מישהוא קנה פעם HDD מאמאזון ועשה תהליך של RMA?
אני מתלבט אם לקנות קשיחים בארץ או מאמאזון. אותו מוצר, אותו פרק זמן של אחריות (3 שנים). הדבר היחיד שמטריד אותי זה איך זה עובד כאשר מפעילים את האחריות במידה והכונן נכשל.
למישהוא יש ניסיון עם זה? כמה זמן ההליך לקח? היו הוצאות נוספות (שילוח, שילוח+מס לכונן חדש שמגיע)?
למישהוא יש ניסיון עם זה? כמה זמן ההליך לקח? היו הוצאות נוספות (שילוח, שילוח+מס לכונן חדש שמגיע)?
ואין לך "געוואלד געצרוכען"
שאין לו את ה-"פארפאלן" שלו...
בדיוק עשיתי את זה לפני שבוע. קניתי לפני חודשיים הרבה הארדיסקים של סיגייט לNAS שלי. אחרי חודש עבודה אחד התחיל לזייף (סקטורים מתו בהמוניהם). גיליתי שסיגייט נותנים אחריות בינלאומית.
הם נותנים אזהרה קטנה אם עושים RMA מחוץ לאיפה שזה נקנה שאומרת שהם שומרים לעצמם את הזכות לא לתת אחריות, אבל בפועל הם נותנים (כך גם על פי אנשים אחרים באינטרנט, זה סתם כסת"ח)
התהליך היה מאוד פשוט, פתחתי בקשה באתר שלהם, הם נתנו לי כתובת של מרכז UPS בישראל לשלוח את זה אליו. בעיקרון אתה משלם על המשלוח, אבל אני פשוט נסעתי לשם ונתתי להם את זה, אז לא הייתי צריך לשלם כלום (כרגע זה הUPS בשוהם).
זה היה ביום שלישי, למחרת נשלח אלי אחד חדש עם UPS מהולנד ובראשון קיבלתי אותו עם שליח הביתה, לא הייתי צריך לשלם כלום. (אבל זה כנראה תלוי בהצהרה שהם נותנים שאני לא יודע איך היא נקבעת)
גם קיבלתי הארד דיסק חדש לחלוטין אבל הם לא מתחייבים לכך, בדרך כלל מקבלים מחודש. בקיצור אני ממש מרוצה מהשירות של סיגייט.
שים לב שזה נכון רק לסיגייט. לווסטרן דיגיטל זה לא נכון (נם לא נותנים אחריות לישראל בכלל, אלא רק היבואן ליבוא שלו)
הם נותנים אזהרה קטנה אם עושים RMA מחוץ לאיפה שזה נקנה שאומרת שהם שומרים לעצמם את הזכות לא לתת אחריות, אבל בפועל הם נותנים (כך גם על פי אנשים אחרים באינטרנט, זה סתם כסת"ח)
התהליך היה מאוד פשוט, פתחתי בקשה באתר שלהם, הם נתנו לי כתובת של מרכז UPS בישראל לשלוח את זה אליו. בעיקרון אתה משלם על המשלוח, אבל אני פשוט נסעתי לשם ונתתי להם את זה, אז לא הייתי צריך לשלם כלום (כרגע זה הUPS בשוהם).
זה היה ביום שלישי, למחרת נשלח אלי אחד חדש עם UPS מהולנד ובראשון קיבלתי אותו עם שליח הביתה, לא הייתי צריך לשלם כלום. (אבל זה כנראה תלוי בהצהרה שהם נותנים שאני לא יודע איך היא נקבעת)
גם קיבלתי הארד דיסק חדש לחלוטין אבל הם לא מתחייבים לכך, בדרך כלל מקבלים מחודש. בקיצור אני ממש מרוצה מהשירות של סיגייט.
שים לב שזה נכון רק לסיגייט. לווסטרן דיגיטל זה לא נכון (נם לא נותנים אחריות לישראל בכלל, אלא רק היבואן ליבוא שלו)
נערך לאחרונה על ידי EyeKey ב 08/12/2016 17:01, נערך פעם 1 בסך הכל.
@שלגון
אומנם אין לי נסיון עם כוננים קשיחים ואמזון אבל שלחתי חזרה טלפון סלולארי שהייתה בו תקלה לאחר כמה חודשי שימוש.
התהליך היה מאוד פשוט:
יצרתי קשר עם אמזון והסברתי להם את הבעיה
הם מייד הנפיקו לי מדבקות למשלוח המוצר חזרה
שלחתי להם את המוצר ואת החשבונית עם סכום המשלוח
קיבלתי החזר על המשלוח
שלחו טלפון חדש
אומנם אין לי נסיון עם כוננים קשיחים ואמזון אבל שלחתי חזרה טלפון סלולארי שהייתה בו תקלה לאחר כמה חודשי שימוש.
התהליך היה מאוד פשוט:
יצרתי קשר עם אמזון והסברתי להם את הבעיה
הם מייד הנפיקו לי מדבקות למשלוח המוצר חזרה
שלחתי להם את המוצר ואת החשבונית עם סכום המשלוח
קיבלתי החזר על המשלוח
שלחו טלפון חדש
·EyeKey כתב:...
שים לב שזה נכון רק לסיגייט. לווסטרן דיגיטל זה לא נכון (נם לא נותנים אחריות לישראל בכלל, אלא רק היבואן ליבוא שלו)...
אני הסתכלתי על הדיסקים מהסדרה האדומה של Western Digital. מתלבט בין ה- 2 ל- 3 TB.
האחריות לשלוש שנים, ואם הבנתי נכון יש להם אחריות בינלאומית (זהירות, PDF).
ואין לך "געוואלד געצרוכען"
·שלגון כתב:
·......
אני הסתכלתי על הדיסקים מהסדרה האדומה של Western Digital . מתלבט בין ה- 2 ל- 3 TB.
האחריות לשלוש שנים, ואם הבנתי נכון יש להם אחריות בינלאומית (זהירות, PDF)....
No warranty service is provided unless the Product
is returned to an authorized return center in the region (warranty regions are identified as Canada, U.S.A., Latin
America, Europe, Middle East, Africa, Asia Pacific, India and Thailand) where the Product was first shipped by WD,
which may have regional specific warranty implications.
יכול להיות שכמו סיגייט הם כן נותנים אחריות בינלאומית אבל הקטע שהם בכלל לא תומכים בישראל (אתה מוזמן לבדוק בעמוד RMA שלהם).
אולי תוכל לקבל אחריות אם תשלח לארה"ב ותשים בכתובת שלך את shipito או משהו בסגנון. אבל זה יעלה כסף וכאב ראש.
אני קניתי את סדרת הNAS של סיגייט ששקולה לסדרה האדומה ( https://www.amazon.com/gp/product/B00D1GYO4S ). גם יותר זול וגם יש אחריות ל3 שנים. (ואחריות טובה ומהירה כמו שחוויתי, למרות שאפשר לטעון שאם הייתי קונה WD אולי לא הייתי זקוק לאחריות
אגב לגבי סיגייט מול WD, הנה נתונים של backblaze שהם מפרסמים כל רבעון.
https://www.backblaze.com/blog/hard-dri ... s-q3-2016/
לא נראה שיש הבדל גדול בין סיגייט לWDC מבחינת תמותת דיסקים. בשניהם המצב סביר. (רק שים לב שהם לא משתמשים בדיסקים של NAS אלא רק ברגילים)
בקיצור אני מקווה שההארד דיסק שמת לי מתוך 8 הוא רק מזל רע ולא מבשר רעות