tannoy revolution XT6F עזרה בבחירת רמקולים
-
udimmm
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 21
היי,
לפני כשבוע הזמנתי מגבר Denon avrx2300 מכיוון שבעתיד אני מתכוון בעתיד אולי לשדך מערכת סראונד
נכון להיום אני מעדיף להתמקד בשני רמקולים סטריאו טובים
התקציב לשני הרמקולים הוא בסביבות 4,000-6,500 שקלים ולאחר מספר בדיקות בחנויות ושמיעה התחלתי להתכוונן על ה dali zensor 7 או אולי על polk audio rti 5/7
היום קראתי ביקורת על ה tannoy revolution XT6F שקיבל חמישה כוכבים מ what hi-fi
אני מתכוון לשמוע אותו מחר
שאלתי היא האם מישהו מכיר את הרמקול? האם צריך ללכת רק לפי האוזן ומה שאני אוהב או שעם רמקול שמקבל ציונים גבוהים יותר כדאי להתאמץ ולהימתח כלכלית ולהתרגל אליו (כמו שהציע לי אחד המוכרים שטען שלא בהכרח הטעם שלי הוא הנכון ועדיף שיכוונו אותי)?
תודה
לפני כשבוע הזמנתי מגבר Denon avrx2300 מכיוון שבעתיד אני מתכוון בעתיד אולי לשדך מערכת סראונד
נכון להיום אני מעדיף להתמקד בשני רמקולים סטריאו טובים
התקציב לשני הרמקולים הוא בסביבות 4,000-6,500 שקלים ולאחר מספר בדיקות בחנויות ושמיעה התחלתי להתכוונן על ה dali zensor 7 או אולי על polk audio rti 5/7
היום קראתי ביקורת על ה tannoy revolution XT6F שקיבל חמישה כוכבים מ what hi-fi
אני מתכוון לשמוע אותו מחר
שאלתי היא האם מישהו מכיר את הרמקול? האם צריך ללכת רק לפי האוזן ומה שאני אוהב או שעם רמקול שמקבל ציונים גבוהים יותר כדאי להתאמץ ולהימתח כלכלית ולהתרגל אליו (כמו שהציע לי אחד המוכרים שטען שלא בהכרח הטעם שלי הוא הנכון ועדיף שיכוונו אותי)?
תודה
- freerider
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1730
אל תסתמך על רק ביקורות מגזינים, הם בד"כ מוטים לכיוון מותגים שמפרסמים אצלם.
רק האוזן שלך יכולה "לומר" לך מה הכי מתאים לטעמך.
רק האוזן שלך יכולה "לומר" לך מה הכי מתאים לטעמך.
נערך לאחרונה על ידי freerider ב 11/12/2016 11:45, נערך פעם 1 בסך הכל.
You pay peanuts, you get monkeys
- pacific100
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 592
שבוע טוב.
ברור שלפי האוזן יש בלוחות יד שניה בתקציב שלך DEVOR פידלטי SUPER GIBON 8
האיש מבאר 7 . רמקולים מעולים
פארדיים טובים לך לנסות.. אבל אני ההיתי למשל מנסה את ה DEVOR
פה באתר הכינוו שלו B-7
בהצלחה
ברור שלפי האוזן יש בלוחות יד שניה בתקציב שלך DEVOR פידלטי SUPER GIBON 8
האיש מבאר 7 . רמקולים מעולים
פארדיים טובים לך לנסות.. אבל אני ההיתי למשל מנסה את ה DEVOR
פה באתר הכינוו שלו B-7
בהצלחה
- freerider
-
- חבר ותיק

כמו ש-PACIFIC100 המליץ לך, ביד שניה תקבל תמורה טובה יותר וה-SUPER GIBON 8 אכן רמקולים טובים.
לא ציינת מה גודל החלל שלך שזה פרט די חשוב.
אין לי מושג מה טעמך האישי אך ראיתי בלוחות רמקולים שאפילו זולים ממה שהקצבת כגון DYNAUDIO AUDIENCE 70 (ששוים להערכתי 2.5K) ויש גם MORELים מצויינים ה-704 שלהערכתי שווים 2K.
אם אתה מתכוון להישאר עם הרסיבר הזה כהגברה לאורך זמן לדעתי תקציב של 4K-6K הוא קצת OVERKILL לרמקולים.
לא ציינת מה גודל החלל שלך שזה פרט די חשוב.
אין לי מושג מה טעמך האישי אך ראיתי בלוחות רמקולים שאפילו זולים ממה שהקצבת כגון DYNAUDIO AUDIENCE 70 (ששוים להערכתי 2.5K) ויש גם MORELים מצויינים ה-704 שלהערכתי שווים 2K.
אם אתה מתכוון להישאר עם הרסיבר הזה כהגברה לאורך זמן לדעתי תקציב של 4K-6K הוא קצת OVERKILL לרמקולים.
-
udimmm
-
- חבר שרק התחיל

תודה על התגובות,
בגדול השימוש רוב הזמן יהיה מוזיקה באיכות טובה (וקצת קולנוע ביתי אפילו אם בסטריאו). אני אוהב מוזיקה באיכות טובה אבל בשלב זה לפחות אני לא אודיופיל.
לפי מה ששמעתי עד כה אני מעדיף צליל פתוח יותר ולא עצור, מלא ועשיר (כולל בס ומיד)
נראה לי בעדיפות לקחת רמקולים רצפתיים מכיוון שהמקום מאפשר לי
אני שומע מוזיקה מגוונת - בלוז, אפריקאי, רוק בוסה נובה וכו.
מכיוון שאני רוכש את הרסיבר בימים אלו, אלא אם כן אני אהפוך לאודיופיל אני מתכנן להישאר עם הרסיבר בשנים הקרובות.
באחת החנויות הציעו לרכוש רמקולים קלים יותר להנעה בהספקים של הרסיבר
כמו כן, הציעו לי לא לרכוש מיד שנייה מכיוון שאם הרמקול עצמו במשך מספר שנים היה בשימוש בווליום נמוך, אם אנסה למתוח את הממברנה קצת יותר לגבולות היא לא בטוח תעמוד בזה - נשמע הגיוני אבל באותה מידה נשמע גם לא כל כך הגיוני
המורל אוקטב שהשמיעו לי באחת החנויות נשמע מדויק וטוב מחלק מהאחרים אבל חסר לו קצת נפח מבחינתי
בגדול השימוש רוב הזמן יהיה מוזיקה באיכות טובה (וקצת קולנוע ביתי אפילו אם בסטריאו). אני אוהב מוזיקה באיכות טובה אבל בשלב זה לפחות אני לא אודיופיל.
לפי מה ששמעתי עד כה אני מעדיף צליל פתוח יותר ולא עצור, מלא ועשיר (כולל בס ומיד)
מכיוון שאני רוכש את הרסיבר בימים אלו, אלא אם כן אני אהפוך לאודיופיל אני מתכנן להישאר עם הרסיבר בשנים הקרובות.
באחת החנויות הציעו לרכוש רמקולים קלים יותר להנעה בהספקים של הרסיבר
כמו כן, הציעו לי לא לרכוש מיד שנייה מכיוון שאם הרמקול עצמו במשך מספר שנים היה בשימוש בווליום נמוך, אם אנסה למתוח את הממברנה קצת יותר לגבולות היא לא בטוח תעמוד בזה - נשמע הגיוני אבל באותה מידה נשמע גם לא כל כך הגיוני
המורל אוקטב שהשמיעו לי באחת החנויות נשמע מדויק וטוב מחלק מהאחרים אבל חסר לו קצת נפח מבחינתי
- freerider
-
- חבר ותיק

ה-Morel אוקטב הוא רמקול קשה "להנעה" ע"י רסיבר, על אחת כמה וכמה על הדנון שלך.
והגיוני שיזהירו אותך מלקנות יד שניה, אם כולם יקנו יד שניה לא תהיה לחנות עבודה:lol:.
אהבתי את הטיעון הדי מטופש של המוכר בחנות.
והגיוני שיזהירו אותך מלקנות יד שניה, אם כולם יקנו יד שניה לא תהיה לחנות עבודה:lol:.
אהבתי את הטיעון הדי מטופש של המוכר בחנות.
-
udimmm
-
- חבר שרק התחיל

דרך אגב,
השמיעו לי עוד רמקול שנשמע לא רע יחסית למחיר - JBL studio - אפקט במה די טוב
אני לא יודע אם הוא מתיימר להיות טוב כמו אחרים - והיה חסר לי בו קצת בס אבל אמרו לי שבדגם 270 או 280 יש גם נפח של בס לא רע
והוא יחסית לא קשה להנעה
אני לא יודע אם הוא מתיימר להיות טוב כמו אחרים - והיה חסר לי בו קצת בס אבל אמרו לי שבדגם 270 או 280 יש גם נפח של בס לא רע
והוא יחסית לא קשה להנעה
- freerider
-
- חבר ותיק

·אני כמעט 30 שנה מתעסק עם ציוד אודיו ו....אני לא "אודיופיל"udimmm כתב: בגדול השימוש רוב הזמן יהיה מוזיקה באיכות טובה (וקצת קולנוע ביתי אפילו אם בסטריאו). אני אוהב מוזיקה באיכות טובה אבל בשלב זה לפחות אני לא אודיופיל.
...
אף פעם לא משך אותי תחום ה-HI END (ו"שפכתי לא מעט כסף על ציוד") אז אל תרגיש שאתה צריך להיות "אודיופיל" בשביל להתענג על מוסיקה.
מה גודל חלל החדר שלך? לא תמיד "בגלל שיש מקום" מצדיק או מצריך רמקולים ריצפתיים.
לאורך השנים היו לי רמקולים ריצפתיים וגם רמקולים סטנדמאונט ולמרות הטעם ה"יחסית אגרסיבי" שלי במוסיקה גיליתי שאני אוהב יותר רמקולים סטנדמאונט על פני ריצפתיים, ברשותי DYNAUDIO FOCUS 140 שניגנו בחלל של 30מ"ר וניגנו (ועדיין מנגנים) כמו "בהמות" וממש לא נפלו ואף עלו בתחום התדר הנמוך על רמקולים ריצפתיים אם זה מה שמטריד אותך.
רמקול סטנדמאונט "נעלם" בחדר בקלות ויודע לתת במת צליל טובה יותר לדעתי.
נערך לאחרונה על ידי freerider ב 11/12/2016 12:11, נערך פעם 1 בסך הכל.
- freerider
-
- חבר ותיק

·עזוב את מה שאומרים לךאו מה מתיימר להיות טוב, לך יותר בכיוון של מה אתה אוהב.udimmm כתב:דרך אגב,
והוא יחסית לא קשה להנעה...
כשאתה מאזין לרמקול שים לב בעיקר למה מציק לך ברמקול, טרבל "חד"?בס דומיננטי? מיד חסר? מידבס חלש?
הרבה פעמים רמקול שמרשים אותך בתצוגת החנות "יעייף" או "יציק" לך בהאזנה ארוכה בבית, חפש רמקול שבהאזנה לו "תנוח דעתך".
-
udimmm
-
- חבר שרק התחיל

תודה,
גודל הסלון הוא בערך 5*6 מטר אבל למרות שהוא פתוח, הרמקולים יכוונו בערך לחלק הישיבה בו שהוא כ 5*3 מטר.
מרחק הישיבה יהיה כ 3.5-4.5 מטר מהרמקולים - המרחק ביניהם (מוגבל בגלל נישה) יהיה כ 1.8 מטר
מעניין מה שאתה אומר לגבי רמקולים מדפיים - היה לי בראש (וגם כמובן חינכו אותי בחנויות) שהבסים מאוד מוגבלים בהם וחוץ מהמורל ששמעתי במקרה (צליל במה יפה מאוד לדעתי אבל חסר קצת בשר - לא ניסיתי אחרים בכלל)
בנוגע לגרום לכך שהאוזן לא תתעייף, קראתי על זה במספר מקומות בפורומים אבל אין לי כל כך מושג איך לבדוק את זה בחנות
האם לנסות יותר סוגי מוזיקה/ווליומים שונים/להקשיב בחנות לזמן ממושך לכל רמקול שאני חושב שהוא מתאים?
גודל הסלון הוא בערך 5*6 מטר אבל למרות שהוא פתוח, הרמקולים יכוונו בערך לחלק הישיבה בו שהוא כ 5*3 מטר.
מרחק הישיבה יהיה כ 3.5-4.5 מטר מהרמקולים - המרחק ביניהם (מוגבל בגלל נישה) יהיה כ 1.8 מטר
מעניין מה שאתה אומר לגבי רמקולים מדפיים - היה לי בראש (וגם כמובן חינכו אותי בחנויות) שהבסים מאוד מוגבלים בהם וחוץ מהמורל ששמעתי במקרה (צליל במה יפה מאוד לדעתי אבל חסר קצת בשר - לא ניסיתי אחרים בכלל)
בנוגע לגרום לכך שהאוזן לא תתעייף, קראתי על זה במספר מקומות בפורומים אבל אין לי כל כך מושג איך לבדוק את זה בחנות
האם לנסות יותר סוגי מוזיקה/ווליומים שונים/להקשיב בחנות לזמן ממושך לכל רמקול שאני חושב שהוא מתאים?
- freerider
-
- חבר ותיק

המרחק בין הרמקולים סבבה, האם הרמקולים יהיו תחומים\סגורים לגמרי בנישה?
על מנת להבחין אם הרמקולים "מציקים" או "מעייפים" יש להאזין להם לאורך זמן עם סיגנונות המוסיקה שלהם אתה מאזין ולא מה שהיה בחנות באותו הרגע, ובעוצמה שבד"כ אתה מאזין אצלך בבית.
אל תיתן לאנשי מכירות להרשים אותך ב"כמה הרמקולים יכולים להישמע חזק".
אני לדוגמא אף פעם לא הצלחתי להסתדר עם רמקולים בעליי טוויטר מתכתי.
בכלל אני דוגל בהאזנה לרמקולים אצלך בבית לפני רכישה שכן הרמקולים ישמעו אחרת לגמרי ממה שתישמע בחנות בגלל הגברה ואקוסטיקה שונה.
על מנת להבחין אם הרמקולים "מציקים" או "מעייפים" יש להאזין להם לאורך זמן עם סיגנונות המוסיקה שלהם אתה מאזין ולא מה שהיה בחנות באותו הרגע, ובעוצמה שבד"כ אתה מאזין אצלך בבית.
אל תיתן לאנשי מכירות להרשים אותך ב"כמה הרמקולים יכולים להישמע חזק".
אני לדוגמא אף פעם לא הצלחתי להסתדר עם רמקולים בעליי טוויטר מתכתי.
בכלל אני דוגל בהאזנה לרמקולים אצלך בבית לפני רכישה שכן הרמקולים ישמעו אחרת לגמרי ממה שתישמע בחנות בגלל הגברה ואקוסטיקה שונה.
-
udimmm
-
- חבר שרק התחיל

הרמקולים לא יהיו בתוך הנישה אלא יתחילו בגבול החיצוני שלה
אני אנסה באמת "להשתקע" קצת בחנויות בכדי להאזין לזמן ארוך יותר ואביא יותר דיסקים שלי
להאזין אצלי בבית זה היה אידיאלי אבל לא נראה לי שזה פרקטי ושחנות כלשהיא תתן לי אותם לניסיון הביתה
אני אנסה באמת "להשתקע" קצת בחנויות בכדי להאזין לזמן ארוך יותר ואביא יותר דיסקים שלי
להאזין אצלי בבית זה היה אידיאלי אבל לא נראה לי שזה פרקטי ושחנות כלשהיא תתן לי אותם לניסיון הביתה
- yehudaa
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4150
ביקורות הם לא תורה מסיני , אבל הטאנוי בכותרת השירשור יכול להיות לך בהחלט מועמד ראוי .
טאנוי עושה יופי של מוצרים , אולי כדאי לך גם לשקול דגמים אחרים שלהם .
טאנוי עושה יופי של מוצרים , אולי כדאי לך גם לשקול דגמים אחרים שלהם .
-
udimmm
-
- חבר שרק התחיל

לאחר שמיעה חוזרת ומעבר על כל הטיפים מאנשים פה - אני די נסגרתי על אחד משניים
מסתבר בדיעבד שיותר מצליל עמוק, אפקט במה חשוב לי - גיליתי את זה בימים האחרונים לאחר הקשבה למורל אוקטב/סיגנטור
מה שמסתמן הוא:
או לקחת משהו שנותן תמורה טובה יחסית למחיר עם אפקט במה סביר מבחינתי - JBL studio 280
או לשבור קופת חיסכון וללכת על המורל המדפיים סיגנטור - ולהוסיף סאב (אפילו שאני באופן עקרוני מעדיף את העומק של רצפתיים).
אני יודע שהרבה וגם אני לא תומכים בשילוב סאב עם סטריאו ועל הצורך של זוג הרמקולים לבצע את כל העבודה אבל אפקט הבמה של מורל פשוט שיגע לי את האוזניים (לחיוב כמובן
) כך שיכול להיות שאמתח לכיוונם.
ראיתי ביקורות על השילוב של מגברים לא חזקים מדי עם האוקטב, אבל נראה שהם שיפרו בסיגנטור קצת (83 ל 86db)
אשמח להערות אחרונות לפני שאקבל החלטה מחר - כולל אם יש סיכוי שהמגבר שרכשתי - Denon avrx2300 לא יסחוב אותם
תודה,
מסתבר בדיעבד שיותר מצליל עמוק, אפקט במה חשוב לי - גיליתי את זה בימים האחרונים לאחר הקשבה למורל אוקטב/סיגנטור
מה שמסתמן הוא:
או לקחת משהו שנותן תמורה טובה יחסית למחיר עם אפקט במה סביר מבחינתי - JBL studio 280
או לשבור קופת חיסכון וללכת על המורל המדפיים סיגנטור - ולהוסיף סאב (אפילו שאני באופן עקרוני מעדיף את העומק של רצפתיים).
אני יודע שהרבה וגם אני לא תומכים בשילוב סאב עם סטריאו ועל הצורך של זוג הרמקולים לבצע את כל העבודה אבל אפקט הבמה של מורל פשוט שיגע לי את האוזניים (לחיוב כמובן
ראיתי ביקורות על השילוב של מגברים לא חזקים מדי עם האוקטב, אבל נראה שהם שיפרו בסיגנטור קצת (83 ל 86db)
אשמח להערות אחרונות לפני שאקבל החלטה מחר - כולל אם יש סיכוי שהמגבר שרכשתי - Denon avrx2300 לא יסחוב אותם
תודה,
- itay123
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 7442
למה יש לך סייגים משילוב סאב ב דו ערוצי ?
-
udimmm
-
- חבר שרק התחיל

נראה לי משום מה שרמקול אמור להפיק את מה שהוא יודע
אני לא יודע איך מגבר חותך תדרים ולא מערבב את הסאב עם הנמוכים של הרמקול
וכמו כן אני מודה שעזרה העובדה שהרבה אנשים טוענים שרמקול סטריאו אמור לעמוד בפני עצמו ולא צריך סאב
וכמו כן אני מודה שעזרה העובדה שהרבה אנשים טוענים שרמקול סטריאו אמור לעמוד בפני עצמו ולא צריך סאב
- itay123
-
- חבר מכור קשה

אני חושב שפחות כדאי שתסתמך על דעות שונות ומשונות ותתנסה לבד ותאמין לאוזניים שלך בלבד.
- itay123
-
- חבר מכור קשה

·udimmm כתב:נראה לי משום מה שרמקול אמור להפיק את מה שהוא יודע
וכמו כן אני מודה שעזרה העובדה שהרבה אנשים טוענים שרמקול סטריאו אמור לעמוד בפני עצמו ולא צריך סאב...
רמקול בוודאי "אמור" להפיק את מה שהוא יודע - לכן חשוב השידוך שלו עם ההגברה שמניע אותו ועם החלל הנתון.
אקוסטיקה - החלל והמציאות יכולות לגרום לרמקול עם באס נמוך להשמע בומי ומלוכלך, שמן ולא נעים
או להשמע צר וחסר מימדיות.
החלל יכול לחלוטין להוציא מאיזון תחום תחתון או כל תדר, להעצים או לגרום לו לדעוך ולעוות אותו.
המגבר סטיראו לא צריך "לחתוך" אלא הסאב בעל אפשרות כיול.
יכול להבטיח לך שאין שום רמקול בתקציבים האילו שהקצבת ובתקציבים כפולים ומכופלים שיכול לתת תחום תחתון שמתקרב לסאב (סאב טוב כמובן).
אפילו לא קרוב.
יחד עם זאת
הסאב מגיע עם חבילה של בעיות.
השאלה היא אך מתמודדים איתם.
וזה כבר תלוי במאזין, רמת הסבלנות שלו ושאיפה להגיע לתוצאה הנכונה ביותר (עבורו).
-
udimmm
-
- חבר שרק התחיל

תודה על התשובה המפורטת,
אם כך ואין הסתייגויות רציניות לגבי היכולת של המגבר לסחוב את הרמקול (וזה נראה גם לפי המפרט בסך הכל בסדר בדגם סיגנצ'ור), המורל נשמע לי מדהים בהשמעה שלא בחדר אקוסטי מבודד
אני אנסה לראות אם המחיר יסתדר עבורי.
במידה וכן, הוא יהיה בעדיפות ראשונה אצלי
במידה ולא ילך, אלך על ה JBL ואולי בעתיד אשדרג
אם כך ואין הסתייגויות רציניות לגבי היכולת של המגבר לסחוב את הרמקול (וזה נראה גם לפי המפרט בסך הכל בסדר בדגם סיגנצ'ור), המורל נשמע לי מדהים בהשמעה שלא בחדר אקוסטי מבודד
אני אנסה לראות אם המחיר יסתדר עבורי.
במידה וכן, הוא יהיה בעדיפות ראשונה אצלי
במידה ולא ילך, אלך על ה JBL ואולי בעתיד אשדרג
- freerider
-
- חבר ותיק

אם אהבת/נינעלת על ה-Morel octave הייתי ממליץ לך לבדוק גם לגביי ה-Morel octus, ה-octus הרבה יותר "ידידותי" לרסיברים ק"ב מה-octave, הוא רמקול נציל יותר ומניסיוני עם שניהם ל-octus יש הרבה מאפיינים משותפים ל-octave ובמחיר זול יותר.
ובהמשך לפוסט האחרון שלך....לי אישית יש הסתייגות לגבי יכולת ההגברה של ה-Denon על ה-octave, אבל זה כבר שיקול שלך.
ובהמשך לפוסט האחרון שלך....לי אישית יש הסתייגות לגבי יכולת ההגברה של ה-Denon על ה-octave, אבל זה כבר שיקול שלך.