בית קפה "נחת", קולה בעצמו את הקפה - מומלץ
ממש בכיכר דיזינגוף בת"א
כנראה לא מזמן ,כמה חובבי קליית קפה הקימו בית קפה , בשם קפה (או סלון ) נחת
קפה מעולה , אם לא טעים לך נותנים לך על חשבונם ,לנסות תערובת אחרת
מחירים לקפה בין 9-12 ש"ח
מוכרים קפה קלוי 100 גרם ב 16 ש"ח
אתמול שתיתי קפה פילטר (שהוכן בפילטר מתכת של HARIO )
שמו 20 גרם קפה סנטו דומינגו שהיה מצוין אבל חזק מידי
אחד השותפים שאל אותי ואז הכין לי קפה נוסף
של קאלוסי אינדונזיה ( שהיה חמוץ ).
אשתי שתתה מקיאטו על בסיס הדומינגו שהיה מצוין
(חסרון לטבעוניים , יש רק חלב שיבולת שועל . )
כנראה לא מזמן ,כמה חובבי קליית קפה הקימו בית קפה , בשם קפה (או סלון ) נחת
קפה מעולה , אם לא טעים לך נותנים לך על חשבונם ,לנסות תערובת אחרת
מחירים לקפה בין 9-12 ש"ח
מוכרים קפה קלוי 100 גרם ב 16 ש"ח
אתמול שתיתי קפה פילטר (שהוכן בפילטר מתכת של HARIO )
שמו 20 גרם קפה סנטו דומינגו שהיה מצוין אבל חזק מידי
אחד השותפים שאל אותי ואז הכין לי קפה נוסף
של קאלוסי אינדונזיה ( שהיה חמוץ ).
אשתי שתתה מקיאטו על בסיס הדומינגו שהיה מצוין
(חסרון לטבעוניים , יש רק חלב שיבולת שועל . )
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
זה יותר זול מארקפה שמוכרים 200 שח לקילו...
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- danimili
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1214
- נתן תודות: 148 פעמים
- קיבל תודות: 156 פעמים
·כשאנשים קונים בכמויות של 100 גר' זה לא כזה הזוי וגם מאוד תלוי בסוג חומר הגלם. סנטו דומינגו למשל רחוק מלהיות קפה זול. אני רק רוצה להגיד שיש עוד הרבה משתנים ועלויות לבעל עסק כשהוא בא לתמחר את מחיר הקפה בהשוואה אלינו שקולים בבית.detailer כתב:כאשר אתה מתחיל לקלות קפה בעצמך ולהתמצא במחירי הקפה הירוק על זניו השונים, אתה מבין עוד יותר עד כמה המחירים האלה הזויים....
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
זה לא חכם להכנס לכיס של אחרים.
אני מוכן לשמוע שזה מחיר גבוה רק ממישהו שהקים בית קפה בפריים לוקיישן בת"א ומוכר קפה קלוי בזול יותר...
כריך טונה עולה בארומה 45 ש"ח - פי 6 מעלות חומרי הגלם אם אני אכין לבד בבית.
כוס אספרסו עולה 9-10 ש"ח בכל מקום. בבית זה עולה לי 1 ש"ח.
יש המון עלויות נלוות לבית קפה. פעם חבר מהתחום אמר לי שכלל אצבע הוא שכדי להתקיים עלות המנה הסופית צריכה להיות פי 3 ממחיר חומרי הגלם.
אני מוכן לשמוע שזה מחיר גבוה רק ממישהו שהקים בית קפה בפריים לוקיישן בת"א ומוכר קפה קלוי בזול יותר...
כריך טונה עולה בארומה 45 ש"ח - פי 6 מעלות חומרי הגלם אם אני אכין לבד בבית.
כוס אספרסו עולה 9-10 ש"ח בכל מקום. בבית זה עולה לי 1 ש"ח.
יש המון עלויות נלוות לבית קפה. פעם חבר מהתחום אמר לי שכלל אצבע הוא שכדי להתקיים עלות המנה הסופית צריכה להיות פי 3 ממחיר חומרי הגלם.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- RuslanAbramov
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 745
- שם מלא: Ruslan Abramov
- נתן תודות: 109 פעמים
- קיבל תודות: 134 פעמים
אם הקפה הוא סינגל אסטייט וכו 160 ש"ח לקילו זה לא כ"כ יקר.
קפה קלוי טוב בארץ לרוב נע בין 120 ל140 ש"ח לקילו וזה לגיטימי שבית קליה קטן יגבה מחיר כזה, אם למישהו זה לא מתאים שיקנה מבית קליה גדול בחו"ל כי בארץ למיטב ידעתי אין כ"כ כאלה.
בסופו של דבר רובנו מחפשים את הקפה האיכותי ביותר ועל זה בדרך כלל משלמים יותר.
קפה קלוי טוב בארץ לרוב נע בין 120 ל140 ש"ח לקילו וזה לגיטימי שבית קליה קטן יגבה מחיר כזה, אם למישהו זה לא מתאים שיקנה מבית קליה גדול בחו"ל כי בארץ למיטב ידעתי אין כ"כ כאלה.
בסופו של דבר רובנו מחפשים את הקפה האיכותי ביותר ועל זה בדרך כלל משלמים יותר.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

אני לא ראיתי סנטו דומינגו יוצא דופן בארץ. יכול להיות שמוכרים יקר (קפה ירוק) אבל זה יהיה בגלל שאתה קונה מיד 3 אחרי היבואן ולא בגלל שזה קפה מיוחד. אם קונים שקים במגזר אז העלויות קנייה יורדות מאוד (שמעתי גם על 6 שח לקילו רובוסטה) אחר כל אתה קונה בחנות יפה ומשלם פי 10 ממחיר הייבוא.
לגבי תמחור - לא חייבים לקנות, עובדה שקופיקס מוכרים אספרסו ב 5 שקלים ובהרבה מקרים הוא עדיף כל כל קפה אחר שעולה גם פי 4. ראיתי שמוכרים קפה ירוק ב 30 שקל ל 300 גרם לכל מי שרוצה אורגני ירוק מודרני וכו' - אם יש מי שקונה אז יהיה מי שמוכר...גם שמעתי על מי שטוחן קפה ירוק ועושה ממנו חליטת תה קפה ירוק ודברים כאלה.
לגבי תמחור - לא חייבים לקנות, עובדה שקופיקס מוכרים אספרסו ב 5 שקלים ובהרבה מקרים הוא עדיף כל כל קפה אחר שעולה גם פי 4. ראיתי שמוכרים קפה ירוק ב 30 שקל ל 300 גרם לכל מי שרוצה אורגני ירוק מודרני וכו' - אם יש מי שקונה אז יהיה מי שמוכר...גם שמעתי על מי שטוחן קפה ירוק ועושה ממנו חליטת תה קפה ירוק ודברים כאלה.
מחירים
אגדה ישנה
אחד בא למוסך עם רעש מחריד מהמנוע. המכונאי לקח פטיש , התכופף דפק מכה
והרעש נעלם.
ואז ביקש 101 דולר
האיש התרעם , עבדת דקה מה זה המחיר הזה ?!
המכונאי השיב, על הדקה לקחתי דולר. על הידע איפה לתת אותה בקשתי 100
כל המתמחרים כאן התעלמו לגמרי מעלות רכישת הידע הנדרש .
אחד בא למוסך עם רעש מחריד מהמנוע. המכונאי לקח פטיש , התכופף דפק מכה
והרעש נעלם.
ואז ביקש 101 דולר
האיש התרעם , עבדת דקה מה זה המחיר הזה ?!
המכונאי השיב, על הדקה לקחתי דולר. על הידע איפה לתת אותה בקשתי 100
כל המתמחרים כאן התעלמו לגמרי מעלות רכישת הידע הנדרש .
1. אני אישית מאמין שמי שמוכר משהו יקר, זה לרוב משהו גרוע, כי הוא מתמחר בתוכו סיכון גבוה יותר. זו טעות לחשוב שכסף קונה לך מוצר איכותי יותר. הוא קונה לך אולי מוצר ייחודי יותר, או מוצר שפחות משתלם לבעל העסק למכור. זה כמובן כלל אצבע וכל מקרה לגופו.
2. אכן מקובל לתמחר במסעדות FOOD COST X 3, אבל שתיה היא עסק אחר והמכפלות גבוהות יותר. כנראה עקב המחיר הבסיסי הנמוך יחסית לאוכל (כלומר הרווח האבסולוטי יהיה נמוך מידי אם השתיה תוכפל רק ב 3) , ובעיקר כי זה כסף קל.
3. רם אבגי תמיד טען שמכונות הקליה שלו הן מכונות לייצור זהב, והוא לא התכוון לרמת הקפה הקלוי...
2. אכן מקובל לתמחר במסעדות FOOD COST X 3, אבל שתיה היא עסק אחר והמכפלות גבוהות יותר. כנראה עקב המחיר הבסיסי הנמוך יחסית לאוכל (כלומר הרווח האבסולוטי יהיה נמוך מידי אם השתיה תוכפל רק ב 3) , ובעיקר כי זה כסף קל.
3. רם אבגי תמיד טען שמכונות הקליה שלו הן מכונות לייצור זהב, והוא לא התכוון לרמת הקפה הקלוי...
what's next?
- itamars2
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2551
- נתן תודות: 241 פעמים
- קיבל תודות: 328 פעמים
ולא לגלם את עלויות השכירות במרכז ת"א?detailer כתב:moti_r
זה נכון מה שאתה אומר, אבל בית הקפה הזה לא מתקיים ממכירת קפה קלוי, אלא מהזמנות של המבלים במקום.
ההוצאה השולית על מכירת קפה קלוי בבית קפה היא לא גדולה ולכן ראוי שהמחירים יהיו זולים יותר....
חשמל ארנונה מים משכורות?
למה שיתן לך בעלות שולית?
לא אמרתי שיתן לי בעלות שולית. אמרתי שהעסק שלו לא מתקיים ממכירת קפה קלוי ותוספת העלות מבחינתו על מכירת קפה קלוי היא קטנה מאוד.itamars2 כתב:ולא לגלם את עלויות השכירות במרכז ת"א?......
חשמל ארנונה מים משכורות?
למה שיתן לך בעלות שולית?...
במילים אחרות, הוצאות השכירות, החשמל, הארנונה והמשכורות מגולמים במחירי כוסות הקפה והמזון שהמקום מוכר.
מצידי שיגבה איזה מחיר שהוא רוצה ומי שקונה שיהיה לו לבריאות. אני כלקוח פוטנציאלי לא רואה הצדקה לשלם מחירים כאלה.
- itamars2
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2551
- נתן תודות: 241 פעמים
- קיבל תודות: 328 פעמים
·לא הבנתי את ההגיון הכלכלי שלך,detailer כתב:לא אמרתי שיתן לי בעלות שולית. אמרתי שהעסק שלו לא מתקיים ממכירת קפה קלוי ותוספת העלות מבחינתו על מכירת קפה קלוי היא קטנה מאוד.......
במילים אחרות, הוצאות השכירות, החשמל, הארנונה והמשכורות מגולמים במחירי כוסות הקפה והמזון שהמקום מוכר.
מצידי שיגבה איזה מחיר שהוא רוצה ומי שקונה שיהיה לו לבריאות. אני כלקוח פוטנציאלי לא רואה הצדקה לשלם מחירים כאלה....
מדובר על בית קפה שקולה את הקפה בעצמו, למה אתה חושב שזה לא אחת מפעיליות הליבה העסקית, אם השקיעו בקולה ובידע ובבחירת זנים תערובות וכו'?
לגבי המשפט האחרון אני מסכים.
כי זה ממש לא כלכלי לפתוח חנות למכירת קפה קלוי במרכז תל אביב, ואם מה שאתה אומר נכון, הם ילמדו את זה על בשרם מהר מאוד.
כצרכן ששותה קפה בבית קפה, המיקום של בית הקפה חשוב עבורי, לא רק הקפה.
אם אני קונה קפה קלוי, לא מעניין אותי מאיפה קניתי, מעניינים אותי האיכות והמחיר.
כצרכן ששותה קפה בבית קפה, המיקום של בית הקפה חשוב עבורי, לא רק הקפה.
אם אני קונה קפה קלוי, לא מעניין אותי מאיפה קניתי, מעניינים אותי האיכות והמחיר.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

כמה שאני מבין זה בית קפה לא בית קלייה - הפרנסה שלהם זה בית הקפה (בעיקר האוכל) ועל הדרך מוכרים קפה קלוי שלהם