שרשור מספר נתבים בצורה נכונה

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
mgold פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 451
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם.
הסיטואציה שלי היא כזאת -
יש לי בחדר עבודה מודם/ראוטר בזק של Dlink
שמשמש כמודם בלבד עקב וויפיי גרוע. אליו מחובר
בצורה קוית ראוטר Tplink שמשמש כמקור הוויפיי
של הבית, ואליו מחובר ראוטר Dlink ישן בכבל דרך קיר בסלון שהפכתי לסוויץ' כדי לחבר PS4 מחשב סלוני וממיר ייס בצורה קווית שיושבים בסלון.

הבעיה היא שאני לא מצליח להגדיר את כולם כדי ש"יזרמו" אחד עם השני ולפתוח פורטים למכשירים השונים שמחוברים לכל אחד.

מישהו יכול להסביר לי בקצרה מה צורת החיבור/ההגדרה הנכונה לתשתית מסוג זה ?
הסיבה לכל השרשור הזה היא מכיוון שאני מעוניין לחבר כמה שיותר מכשירים
בצורה קווית לרשת ורק טלפונים ולפטופים בצורה אלחוטית.

תודה מראש.

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #2 

ב-dlink בסלון אתה צריך לנטרל את חלוקת הכתובות (DHCP) ולחבר את אחת מפורטי ה-LAN שלו (בניגוד לכניסת ה-WAN שלו) לראוטר הראשי ה-tplink. לשיקולך האם לאפשר wireless כדי לשפר את קליטה או לכבות. אם אתה כן משאיר את ה-wifi דולק תשתמש בדיוק באותו SSID כמו ב-tplink.

ב-tplink אתה מגדיר את החייגן (כי את ה-dlink של בזק הפכת למודם) ואת חלוקת הכתובת לכל המכשירים (כולל אלה בסלון כיוון שה-dlink בסלון משתמש דה פקטו או כ-switch/AP). פתיחת פורטים נעשית רק ב-tplink.

mgold פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

תודה על התגובה !!
האם יש צורך לשנות את כתובות הנתבים כדי שיהיו באותה משפחה או שאין צורך ?
המודם/ראוטר של בזק הוא 192.168.1.1, הראוטר הוא 10.0.0.138 והסוויץ' הוא 192.168.0.1.

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #4 

הכוונה שתהיה לך רק רשת אחת, נגיד 192.168.1.0, ואז נגיד הכתובת של ה-tplink היא 192.168.1.1 והוא מחלק כתובת לכל המכשירים בתחום כתובת הזה. הראוטר שאתה מחבר כסוויץ (כלומר הראוטר שאתה מתחבר בפורט LAN שלו) לא באמת משחק תפקיד במשחק הכתובות - לדוגמא אם זה היה סוויץ אמיתי אז הוא בכלל לא מודע לפרוטוקול ip ולכתובות וכו'. מומלץ גם לו לתת כתובת כלשהי בתחום הכתובת הזה כדי שתוכל לגשת אליו בנוחות (נגיד 192.168.1.10).

כמובן שבנוסף יש עוד "רשת" בין ה-WAN של ה-tplink למודם של בזק שנמצא בכתובת 10.0.0.138, אבל זה לא ממש קשור לשאר הקונפיגורציה. אם ה-tplink מריץ ddwrt או משהו כזה אתה יכול להגדיר לו ניתוב שתוכל בקלות להגיע לממשק ניהול של המודם של בזק כמו שמוסבר כאן.

mgold פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

עשיתי הכל כמו שכתבת וזה פתר את הבעיה, תודה רבה !
ה-Dlink קיבל כתובת בתוך הטווח של ה-Tplink וכל המכשירים שמחוברים אליו קיבלו גם הם כתובות מתאימות.

רק דבר אחד -
אני לא מצליח לגשת עכשיו לתפריט של ה-Dlink שמשמש כסוויץ'.
בתפריט של ה-Tplink זה מראה לי שהכתובת שלו היא 192.168.1.138 אך אני לא מצליח לגשת
לכתובת זו, גם דרך מכשיר שמחובר אליו ישירות עם כבל.

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #6 

לראוטרים כרגיל מגדירים כתובת קבועה בממשק ניהול שלהם, אני לא יודע מה זה ה-192.168.1.138 שאתה רואה אבל אני מניח שהוא עדיין מוגדר על הכתובת האחרונה שהגדרת דרך הממשק ניהול שלו, נניח 192.168.0.1 (זה מה שרשמת לעיל). תגדיר באחד המחשבים באופן זמני כתובת קבועה מטווח הכתובת הזה - נגיד 192.168.0.7, ואז בתקווה תוכל להגיע לממשק ניהול שלו ולשנות לו את הכתובת נגיד ל-192.168.1.10 (ולהחזיר את המחשב לכתובת DHCP).

אם לגמרי אין לך מושג מה הכתובת שלו כרגע, תמיד תוכל לעשות לו איפס הגדרות (כרגיל עושים זאת בעזרת סיכה), לחבר אותו לבד למחשב מסוים (כלומר ללא החיבור לראוטר הראשי כדי שלא יהיו לך 2 ראוטרים שמחלקים כתובות), להגדיר הכל כמו שצריך - כולל כתובת של "הסוויץ" בטווח הנכון ואז לחבר הכל חזרה.

mgold פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

192.168.1.138 זו הכתובת שהסוויץ' בסלון קיבל מהנתב בחדר עבודה.
אתמול כשניסיתי לגשת אליו דרך כתובת זו זה לא נתן. עשיתי לו איפוס והגדרתי הכל מחדש,
ועכשיו משום מה הוא כן נותן לגשת אליו דרך כתובת זו. בכל מקרה הכל הסתדר והשגתי את המטרה שרציתי :)
תודה על הכל !

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”