroom עושה בעיות?
בנוסף, בצאתי בדיקת מהירות בערוץ 888, וכן בידקת פורטים באותו ערוץ, והכל תקין. אז יש באמת מצב ש משהו תקול בממיר, כן גם עשיתי עדכון גרסה יזום ידני למתן הספק שזאת בעיית גרסת תוכנה שבממיר. יכול רק להוסיף ש, לפני כן זה בדרך כלל עבד בסדר, והיה מחובר מודם d-link 6850u, אז זה הרכיב העיקרי ששונה בשרשרת הנוחכית :roll: ,אם היו בעיות של פורטים, לא הייתי מצליח לעבור את הבדיקה בערוץ 888. הממיר נקתע ברגע שאני בוחר בהקלטה, ולא ניתן לעבור ערוץ, או להיכנס לתפריט בכלל, הוא כן מהמהב בנורית, כאשר לוחצים על כפתורים בשלט, אבל לא מגיב בפועל, זה משתחרר אחר זמן, עולי דקה או יותר, ומציג לי, שגיעה 751. אני פשוט משאר, שאם VOD עובד, אין סיבה ששרות ההmultiroom לא יעבוד.. אך זה המצב. יהיה בבית, אנסה לבצע איפוס מלא ל2 הממירים.
" ... We can do nothing but to see the times go by in the path which God has chosen ... "

ride
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום מקרנים
אחראי תחום מקרנים
תגובות: 6607
שם מלא: יניב דיין
נתן תודות: 238 פעמים
קיבל תודות: 504 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4 

היו לי צרות מאוד קשות עם D-Link ופמטוסל של אורנ'ג. רק החלפה בראוטר אחר פתרה לי את הבעייה. תנסה להפעיל sniffer על ה IP של הממיר הבעיתי ותראה לאן הוא פונה ודרך איזה פורט כאשר מפעילים מולטירום

denis29 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

זה הדגם הכי חדש שיש לבזק, אבל אם זה קשור d-link, מה עליי להגדיר בשביל לפתור את הבעיה? זה שרות שעובד על גבי רשת האינטרנט הביתית, אז הגיוני שמשהו דורש הגדרה נוספת בd-link במקרה שלי. איך אתה מסביר שVOD עובד? שרות ההmultiroom יכול לעבוד ללא אינטרנט בכלל, מספיק לחבר 2 ממירים דרך סביץ פשוט (לא מנוהל), כי הממיר לפני מה שאני מבין לא ניגש לכתובת חיוצונית כלשהיא, אלה אם אני טועה? לגבי sniffer, כמו Wireshark לדוגמה?

ציינת שהחלפת ראוטר, פתרה לך את הבעיה, ולא נדרשת לשנות הגדרות כלשהן בראטור החדש? עולי יש קשר ל QOS, או FIREWALL שלו? או מה עוד יכול להיות?

denis29 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

תאמתי בינתים טכנאי ליום רבעי הזה, שהוא כבר ישבור את הראש.

or4558
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 812
נתן תודות: 48 פעמים
קיבל תודות: 59 פעמים

שליחה #7 

לי יש אצלי בבית יס קוואטרו ושתיים טוטאל ואותו נתב של בזק , הגדרתי ipפנימי קבוע ללממירים, המולטי רום עובד חלק אצלי ...

denis29 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

הקצת ip לפי כתובת mac?
או הגדרת ip ידני, בממירים עצמם?
ואיזה גרסה יש לך בנתב? צלם לי את המדבקה שעל הנתב אם אפשר, עולי יש לך במקרה גרסת חומרה שונה
היו לך בעיות דומות, לפני הגדרת הip הידני?

denis29 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

רשמת שיש לך 2 טוטאל, וקוטרו 1, אז אני מנחש, שאתה יכול לצפות בהקלטות ש בין כל 3 הממירם?

ArielAberjil
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2011
נתן תודות: 178 פעמים
קיבל תודות: 138 פעמים

שליחה #10 

כשיתחילו להשתמש בפתרון המוקה כמו בהוט גם לי היו בעיות ובהוט אפס תקלות
מדברים על זה כשנתיים ואולי ישולב בממיר אולטרה(?) ..
נערך לאחרונה על ידי ArielAberjil ב 12/12/2016 19:48, נערך פעם 1 בסך הכל.

or4558
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #11 

@denis29
·
לא היה לי בעיות במולטי רום , מלבד זה היו לי התנגשויות בip עם הממירים ושאר המכשירים ברשת. , הקצאתי לפי כותבת Mac , אני יוכל לצפות בין 3 הממירים , אגיע הביתה , אוכל לצלם לך .

denis29 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

איך עוזר לי moca? או איך שלא תקראו את זה. יש לי רשת משלי בבית, למה לי עוד קופסה חכמה על כל ממיר שבבית? אם זה היה מובנה בממיר זה סיפור אחר. מה שונה ברשת על גבי כבל coax או cat6a בדוגמה שלי, רק הציוד המגשר בין הממירם, moca זה לאנשים שאין להם רשת קיימת, ולא רוצים לקדוח קירות, לפרוס כבלים וכו, אז קיים קהל יעד, אבל אני לא אחד כזה.

ArielAberjil
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2011
נתן תודות: 178 פעמים
קיבל תודות: 138 פעמים

שליחה #13 

קודם כל שיהיה מובנה בממירים אולי בממיר הקרוב של יס זה יהיה
ובכל מקרה יש ממיר כפול היום HPNA ביס רק שהמוקה יציב יותר

denis29 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

טוב אני מרים ידים !!ֱֱֱֱֱֱֱֱֱֱ!!!!!!
דברים שניסיתי:
1. הקצאת IP ידני, הן דרך הגדרות הממרים, והן דרך MAC בנתב
2. חיבור ממיר HD2 ישירות לשקע LAN בקיר
3. חיברתי את הנתב הישן, שאיתו בדרך כלל הכל עבד
4. הפניית פורטים לפי אלה שמופעים בערוץ 888
5. איפוס 2 הממרים להגדרות הראשוניות

וכלום !!

סמתי לב לדבר מעניין, אם נכנסים ל "דיאגנוסטיקה->"נתוני רשת"->"בדיקת קישוריות".
בquattro, כל 3 הפריטים רשום "בדיקת קישוריות עברה בהצלחה"

בhd2, הבדיקה לוקחת יותר זמן, ו DNS Status ו CMDC Server Status, לא עוברים את הבדיקה בכלל.

guyz6471
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 698
נתן תודות: 3 פעמים

שליחה #15 

הי,
אני יכול להגיד שסבלתי מכל מני תופעות ב VOD וב multyroom של איבוד קשר ועוד כל מני תופעות שגרמו לחוויה מאד שלילית,
לפני חודש רכשתי router נטגיר R7000 במקום ה dlink של בזק ומאז אין תקלה אחת.... 100% זמינות בכל רגע בלי אף הפרעה או גיהוק

HT4
עובד כבלים/לויין
עובד כבלים/לויין
תגובות: 47
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #16 

צריך להצדיע לאגף השיווק של בזק ו YES על זה שהם יודעים לעשות את העבודה ולסחוט כסף מהמנויים שלהם .

מתווכחים פה שעות על למה ואיך נקנה עוד ראוטר, פשוט גדולים בזק.

denis29 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

שוב אם זה נפתר בהחלפת ראוטר, אז יש כננרה איזה הגדרה שקשורה לעניין בראוטר עצמו. שמעו, אם זה באמת כך, עולי אבקש מבזק מודם בלבד, ובאמת יקנה ראוטר נפרד. מחר יהיה טכנאי יש לבודק. אבל שוב, הבעיה עצלי לא נפתרה גם שהחזקתי את ראוטר הישן יותר. אז אין פה לדעתי קשר.

or4558
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #18 

@denis29

מצטער על עיכוב אתמול, גרסת הנתב שלי הינה :Firmware Version: BZ_1.00.25 אם תרצה תצלום מאוחרי הנתב ,תעדכו אותי אשלח לך בפרטי.
·

denis29 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

גם עצלי אותה הגרסה. ניסיתי גם גרסאות ישנות יותר, אך שום דבר. ושוב VOD פעיל, אז יש לי הרגשה מסויימת שזו בעיה בQUATTRO.

denis29 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

למי שתוהה, חשדות היו נכונות, הולף ממיר Quattro וכרטיס חכם. אני חושב שעולי אתחול דיסק קשיח בממיר הקודם היה נותן אותה תוצעה .. עולי, או עולי משהוא נדפק בדיסק הקשיח, חבל על ההקלטות, אבל העיקר זה נפתר

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”