ניגון סרטים ב-1080p
-
guymargalit1000
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 133
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
שלום לכולם,
לאחרונה קיבלתי את ה-55B6Y, עוד לא עשיתי לה כיול, אבל יש לי שאלה קטנה.
כל מה שנוגע ל-4k, פשוט מדהים!
לגבי 1080p, אני לא יודע אם זה בראש שלי, אבל נדמה לי שאני מנגן סרטים מהמשחב ב-1080P, זה נראה טיפה פחות חד. אני לא יודע אם זה בגלל שהתרגלתי פתאום ל-4k, או שבגלל שזאת טלוויזיה ברזולוציה כזאת, אז ה-1080p הוא לא טבעי לה והוא נראה פחות חד מאשר הוא נראה בטלוויזיה שהיא native 1080p..
מה אתם אומרים?
לאחרונה קיבלתי את ה-55B6Y, עוד לא עשיתי לה כיול, אבל יש לי שאלה קטנה.
כל מה שנוגע ל-4k, פשוט מדהים!
לגבי 1080p, אני לא יודע אם זה בראש שלי, אבל נדמה לי שאני מנגן סרטים מהמשחב ב-1080P, זה נראה טיפה פחות חד. אני לא יודע אם זה בגלל שהתרגלתי פתאום ל-4k, או שבגלל שזאת טלוויזיה ברזולוציה כזאת, אז ה-1080p הוא לא טבעי לה והוא נראה פחות חד מאשר הוא נראה בטלוויזיה שהיא native 1080p..
מה אתם אומרים?
- IamEzio
- גורו מחשוב/לינוקס

- תגובות: 6835
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 502 פעמים
הגיוני שאחרי שאתה חווה תוכן ב-2160P תוכן ב-1080p יראה פחות חד, אפשר להגיד "רק יותר".. מעבר לזה תוכן 1080p אמור להראות בסדר גמור על מסך UHD, הרזולוציה במסך UHD היא בדיוק פי 2 ממסך 1080p ככה שאם אתה מותח תמונה ברזולוצית 1080p היא מתיישבת באופן טבעי על מסך ברזולוצית 2160p, מעבר לזה יש כמה דברים שאתה יכול לנסות..
כשאתה מנגן סרט מהמחשב שמוגדר להוציא אות ב-2160p המסך לא עושה Upscale שעשוי לשפר את התמונה, אבל מצד שני המסך גם לרוב במצב "PC" עושה פחות עיבוד תמונה, אז יש שני דברים שאתה יכול לעשות.
א. לנסות לנגן את התוכן ברזולוציה הנמוכה בנגן הפנימי של הטלויזיה ולראות איך מעבדי התמונה של המסך מתמודדים כדי לשפר את התמונה.
ב. יש תוכנה-תוסף ל-MPC-HC בשם madVR שעושה עיבוד תמונה מתקדם, מאפשר לבחור בין כל מני שיטות שונות ל-Upscale של התמונה, לא כל מחשב מסוגל להריץ את התוכנה שמסתמכת על הביצועים של הליבה הגראפית, ויכול להיות ש-Upscale ל-4K יכול להיות טובעני עוד יותר, אבל זה משהו שבהחלט כדי לך לנסות, אני ורבים אחרים משתמשים בתוסף והשיפור בהחלט יכול להיות מורגש לטעמי.
http://madvr.com/
כל מה שאתה צריך לעשות זה לחלץ את הקובץ, להעתיק לתיקיה של MPC-HC, בפנים יש קובץ שנקרא Install (תלחץ עליו עם "הרשאות מנהל"), מהרגע הזה MPC HC צריך בברירת מחדל להשתמש במנוע העיבוד הזה, ויהיה לך בשורת המשימות אייקון של madVR שיפתח לך חלון עם כל מני הרחבות..
יש מספיק מידע באינטרנט לגבי התוסף הזה, הוא אחד המשמעותיים בקהילת ה-HTPC..
כשאתה מנגן סרט מהמחשב שמוגדר להוציא אות ב-2160p המסך לא עושה Upscale שעשוי לשפר את התמונה, אבל מצד שני המסך גם לרוב במצב "PC" עושה פחות עיבוד תמונה, אז יש שני דברים שאתה יכול לעשות.
א. לנסות לנגן את התוכן ברזולוציה הנמוכה בנגן הפנימי של הטלויזיה ולראות איך מעבדי התמונה של המסך מתמודדים כדי לשפר את התמונה.
ב. יש תוכנה-תוסף ל-MPC-HC בשם madVR שעושה עיבוד תמונה מתקדם, מאפשר לבחור בין כל מני שיטות שונות ל-Upscale של התמונה, לא כל מחשב מסוגל להריץ את התוכנה שמסתמכת על הביצועים של הליבה הגראפית, ויכול להיות ש-Upscale ל-4K יכול להיות טובעני עוד יותר, אבל זה משהו שבהחלט כדי לך לנסות, אני ורבים אחרים משתמשים בתוסף והשיפור בהחלט יכול להיות מורגש לטעמי.
http://madvr.com/
כל מה שאתה צריך לעשות זה לחלץ את הקובץ, להעתיק לתיקיה של MPC-HC, בפנים יש קובץ שנקרא Install (תלחץ עליו עם "הרשאות מנהל"), מהרגע הזה MPC HC צריך בברירת מחדל להשתמש במנוע העיבוד הזה, ויהיה לך בשורת המשימות אייקון של madVR שיפתח לך חלון עם כל מני הרחבות..
יש מספיק מידע באינטרנט לגבי התוסף הזה, הוא אחד המשמעותיים בקהילת ה-HTPC..
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |
-
guymargalit1000
-
- חבר פעיל מאוד

מעולה תודה! אני אנסה
@IamEzio
·
צריך איזשהו נסיון עם התוכנה או שפשוט לעשות מה שאמרת? כי אף פעם לא עבדתי איתה..
ועוד משהו קטן, ב-BS Player למשל, כשהוא מחובר לטלוויזיה ב-4K, משהו מוזר קורה והוא לא ממש נראה טוב, למעשה הרבה דברים במחשב כמו Steam למשל נראים מאוד מפוקסלים משום מה, אתה יודע במקרה למה זה?
·
צריך איזשהו נסיון עם התוכנה או שפשוט לעשות מה שאמרת? כי אף פעם לא עבדתי איתה..
ועוד משהו קטן, ב-BS Player למשל, כשהוא מחובר לטלוויזיה ב-4K, משהו מוזר קורה והוא לא ממש נראה טוב, למעשה הרבה דברים במחשב כמו Steam למשל נראים מאוד מפוקסלים משום מה, אתה יודע במקרה למה זה?
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
mad-VR אחלה מרנדר וידאו ומעולה במיוחד לאפסקייל, אבל ממש לא פשוט להסביר למישהו שלא מבין במחשב וכו' איך מתקינים אותו ובטח ובטח איך להגדיר אותו נכון לאחר מכן.
מה שאני יכול לומר זה רק שמנסיון שלי סרטים ב- 1080p נראים בדרך זהה לאיך שהם נראים על מסך FHD באותו הגודל. בגלל שב- 2160 יש בדיוק פי ארבע פיקבלים מ- 1080 אין פה יותר מידי קושי באפסקייל, כפי שדוד הסביר קודם.
נסה להעביר את הסרטים להתקן חיצוני ולנגן אותם ישירות מהנגן של המסך.
*אתמול יצא לי לצפות אצל חבר בכמה סרטים שהבאתי על כונן חיצוני. המסך שלו הוא 55UH617Y שהוא גם 4K אך משמעותית נחות יותר מה- B6. הסרטים הם REMUX של 1080 וראו פשוט מעולה.
מה שאני יכול לומר זה רק שמנסיון שלי סרטים ב- 1080p נראים בדרך זהה לאיך שהם נראים על מסך FHD באותו הגודל. בגלל שב- 2160 יש בדיוק פי ארבע פיקבלים מ- 1080 אין פה יותר מידי קושי באפסקייל, כפי שדוד הסביר קודם.
נסה להעביר את הסרטים להתקן חיצוני ולנגן אותם ישירות מהנגן של המסך.
*אתמול יצא לי לצפות אצל חבר בכמה סרטים שהבאתי על כונן חיצוני. המסך שלו הוא 55UH617Y שהוא גם 4K אך משמעותית נחות יותר מה- B6. הסרטים הם REMUX של 1080 וראו פשוט מעולה.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
-
guymargalit1000
-
- חבר פעיל מאוד

חיברתי להתקן
@jacko-il
·
חיצוני ובהחלט רואים מעולה.
לגבי המחשבים, אני דווקא ממש מבין במחשבים ועובד איתם יום יום
סתם שאלתי כי לא הייתי בטוח אם צריך לדעת משהו לפני.
עוד שאלה קטנה, אם אני מחבר התקן חיצוני לטלוויזיה ואת הטלוויזיה בכבל אופטי למגבר, היא יודעת לפענח DTS למשל?
·
חיצוני ובהחלט רואים מעולה.
לגבי המחשבים, אני דווקא ממש מבין במחשבים ועובד איתם יום יום
עוד שאלה קטנה, אם אני מחבר התקן חיצוני לטלוויזיה ואת הטלוויזיה בכבל אופטי למגבר, היא יודעת לפענח DTS למשל?
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

כן, יודעת לפענח DTS.
ולא צריך/חייב כבל אופטי, אפשר עם כבל HDMI דרך חיבור ARC.
לגבי ה madvr,
ההתקנה שלו, בהנחה שהנגן תומך, דווקא יחסית פשוטה.
פשוט מנסיון אפשר להסתבך עם להגדיר אותו נכון. הוא מכוון פשוט לאנשים שמבינים לא רק בתחום הוידאו, אלא גם מבינים את התכנה עצמה. אם כי למען האמת הוא די פישט את הסרבול שהיה איתה בעבר.
בכל אופן, דעתי היא שלתכנים באיכות גבוהה וברזולוצייה גבוהה, לא שווה את המאמץ איתה. הכח של ה madvr הוא בעיקר באפסקייל איכותי מרזולוציות נמוכות. מתחילים לראות הבדל ניכר בערך מ 720p ומטה..
ולא צריך/חייב כבל אופטי, אפשר עם כבל HDMI דרך חיבור ARC.
לגבי ה madvr,
ההתקנה שלו, בהנחה שהנגן תומך, דווקא יחסית פשוטה.
פשוט מנסיון אפשר להסתבך עם להגדיר אותו נכון. הוא מכוון פשוט לאנשים שמבינים לא רק בתחום הוידאו, אלא גם מבינים את התכנה עצמה. אם כי למען האמת הוא די פישט את הסרבול שהיה איתה בעבר.
בכל אופן, דעתי היא שלתכנים באיכות גבוהה וברזולוצייה גבוהה, לא שווה את המאמץ איתה. הכח של ה madvr הוא בעיקר באפסקייל איכותי מרזולוציות נמוכות. מתחילים לראות הבדל ניכר בערך מ 720p ומטה..
-
guymargalit1000
-
- חבר פעיל מאוד

@jacko-il
·
אהה הבנתי, אז אני מאמין שאשתמש בטלוויזיה
יש בטלוויזיה פשרות לסופר רזולוצייה, זה האפסקיילינג? ואפשר הסבר קצרצר על ה-ARC? (זה אומר שהטלוויזיה גם מוציאה קול מהחיבור הזה פשוט?)
·
אהה הבנתי, אז אני מאמין שאשתמש בטלוויזיה
יש בטלוויזיה פשרות לסופר רזולוצייה, זה האפסקיילינג? ואפשר הסבר קצרצר על ה-ARC? (זה אומר שהטלוויזיה גם מוציאה קול מהחיבור הזה פשוט?)
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

כן, הסופר רזולוצייה אמור להיות איזשהו מנגנון שקשור לאפסקיילינג. אצלי אני מזין את המסך תמיד ברזולוצייה הטבעית של המסך (1080p) ולכן מעולם לא השתמשתי בו. נסה לראות אצלך מהי התוצאה שהוא נותן והאם היא לטעמך או לא.
וכן, ה- ARC זה למעשה AUDIO RETURN CHANNEL - היינו ערוץ אודיו חוזר. באמצעותו אפשרי לשלוח גם אודיו לרסיבר חיצוני וכו'. קצת טריקי לפעמים לגרום לזה לפעול, אבל כשמבינים מי נגד מי זה די פשוט.
וכן, ה- ARC זה למעשה AUDIO RETURN CHANNEL - היינו ערוץ אודיו חוזר. באמצעותו אפשרי לשלוח גם אודיו לרסיבר חיצוני וכו'. קצת טריקי לפעמים לגרום לזה לפעול, אבל כשמבינים מי נגד מי זה די פשוט.
-
guymargalit1000
-
- חבר פעיל מאוד

@jacko-il
·
אגב, ניסיתי לנגן סרט ב-4k מהמחשב ב-vlc ודרך ה-5k player, ובשני המקרים הסרט נתקע כזה ומקרטע (המחשב שלי הוא מחשב גיימינג high end אז אני מאמין שהמחשב הוא לא הבעיה
)
כשאני מנגן את הסרטון דרך הנגן הרגיל של ווינדווס 10 (movies & tv) הסרטון רץ בסדר גמור, השאלה אם זה באמת 4K?
·
אגב, ניסיתי לנגן סרט ב-4k מהמחשב ב-vlc ודרך ה-5k player, ובשני המקרים הסרט נתקע כזה ומקרטע (המחשב שלי הוא מחשב גיימינג high end אז אני מאמין שהמחשב הוא לא הבעיה
כשאני מנגן את הסרטון דרך הנגן הרגיל של ווינדווס 10 (movies & tv) הסרטון רץ בסדר גמור, השאלה אם זה באמת 4K?
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20173
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
לא הבנתי, סרט ב-4K עבד חלק עם הנגן של וינ10 אבל לא עם VLC? אם כן, סביר להניח שהאצת החומרה ב-VLC לא מופעלת (או נתמכת). מעבד, גם Core i7 מרובע ליבות, לא יצליח ברוב המקרים לפענח תוכן 4K בקצב הדרוש לניגון חלק. בכרטיסי מסך חדשים כבר קיימת תמיכה בפיענוח של הפורמטים החדשים של וידאו ולכן המעבד לא צריך להתאמץ, והנגן של וינדוס 10 יודע לנצל את הפונקציה הזו.
-
guymargalit1000
-
- חבר פעיל מאוד

@TheCoolest
·
אז בעצם לטלוויזיה יש מעבד מספיק חזק כדי לנגן את כל הסרטים האלו? כי כשאני מנגן דרכה אין שום בעיות עם אף קובץ. וגם ה-hdr עובד אוטומטי כמו שצריך
·
אז בעצם לטלוויזיה יש מעבד מספיק חזק כדי לנגן את כל הסרטים האלו? כי כשאני מנגן דרכה אין שום בעיות עם אף קובץ. וגם ה-hdr עובד אוטומטי כמו שצריך
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
כן, לטלויזיה כבר יש את היכולת לפענח את התוכן.
-
guymargalit1000
-
- חבר פעיל מאוד

@TheCoolest
·
ואני לא מאבד שום איכות תמונה/צליל כשזה מנוגן מהטלוויזיה ולא מהמחשב נכון?
·
ואני לא מאבד שום איכות תמונה/צליל כשזה מנוגן מהטלוויזיה ולא מהמחשב נכון?
לא בטוח אם אפשר להתייחס לאותה הבעיה שיש במסכי מחשב... אבל אם כן, אז בגלל שהרזולוציה הטבעית היא 4K...
אז זה למה אתה תראה את 1080p קצת פחות טוב.
ואם תיקח טלוויזיה שהרזולוציה הטבעית שלה היא 1080p - אתה תראה חד יותר באופן ברור..
בכל מקרה - תחשוב על הטריידאוף, אז ה 1080p טיפה פחות חד - אבל מצד שני קיבלת יכולת לראות 4K... אני אחיה עם זה
אז זה למה אתה תראה את 1080p קצת פחות טוב.
ואם תיקח טלוויזיה שהרזולוציה הטבעית שלה היא 1080p - אתה תראה חד יותר באופן ברור..
בכל מקרה - תחשוב על הטריידאוף, אז ה 1080p טיפה פחות חד - אבל מצד שני קיבלת יכולת לראות 4K... אני אחיה עם זה
-
guymargalit1000
-
- חבר פעיל מאוד

@idanh
·
חח זה נכון! אבל באמת שה-1080P נראה נהדר, אין לי תלונות, אבל הייתי חייב לשאול לוודא חח
·
חח זה נכון! אבל באמת שה-1080P נראה נהדר, אין לי תלונות, אבל הייתי חייב לשאול לוודא חח
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

בתכל'ס זה לא נכון.
1080 אמור להראות אחד לאחד על מסך 4K כמו שהוא נראה על 1080. פשוט יש מסכים מסויימים שלא יודעים לעשות את זה נכון. אבל לא ניתן לקבוע את זה ככלל אצבע באופן גורף כי זה פשוט, עובדתית ומתמטית, לא נכון. (ולא רק בתיאוריה, גם מנסיון.)
1080 אמור להראות אחד לאחד על מסך 4K כמו שהוא נראה על 1080. פשוט יש מסכים מסויימים שלא יודעים לעשות את זה נכון. אבל לא ניתן לקבוע את זה ככלל אצבע באופן גורף כי זה פשוט, עובדתית ומתמטית, לא נכון. (ולא רק בתיאוריה, גם מנסיון.)
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
·guymargalit1000 כתב:@TheCoolest
·
ואני לא מאבד שום איכות תמונה/צליל כשזה מנוגן מהטלוויזיה ולא מהמחשב נכון?...
לגבי סאונד זה תלוי בפורמט. אני לא מכיר יותר מדי את הLG. לדעתי היא מסוגלת להעביר DD+ או DTS.
פורמטים מתקדמים יותר לא יעבדו. (פרוטוקול ה-ARC והחיבור האופטי מסוגלים להעביר רק 5.1 ערוצים דחוסים).
לגבי איכות תמונה, סביר להניח שלא תשים לב להבדל. זה כבר תלוי בכמות העיבוד שהמחשב עושה בהשוואה לטלויזיה.
@jacko-il
בעולם מסכי המחשב זה גורף... תמיד יראו הכי טוב ברזולוציה הטבעית.
כאילו, ברגע שאתה מפעיל תוכן 1080p על מסך שהרזולוציה הטבעית שלו היא 4K אז בתכלס, אתה אמור לראות את התוכן שלך ברבע מהמסך.. זה ידוע שאנשים לא יאהבו לראות 3/4 מסך שחור ולכן עושים אפסקייל ומורחים את התמונה בצורה חכמה על כל המסך - העיבוד הזה גורם לאיבוד איכות... זה בגדול מה שאני יודע על רזולוציות ומסכים.
בעולם מסכי המחשב זה גורף... תמיד יראו הכי טוב ברזולוציה הטבעית.
כאילו, ברגע שאתה מפעיל תוכן 1080p על מסך שהרזולוציה הטבעית שלו היא 4K אז בתכלס, אתה אמור לראות את התוכן שלך ברבע מהמסך.. זה ידוע שאנשים לא יאהבו לראות 3/4 מסך שחור ולכן עושים אפסקייל ומורחים את התמונה בצורה חכמה על כל המסך - העיבוד הזה גורם לאיבוד איכות... זה בגדול מה שאני יודע על רזולוציות ומסכים.
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

אין איבוד ואין מריחה ואין כלום במעבר מ- 1920x1080 ל- 3840x2160 המעבר הוא מאד פשוט - כל ערך של פיקסל במטריצת ה- 1080 משוכפל לארבעה פיקסלים שמקבלים ערך זהה במטריצה של ה- 2160.
מטריצת מהצורה:
A B
C D
תראה כך:
A A B B
A A B B
C C D D
C C D D
מה שאתה מתאר ממסכי מחשב נכון, אבל אני מניח שאתה מדבר על מקרה של התאמות בין רזולוציות שהן לא חלוקה/הכפלה מדוייקת (בערך עגול) של המטריצה. כמו נניח לשחק ברזולוצייה של 1920x1080 על מסך בעל רזלוצייה טבעית של 2560x1440 או משהו דומה.
עכשיו, רשמתי קודם שאי אפשר לומר את זה ככלל אצבע מפני שיש מסכים שמנסים לעשות מתיחה חכמה של מה שתיארתי קודם ופשוט לא עושים את ההכפלה הפשוטה הזו אלא ממציאים מידע "יש מאין" עבור הפיקסלים החדשים, כך שלמשל המעבר בין הגוונים יהיה חלק יותר או כל מיני אלגוריתמים בסגנון. לא תמיד האלגוריתמים האלה מוצלחים פשוט. אבל שוב, מתמטית לפחות זה אמור להראות זהה לגמרי. (ועובדתית בשטח - יש מסכים שיודעים לעשות בדיוק את מה שתיארתי קודם ולא תראה שום הבדל)
מטריצת מהצורה:
A B
C D
תראה כך:
A A B B
A A B B
C C D D
C C D D
מה שאתה מתאר ממסכי מחשב נכון, אבל אני מניח שאתה מדבר על מקרה של התאמות בין רזולוציות שהן לא חלוקה/הכפלה מדוייקת (בערך עגול) של המטריצה. כמו נניח לשחק ברזולוצייה של 1920x1080 על מסך בעל רזלוצייה טבעית של 2560x1440 או משהו דומה.
עכשיו, רשמתי קודם שאי אפשר לומר את זה ככלל אצבע מפני שיש מסכים שמנסים לעשות מתיחה חכמה של מה שתיארתי קודם ופשוט לא עושים את ההכפלה הפשוטה הזו אלא ממציאים מידע "יש מאין" עבור הפיקסלים החדשים, כך שלמשל המעבר בין הגוונים יהיה חלק יותר או כל מיני אלגוריתמים בסגנון. לא תמיד האלגוריתמים האלה מוצלחים פשוט. אבל שוב, מתמטית לפחות זה אמור להראות זהה לגמרי. (ועובדתית בשטח - יש מסכים שיודעים לעשות בדיוק את מה שתיארתי קודם ולא תראה שום הבדל)
-
guymargalit1000
-
- חבר פעיל מאוד

@jacko-il
·
כן זה הגיוני מאוד, מעניין איזה מטריצה ה-b6y עושה, אבל לפי החוויות ששמעתי וראיתי, היא עושה את זה טוב. יתכן גם שזה עניין של גודל? שב-55 אינץ' לעומת ה-43 אינץ' פשוט הפיקסלים נפרסים על גבי יותר שטח אז בהשוואה בין הגדלים יתכן שיהיה הבדל קטן?
·
כן זה הגיוני מאוד, מעניין איזה מטריצה ה-b6y עושה, אבל לפי החוויות ששמעתי וראיתי, היא עושה את זה טוב. יתכן גם שזה עניין של גודל? שב-55 אינץ' לעומת ה-43 אינץ' פשוט הפיקסלים נפרסים על גבי יותר שטח אז בהשוואה בין הגדלים יתכן שיהיה הבדל קטן?