בחודש מרץ האחרון ביצעתי רכישת כיסאות בר בסכום כולל של 900 ש"ח, זמן אספקת המשלוח עמד על 58 ימי עסקים, ולאחר שעברו ה-58 ימי עסקים שלחתי הודעה לשירות לקוחות בפייסבוק והאם אמרו לי שיש עיכוב עם המשלוח והוא יתעכב עד חודש יוני, ושהם יפצו אותי בקופון של 40$, ואני הסכמתי לזה. אבל איך לא המוצר התעכב שוב והגיע אלי רק בסוף חודש יולי!
והכי מצחיק שהכיסאות הגיעו אלי במצב פגום! על כל רגלי הכיסאות היו סימני עובש וכל הברגים והחישוקים מהברזל הגיעו עם חלודה!
מיד שלחתי להם את התמונות עד כדי כך שהנציגה בפייסבוק רשמה "וואו!!!!!! אני בהלם!! אני רק חייבת לומר כי רשמת על בקרת איכות, שהנזקים האלו קרו בדרך ארצה במכולה ולא כשעוד היו בסין, אחרת לא היו נשלחים. כל הכיסאות פםגומים?"
מפה לשם נציג שירות חזר אלי לברר אילו חלקים פגומים ושהם ישלחו לי (תוך 58 ימי עסקים) רק את החלקים שנפגמו שזה אומר הכל חוץ מהמשענות פלסטיק של הכיסאות. לא הייתה לי כ"כ ברירה אז הסכמתי, (איכשהו אנחנו מסתדרים עם כיסאות בר ישנים יותר עד שהחדשים יגיעו וגם לא רציתי לבטל את העיסקה כי הכיסאות היו במחיר משתלם).
ועד היום החלקי חילוף לא הגיעו, שלפי החישוב שלהם בגלל כל החגים יהיה עיכוב עד שבוע הבא, ושזה יוצא עיכוב רק של "שלושה שבועות" מתום ה-58 ימי עסקים, כאילו שזה נחשב עוד בסדר שמוצר מתעכב רק בשלושה שבועות ושלא נדבר על זה שהמוצר הוזמן בכלל בחודש מרץ האחרון שזה 9 חודשים מלאים!
שורה תחתונה ולאחר כל החפירה הזאת, מה הייתם ממליצים לי לעשות בהמשך לכל זה?
האם אני יכול לדרוש לבטל את העיסקה ולקבל החזר כספי מלא למרות שמדובר רק ב"חלקי חילוף" (כי כמו שציינתי רק המשענות של הכיסאות הגיעו תקינים)?
ושאלה שנייה, האם שווה לערב עו"ד לתביעות קטנות בכל הנושא הזה? כבר שוחחתי עם עו"ד הוא אמר שהוא מקבל המון פניות בנושא chinabuy ושבהחלט יש עילה לתביעה על עוגמת הנפש.
העלות לעו"ד יוצא בסביבות ה-1,500 ש"ח, השאלה איזה סכום אפשר להוציא בתביעה ואם בכלל?
מצטער על כל הטקסט הארוך הזה, ותודה רבה לכל מי שהשקיע קריאה