לפני שעות אחדות הורדתי קובץ מאחד האתרים שאני מבקר בו מדי פעם.
הקובץ החל לרדת וכעבור שניות מספר הופיע מסך (כמעט מלא) אפור בעברית היה כתוב משהו בסגנון
בעוד כמה דקות המחשב.........
מרוב לחץ מיד סגרתי את המסך הזה באיקס מימין. והפסקתי את ההורדה.
אני עובד עם 7 בממשק אנגלית בכל התוכנות , ומעולם לא מופיעות לי הודאות בעברית לכן הייתי מופתע ולחוץ.
ניתקתי את הכבל רשת, ומאז בסך הכל המחשב עובד בסדר. הרצתי בדיקת avast אבל הוא לא מצא משהו יוצאדופן.
כרגע אני כותב מהטבלט.
יש שתי אפשרויות , או שזה היה מסך פרסומת לא מצחיק
או שזה וירוס. הוירוס האחרון שהיה לי היה על חלונות 98.....
איך להשתחרר מהלחץ ולחזור לשגרה?
תודה.
נדבקתי בוירוס? help
הרבה פעמים הודעות מפחידות כאלו, מנסות לגרום למשתמש להוריד תוכנה מסויימת. למשל, הודעות כמו: "נמצאו וירוסים במחשבך, לחץ להורדת אנטי וירוס...", כשברוב המקרים התוכנה שתוריד היא רוגלה/נוזקה כלשהי, או תוכנה בתשלום וכו'..
לפעמים, דווקא הלחיצה על האיקס כדי לסגור את החלון, היא זו שמריצה קוד זדוני, ויש מקרים שגם זה לא נדרש ועצם הגלישה באתר מדביקה את המחשב.
אם אתה לא חווה שום תופעות מוזרות (או דרישות לתשלום כופר, רחמנא ליצלן, במקרה של הצפנת הקבצים), תריץ אנטי וירוס ואנטי רוגלות מעודכנים ותוודא שהמערכת מעודכנת בעדכוני האבטחה האחרונים. יותר מזה, בשלב זה, אין הרבה מה לעשות.
ואגב, זה שאתה לא מוצא וירוסים זה לא אומר שהם אינם קיימים שם
לפעמים, דווקא הלחיצה על האיקס כדי לסגור את החלון, היא זו שמריצה קוד זדוני, ויש מקרים שגם זה לא נדרש ועצם הגלישה באתר מדביקה את המחשב.
אם אתה לא חווה שום תופעות מוזרות (או דרישות לתשלום כופר, רחמנא ליצלן, במקרה של הצפנת הקבצים), תריץ אנטי וירוס ואנטי רוגלות מעודכנים ותוודא שהמערכת מעודכנת בעדכוני האבטחה האחרונים. יותר מזה, בשלב זה, אין הרבה מה לעשות.
ואגב, זה שאתה לא מוצא וירוסים זה לא אומר שהם אינם קיימים שם
-
מספיקלי
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2792
- נתן תודות: 54 פעמים
- קיבל תודות: 178 פעמים
אני יודע שאני בלימבו מוחלט. כרגע הורדתי לטאבלט קספרסקי ולדוק, נראה מה יהיה.
יש לי אימג' שלם של הדיסק מלפני כשבועיים. אבל מי יודע אם זה לא וירוס רדום שהתעורר לרגל פרשת "ויצא" השבת.
ליתר ביטחון של ליימנים אז שיניתי את התארריך במחשב ואני אמחוק את כל הלוג האבנטס לאחר גיבויים.
יש לי אימג' שלם של הדיסק מלפני כשבועיים. אבל מי יודע אם זה לא וירוס רדום שהתעורר לרגל פרשת "ויצא" השבת.
ליתר ביטחון של ליימנים אז שיניתי את התארריך במחשב ואני אמחוק את כל הלוג האבנטס לאחר גיבויים.
אינני מנוי הוט/יס
+K1 עם DVB וK18.4.
+K1 עם DVB וK18.4.
-
מספיקלי
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2792
- נתן תודות: 54 פעמים
- קיבל תודות: 178 פעמים
עידכון קצר,
טפוטפוטפו אזעקת שווא,
לאחר מאבק בקספרסקי שהיה קובץ פגום
התקנתי אותו במקום האבסט וגם הוא לא גילה שום דבר מהותי אלא מיני שטויות בקבצים ישנים.
הוא לא אוהב את פיירפוקס ורק לטפל בזה לקח לי זמן רב.
טפוטפוטפו אזעקת שווא,
לאחר מאבק בקספרסקי שהיה קובץ פגום
התקנתי אותו במקום האבסט וגם הוא לא גילה שום דבר מהותי אלא מיני שטויות בקבצים ישנים.
הוא לא אוהב את פיירפוקס ורק לטפל בזה לקח לי זמן רב.
אינני מנוי הוט/יס
+K1 עם DVB וK18.4.
+K1 עם DVB וK18.4.