הדנון X1300 הגיע מאמזון! שאלות

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
Spidiman פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 183
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #1 

אז רכשתי את ה X1300 בבלאק פרידיי מאמזון, הוא חובר לרמקולים והתחלתי קצת לשחק איתו. אין ספק שמול הדנון הישן שהיה לי זה הבדל שמים וארץ... :D
יש לי מספר שאלות -
1. כרגע, ברגע הדלקת הטלווזיה הרסיבר נדלק אוטומטית והסאונד יוצא דרכו (דרך הרסיבר) - איך אפשר לשלוט מהיכן יצא הסאונד? טלווזיה או רסיבר?

2. כאשר חיברתי מחשב והרצתי סדרתי בדולבי, לא הצלחתי להבין האם האות שיוצא הוא דולבי או לא - בצג הרסיבר לא השתנה הסימון לדולבי, נראה לי שפספסתי משהו. ברסיבר דנון הישן בהרצת סרט הוא היה משנה את כיתוב הפורמט ברסיבר לסוג הפורמט של הסרט (דולבי, DTS וכו')

3. האם ישנם שידורי הוט שהם דולבי שאפשר לבדוק האם הרסיבר מקבל אות דיגיטלי (סאונד) גם משם?
בעבר היה לי ממיר HD שהיה מראה דולבי בערוצים מסוימים, מאז הוחלף לממיר HD אחר ולמרות סימון אפשרות לאות דולבי אף פעם לא ראיתי את זה עובד (בממיר החדש)

4. המחשב והממיר מחוברים ב HDNI, טרם עשיתי כיוון שמע אם זה משנה.

Alon_Solo
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4150
נתן תודות: 71 פעמים
קיבל תודות: 440 פעמים

שליחה #2 

1. תלוי. מדובר בסאונד שמקורו בטלוויזיה או בנגן חיצוני שעובר דרך הרסיבר.
2. אם לא השתנה צריך לבדוק את ההגדרות ברסיבר (כי לדבריך המחשב מוגדר)
3. נדיר למצוא שידור DD אבל למיטב זכרוני אתה גם צריך להגדיר באפשרויות פס קול של הסרט להשתמש בDD
4. לא ברורה השאלה עד הסוף אבל זה לא משנה אם עשית כיוון או לא

Zachn
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1538
נתן תודות: 195 פעמים
קיבל תודות: 211 פעמים

שליחה #3 

1. יש לך טלויזיה חכמה עם HDMI Control שמדליקה את הרסיבר ברגע שהיא נדלקת וכך אוטומטית הסאונד מועבר לרסיבר. אתה צריך לשנות בתפריט האודיו של הטלויזיה את מקור הסאונד, אם אתה רוצה לקבל סאונד מהרסיבר או הרמקולים. לחילופין אתה יכול לבטל את ה HDMI Control ברסיבר והוא לא ידלק כשהטלויזיה נדלקת. אני אישית מאוד אוהב את הפונקציה הזו כי היא מאפשרת לך לשלוט על הווליום של הרסיבר עם שלט הטלויזיה וזה חוסך התעסקות עם עוד שלט. יותר מזה, אם יש לך PS4 אתה יכול לשלוט גם בו עם השלט של הטלויזיה. אתמול חיברתי אצל חבר RXV-481, עם HDMI CONTROL עובד השלט של הרסיבר אפילו שלט בתפריט המערכת של ה-PS4, הייתי קצת בהלם :)

2. אתה צריך לבדוק בנגן שבו אתה משתמש או מסומן DTS Passthrough במפענח האודיו. כך כל סרט שתנגן יעביר את הפורמט המקורי ללא התערבות הנגן. אם זה מסומן אבל הרסיבר לא מראה לך, הרסיבר שלך כנראה מכוון על הצגת אינפוט על הצג ולא מפענח. חפש אפשרות שמציגה על הצג את המפענח ולא את שם האינפוט.

3. בממירי הוט בהגדרות האודיו יש לך אפשרות להגדיר אם אתה רוצה PCM או DD, קיימים שידורי DD, לדעתי בהוט זה אך ורק בערוץ הסרטים HOT GOLD, ביס זה קיים בכל ערוצי הסרטים וגם בחלק מערוצי הסדרות.

שאלה אחרת, אמרת שהזמנת בבלאק פריידיי וכבר הגיע תוך פחות משבועיים, שלחת עם I PARCEL? אני הזמנתי ימאהה 681 ואני ממתין לו, לצערי היה עיכוב של שבוע עד שהרסיבר הגיע מאמזון לחברת השילוח, מעניין אותי תוך כמה זמן הוא אמור להיות במיון הארצי של דואר השליחים.

Spidiman פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

תודה לכם על התשובות (Y) :)

1. זה באמת אחלה, הבעיה אצלי היא קצת אחרת (אולי יהיה איזה רעיון) הרסיבר יושב בתוך מזנון סגור ללא חורים ולכן בשביל לשלוט באיזה HDMI רואים צריך לפתוח את הדלת.
עם השלט של הוט אין בעיה, העינית עוברת את דלת המזנון, מדליקה את הטלווזיה ומדליקה את הרסיבר (אוטומטית בגלל הפונציה) אבל בשביל להעביר ברסיבר בין HDMI1 ל HDMI2 צריך לפתוח את הדלת. אני לא רוצה להוציא עינית החוצה.

2. הצלחתי לסדר אתמול - בקודקים במחשב לא היה מסומן להוציא אודיו בפורמטים האלה. אחרי סימון הסתדר :D

3. שיניתי בממיר של הוט לדולבי, אבל לא ראיתי שהרסיבר מקבל אות כזה. תכלס לא כזה קריטי, סתם עניין אותי לדעת אם הפונקציה הזאת בכלל עובדת בהוט או סתם ליופי. רסיבר חדש וזה..אמרתי ננסה :)

4. סתם הדגשתי איך הכל מחובר כדי לתת עוד פרטים.

את הרסיבר הזמנתי ממש בלילה שירד המחיר שלו ב 350 אירו מאמזון גרמניה (22 לנובמבר). בתכלס ראיתי שהגיע בכלל מאיטליה.
הטיפול היה דיי מהיר - דרך I PARCEL של UPS.
אחרי כמה ימים שלחו להכניס תעודת זהות, ולפני יומיים הגיע למשרד - בלי עיכובים במכס או אישורי תקשורת (שאני מכיר לפחות) מבחינתי הגיע עד לבית בלי התעסקות בכלום למעט תעודת זהות.

Zachn
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

1. דבר ראשון אני לא בטוח שלהחזיק רסיבר מאחורי ארונית סגורה זה רעיון ככ טוב, התחממות וזה... מאוורר שם לפחות מאחורה? חבל שהרסיבר החדש יהרס מהתחממות יתר. בכל מקרה, אם השלט של הוט עובר את הדלת, אבל השלט של הרסיבר לא, את השלט של הוט אפשר לקדד בשיטת השלט הלומד כך שהוא יהיה גם שלט לרסיבר.

יש לך עליו שלושה מצבים: TV/HOT/DVD-VCR. אתה יכול לקודד אותו ככה שהוא ילמד כפתורים מהשלט של הרסיבר שלך, ובאותו זמן ישלוט לך גם בטלויזיה וגם בממיר. ככה אני קידדתי אותו עם הימאהה שלי, השתמשתי בכפתורים הצבעוניים להחלפת אינפוט HDMI, קידדתי את כפתורי הכיבוי וההדלקה, הווליום, השתקה, ואפילו את התפריטים והחיצים, שורה תחתונה הפכתי את השלט של הוט לשלט רסיבר מלא לכל דבר.

זה ממש פשוט, אתה צריך להחזיק את כפתור ה DVD-VCR בשלט של הוט לחוץ עד שהוא מהבהב פעמיים ואז להקיש קוד 975, ואחרי הקוד אתה מציב את העינית של שלט הרסיבר מול השלט של הוט, ולוחץ על הכפתור שאותו אתה רוצה לקודד בשלט של הוט, נגיד Volume Up לצורך העניין. העינית בשלט של הוט תתחיל לרצד מהר מאוד ואז אתה צריך ללחוץ על אותו כפתור בשלט של הרסיבר ולהחזיק אותו עד שהעינית בשלט של הוט תהבהב פעמיים, אחרי זה אתה ממשיך עם אותה פעולה לכפתור הבא בשלט של הוט... וכך הלאה. כשסיימת עם כל הכפתורים שאתה רוצה אתה לוחץ על DVD-VCR לחיצה ארוכה שוב עד שהוא מהבהב פעמיים וההגדרות ישמרו.

מדריך לאיך עושים את זה: http://bit.ly/2h3vaXM

תסתכל על התאמת השלט בשיטת השלט הלומד. במדריך כתוב לעשות את זה עם כפתור TV אבל זה עובד גם עם כפתור DVD-VCR. אחרי שתתאים, בשביל לשלוט ברסיבר דרך שלט הוט אתה תצטרך ללחוץ פעם אחת על DVD-VCR ואז על הכפתור שישלוט ברסיבר, אותו דבר כמו שאתה לוחץ על TV או HOT בשביל לשלוט בטלויזיה או בממיר.

2. אחלה, שמח שהסתדר לך.

3. אצלי זה עבד כשהיה לי הוט, מוזר, אבל בכל מקרה לא קריטי בכלל, כמו שאמרתי זה רק בערוץ HOT GOLD. ניחא

לגבי הרסיבר אתה נותן לי תקווה, שלי כבר בדרך לארץ ומקווה מאוד שיגיע שבוע הבא.

Spidiman פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

1. כשהוא דלוק הדלת פתוחה ויש אוורור טוב - והוא דיי קריר, ככה עשיתי עם הדנון הקודם גם :)
זה הפריע בעיקר שהדלקתי את הטלווזיה, והרסיבר נדלק יחד איתה - אבל כבר אי אפשר לשנות יציאות דרך הטלווזיה בין המכשירים, אלא צריך דרך הרסיבר והשלט לא קולט.

מה שהצעת זה רעיון טוב, אבדוק את זה.

גם אני הייתי מופתע שזה פתאום נחת אצלי במשרד ולא הייתי צריך להתעסק בשום דבר, אני מקווה שגם אליך יגיע ככה. סך הכל מספיק שהם יבדקו אם יש דגם כזה בארץ ואישורי תקשורת יורדים. מכס UPS אמורים לטפל בהם.

Zachn
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

הבנתי שהבדיקה הפרטנית הזו נעשית רק כשאתה שולח עם UPS, לא עם I-PARCEL שזו חברה שונה שלא מפנה רסיברים לבידוק פרטני במכס. אומרים כאן שזה טריק של UPS להוציא עוד קצת כסף מאמזון, כי הם משלמים על התהליך הזה מול משרד התקשורת. בכל מקרה, מחזיק אצבעות. האמת אני קצת מתבאס שלא קניתי דנון בסוף, נראה יותר סקסי ומעניין מהימאהה.

Spidiman פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

לא יודע האמת. אצלי שלחו דרך I-PARCEL ששייכים ל UPS ולמרות שקראתי על הרבה בעיות איתם, לא נתקלתי באחת..

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”