קניתי טונר למדפסת OKI (באיביי) מסתבר שישנה הגנה על התוף

איך משהו עובד? למה זה ככה?
kingvlad פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 154
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

שלום ,

אשמח אם תוכלו לעזור .

יש לי מדפסת לייזר דגם OKI B411D . קניתי טונר קרוב לוודאי לא מקורי ,הטונר אמור להתאים למדפסת שלי .

הבעיה שאני לא מצליח להכניס את הטונר לתוך התוף. ישנו פלסטיק שיושב בתוך התוף שלא נותן להכניס את הטונר עד הסוף .

הטונר שנמכר בארץ ,נראה זהה לפי התמונות לזה שרכשתי .

הטונר שהגיע עם המדפסת במקור, מותאם בצורתו (חתוך) כך שההפלסטיק המרובע לא מפריע להכנסת הטונר .

אצרף תמונות להמחשה.

ישנו מדריך כתוב ומדריך מצולם בו מסבירים כיצד להחליף טונר ,אף מדריך לא מזכיר את הפלסטיק המרובע בתוך התוף .

כיצד לדעתכם להכניס את הטונר ?

תודה רבה

legopart
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4951
נתן תודות: 878 פעמים
קיבל תודות: 393 פעמים

שליחה #2 

בעייתי,
אני לא מצליח להבין את הבעיה ולא מסוגל ליעץ מה לעשות על סמך התמונות.

השערות:
1- תבדוק שהזמנת דגם תואם.
2- לידע כללי:
*מה שזהה בין הטיונר החלופי למקורי זה: מעטפת הפלסטיק שמאכסנת בתוכה את האבקה
*מה ששונה בין ------------"--------------: בחדש יש בתוכו ממולא באבקה שמיועדת להדפסות ויש עליו צ'יפ שמונה את כמות ההדפסות (שביחס לישן, שגם בפנים נשארה מאט אבקה ובצ'יפ כבר מוגדר שעבורו לא נשארו לך יותר הדפסות).

דבר ראשון שאתה יכול לעשות והוא המסורבל ביותר זה:
1- לפרק את הצ'יפ מהחדש ולשים בישן, ולבדוק האם הוא תואם לדגם המכשיר שלך ויוכל להדפיס.
2- (וזה החלק המגעיל) אתה יכול להעביר את אבקת ההדפסה מהישן לחדש.

את סעיף אחד בשביל 2-3 הדפסות תוכל לבצע בלי שום בעייה, ואחר כך אפילו להחזיר את הדברים לקדמותם

מה שכן
דבר שני שאתה יכול לעשות זה לנסות להתאים את המחסנית החדשה כדי שתכנס למדפסת
1- תמצא את ההבדלים בין 2 המחסניות, מקורית ישנה ל- לא מקורית חדשה ותראה אם תוכל לפרק את החלק הישן ולשים אותו בחדש.
2- (החלק שלא ממליץ לך לעשות והוא) לראות האם צריך לערוך שינויים בטיונר החדש או במדפסת עצמה וכמובן על בסיס התייעצות, בירורים ופנייה למוכר.

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7041
נתן תודות: 1274 פעמים
קיבל תודות: 1461 פעמים

שליחה #3 

המדפסות של OKI מאוד בעייתיות עם טונרים חלופיים. היתה לי מדפסת לייזר צבעונית שנזרקה כי הטונרים עלו הון והיא לא קבלה טונרים חלופיים.

שווה לברר בארץ אם המדפסת שלך מקבלת טונרים חלופיים

בכול מיקרה אם הטונר לא מתאים פיזית אז זה לא הטונר המתאים למדפסת שלך

בהצלחה

kingvlad פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

להעביר אבקה מטונר חדש לישן זה משהו שלא חשבתי עליו , אולי יעבוד .

הטונר החדש אכן מגיע עם שבב , בטונר הישן הורידו את השבב, נראה כאילו תלשו את השבב בכוח והורידו גם את התושבת שלו (נשארו סימני דבק) .

legopart
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #5 

אז אל תעביר את האבקה.
הבעייה עם הטיונרים שבאים קומפלט עם המכשיר היא:
- שאין להם שבב והמכשיר עושה להם את המונה בצורה מובנת, אחרי שנגמר להם המונה המכשיר כבר לא יקבל את טיונרים ללא שבבים, הוא יגיד עליהם שהם ריקים!.
בגלל זה אמרתי לך, עם מאט האבקה שנשארה במקורי, תנסה לבדוק האם המכשיר יזהה את השבב החדש.

כמו כן, פרוייקט שאפילו אני לא הצלחתי לעמוד בו וזה למצוא באינטרנט דרך לפרוץ את השבב או המדפסת כדי שתפסיק לעשות את כל הכאב ראש הזה של לחפש כל פעם שבב חדש כלנוכחי נגמר המונה.

כמו כן, צריך לפתוח את הטיונר בזהירות וזה לא תמיד פשוט, לפעמים יש חור למילוי ולפעמים לא (לאיטים צריך לקדוח אחד ואז למצוא דרך לאטום),
תעשה את זה מעל הכיור או במקום שאתה מודע מראש שאתה והאזור יכולים להתלכלך.
קיים פה חסרון כפול עם המילוי/ הטיונר הלא מקורי:
- אתה נתקל בקושי בזמן ההחלפה + יכול להתלכלך וכל העסק יכול לא להתאים
- האבקה יכולה לזלוג למדפסת ובכלל ללכלך את כל הפנים שלה כולל הטוף והסרט שלו + תסיר מהמכשיר את האחריות, ולך תדע אם צ'יפ לא מקורי ינעל את המכשיר מלעבוד בהמשך (שזה עוד לא קרה לי).

אם כבר חוסכים בעלויות, צריכים לדעת במה זה כרוך :lol:

legopart
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

עוד משהו, אני מציע פיטרון נוסף והוא:
- להזמין טיונר תואם אחר או אולי אפילו מקורי ואותו להתקין במדפסת.
אולי הוא יתן לך לעתיד את המכחסנית הבסיסית עבור האבקה שכבר יש ברשותך ועבור הצ'יפ שכבר יש ברשותך {שוב פעם, במידה והאבקה+הצ'יפ הקיים מתאימים למדפסת שלך}

אני מודע מראש על הקטילה שאני מקבל מהפורום על דברים בסגנון הזה שאני כותב אבל אגיד זאת בלב שלם:
אני שברתי לעצמי את המדפסת לייזר שהייתה לי בגלל שהשתמשתי בטיונרים לא תקינים וגרמתי לה הרבה נזק כשניסיתי בצורה עצמאית לנקות אותה מבפנים ואז לסדר אותה
מאז היא שוכבת בפינה אצלי ה XEROX 6000 (לא זוכר דגם מדוייק)
מה שבטוח:
- מאז צברתי הרבה ניסיון במבנה המדפסת ובחלקים שלה
- התלכלתי בהרבה דיו (שדרך אגב, יוצא יותר זול מהטיונר של לייזר)
- התחלתי ללכת לבתי דפוס במקום להדפיס בבית (כי ככה לא מתלכלכים מהדיו)
- והמדפסת כרגע מושבתת בצד יחד עם האקורדיונים, הגיטרות, הרסיבר ומה לא ... D=

*מה שבטוח שעד כה, מכל השימוש במדפסת הזו וכל הטיונרים העודפים וחלקי החילוף שהזמנתי והכל כולל הכל, מבחינת העלות של כלל ההדפסות שלי וכולל עלות המדפסת, יצא לי בהרבה יותר זול מאשר הייתי קונה מקוריים בארץ
*וכולי תקווה שאני עוד יצליח להחזיר אותה לפעילות יום אחד (הטיונרים ספיייר עדיין שוכבים בפינה :lol: )

kingvlad פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

משהו די מוזר , מצאתי אתר של חברת OKI בו ישנו הסבר על המדפסת OKI B411D וכן פרטים ותמונות של הטונר המקורי והתואם .

להלן האתר .

הטונר שבאתר נראה זהה לטונר שקניתי באיביי.

הטונר הישן נראה שונה , לא חושב שמדובר בזיוף ,מה בכל זאת הסיבה להבדלים ?

legopart
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

שמע, יש לך קצת לחקור על הנושא. אתה מבחירה אישית בחרת לנסות לאלטר משהו במקום הטיונר המקורי, בגלל זה כתבתי שאתה תצטרך לשאת בתוצאות.

כמו כן החקר על המדפסת שלך יישב כנראה עליך, כי לי אין אחת כזו וגם יש לי קצת זמן להקדיש למחקר על זה
הנה כמה דברים שמצאתי מחיפוש מרפרף, תנסה למצוא את מה שמתאים לך.

http://tmtoner.com/support/index.php?/K ... p-printers
http://simplyitem.com/esupport/index.ph ... 31dn-.html

kingvlad פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

ראשית, המון תודה על הסרטונים , שנית,את כל הסרטונים ראיתי.

בנוסף , מצאתי מדריך למשתמש (קובץ עם מעל 90 עמודים) בו מוסבר תהליך ההחלפה.

הכי רלננטי זה הסרטון הראשון , אפשר לראות שמחליפים שם מחסנית עם ראש כחול.

העניין הוא שתחתית התוף בסרטון חלקה ותחתית התוף אצלי כוללת ריבוע מובנה שלא מאפשר הכנסת המחסנית.

דגם המדפסת שיש לי הוא דגם ישן , זו הסיבה שהמחסנית עבדה ללא שבב, ייתכן שסוג זה של מחסניות לא נמכר יותר (לפחות בחו"ל) .

legopart
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

אני יגיד זאת בשנית ואתן דוגמה שלמחסנית שלי

משמאל לימין: "מחסנית לא התחלתית", מחסנית התחלתית
[img2=600x300]http://blog.printhit.ru/wp-content/uplo ... tarter.jpg[/img2]
*אם המחסנית שלך מזוהה כרגע במדפסת כ: ריקה, סימן שיש במדפסת עצמה מונה על המחסנית הראשונה (ללא צ'יפ)

במדפסות דיו שאני מכיר, מספיק להוציא את המחסנית ולהכניס חזרה והמדפסת מגדירה אותה כ 100% מלאה.
במקרה של מדפסת לייזר, המונה מיועד למנוע מצב שהמחסנית ריקה ויודפסו דפים לכן יש מלאי שאחריו המדפסת תפסיק לעבוד מול המחסנית.
כל זה עניין שיוצר הרבה כאב ראש.
בדיו, קיים תמיד סיכוי לקבל הדפסות שלא יצליחו בגלל שבאמת נגמר שם החומר, בלייזר עם עניין הצ'יפים יש פחות סיכוי שזה יקרה.

מה, אתה מצפה ממני שאני יגיד לך לחתוך את המחסנית כדי להתאים אותה, אני לא יגיד כזה D=

מה שכן, תצלם את המחסנית שברשותך ותשלך לכמה מוכרים באיביי או לך בארץ וקנה אחת כזו, תסביר את המצב בחנות ותמצא אחת תואמת.
ממה שיש לך עכשיו תמיד תוכל כשתיגמר המחסנית החדשה לעביר תכולה+צ'יפ.

עוד אפשרות, לחפש פירצות אחרות לאפס את המדפסת מבחינת המונה, תחפש באינטרנט איך (אני נכשלתי בזה) ותשמיש את המחסנית הישנה לעוד הדפסות בודדות (אני בטוח שנותר בה מאט חומר לכך)

מה עוד? אולי תבדוק אפשרות אם החלק שמפריע, ניתן לנתק אותו ולהחליף בין הראשונית לחדשה (שוב פעם, לא בכוח ולא לשבור)

ד"א: כמה עולה כזו מדפסת?, היה תכנון אם כבר לייזר אז אחת שמדפיסה דו-צדדי.

legopart
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #11 

צלם עוד תמונות אם לא קשה לך, השוואה בין האזורים עם הצ'יפים והאזורים ששונים במבנה ואולי גם את פנים המדפסת.
אני לא מצליח להבין כלום מהתמונות.
למרות שלא מבטיח שאוכל לעזור בשלב הזה.
בנוסף דבר עם @molvy אולי הוא יוכל להציע משהו בנושא המדפסת הזו

kingvlad פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

אצלם שוב פעם את שתי המחסניות .

אברר בארץ ובאיביי\אתרים דומים , האם יש להם מחסנית במבנה זהה לשלי .

ממש לא בא לי להרוס את המדפסת (הדי חדשה) שעבדה מצוין .

legopart
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #13 

הסיכון היחידי שתוכל לקחת זה: להדביק את הצ'יפ הנוכחי על המחסנית הקודמת, אפשר עם דבק חם (העיקר שלא יעשה לך בעיות בלנתק אותו אחר כך).{קיימים סיכונים של: לעשות קצר אם משהו סיני לא תקין, נעילת המכשיר, חוסר זיהוי הכרטיס, לכלוך ופגיע באיזה רכיב בפנים}
נ"ב: חסר פקק על המחסנית בפינה, כל חוסר זהירות יכול לכלך לך את כל המדפסת.

זו באמת סוגייה, 2 המחסניות לא נראים לי זהים, במיוחד לא באורך

אני יעשה את זה בצורה מאוד גסה כדי שתוכל לראות את ההבדל

ועוד משהו לשים לב אליו, שהבליטה בבסיס אינה זהה (תמונה2)
גם הגלגלות לא נראות לי זהות

JamesStone
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1603
שם מלא: James Stone
נתן תודות: 520 פעמים
קיבל תודות: 148 פעמים

מכל השירשור הזה, אני תוהה..

שליחה #14 

אם זו כזו סיבוכיות, האם מישהו מכיר מדפסת לייזר (איכותית) שבוודאות אין בה את השטיקים הללו ואפשר בקלות ובפשטות לקנות ולעבוד עם טונרים חילופיים?

ג'יימס
נערך לאחרונה על ידי JamesStone ב 12/12/2016 12:47, נערך פעם 1 בסך הכל.

legopart
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #15 

בגדול תצטרך לעשות מחקר לא קטן על המדפסת שאתה קונה.
בעבר תכננתי לקנות חדשה אחרי ששלי נהרסה, אבל בסוף לא יזמתי קנייה כי לא רציתי להשקיע בכל העניין.
הצעות שלי:
1- קודם תמצא מדפסת בתווח המחירים שאתה רוצה ומוכן להשקיע , אישית אני חושב שזה ביזיון שהם בכלל מציעים מדפסות שמדפיסות שחור לבן. הדפסה של צבע יכולה להיות מאוד שימושית גם במסמכים שאתה מדפיס + קיימות היום מדפסות עם הדפסה דו צדדית.
לפני שנתיים התכום הזה היה מאוד יקר, במיוחד לצבע, גלש למחירים של 1000+ש"ח רק עבור מדפסת
2- תכתוב ב EBAY או אתר מחו"ל שאפשר לקנות ממנו מילוי את דגם המדפסת שאתה מתכנן לקנות בתוספת המילה REFILL ותראה מה האתר מציע מבחינת עלויות
3- טיפים:
-רצוי שימכרו למדפסת דיו במילוי אבקה בנפרד במחיר לא יקר +כולל הצ'יפים (במקרה ויותר משתלם לקנות מחסניות אז שיהיו במחיר משתלם)
-רצוי שהמחסנית תכלול עליה גם את התוף לאותו הצבע, כי ככה גם תדע שאם הוא מפסיק לעשות את העבודה שלו אז תוכל לקנות מחסנית חדשה עם תוף וסידרת את התקלה (במקרה השני תבדוק האם נמכר תוף וניתן להוציא אותו מהמדפסת מבלי לפרק אותה)
[img2=800x533]https://2.bp.blogspot.com/-GwzczX_ZI4I/ ... 524_32.JPG[/img2]
-גם החלק של התנור Fuser נראה לי שקוראים לו, תוודה שגם אותו אפשר לקנות חדש.

4) לא ממליץ לך על החברות XEROX וBROTHER מהסיבה
  • אחריות
  • שנה אחריות במעבדות Brother בטלפון: 03-5688456

החנות שאתה קונה ממנה מראה לך את הסעיף הזה כשאתה מנסה לממש אחריות ואתה צריך לשלוח או לנסוע עם המדפסת לחיפה או תל אביב כדי שיסדרו לך וגם בזה הם מוצאים 1001 סיבות להגיד שהתקלה נגרמה משימוש לקוי וממילויים לא מקוריים.
מדפסות טובות שלהם, אבל הכל שם BUILD IN וקשה בצורה עצמאית במיוחד למצוא חלפים מקוריים בזול, כך שיוצא שהמדפסות לא שוות שימוש במילוי חלופי

5) זה משאיר אותך עם חברות בודדות בינהם SAMSUNG ו CANNON, לדעתי מבדיקה אחרונה שעשיתי מבחינת מחיר עלות התחלתי של המדפסת והסעיפים מקודם של הTUNNER וה DRUN, רציתי לקחת איזה דגם של SAMSUNG
אבל כיום, אני כבר לא זוכר בוודעות ובפועל אני צריך לעשות על זה בדיקה חוזרת.

עוד משהו לא קשור לגבי הדיו, זה בערך המילוי או כל מה שאתה צריך בשבילה, לפחות בשביל 3 מילויים
http://www.ebay.com/itm/New-Type-1pcs-2 ... SwpDdVMGbd
ושוב פעם, עבודה מאוד מלוכלכת, שלא הצלחתי להבין היטב, אבל כרגע תקוע רק עם השיטה הזו (וזה יותר זול מהלייזר שכרגע נטשתי)

אבל לייזר זה משתלם כי ההדפסה יוצאת יבשה, מהירה, יש מדפסות שעושות את זה דו-צדדית במכה, חוץ ממנגנון מורכב, יכולה לעשות עבודה מאוד נקיה ויפה.

kingvlad פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

פניתי למוכר ,הוא הסביר שדגם המדפסת בארץ שונה והמחסניות שהוא מוכר לא מתאימות רק למדפסות מישראל :evil:

מתוך עקרון אני לא מוכן לקנות את המחסניות בארץ .

הוא התנצל וזיכה אותי בסכום הרכישה .

יצא צדיק !!! מעניין אם אפשר לצ'פר את אותו מוכר באופן כלשהו על היחס ותודעת השירות שהוא גילה .

legopart
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #17 

יש ברשותך 2 אפשרויות:
1- לחפש באינטרנט איך לפרוץ את המדפסת ולגרום לה לעבוד עם הטונר ההתחלתי (יש בטח שיטות)
2- לחפש מוכר אחר, בטח יש עוד כאלו.
3- לנסות להדביק את הצ'יפ שיש לך על המכסנית החדשה לישנה למקום שהוא צריך היה להיות ולקוות שהמדפסת תזהה אותו ולא תעשה בעיות (אם המדפסת מזהה אז להעביר אבקה מהחדש לישן)

הקרנף
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 426
נתן תודות: 25 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

Re: מכל השירשור הזה, אני תוהה..

שליחה #18 

JamesStone כתב:אם זו כזו סיבוכיות, האם מישהו מכיר מדפסת לייזר (איכותית) שבוודאות אין בה את השטיקים הללו ואפשר בקלות ובפשטות לקנות ולעבוד עם טונרים חילופיים?

ג'יימס
...
מוזמן לנסות את המדפסת מהקישור הבא- http://rotter.name/nor/kaniti/21358.shtml

legopart
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #19 

יש צבעונית? דו צדדית.
אני קראתי שם משהו על 1ש"ח לדף שזה לא נכון, כשחישבתי בעבר על המדפסת שלי זה יצא גג 0.1 לדף עם הנייר
נערך לאחרונה על ידי legopart ב 12/12/2016 18:33, נערך פעם 1 בסך הכל.

kingvlad פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #20 

הדפסה דו-צדדית זה פיצ'ר מאוד נוח. יצא לי להדפיס כך מספר פעמים עם הOKI המדוברת כאן . רק חבל שמחסנית דיו עולה כמו מל המדפסת גם יחד , ואם כבר רוצים לחסוך ,בארץ עלו על פטנט ושינו את מבנה התוף.

שלח תגובה

חזור אל “שאלות בנושאים טכניים”