טלויזיה המחוברת למחשב ושימוש בשומרי מסך

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
stass פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 140
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #1 

נתקלתי כאן במספר המלצות להשתמש בשומר מסך כאשר מחברים את הטלויזיה למחשב לעבודה רציפה.

השאלה בעצם, למה?

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5173
נתן תודות: 479 פעמים
קיבל תודות: 532 פעמים

שליחה #2 

לא ראיתי המלצות כאלה?

מסכי LCD לא רגישים במיוחד לתמונה סטטית, אבל ל-OLED, כמו פלזמה בעבר, יש נטיה לצריבות. ממה שאנשים אומרים נראה שבשימוש ממוצע הצריבות זמניות, אבל ליתר בטחון עדיף לא להשאיר תמונה סטטית. אם דווקא לשים שומר מסך, הייתי שם פשוט מסך שחור.

אגב, בניגוד למסכי מחשב, יש לי הרושם שטלוויזיות לא תמיד מאפשרות כיבוי יזום ע"י המחשב. אצלי כשאין סיגנל מהמחשב הטלוויזיה נשארת דלוקה ומציגה את השם של הכניסה הפעילה. אז אני פשוט מכבה ומדליק אותה ידנית.

stass פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 140
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #3 

תודה, הבנתי.
האם התופעה אקטואלית ל-Hisense 55M7000?

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20177
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4 

מסכי LCD רגישים פחות לתופעת הצריבה. בצבירה, לעומת זאת, נתקלתי לא פעם על המסכים שלי בבית. (לשמל כשאני עובד על פרוייקט, וסביבת הפיתוח זה בערך הדבר היחיד שפתוח על המסך למשך שעות ארוכות יום אחרי יום, בחלק מהאיזורים מופיעות צבירות, אשר נעלמות עם הזמן לאחר שאני מסיים עם הפרוייקט. לכן מסכי המחשב שלי מוגדרים להכבות לאחר 5 דק'.
אני לא יודע איך זה בהייסנס או ב-LG. אצלי בויזיו ניתן להגדיר טיימר כדי שהמסך יכבה את עצמו אם אין אות לפרק זמן מסויים.
עוד נקודה למחשבה, כל זמן שהטלויזיה שלך פועלת היא צורכת חשמל סתם. שעת עבודה יכולה לעלות לך ב-100W +-, ו-1KW כבר עולה בערך 60 אגורות אחרי מע"מ. תחבר את זה לסך שעות העבודה בחודשיים וזה יכול להגיע לסכום של כמה עשרות שקלים.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”