כיוון רמת טחינה וכמות (או זמן) במטחנת Vario
שלום קיבלתי היום מטחנת Vario ומכונת Bezzera Unica,
רציתי לדעת אם למישהו יש נסיון עם רמות הטחינה, יש בכיוונון אפשרות ל1-10 ולa-w אני שותה בעיקר אספרסו קצר אוהב אותו חמוץ וסמיך. חוץ מזה כמה כמות לשים למנה בודדת בגרם או בזמן מכונה (המכונה מתכוננת לפי זמן פעולה)
תודה
רציתי לדעת אם למישהו יש נסיון עם רמות הטחינה, יש בכיוונון אפשרות ל1-10 ולa-w אני שותה בעיקר אספרסו קצר אוהב אותו חמוץ וסמיך. חוץ מזה כמה כמות לשים למנה בודדת בגרם או בזמן מכונה (המכונה מתכוננת לפי זמן פעולה)
תודה
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
מנה בודדת זה באזור ה 8 גרם בדרגת טחינה שתגרום ל 30 מ"מ קפה בכ 25 שניות זליגה.
אין מספר דרגת טחינה שאפשר להצביע עליו - צריך למצוא מה ייתן לך קפה טוב באזור משקל של 8 גרם.
מה זה זמן מכונה?
אין מספר דרגת טחינה שאפשר להצביע עליו - צריך למצוא מה ייתן לך קפה טוב באזור משקל של 8 גרם.
מה זה זמן מכונה?
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
אין דבר כזה כיול בין מטחנות, בכל מטחנה הדיסקיות מגיעות מהמפעל במרחק שונה זו מזו במצב 0.
אתה יכול לבצע כיול ידני של הדיסקיות, אבל -
מהניסיון שלי עם ואריו, כשהמטחנה חדשה לוקח לה המון זמן להתאפס ולהוציא טחינה עקבית.
אז אני מציע לא להתעסק עם כיול ידני לפני שאתה מעביר לפחות 3 קילו קפה.
אז בינתיים רק כמה דגשים קטנים להתמודדות עם מטחנה חדשה מהמפעל -
קודם כל, להזיז את דרגות המטחנה רק בזמן טחינה.
לאחר שינוי דרגת טחינה לטחון לפחות 20 גרם לפני שטוחנים לידית.
תתחיל ממצב מוצא של 2F בדרגות הטחינה. תטחן לידית כפולה 16 גרם.
אתה יכול לבצע כיול ידני של הדיסקיות, אבל -
מהניסיון שלי עם ואריו, כשהמטחנה חדשה לוקח לה המון זמן להתאפס ולהוציא טחינה עקבית.
אז אני מציע לא להתעסק עם כיול ידני לפני שאתה מעביר לפחות 3 קילו קפה.
אז בינתיים רק כמה דגשים קטנים להתמודדות עם מטחנה חדשה מהמפעל -
קודם כל, להזיז את דרגות המטחנה רק בזמן טחינה.
לאחר שינוי דרגת טחינה לטחון לפחות 20 גרם לפני שטוחנים לידית.
תתחיל ממצב מוצא של 2F בדרגות הטחינה. תטחן לידית כפולה 16 גרם.
- sunrise
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 229
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 37 פעמים
יש מספר סרטונים ביוטיוב המדריכים כיצד לכייל את ה Vario.
[url=]בסרטון אחר הם ממליצים להביא את הימני עד לאחד לפני הסוף, אבל העיקרון דומה. אל תתרגש מזה שבסרטון השני המטחנה מעט שונה, זה דגם W שעובד על שקילה ולא על זמן.
יהיה עליך לבצע מעט ניסויים על מנת למצוא את השילוב של זמן ועובי טחינה שיביאו לך את הטעם המיוחל.
[url=]בסרטון אחר הם ממליצים להביא את הימני עד לאחד לפני הסוף, אבל העיקרון דומה. אל תתרגש מזה שבסרטון השני המטחנה מעט שונה, זה דגם W שעובד על שקילה ולא על זמן.
יהיה עליך לבצע מעט ניסויים על מנת למצוא את השילוב של זמן ועובי טחינה שיביאו לך את הטעם המיוחל.