מעוניין לרכוש רסיבר וזקוק לעזרתכם איזה בדיוק יתאים לי (פירוט בגוף הפוסט)

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
kralman פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 11
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

ערב טוב.
ראשית, אם אני נמצא בפורום הלא נכון- אודה על ההבנה בטעותי והעברת הפוסט לפורום מתאים יותר.
ולענייננו...
אחרי הרבה מאוד שנים עם טכולוגיה עתיקה, החלטתי להתקדם קצת ולכך זקוק לעזרתכם...
אני מחפש לרכוש רסיבר חדש שיוכל לשרת אותי ולהתחבר למס׳ ממירים, טלויזיה, וכיו״ב בהתאם לפירוט הבא:
1.חיבור לממיר של חברת yes (הממיר החדש ביותר)
2.חיבור לממיר של לויין פרטי שאני מחזיק כאשר ידוע לי כי הממיר הוא ממיר בטכנולוגיית hd.
3. חיבור למכשיר dvd.
4. חיבור למכשיר apple tv (או כל סטרימר אחר שיוחלט בשלב כלשהו אולי להוסיף.
5. יש ברשותי שני רמקולים ישנים יחסית, אבל בעלי סאונד טוב ואיני חושב להחליפם. חשוב לציין כי הם מחוברים כיום לרסיבר הישן שלי באופן בו כל רמקול יש בו זוג חוטים צמודים, וזה פשוט מתחבר למכשיר הרסיבר הישן.

זה בגדול המצב כיום, ומבחינת תוצאה אני מעוניין להגיע למצב בו אוכל להשתמש בכל אחד מארבעת הסעיפים שציינתי לעיל באופן בו אוכל לשמוע את מה שיוצא באמצעות הרמקולים.
(הבנתי שקיימים כיום גם רסיברים שנותנים אפשרות להשתמש ב airplay או bluetooth וכיו״ב ואשמח לקבל רקע על כך).

לאור מה שציינתי לעיל אודה לעזרתכם היות ואיני יודע איזה סוג רסיבר אני צריך, ובנוסף מבחינת חיבורים חוטיים, איך כל מכשיר אמור להתחבר לרסיבר.

שוב, סליחה על החפירה, אולם אני לא ממש בקיא בתחום ולכן פנייתי זו.
אודה לעזרתכם :)

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4282
נתן תודות: 280 פעמים
קיבל תודות: 466 פעמים

שליחה #2 

kralman כתב:ערב טוב.
ראשית, אם אני נמצא בפורום הלא נכון- אודה על ההבנה בטעותי והעברת הפוסט לפורום מתאים יותר.
...
כנראה שאתה אכן לא בפורום הנכון, כי מדרישותיך הרושם הוא שאתה מבקש רסיבר קולנוע-ביתי (רב ערוצי), אבל פתחת את השרשור בפורום אודיו דו ערוצי (סטריאו). אלא אם כן, באמת התכוונת לרסיבר סטריאו.

לפני שיתחילו לעוף פה שמות ודגמים, היה רצוי שתרשום מה בכלל התקציב שלך לרסיבר.
כמו-כן, אם התכוונת לרסיבר ק"ב רב-ערוצי, תצטרך תקציב נוסף לרמקולים משלימים, לפחות לתצורת 5.1, אם ברצונך באמת ליהנות מהסאונד.

לגבי חיבורים: עקרונית, כל המכשירים החיצוניים (ממיר, מחשב, נגן בלוריי וכו'), מתחברים אל הרסיבר בכבלי HDMI, ומהרסיבר יוצא כבל HDMI יחיד אל המסך. זו התצורה המועדפת והנוחה. מכאן, שאם יש לך מכשירים רבים, רצוי רסיבר עם כמה שיותר כניסות HDMI (ואם עדיין חסרות כניסות, ניתן לחבר ממתג HDMI, שיוסיף עוד כמה)

לא כתבת אם יש לך צורך שהרסיבר יתמוך ב-4K, פורמטי סאונד HD, אטמוס ועוד.
לא כתבת מה העכבה של הרמקולים שברשותך. רמקולים עם עכבה של 4 אוהם ידרשו מגבר חזק יותר. לרמקולים עם עכבה 8, יתאים כמעט כל מגבר/רסיבר.

כשתענה על הנ"ל, יהיה קל יותר לחברים להתמקד בהמלצות ספציפיות.

kralman פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 11
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

אז ככה...
ראשית כל אני מתנצל אם התבלבלתי בפורום, אם יש צורך אנסה להעביר את הפוסט.
עושה רושם שהבנתי מדבריך שלמעשה עלי לקנות רסיבר עם חיבורי hdmi לכל אחד מהצרכים שלי אותם אני מעוניין לחבר
(אני עדיין לא בטוח בדיוק איך אני עושה את זה בפועל, אך לזה אגיע בהמשך אם וכאשר...)

התקציב שלי הוא מקסימום עד 3000 ש״ח וחשוב לציין שאני לא מהאנשים חובבי איכות הסאונד באמת שלא... מטרתי היא פשוט לשמוע את המוסיקה שלי באמצעות רמקולים גדולים שיש לי כיום (קבצי המוסיקה שלי הם mp3 עם 192kbps) ושוב... אני לא מומחה גדול או בעל אוזן מוסיקלית כ״כ אנינת טעם, כך שדברים מסוימים שציינת כאן כמו ה 4k למשל - אין לי בכלל מושג מה זה...

כמו״כ הייתי מעדיף שאם אני קונה רסיבר חדש, אוכל להשתמש ברמקולים הישנים שלי (שמחוברים כיום לרסיבר שלי עם 2 חוטים אם איני טועה).

מקווה שכעת אני במעט ברור יותר :)

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4282
נתן תודות: 280 פעמים
קיבל תודות: 466 פעמים

שליחה #4 

kralman כתב:התקציב שלי הוא מקסימום עד 3000 ש״ח וחשוב לציין שאני לא מהאנשים חובבי איכות הסאונד באמת שלא... מטרתי היא פשוט לשמוע את המוסיקה שלי באמצעות רמקולים גדולים שיש לי כיום (קבצי המוסיקה שלי הם mp3 עם 192kbps)
...
עכשיו הצלחת לבלבל עוד יותר :wink:
אם המטרה שלך היא רק מוסיקה, אז עדיף מגבר/רסיבר סטריאו.
היות ובהודעה הקודמת כתבת שאתה רוצה לחבר ממירי לוויין/יס, מכשיר DVD, טלויזיה וכו', אתה כבר צריך רסיבר קולנוע-ביתי, שמאפשר בנוסף להעברת סאונד לרמקולים, גם העברת אות וידאו למסך.

אם ה-DVD שלך ישן, לא בטוח שיהיה לו חיבור HDMI. תצטרך לבדוק אם לממירים ישנן יציאות HDMI.
במידה ואין, ניתן לחבר את המכשירים בתצורות אחרות לצורך העברת וידאו, בין אם בקומפוננט, או קומפוזיט (הכי נחות מבחינת איכות).

4K היא רזולוצית Ultra High Definition של 3840x2160 פיקסלים (בשימוש ביתי) הגבוהה פי 4 מרזולוצית 1080p הנפוצה כיום.
אם אין לך מסך תומך 4K ואין בכוונתך לרכוש כזה, זה לא רלוונטי מבחינתך.

לסיכום: מה מטרתך הסופית, לחבר את כל המכשירים אל רסיבר, שיחובר למסך, כדי שיהיה ניתן לצפות בתוכן על המסך ולשמוע את הסאונד מהרמקולים שמחוברים לרסיבר?
בנוסף, אתה מעוניין בתצורת רמקולים שמתאימה לקולנוע-ביתי ותספק צליל היקפי, כלומר, מינימום 6 רמקולים (5.1), או שאתה רוצה להישאר רק עם שני רמקולים מחוברים (ואז אתה בעצם מאבד את כל האפקטיביות של סראונד, מה שבעצם מיתר את הצורך ברסיבר רב-ערוצי)?

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7442
נתן תודות: 498 פעמים
קיבל תודות: 981 פעמים

שליחה #5 

גם אם המקורות הקיימים לא תומכים ב HDMI זה היופי בממתג בדמות רסיבר ק"ב
ניתן להכנס ב קומפוזיט או חיבור אחר לתקופתו ולצאת למסך תומך HD.

שאלת לגבי תמיכה ב Apple tv באתר השכן.
כל רסיבר יעניק תמיכת בדמות חיבור HDMI.

תקציב 3000 ש"ח לצרכיך זה תקציב מכובד.
ממליץ לבדוק רסיברים ביניים מ 2008 והלאה עם איכות סאונד טובה וסבירה בהחלט.

freerider
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1730
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 186 פעמים

שליחה #6 

יש ביד שניה הרבה רסיברים בפחות מ-3000 ש"ח, לדוגמא 3 מכשירים ברמות מחיר שונות:
רסיבר יד שניה 1
רסיבר יד שניה 2
רסיבר יד שניה 3

הרסיבר ה-3 הוא החדש ביותר ומספק גם קישוריות BT ורשת ויתכן שאף עדיין במיסגרת אחריות...ותמיד בדוק מחיר של חדש לפני.
You pay peanuts, you get monkeys

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”