סיפור מקרה עם chinabuy, האם שווה תביעה?

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
שלח תגובה
yakir_dayan פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 392
נתן תודות: 167 פעמים
קיבל תודות: 31 פעמים

שליחה #1 

היי

בחודש מרץ האחרון ביצעתי רכישת כיסאות בר בסכום כולל של 900 ש"ח, זמן אספקת המשלוח עמד על 58 ימי עסקים, ולאחר שעברו ה-58 ימי עסקים שלחתי הודעה לשירות לקוחות בפייסבוק והאם אמרו לי שיש עיכוב עם המשלוח והוא יתעכב עד חודש יוני, ושהם יפצו אותי בקופון של 40$, ואני הסכמתי לזה. אבל איך לא המוצר התעכב שוב והגיע אלי רק בסוף חודש יולי!
והכי מצחיק שהכיסאות הגיעו אלי במצב פגום! על כל רגלי הכיסאות היו סימני עובש וכל הברגים והחישוקים מהברזל הגיעו עם חלודה!

מיד שלחתי להם את התמונות עד כדי כך שהנציגה בפייסבוק רשמה "וואו!!!!!! אני בהלם!! אני רק חייבת לומר כי רשמת על בקרת איכות, שהנזקים האלו קרו בדרך ארצה במכולה ולא כשעוד היו בסין, אחרת לא היו נשלחים. כל הכיסאות פםגומים?"

מפה לשם נציג שירות חזר אלי לברר אילו חלקים פגומים ושהם ישלחו לי (תוך 58 ימי עסקים) רק את החלקים שנפגמו שזה אומר הכל חוץ מהמשענות פלסטיק של הכיסאות. לא הייתה לי כ"כ ברירה אז הסכמתי, (איכשהו אנחנו מסתדרים עם כיסאות בר ישנים יותר עד שהחדשים יגיעו וגם לא רציתי לבטל את העיסקה כי הכיסאות היו במחיר משתלם).

ועד היום החלקי חילוף לא הגיעו, שלפי החישוב שלהם בגלל כל החגים יהיה עיכוב עד שבוע הבא, ושזה יוצא עיכוב רק של "שלושה שבועות" מתום ה-58 ימי עסקים, כאילו שזה נחשב עוד בסדר שמוצר מתעכב רק בשלושה שבועות ושלא נדבר על זה שהמוצר הוזמן בכלל בחודש מרץ האחרון שזה 9 חודשים מלאים!

שורה תחתונה ולאחר כל החפירה הזאת, מה הייתם ממליצים לי לעשות בהמשך לכל זה?
האם אני יכול לדרוש לבטל את העיסקה ולקבל החזר כספי מלא למרות שמדובר רק ב"חלקי חילוף" (כי כמו שציינתי רק המשענות של הכיסאות הגיעו תקינים)?

ושאלה שנייה, האם שווה לערב עו"ד לתביעות קטנות בכל הנושא הזה? כבר שוחחתי עם עו"ד הוא אמר שהוא מקבל המון פניות בנושא chinabuy ושבהחלט יש עילה לתביעה על עוגמת הנפש.

העלות לעו"ד יוצא בסביבות ה-1,500 ש"ח, השאלה איזה סכום אפשר להוציא בתביעה ואם בכלל?

מצטער על כל הטקסט הארוך הזה, ותודה רבה לכל מי שהשקיע קריאה (Y) :)

RnB
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 184
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #2 

עו"ד לא יכול לייצג אותך בתביעות קטנות, הוא כן יכול לכתוב מכתב מקדים שלא אמור לעלות יותר מכמה מאות שקלים או לכתוב לך את כתב התביעה.
לייצג אותך במשפט הוא לא יכול.

http://www.tviot-ktanot.co.il/Default.a ... geId=15753

yakir_dayan פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 392
נתן תודות: 167 פעמים
קיבל תודות: 31 פעמים

שליחה #3 

RnB כתב:עו"ד לא יכול לייצג אותך בתביעות קטנות, הוא כן יכול לכתוב מכתב מקדים שלא אמור לעלות יותר מכמה מאות שקלים או לכתוב לך את כתב התביעה.
לייצג אותך במשפט הוא לא יכול.

http://www.tviot-ktanot.co.il/Default.a ... geId=15753
...
·יש לך איזשהי הצעה לעו"ד זול יותר? פשוט אין לי זמן לכל ההתעסקות הזאת ואם מדובר בכמה מאות שקלים זה יחסוך לי המון זמן.

ronbubl
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 236
נתן תודות: 32 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

נראה לי שווה לפתוח דף פייסבוק לתלונות על החברה

שליחה #4 

אני שוקל זאת ברצינות.
רכשתי 2 מוצרים בסבב ההנחות של יום הרווקים לפני חודש.
הייתי מצפה שמי שיוצא במבצעים ממוקדים על מוצר מסוייים - המוצר יהיה אצלו במלאי - ציפיתי.
עד לכתיבת שורות אלו המוצרים עדיין לא נמצאים במחסנים שלהם בסין ל"בקרת איכות" - הכסף שלי נמצא אצלהם בכיס כבר לפני חודש.
נראה לי שיש מקום לאסוף עוד עדויות ולשקול תביעה ייצוגית. כך לא מתנהלים.

ה"מצחיק" הוא שאם נכנסים לאתר המוצרים נמצאים במלאי כך רשום. איזה מלאי שאלתם? לא שלהם מסתבר אלא של הספקים שלהם. אותם ספקים שעדיין לא שלחו להם את המוצר בסין.

הצעה לשם לדף הפייסבוק : CHINA BYE

שלח תגובה

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”