איזה סאב של SVS יתאים לסלון בגודל 21.5 מ"ר ?
-
MrHicUp
- חבר ותיק

- תגובות: 1571
- נתן תודות: 112 פעמים
- קיבל תודות: 49 פעמים
שומע גם מוזיקה , אבל בואו נהיה כנים , AVR-X2300W שרכשתי או כול רסיבר אחר הם לא מצטיינים במוזיקה גם אם יש כמה כאלה שטובים יותר האחד מהשני, זה לא הרמות האודיופיליות , אז לגבי שאלת הפתוח/סגור אני מניח שהתשובה תהיה פתוח...?
האם הPB1000 יתאים לחלל?
האם הPB1000 יתאים לחלל?
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
השאלה שלך לא מדוייקת משום שהיא צריכה להתחשב בעובדה שהסאב צריך לדחוס את האוויר בכל הדירה (מן הסתם הסלון פתוח לחלקים אחרים בדירה ).
ה pb1000 קטן מדי בשביל לדחוס כמות כזו של אוויר.למעשה שום סאב לא יכול (לבד) לדחוס כמות כזו של אוויר אבל אם נהיה ריאליים אתה הריי לא תקנה שתי מפלצות בגודל של מקרר, אתה כנראה צריך לעלות ל 2000 ומעלה ואולי אפילו יותר.
ה pb1000 קטן מדי בשביל לדחוס כמות כזו של אוויר.למעשה שום סאב לא יכול (לבד) לדחוס כמות כזו של אוויר אבל אם נהיה ריאליים אתה הריי לא תקנה שתי מפלצות בגודל של מקרר, אתה כנראה צריך לעלות ל 2000 ומעלה ואולי אפילו יותר.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
אם הסלון הוא 21.5 מטר שפתוח לעוד חלקים בדירה מה שהופך את החדר לגדול יותר אז ה PB-1000 לא יספיק. לעומת זאת אם הוא חדר סגור בגודל 21.5 ה-1000 יתן מענה טוב.
לגבי מוזיקליות של הרסיבר, אין פה שום קשר לסאב. הרסיבר מגביר את הרמקולים שלך, הסאב מוגבר פנימית ולא תלוי בהגברת הרסיבר, בגלל זה אתה מחבר אותו בכבל RCA שרק מעביר סיגנל של תדרים ולא כבל נחושת גידי שנועד להעביר חשמל לרמקול כדי להגביר את האלמנט.
סאב של 40,000 ש"ח יעבוד באותה איכות אם תחבר אותו לרסיבר שעולה 2,000 ש"ח או רסיבר שעולה 20,000 ש"ח, כל עוד הרסיבר מספק יציאה יעודית לסאב.
פרט מה גודל החדר שבו יהיה הסאב עם התחשבות באיזורים פתוחים אחרים ואפשר יהיה לתת לך תשובה טובה יותר.
לגבי מוזיקליות של הרסיבר, אין פה שום קשר לסאב. הרסיבר מגביר את הרמקולים שלך, הסאב מוגבר פנימית ולא תלוי בהגברת הרסיבר, בגלל זה אתה מחבר אותו בכבל RCA שרק מעביר סיגנל של תדרים ולא כבל נחושת גידי שנועד להעביר חשמל לרמקול כדי להגביר את האלמנט.
סאב של 40,000 ש"ח יעבוד באותה איכות אם תחבר אותו לרסיבר שעולה 2,000 ש"ח או רסיבר שעולה 20,000 ש"ח, כל עוד הרסיבר מספק יציאה יעודית לסאב.
פרט מה גודל החדר שבו יהיה הסאב עם התחשבות באיזורים פתוחים אחרים ואפשר יהיה לתת לך תשובה טובה יותר.
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
·Zachn כתב:אם הסלון הוא 21.5 מטר שפתוח לעוד חלקים בדירה מה שהופך את החדר לגדול יותר אז ה PB-1000 לא יספיק. לעומת זאת אם הוא חדר סגור בגודל 21.5 ה-1000 יתן מענה טוב....
ברור,
אבל הוא לא סגור.. אני לא מכיר סלון סגור.
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
-
MrHicUp
- חבר ותיק

- תגובות: 1571
- נתן תודות: 112 פעמים
- קיבל תודות: 49 פעמים
להלן - הסלון
זה הסלון:
[imgbig]http://i67.tinypic.com/1432poy.jpg[/imgbig]
עכשיו יותר קל להחליט.... אכן לא סגור לגמרי.
מה לעשות שהתקציב הוא לא יותר מ 3000 -3500 ש"ח
3500 זה בלחץ....
[imgbig]http://i67.tinypic.com/1432poy.jpg[/imgbig]
עכשיו יותר קל להחליט.... אכן לא סגור לגמרי.
מה לעשות שהתקציב הוא לא יותר מ 3000 -3500 ש"ח
3500 זה בלחץ....
לפי התוכנית הזו השטח שהסאב צריך למלא הוא כנראה פי 3. בשביל למקסם את הבאס אתה תצטרך למקם את הסאב בפינה הימנית ליד הטלויזיה, אם תמקם אותו בין הסלון לשאר הבית הוא יעלם לגמרי. חושש ש PB-1000 לא יהיה מורגש יותר מדי בחלל כזה. אתה צריך מינימום PB-2000
הבעיה היא לא גודל הסלון אלא גודל הבית שמסביבו
כמו שליאור אמר שום סאב לא יכול לדחוס את האוויר שקיים בכל הדירה שלך. אני לא יודע איזה אפקט תקבל מסאב כמו ה PB-1000 בחדר כזה, להערכתי לא משמעותי יותר מדי. לכן מומלץ ללכת על דגם רציני יותר כמו ה PB-2000.
לא חושב שPB1000 "יבלע" בסלון שלך ולא תרגיש אותו.
אצלי יש SB1000 בחדר סגור והוא נשמע גם נשמע ובקושי על 40 אחוז מהעוצמה.
שמעתי אצל חבר את המערכת שלו, סאב סגור של 200 או 300 וואט, ואצלו הסלון פתוח למטבח ולפינת אוכל והסאב נשמע ועוד איך. (סגור ב2.5 קירות)
ככה שאני חושב שאתה לא צריך להתפרע וללכת על הכי גדול..
עוד נקודה שכן הייתי בודק זה הגודל הפיזי.. בכל זאת זה ממוקם בסלון ולא בחדר ייעודי. כך שזה עדיין צריך להשתלב מבחינה אסטטית במראה.
בנה מודל מקרטון של PB-1000, PB-2000 ותראה שהם אכן מתאימים לגודל
הסלון אצלך תחום ב3.5 קירות ולא פתוח לגמרי עם 2 קירות לכן אני חושב שגם סאב סגור יכול להתאים לך
ואם אכן הםPB 1000\2000 גדולים מידי לסלון אתה יכול לשקול את SB-2000. מבחינת ביצועים ה SB-2000 פלוס מינוס שקול לPB-1000 רק בקופסא יותר קטנה (אבל בתקציב מעבר ל3500 שהקצבת)
לשיקולך...
אצלי יש SB1000 בחדר סגור והוא נשמע גם נשמע ובקושי על 40 אחוז מהעוצמה.
שמעתי אצל חבר את המערכת שלו, סאב סגור של 200 או 300 וואט, ואצלו הסלון פתוח למטבח ולפינת אוכל והסאב נשמע ועוד איך. (סגור ב2.5 קירות)
ככה שאני חושב שאתה לא צריך להתפרע וללכת על הכי גדול..
עוד נקודה שכן הייתי בודק זה הגודל הפיזי.. בכל זאת זה ממוקם בסלון ולא בחדר ייעודי. כך שזה עדיין צריך להשתלב מבחינה אסטטית במראה.
בנה מודל מקרטון של PB-1000, PB-2000 ותראה שהם אכן מתאימים לגודל
הסלון אצלך תחום ב3.5 קירות ולא פתוח לגמרי עם 2 קירות לכן אני חושב שגם סאב סגור יכול להתאים לך
ואם אכן הםPB 1000\2000 גדולים מידי לסלון אתה יכול לשקול את SB-2000. מבחינת ביצועים ה SB-2000 פלוס מינוס שקול לPB-1000 רק בקופסא יותר קטנה (אבל בתקציב מעבר ל3500 שהקצבת)
לשיקולך...
תשובות טכניות מדי, הpb1000 יתאים לסלון שלך.
ואת זה אני רושם מניסיון:
הסלון שלי הוא 5.5X5.5, צד אחד מרפסת עם חלון הזזה מחוסם
וצד שני מטבח די גדול.
מיקמתי בעבר את הpb1000 בפינה של הסלון לצד דלת ההזזה
והסלון היה מרקיע שחקים בסרטים.
הpb1000 חיה רעה, תמקם אותו בפינה הנכונה ואתה תהנה מכל רגע.
ואת זה אני רושם מניסיון:
הסלון שלי הוא 5.5X5.5, צד אחד מרפסת עם חלון הזזה מחוסם
וצד שני מטבח די גדול.
מיקמתי בעבר את הpb1000 בפינה של הסלון לצד דלת ההזזה
והסלון היה מרקיע שחקים בסרטים.
הpb1000 חיה רעה, תמקם אותו בפינה הנכונה ואתה תהנה מכל רגע.
- avilior
- חבר ותיק

- תגובות: 1629
- נתן תודות: 191 פעמים
- קיבל תודות: 134 פעמים
אני קניתי עכשיו את בpb1000 ולמרות שהוא עדיין לא הגיע אני כמעט בטוח שהוא יספיק לסלון שלי (4 על 5 פתוח למטבח גם) ואת זה אני אומר אחרי שהיה לי סאב של סאנפייר 12״ שיותר מהספיק לבית.
יותר חשוב לטפל בבעיות אקוסטיות מסביב מאשר להביא סאב מפלצתי יותר לדעתי.
יותר חשוב לטפל בבעיות אקוסטיות מסביב מאשר להביא סאב מפלצתי יותר לדעתי.