שרשור תגובות: למה אני מעדיף משחקי אינדי על פני משחקי AAA? - חלק א'

חדשות ועדכונים של HT Magazine
שלח תגובה
OrKurts פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 32
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

למאמר: למה אני מעדיף משחקי אינדי על פני משחקי AAA? - חלק א'

תמונה
כל שנה יוצאים המון כותרים מלהיבים כמו, Call Of Duty, פיפא, ו-Forza Horizon חדש. אבל לא לשם כך התכנסו כאן. בואו נדבר על המשחקים הקטנים העצמאיים שנולדו באהבה ותשוקה.

gmb
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 874
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 59 פעמים

שליחה #2 

קראתי וקראתי והשארת אותנו תלויים באוויר...
תן עוד דוגמאות למשחקים מעולים שנתוודע אליהם
ואם תוכל אפילו לסנן אותם לפי קטגוריות (PC/PS/XBOX) זה בכלל יהיה מעולה
כל כך כואב לי לזרוק 80 דולר או יותר על משחק נורמלי כשלא כל כך מזמן (טוב, אני כבר מזדקן, זה כן היה מזמן) משחקים היו הרבה יותר זולים וזמינים וחרשנו עליהם חודשים אם לא שנים... היום המשחקים "חיים" לתקופה קצרה יחסית, עד שמגיע המשחק התורן החדש שיגרום לכך שתמחוק את הישנים...

רמי

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #3 

ההשוואה בין כותרי AAA לאינדי לא הוגנת וגם לא כזו רלוונטית לדעתי. יש כל מיני ז'אנרים ולכולם יש מקום וקהל.
במשחקי אינדי, כמו במשחקי AAA, יש כותרים מעולים ששווים את הכסף והזמן ויש כאלה שלא.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5173
נתן תודות: 479 פעמים
קיבל תודות: 532 פעמים

שליחה #4 

אגב, אם עלות היא השיקול, לא חייבים לקנות משחקים ביום שהם יצאו. נגיד, את The Witcher 1 קניתי ב-1.5$.

OrKurts פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 32
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #5 

jacko-il כתב:ההשוואה בין כותרי AAA לאינדי לא הוגנת וגם לא כזו רלוונטית לדעתי. יש כל מיני ז'אנרים ולכולם יש מקום וקהל.
במשחקי אינדי, כמו במשחקי AAA, יש כותרים מעולים ששווים את הכסף והזמן ויש כאלה שלא.
...
·למה לא הוגנת? כתבתי על דעתי. אם אתה לא אוהב\מתחבר לאינדי זה עניין שלך ידידי. הוגן זה הוגן. הם כולם נמכרים באותה חנות. אם כבר מה שלא הוגן זה שהם לא זוכים לאותו מקום במדף.

קראתי וקראתי והשארת אותנו תלויים באוויר...
תן עוד דוגמאות למשחקים מעולים שנתוודע אליהם
...
היי GMB, מטרת הכתבה היא לא להמליץ על משחקים, טוב אולי גם, אלא להסביר למה בהרבה מקרים אני מעדיף את האינדי על פני ה"כותרים המפוצצים".

אגב, אם עלות היא השיקול, לא חייבים לקנות משחקים ביום שהם יצאו. נגיד, את The Witcher 1 קניתי ב-1.5$.
...
יש מספר סיבות, עלות היא אחת מהם, חכה לפרק ב :-)

9xcalibur9
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1639
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 110 פעמים

שליחה #6 

יוצא לעיתים רחוקות יחסית שאני מצליח להתחבר למשחקי אינדי אבל כשזה קורה אני מפרק את המשחק לגורמים עוד באותו היום.
יש לי כמה וכמה דוגמאות לכך למי שמחפש משחק זול וממכר:

UNRAVEL
LIMBO
INSIDE
RESOGUN
DEAD NATION
ALIENATION
SUPER STARDUST
GEOMETRY WARS 3

זהירות! התמכרות מובטחת.

שלגון
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2768
נתן תודות: 480 פעמים
קיבל תודות: 699 פעמים

שליחה #7 

אני לגמרי איתך, למרות שבתקופה האחרונה אני די מזניח את הנושא.
עכשיו שמתי עין על משחק שהוא עדיין בפיתוח. CRYPTARK. נראה לי שזה הולך להיות משחק מצוין.

ואין לך "געוואלד געצרוכען"
שאין לו את ה-"פארפאלן" שלו...

ag43
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2224
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 184 פעמים

שליחה #8 

gone home הוא לא משחק. הוא רצף אי קוהרנטי של תמונות ומלל שמודבק יחד באג'נדה שמבקרים אוהבים. מספיק לראות את ההבדל בMETACRITIC בין הציון שהמבקרים נתנו לציון של המשתמשים כדי לראות את זה.

9xcalibur9
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

מטקריטיק לא מדד לכלום.
יש לא משחק אחד ולא שניים שלא מצדיקים את הציונים הגבוהים שלהם.
MGS 4 למשל. עלילה מביכה, דמויות מבישות ודיאלוג מעליב.

RobotCop
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1579
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 347 פעמים

שליחה #10 

אני אוהב משחקי AAA כי שם יש סיכוי לניצול משאבים מלא. גם גרפיקה ואפקטים ו(לפעמים) גם סיפור ומשחקיות טובה. במשך השנים היו לי מספיק משחקים מפוקסלים על מחשבי עבר, עכשיו כשהעוצמה נמצאת שם בקצות האצבעות שלי (ושל המפתחים), אני רוצה ליהנות ממנה.

לטעמי האישי מאוד, הסיבה העיקרית לקנות משחק אינדי היא אם הוא מצליח להתעלות מבחינת משחקיות ולהציע משהו חדש ומעניין, אולי אפילו לא חדש אבל שיהיה מעניין :)

משחקי אינדי שאהבתי בשנים האחרונות היו:
20XX
Axiom Verge
Dust
Papers Please
Sunless Sea
One Finger Death Punch
Brothers

אני לא מכניס את נושא העלות פה מכיוון שקניתי את רוב משחקי הAAA שלי במבצעים עם 60 ו70 אחוזי הנחה, יוצא בממוצע פחות מעשרה דולר למשחק.
במטותא מכבודך, אני מאמין שכדור הארץ עגול.

clip99
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1036
נתן תודות: 292 פעמים
קיבל תודות: 123 פעמים

שליחה #11 

טוב ויפה שיש משחקים ב5 דולר אבל כל אלה שאוזכרו פה נראים ומזכירים כמו משחקי פלטפורמות וקווסטים מלפני 20+ שנה , ולאלה מעולם לא התחברתי .
מצד שני גם בגזרת משחקי המיינסטרים (AAA?) המצב לא מזהיר . עודף אפקטים ובומבסטיות מיותרת , עבורי התחום הזה די מת ולעולם לא נחזור לימים היפים של תחילת העשור הקודם . אני מכיר משחקי וידאו כבר יותר מ-30 שנים , ושם מבחינתי נמצא השיא.

באשר לשאלת העדפתו האישית של הכותב , יתתכבד זה וישאל עצמו האם היתה נותרת זהה גם במקרה בו 2 הסוגים היו מתומחרים זהה , שאלה זו יותר מהותית ומעניינת .

9xcalibur9
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

אם משחק אינדי היה עולה 60 דולר הוא כנראה לא היה משחק אינדי. אי אפשר להשוות בין כמו ההשקעה במשחק טריפל איי של עשרות צוותים ומאות מפתחים לעומת משחק של איש אחד

clip99
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

@9xcalibur9
·

אם משחק אינדי היה עולה 200 דולר הוא עדיין היה משחק אינדי .

אתה מנסה לתאר מצב לפיו מחיר סופי חייב להיות פועל יוצא של עלות פיתוח , כאשר בפועל זה לא. בהחלט יכול להיות מצב שאני אשב בבית ואפתח משחק לבד , ואבקש עליו 60 דולר בלי קשר לאיכותו , כמו שיכול להיות מצב לפיו משחק שהושקעו בפיתוחו 100 מיליון דולר יתומחר במחיר 5 דולר . אז נכון שכנראה אין סיכוי שנראה את אחד משני התרחישים האלה מתקיים , אך אין זה מהווה הוכחה לשלילתם , ומכאן שאלתי : בהנחה ומחירי המשחקים זהים ( 5 דולר , 80 דולר , לא משנה) , לטובת איזה מבין הז'אנרים תהיה העדפה ?אם נוכל לבחור במתנה כותר אינדי או AAA , במה נבחר בד"כ?

אנו בוחרים משחקים אולי לפי מיתוג , פרסום , מחיר , אבל בשורה התחתונה ההעדפה שלנו נקבעת לפי חוויית המשחק , ההנאה , העלילה , האפקטים ושאר משתנים הבאים לידי ביטוי רק לאחר ההתקנה על המחשב , וזה עבורי מה שחשוב . לפיכך השאלה מבחינת הכתבה היא אם יש עדיפות לז'אנר מסוים (לאחר שקלול כל הפרמטרים לפיהם נשפט משחק) , ללא שיקולי עלויות פיתוח והמחיר המבוקש. וכיוון שהתשובה סובייקטיבית כל אחד עדיין יצטרך לעשות את השיקולים שלו.

elangab
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 507
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 76 פעמים

שליחה #14 

לא הבנתי מה הכוונה שלך ב "אם אתה לא אוהב\מתחבר לאינדי זה עניין שלך ידידי" ? מה זה "אינדי" עבורך ? אתה מודע לזה שזה לא ז'אנר אלא הגדרה של יוצר עצמאי או קבוצה קטנה לעומת חברה מסחרית גדולה ? איך אפשר לאהוב או לא לאהוב את זה ? אם יש אינדי אסטרטגיה ואני לא אוהב משחקי אסטרטגיה אז אני בהכרח צריך לאהוב אותו כי החלטתי שאני "אוהב אינדי" ?

משחק זה משחק, והוא יכול להיות גרוע או מעולה בלי קשר לצוות שפיתח אותו.

אני מסכים שחלק ממשחקי היוצרים העצמאיים הולכים לאיבוד כי אין להם מערך שיווק כמו לחברות המסחריות - אתה יכול לכתוב כתבה שתציג 2-3 משחקים עצמאיים מז'אנרים שונים כדי להמליץ לאנשים - אבל זה מוזר להתייחס לכל האינדי תחת מטרייה אחת.

ivanhoe888
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1209
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #15 

להלל משחקי אינדי כי הם זולים זה די מגוחך.

אני אישית כמעט אף פעם לא שילמתי מחיר מלא על משחק. תמיד חיכיתי כמה חודשים, אפילו שנה וקצת ואז קונה אותו ממש זול (אני אפילו לא מדבר על לקנות בארץ). למחשב, לדוגמא, קניתי משחקים כמו bioshock infinite, tomb raider, batman arkham city
בסביבות ה-10 דולר כ"א.
פראיירים לא מתחלפים - רק ראשי ממשלה.

Conky
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 99
נתן תודות: 28 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #16 

יש לי שאלה על משחקים, קצת לא קשורה:
האם הסצנה הפירטית פורחת במשחקי מחשב (לא קונסולות), כמו שהיא פורחת בסרטים וסדרות?
האם אפשר בקלות להוריד משחק פרוץ ולשחק בו כמו שאפשר להוריד פרק של סדרה? האם יש אתרים יעודיים לנושא? (אני לא מבקש שמות או קישורים).

הבהרה:
אני לא גיימר ולמעשה בכלל לא משחק חוץ מקצת בסמארטפון כשממש משעמם. אבל אני מכור לסדרות, ולמעט נטפליקס, אני לא נוהג לשלם עליהן.
זוהי שאלה תיאורטית (באמת!) שמעניינת אותי בתור פיראט של סרטים וסדרות.

תודה.
[left]"I've been all over the world, my boy, and everywhere I go people tell me about the true God.
They all think they've found the right one"[/left]

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #17 

פיראטיות,כמו בכל תחום בהחלט קיימת גם בעולם ה-PC, כמו שאם הקונסולות החדשות היו נפרצות, אז גם בהן.. אי אפשר לברוח מזה, ואי אפשר להעלים את זה לגמרי, אפשר רק להקשות על הפורצים והמורידים, לא הייתי מתאר את הסצינה כפורחת, אני חושב שאתרי המפתחות הזולים מעודדים יותר אנשים לקנות משחקים (כשאני מניח שכמעט לגמרי זה משחקי רשת שחייבים לקנות), הבעיה היא שזה כבר נעשה על חשבון המפתחים שלא רואים את הכסף בגלל שהרבה מהמפתחות זה קודים מפרומואים של חברות, או סתם מפתחות גנובים, ככה שהכסף לא הולך למפתחים.

אבל זה לא משנה את התמונה בשטח שמראה שכל הזמן מכניסים מנגנוני DRM (הגנה נגד פריצות) חדשים למשחקים, לפעמים זה לוקח כמה חודשים אבל יוצא מדי פעם לשמוע על X או Y שנפרץ למרות שהכניסו בו את ההגנה XXX בגרסה YYY שאמורה להיות "בלתי ניתנת לפריצה", אז כמו כל דבר, הכל ניתן לפריצה, השאלה היא יכולת וזמן. אני מקווה לחשוב שהפירטיות בתחום ה-PC קצת בירידה, אבל היא בהחלט קיימת.
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9357
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 742 פעמים

שליחה #18 

הפיראטיות במשחקי מחשב התחילה עוד בשנות ה-80.

clip99
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

הפיראטיות חטפה בשנה האחרונה מכה קשה עם סגירתם של כמה אתרי טורנט מובילים . מציאת תכנים הופכת לקשה מיום ליום , ללא קשר לסוג התוכן , ובמיוחד כשמדובר בתכנים ישנים .

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #20 

@OrKurts
·
למה לא הוגנת? כתבתי על דעתי. אם אתה לא אוהב\מתחבר לאינדי זה עניין שלך ידידי. הוגן זה הוגן. הם כולם נמכרים באותה חנות. אם כבר מה שלא הוגן זה שהם לא זוכים לאותו מקום במדף.
...
אני מתחבר לכל משחק שמדבר אליי, כולל אינדי כשיש כאלה מוצלחים ותאמין לי ששחקתי ונהנתי מעשרות בשנים האחרונות.

ההשוואה לא הוגנת, לדעתי, כי משחק אינדי ומשחק AAA הם לא אותו מוצר. לא ניתן להשוות משחק פשוט שהשקיעו בו (בדרך כלל את הנשמה) בין אדם אחד לכמה חבר'ה או שפותח ע"י חברה קטנה/מתחילה למשחק שעובדים עליו מעל 100 אנשים במשך כמה שנים ומוציאים המון המון כסף (בין כמה מליונים לעשרות ומאות (לפעמים) מליונים).
לא אפשרי לקבל את המשחקים הכי מדהימים מבחינת עלילה, גרפיקה, אנימציה, אורך משחק, מוזיקה וסאונד וכל המסביב (ושגם יעבוד חלק בבקשה ובלי באגים) מבלי להשקיע המון כסף. אין חיה כזו.
יש משחקי AAA שאמורים לתת לך חוויה מסויימת ובתמורה דורשים סכום מסויים של כסף ויש משחקים אינדי שהשקיעו בהם משמעותית פחות כסף ולכן גם עולים פחות ובדרך כלל גם נראים ככה. (לא רק ויזואלית, אלא בכל האספקטים שמרכיבים משחק).
לא אמרתי בשום מקום "זה רע" ו- "זה טוב". לא קטלגתי אף אחד. פשוט רשמתי שלא ניתן להשוות בינהם. שניהם חיים באותו עולם, שניהם מספקים חוויות שונות ולשניהם יש מקום. ולא, לא כל משחק שמבקשים עליו FULL RETAIL PRICE של 60 דולר הוא משחק AAA. ממש לא בהכרח. כמו שיש משחקי אינדי מעולים ויש אחרים גרועים, כך גם במשחקי המחיר המלא.

לא יודע למה אתה חושב שמשחקי אינדי לא מקבלים מספיק מקום במדף. לדעתי כל גיימר שאני מכיר (כולל אותי) רוכש פה ושם איזשהו משחק אינדי אם הוא מוצא משהו שמדבר אליו. יש להם חשיפה די גדולה לדעתי. כנס למשל לחנות של GOG ותראה כמה מאות או אלפי משחקי אינדי מוצעים שם לקהל הרחב.
פשוט נראה שהתמקדת על עניין המחיר של המשחקים, כאילו תוהה למה אחד כזה יקר בעוד אחרים יכולים להיות כל כך זולים. אם אתה נהנה יותר ממשחקי אינדי ומשחקים בהפקת AAA לא מדברים אליך - אז לך על זה, רק הרווחת.

פשוט לדעתי, זה כמו שמישהו ישאל למה ללכת לאכול במסעדה ב- 150 ש"ח כשאפשר ממש מעבר לפינה לקנות אחלה פלאפל ב- 15 שקל ולהנות ולשבוע בעשירית המחיר. נכון בשני המקרים אוכלים ובשני המקרים שבעים, אבל החוויה שונה ועלות המוצרים האלו שונה ולכן ההשוואה לא רלוונטית ולא הוגנת.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

שלח תגובה

חזור אל “חדשות HT”