סאב שיורד (באמת) ל-25hz?
אז אחרי שקניתי את ה-681 של ימאהה והוא בדרך אליי, אני מתחיל לבדוק לגבי החלפת סאב.
על המורל שלי רשום 27hz אבל נאמר לי שאם הוא מגיע ל-45 תגיד תודה... מודה אני לא מבין גדול בסאבים עדיין אז לא ידעתי אם זה נכון או לא אבל אני מניח שכן.
הרבה כאן אמרו לי לחפש סאב שיורד עד 25 או מתחת, אשמח לדעת אלו סאבים באמת מגיעים לזה באיכות גבוהה?
התקציב הוא עד 3,500. תודה
על המורל שלי רשום 27hz אבל נאמר לי שאם הוא מגיע ל-45 תגיד תודה... מודה אני לא מבין גדול בסאבים עדיין אז לא ידעתי אם זה נכון או לא אבל אני מניח שכן.
הרבה כאן אמרו לי לחפש סאב שיורד עד 25 או מתחת, אשמח לדעת אלו סאבים באמת מגיעים לזה באיכות גבוהה?
התקציב הוא עד 3,500. תודה
- BUGY
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6686
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 673 פעמים
קודם כל, תקרא פה, אחלה התייחסות של חזום. ומזה אתה מבין: צריך סאב גדול או סאב מתוחכם. אין מנוס. לכן ההמלצה שקיבלת אז על סאבים פתוחים של SVS דוגמת הPB2000 אשר אכן יורדים גם מתחת ל20 הרץ. ויש עוד בשוק, ממש לא חסר. אבל, הם לרוב או/ו גדולים או/ו יקרים.
- BUGY
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6686
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 673 פעמים
·הם עולי יורדים לשם אבל לרוב ברמות ווליאום לא מספקות. כלומר אתה לא ממש תרגיש את האפקט ובטח שלא תשמה אותו בסרט/שיר. אם אתה רוצה בעמת לקבל את האפקט במלוא אין ברירה. סאב חייב להיות בעל מאפיינים מאוד מסויימים.הסגורים של SVS לא באותה רמה כמו הפתוחים, הבדל גדול ביותר במציאות. זה גם תלוי בחדר, במיקום, בסט-אף במקור ובתוכן.Zachn כתב:SB-2000 גם מתויג כיורד ל-19 אבל הוא סגור, וה-1000 עד 24hz, ב-1000 ש"ח פחות. שניהם סגורים, אופציה טובה גם?...
עם עוד לא הבנת, המספרים לא תמיד מספרים את הסיפור המלאה, תן להם את התיחסות אבל אל תתן להם עדיפות.
- gal-cohen
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6306
- נתן תודות: 577 פעמים
- קיבל תודות: 933 פעמים
מחזקBUGY כתב:·הם עולי יורדים לשם אבל לרוב ברמות ווליאום לא מספקות. כלומר אתה לא ממש תרגיש את האפקט ובטח שלא תשמה אותו בסרט/שיר. אם אתה רוצה בעמת לקבל את האפקט במלוא אין ברירה. סאב חייב להיות בעל מאפיינים מאוד מסויימים.הסגורים של SVS לא באותה רמה כמו הפתוחים, הבדל גדול ביותר במציאות. זה גם תלוי בחדר, במיקום, בסט-אף במקור ובתוכן.......
עם עוד לא הבנת, המספרים לא תמיד מספרים את הסיפור המלאה, תן להם את התיחסות אבל אל תתן להם עדיפות....
אילו נתונים
שלא ברור כיצד הם נמדדו...מי ואך...
צריך לקחת בחשבון שמיקום הסאב והסביבה שלו דואג להגבר/הנחתה והפרשי זמן שמתפרשים כ"עיוות" או לבליעה עם אותם בעיות - לכן נתונים רצוי לקחת בערבון מוגבל ומכופל.
מספרים לא עושים תוצאה - אלא השילוב עם כלל המערכת, מיקום וחלל נתון.
רצוי להגיע לסאב איכותי, SVS עושים יופי של סאבים למחירם כחדשים.
שלא ברור כיצד הם נמדדו...מי ואך...
צריך לקחת בחשבון שמיקום הסאב והסביבה שלו דואג להגבר/הנחתה והפרשי זמן שמתפרשים כ"עיוות" או לבליעה עם אותם בעיות - לכן נתונים רצוי לקחת בערבון מוגבל ומכופל.
מספרים לא עושים תוצאה - אלא השילוב עם כלל המערכת, מיקום וחלל נתון.
רצוי להגיע לסאב איכותי, SVS עושים יופי של סאבים למחירם כחדשים.
אני שוב חייב להגיד משהו, לגבי הסאב הנוכחי שלי, שהוא כרגע סאב 8" עם הספק 75W חלש.
קשה לי להבין איך SB-1000 לדוגמא שהוא סגור, עם מגבר 300W שיורד עד ל-24hz, תסכימו איתי שהוא פי 3-4 לפחות יותר טוב מהמורל שלי, לא יהיה "מורגש" בווליום, אם המורל המסכן שיושב פה נותן אפקט ומרגישים אותו בכל החדר?
אני מצטער אם אני חופר ושואל שוב על דברים שהתייחסתם אליהם כבר, אבל יכול להיות שהסטנדרטים שלכם פשוט הרבה יותר גבוהים משלי? במילים אחרות אני פשוט מנסה להבין אם באמת יש סיכוי שאני לא אהיה מרוצה מקנייה כמו ה SB-1000 אם לדעתי הבאס שמתקבל מהמורל שלי כרגע הוא סביר?
קשה לי להבין איך SB-1000 לדוגמא שהוא סגור, עם מגבר 300W שיורד עד ל-24hz, תסכימו איתי שהוא פי 3-4 לפחות יותר טוב מהמורל שלי, לא יהיה "מורגש" בווליום, אם המורל המסכן שיושב פה נותן אפקט ומרגישים אותו בכל החדר?
אני מצטער אם אני חופר ושואל שוב על דברים שהתייחסתם אליהם כבר, אבל יכול להיות שהסטנדרטים שלכם פשוט הרבה יותר גבוהים משלי? במילים אחרות אני פשוט מנסה להבין אם באמת יש סיכוי שאני לא אהיה מרוצה מקנייה כמו ה SB-1000 אם לדעתי הבאס שמתקבל מהמורל שלי כרגע הוא סביר?
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17931
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
·Zachn כתב:אני שוב חייב להגיד משהו, לגבי הסאב הנוכחי שלי, שהוא כרגע סאב 8" עם הספק 75W חלש.
אני מצטער אם אני חופר ושואל שוב על דברים שהתייחסתם אליהם כבר, אבל יכול להיות שהסטנדרטים שלכם פשוט הרבה יותר גבוהים משלי? במילים אחרות אני פשוט מנסה להבין אם באמת יש סיכוי שאני לא אהיה מרוצה מקנייה כמו ה SB-1000 אם לדעתי הבאס שמתקבל מהמורל שלי כרגע הוא סביר?...
אין סיכוי שלא תהיה מרוצה. הסר דאגה מאוזניך.
קנה ותהנה.
אין סיכוי שתתאכזב, בטח אם הרפרנס שלך נכון לעכשיו זה סאב עם עוצמה של 75W ואלמנט קטן, שאם השימוש שלו זה קולנוע ביתי אתה פשוט מבין מה ההבדל בין הסאב "צעצוע" (במחילה כן
) לבין סאב אמיתי
הSVS אכן מעולה (לי יש SB1000) ולעומת הסאב שהוא החליף, שהיה לא רע למען האמת. הSVS פשוט עולם אחר לגמרי...
מה שאתה מתאר כ"בומים", "מורגש", "חזק" וכו' לא באמת באס נקי. אלא סתם רעש שהסאב עושה.. לגרום לווינרציות בחדר לא שווה באס איכותי ומדוייק
וכמו שכבר עדר האנשים בפורום ממליץ (אני בינהם)... בתקציב שלך SVS ותהנה
הSVS אכן מעולה (לי יש SB1000) ולעומת הסאב שהוא החליף, שהיה לא רע למען האמת. הSVS פשוט עולם אחר לגמרי...
מה שאתה מתאר כ"בומים", "מורגש", "חזק" וכו' לא באמת באס נקי. אלא סתם רעש שהסאב עושה.. לגרום לווינרציות בחדר לא שווה באס איכותי ומדוייק
וכמו שכבר עדר האנשים בפורום ממליץ (אני בינהם)... בתקציב שלך SVS ותהנה
מעין לך לדעת זאת בוודאות ?!yonyz כתב:אתה יכול בהחלט להאמין למפרטים של SVS. מה שהם מציגים כטווח התדרים שלהם הוא לפי מינוס 3DB, כלומר אם כתוב 19 הרץ אז זה 19 הרץ כמו שצריך, ולא בווליום שצריך להניח יד על הוופר כדי להרגיש אותו....
אם בכל זאת יש איזו אמיתות בעניין הנתונים המספריים היא לא רלוונטית.
אלא אם כן אתה שומע באותם תנאים ש SVS תיכננו את הסאבים שלהם - מה שאני מאמין שלא.
אני בעד SVS ממה ששמעתי עד כה (שמעתי את כולם בלי יוצא מן הכלל פרט ל 16 שלהם) - סהכ מאוד התרשמתי וזו חברה בהחלט חיובית.
הם כמו ריתמיק ועוד...נותנים מענה מצויין לכסף שהם עולים כחדשים.
קראתי ביקורות עליהם, שבהן נעשו מדידות לפי סטנדרט מדידות עוצמת רמקולים (המיקרופון ממוקם 2 מטר מהסאב אם אני לא טועה, בחלל פתוח), והמדידות באותן ביקורות מאשרות את המפרטים של SVS.itay123 כתב:מעין לך לדעת זאת בוודאות ?!......
אם בכל זאת יש איזו אמיתות בעניין הנתונים המספריים היא לא רלוונטית.
אלא אם כן אתה שומע באותם תנאים ש SVS תיכננו את הסאבים שלהם - מה שאני מאמין שלא.
אני בעד SVS ממה ששמעתי עד כה (שמעתי את כולם בלי יוצא מן הכלל פרט ל 16 שלהם) - סהכ מאוד התרשמתי וזו חברה בהחלט חיובית.
הם כמו ריתמיק ועוד...נותנים מענה מצויין לכסף שהם עולים כחדשים....