עזרה דחופה מכל בעלי KS9500 - בדיקה לביצוע

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
liorlankri פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 148
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #1 

הי חברים

אני פותח שרשור חדש כי אני צריך את עזרתכם בביצוע בדיקה לבעיה שיש לי ואני אסביר:

יש לי בעיה במסך של מריחות של עצמים שנעים בתנועה מהירה. למשל אנשים שמזיזים ידיים או ראש בתנועה מהירה זה לא נראה תנועה רציפה ורואים כאילו מריחה של העצם (יד או ראש לצורך העניין) שזז .

כזכור, היה אצלי טכנאי ואמר שאין מה לעשות ככה זה במסך שהוא 4K ואילו הדוגמא שהראתי לו (ערוץ 10) היא בכלל מערוץ שהוא אפילו לא HD ובגלל הפערים הטכנולוגים האלה אין תמונה טובה.

לא הסכמתי עם התשובה הזאת מאחר וזה קורה גם בערוצים שהם כן HD ולכן פניתי שוב לשרות.

חזר אלי מישהו מהשרות ושוב ניסה להסביר לי שזה הבדל בין פערי טכנולוגיית מסך לשידור. לא הסכמתי איתו והוא אמר שהוא יבוא אלי עם סרטון כדורגל ב 4K ונבדוק את זה. הסברתי לו שהבעיה היא בעיקר בשידור רגיל ו HD ולא בהכרח שזה יראה ב 4K אבל זה בטח לא משהו שצריך לקרות ולכן אני רוצה להיות מוכן לפני שהוא בא ולבדוק את זה עם עוד מי שיש לו את המסך.

ולכן אני רוצה את עזרתכם בבדיקה הבאה:
1. הבדיקה האחידה - כנסו ליוטיוב ושימו את הקליפ "דבש בשפתיים" של אייל גולן ומה קשור (בכוונה בחרתי אותו כי יש בו תנועות ידיים וראש מהירות) - תעקבו ותתמקדו בתנועות ידיים וראש ותבדקו אם אתם מבחינים בבעיה.
2. בדיקת ערוצי HD - כנסו לערוצי HD (של הוט או יס למשל) תעקבו אחרי קטעים שבהם יש אנשים בסרט או בתוכנית שמזיזים ידיים או עצמים בתנועות מהירות ותבדקו אם אתם נתקלים בבעיה.
3. בדיקת סרטוני 4K -חפשו סרטון 4K שיש בו תנועת עצמים מהירה ובידקו אם אתם מבחינים בבעיה.

אשמח לקבל תוצאות ותגובות.

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5177
נתן תודות: 480 פעמים
קיבל תודות: 533 פעמים

שליחה #2 

נסה לצלם וידאו של הבעיה, ולהעלות. אפשר לכאן: https://vid.me

ניסית לכבות את כל אפשרויות עיבוד התמונה והחלקת תנועה?

איזה סוג וגודל מסך היה לך לפני כן?

liorlankri פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

@jtk
·

אני אנסה לכבות, לצורך בדיקה

היה לי LG Scarlet גודל 37

יש לך את המסך הזה?

stonedolphin
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 18
קיבל תודות: 0

שליחה #4 

עשיתי את הבדיקה שלך עם הקליפ של מה קשור ואייל גולן.
שוב בדיוק כמו עם תופעת ה edge lit ... לא הייתי שם לב לזה אבל אחרי שאני יודע מה לחפש אז אולי אפשר להגיד שטיפה רואים את התופעה שאתה מדבר עליה.
נגיד את זה ככה, הראתי לאשתי את הקליפ ואמרתי לה שתגיד לי אם היא רואה איזו בעיה בתמונה, היא לא ראתה שום דבר ולא מצאה שום בעיה.
אחרי שהראתי לה את הפוסט שלך אז היא אמרה שאם יודעים מה לחפש אז אפשר קצת לראות את התופעה.
שורה תחתונה, זה לא ברמה שזה מפריע לצפיה שלי.

liorlankri פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

@stonedolphin
·
תודה על הבדיקה

זה מוזר כי אני ראיתי את זה מייד ואז התחלתי לבדוק גם בסרים בערוצי HD וגם עליתי על זה.

טוב, מחר בא טכנאי (ראש צוות) נראה מה יגיד.

תודה

GoldenAce
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 227
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #6 

אני לא רואה את התופעה אצלי, אני כבר כמה חודשים עם הטלוויזיה וראיתי עשרות סרטונים ביוטיוב גם לא ב-hd.

אפשר לדעת מה ההגדרות צפיה שלך? ניסית להחליף בין מצבים (וידאו, דינאמיק, וכו׳)?

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”