שער חשמלי טרלידור + ZWAVE

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
שלח תגובה
sblueeye פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 178
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #1 

מישהו התנסה עם חיבור מודול ZWAVE לשליטה על פתיחה וסגירה של שער חנייה חשמלי של טרלידור (או בכלל)?

theone
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1579
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #2 

אני ניסיתי עם RF של BROADLINK rm pro אבל נראה לי שיש הצפנה כלשהיא כי לא מצליח ללמד את ה- RM PRO את השלט של השער.
לחלק מהמנועים של השערים יש אפשרות לחבר כפתורים מקומיים אז אולי אתה יכול להתלבש על זה ולחבר למנוע מודול פשוט של 1 או 2 מפסקים.

איזה מנוע יש לך בשער?

sblueeye פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

theone כתב:אני ניסיתי עם RF של BROADLINK rm pro אבל נראה לי שיש הצפנה כלשהיא כי לא מצליח ללמד את ה- RM PRO את השלט של השער.
לחלק מהמנועים של השערים יש אפשרות לחבר כפתורים מקומיים אז אולי אתה יכול להתלבש על זה ולחבר למנוע מודול פשוט של 1 או 2 מפסקים.

איזה מנוע יש לך בשער?
...
טרם התקנתי אבל אני מניח שזה יהיה הדיפולטי של טרלידור

Grappa
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2568
שם מלא: Grappa
נתן תודות: 51 פעמים
קיבל תודות: 390 פעמים

שליחה #4 

@sblueeye
·
לא מכיר את הנושא אבל זה צריך להיות מנגנון פשוט.
האם יש לשער 2 פיקודי מגע יבש לפתיחה ולסגירה? או 2 חיבורים ישירים למנוע עבור פתיחה וסגירה (סיבוב לכיוון אחד של המנוע וסיבוב לכיוון שני(?
במידה וכן מודול תריס בהגדרות הנכונות יעשה את העבודה, לפני כן צריך לוודא שצריכת הזרם במגע היבש או ישירות מול המנוע תואמת את מה שהמודול יכול לספק.

באם תשלח יותר פרטים על המנוע (שירטוט מפרט PDF....) אולי אוכל להיות יותר ממוקד.
עבודות חשמל צריכות להתבצע ע"י חשמלאי ואין בהמלצות אלו הנחיה לפעול אחרת.

theone
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1579
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #5 

מספר הדגם של המנוע יעזור...

Grappa
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

theone כתב:מספר הדגם של המנוע יעזור...
...
·
כמה תמונות
דגם
לינק למוצר באינטרנט
כל מה שאתה יכול לשלוח כדי להבין מה קורה אצלך

sblueeye פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

בבקשה, דגם JET24: המנוע של טרלידור

הבנתי מהמתקין שהוא יספק מגען יבש מהפיקוד - ז"א שצריך לתת פקודה רגעית למגען עבור פתיחה/סגירה/עצירה של המנוע

Grappa
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

sblueeye כתב:בבקשה, דגם JET24: המנוע של טרלידור

הבנתי מהמתקין שהוא יספק מגען יבש מהפיקוד - ז"א שצריך לתת פקודה רגעית למגען עבור פתיחה/סגירה/עצירה של המנוע
...
·
זה מנוע במתח נמוך 24V.
ברר עם המתקן האם מדובר במגע יבש אחד או ב 3 מגעים יבשים נפרדים לכל פעולה (פתיחה/סגירה/עצירה)? ובמקרה של 3 מגעים האם יש מוליך משותף ו3 מוליכים לכל פעולה (4 מוליכים בסה"כ)?

בגלל שמדובר במגעים יבשים אפשר להשתמש במודול ממסר של פיברו הדגן הישן (ללא מדידת הספק) ולהגדיר בפרמטרים פעולה רגעית של הממסר, זאת אומרת שברגע שקיבל פקודת הדלקה הממסר יפעיל את עצמו לכמה שניות ואחר כך יכבה.
הסיבה לשימוש במודול מהדגם הישן היא האפשרות להשתמש בממסרים של המודול כמגע יבש בלבד בלי המתח (220V) מהרשת.

במקרה של 3 מגעים ומוליך משותף תזדקק ל2 מודולי ממסר של פיברו. כל מודול יכול להפעיל רק 2 מגעים (יישאר ממסר אחד פנוי).
אולי אפשר לוותר על העצירה בפיקוד מ ZWAVE.

בהצלחה.
עבודות חשמל צריכות להתבצע ע"י חשמלאי ואין בהמלצות אלו הנחיה לפעול אחרת.

sblueeye פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

@Grappa

מדובר במגען יבש אחד לפיקוד. לא הצלחתי למצוא קישור לדגם ממסר הישן של פיבארו. היכן ניתן למצוא אחד כזה?

תודה!

Grappa
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

sblueeye כתב:@Grappa

מדובר במגען יבש אחד לפיקוד. לא הצלחתי למצוא קישור לדגם ממסר הישן של פיבארו. היכן ניתן למצוא אחד כזה?

תודה!
...
·
מגע יבש אחד? די מוזר.
זאת אומרת שלחיצה ראשונה פותחת לחיצה שניה סוגרת.....
איפה העצור?

לינק לממסר כפול של פיברו FGS-222:
http://manuals.fibaro.com/double-relay-switch/
http://www.vesternet.com/z-wave-fibaro- ... -5-kw-3085

למרות שבמקרה של מגע יבש אחד מודול ממסר בודד גם יעבוד, הם באותו מחיר אז עדיף את הכפול אולי יהיה לך שימוש גם לשני
http://manuals.fibaro.com/relay-switch/
http://www.vesternet.com/z-wave-fibaro- ... t-1-2-5-kw

נירקו
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 238
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #11 

זה לא מוזר זה פשוט :)
לחיצה ראשונה - נע לכיון מסויים.
לחיצה שניה - עוצר
לחיצה שלישית - נע לכיוון הפוך
לחיצה רביעית - עוצר
לחיצה חמישית = ללחיצה ראשונה

הערה שחשוב לדעת -
מדובר במגע רגעי בלבד, קיצור המגעים לפרקי זמן ארוכים (שעה ומעלה...) בסבירות גבוהה יצור תקלה בלוח האלקטרוני של המנוע!!!

Grappa
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

@נירקו
·
אני ממש לא מבין בשערים חשמליים אבל האם אתה בטוח שכך זה עובד?
נראה לי ממשק משתמש די טיפשי ולא הגיוני תפעולית, במיוחד כשמדובר במגע יבש שנועד להתממשקויות חיצוניות.

בכל מקרה ממסר פיברו עם הגדרת כיבוי אוטומטית (בפרמטרים) של כמה שניות לאחר הדלקה יעשה את העבודה.

צריך לחשוב טוב על הלוגיקה התפעולית של העיניין ומה מנסים להשיג, יכול להיות מצב שרוצים לסגור את השער כשהוא כבר במצב סגור (אין משוב) ואז הוא נפתח.

נירקו
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #13 

Grappa כתב:@נירקו
·
אני ממש לא מבין בשערים חשמליים אבל האם אתה בטוח שכך זה עובד?
נראה לי ממשק משתמש די טיפשי ולא הגיוני תפעולית, במיוחד כשמדובר במגע יבש שנועד להתממשקויות חיצוניות.
...
·אני לא מוכן "להתחייב" לגבי הדגם הספציפי שלך, אבל צורת שליטה זו מאוד מאוד מקובלת ושכיחה בשוק השערים וגם בבטרלידור....

אני מבין למה תפעול כזה יכול לתסכל אותך, ביחוד כאשר אתה מעוניין ליישם שליטה מרחוק אבל אני מזמין אותך להסתכל על התפעול מכיוון אחר ואז תראה את ההגיון.

מבחינת המתכננים אין צורך למצבי ביינים בדומה לתריס רגיל, מבחינתם יש לשער שני מצבים בלבד פתוח או סגור

המגע היבש מיועד לתיפעול ידני ומקומי, עם דגש למקומי. ולא לשליטה מרחוק היות ומבחינתם ההפעלת השער מחייבת נוכחות פיזית וקשר עין עם השער.

ומין הסתם כאשר המשתמש מגיע לשער והשער סגור הוא מעוניין לפתוח את השער והפוך לסירוגין

המצב הנוסף של עצירת התנועה נולד מטעמי בטיחות בלבד, אם מכל סיבה שהיא המשתמש מזהה מפגע סיכוני והוא ילחץ על הכפתור התנועה תיפסק מיידית.

אם היו מוסיפים כפתור נוסף של עצירה, ברגעי לחץ ובלבול המשתמש היה יכול לטעות ולגרום לפעולה לא צפוייה שתחמיר את המצב מבחינה בטיחותית..

בלי קשר, ברוב אם לא בכל המנועים (בקרים), קיים גם מגע יבש (קבוע) שמטרתו להיות מחובר לכפתור "פטריה" והוא מיועד להפסיק את פעולת המנוע מיידית, אבל חשוב להבין שכפתור זה מותקן בדרך כלל סמוך למנוע או בפינה מוגנת (כמו מטף כיבוי אש) ולרוב במצבי לחץ למשתמש לוקח יותר זמן להפנים את קיומו ולהשתמש בו.

בקיצור, אם נתעלם מהרצון שלך/שלי לשליטה מרוחקת, אתה תראה שהכפתור והשלט עובדים ומתפקדים ממש כמו שהייתה מצפה.
וכן, וזה נכון, שזה בא על חשבוננו האוכלוסיה שמעוניינת להוסיף שליטה מרחוק.

אם אתה מעוניין לעקוף את הבעיה הזו, אתה יכול לרכוש שלט אלחוטי נוסף, לפרק אותו ולהוציא חוטים מהלחצנים של כיוון הפתיחה וסגירה ולחבר את זה לבקר תריס (מגע יבש), ואת שניהם תכניס לקופסת חיבורים קטנה.

נירקו
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #14 

לדעתי זה הקישור שאתה צריך על מנת להבין את תרשים החיבורם למנוע שלך
http://www.king-gates.com/wp-content/up ... ual_EN.pdf

שם לב שלפי המסמך יש למנוע אפשרות לאפליקציה :) לי זה חדש, מעניין ...

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”