בעיית חשמל לתאורה בחדר
שלום לכולם,
התפוצצה לי באחד החדרים נורת פלורסנט חסכונית (תודה לאל שהילדה לא הייתה בחדר באותו הזמן ולא קיבלה מנת כספית טובה).
הוצאתי את הראש של בית הנורה וניסיתי להחליף בנורה חדשה (הפעם נורת ליבון סטנדרטית) אבל לא קורה כלום.
אני בודק עם טסטר את הפלוס שמגיע למנורה ולא רואה שמגיע בכלל חשמל (בדקתי שקעים בחדר - כולם מקבלים חשמל)
רעיונות לפתרון פשוט לפני שאני מזמין חשמלאי?
התפוצצה לי באחד החדרים נורת פלורסנט חסכונית (תודה לאל שהילדה לא הייתה בחדר באותו הזמן ולא קיבלה מנת כספית טובה).
הוצאתי את הראש של בית הנורה וניסיתי להחליף בנורה חדשה (הפעם נורת ליבון סטנדרטית) אבל לא קורה כלום.
אני בודק עם טסטר את הפלוס שמגיע למנורה ולא רואה שמגיע בכלל חשמל (בדקתי שקעים בחדר - כולם מקבלים חשמל)
רעיונות לפתרון פשוט לפני שאני מזמין חשמלאי?
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10921
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 1945 פעמים
סביר שהשקעים בחדר לא מחוברים לאותו מאמ"ת שאליו מחוברת התאורה.
בדקת בארון חשמל שלא קפץ מפסק?
אם לחוט של הנורה לא מגיע מתח, אתה יכול לפתוח את מפסק התאורה על הקיר, ולבדוק אם אליו מגיע מתח.
בדקת בארון חשמל שלא קפץ מפסק?
אם לחוט של הנורה לא מגיע מתח, אתה יכול לפתוח את מפסק התאורה על הקיר, ולבדוק אם אליו מגיע מתח.
@Amir64
· שכחתי לציין שבדקתי שבארון חשמל כל המפסקים למעלה.
אני באמת אבדוק את מפסק התאורה למרות שבדקתי בקופסת חיבורים שנמצאת מעל המפסק ושם יש חשמל אבל יכול להיות שקרה משהו במפסק עצמו - המנורה באמת התפוצצה ברגע הדלקת המפסק...
תודה רבה - אחזור בערב עם תשובה
· שכחתי לציין שבדקתי שבארון חשמל כל המפסקים למעלה.
אני באמת אבדוק את מפסק התאורה למרות שבדקתי בקופסת חיבורים שנמצאת מעל המפסק ושם יש חשמל אבל יכול להיות שקרה משהו במפסק עצמו - המנורה באמת התפוצצה ברגע הדלקת המפסק...
תודה רבה - אחזור בערב עם תשובה
- moshearviv
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 113
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 17 פעמים
- freerider
- חבר ותיק

- תגובות: 1730
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 186 פעמים
·לחשמל בבית אין "פלוס ומינוס", בבית יש מתח חילופין עם "פאזה ואפס".MatanG כתב:
...
לעיתים המגע בבית הנורה "מתפחם" או ניתך מעט ואז אין מגע טוב בין הנורה לבית הנורה, בדוק שהמגע בבית הנורה נקי, כנ"ל גם לגבי המפסק.
You pay peanuts, you get monkeys