עזרה עם בעית תאימות בין מסך לרסיבר בחיבור HDMI CEC

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
Idpo פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 384
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #1 

אהלן,
נתקלתי בבעיה מעצבנת בחיבור רסיבר דנון denon avr x3300w אל טלויזיה Samsung 55ES7150.
החיבורים ברסיבר-
כניסות HDMI פעילות - מחשב, ממיר YES.
יציאות פעילות - חיבור ARC במגבר (MAIN) מחובר אל HDMI2 בטלויזיה (חיבור ARC).
מסך חדר שינה מחובר אל יציאת HDMI ZONE2.

מחוברים 5 רמקולי SURROUND ועוד 2 עבור ZONE2.

עד כאן הכל עובד בסדר - אני יכול לבחר איזה פלט שאני רוצה בכל מסך.
הבעיה התחילה כשניסיתי להפעיל קובץ בדיקה של 5.1 בקודי (PASS THRU פעיל), הרסיבר על AUTO או DIRECT.
שמתי לב שאין שימוש אמיתי ברמקולים האחוריים וגם בקדמיים זה נשמע קצת מוזר.

בדקתי קצת בהגדרות וגיליתי שהמחשב (מחובר דרך כרטיס מסך NVIDIA GT710) מתייחס למגבר (הוא רואה את השם שלו כמו שצריך) כסטראו בלבד.
ודאתי שZONE2 במגבר מכוון על הממיר ולא על המחשב והפעליתי מחדש את המחדש - אין שינוי.
הפעלתי מחדש את המגבר, טלויזיה וכו' - אין שינוי.

רק כאשר ביטלתי בטלויזיה את ה HDMI CONTROL (יש לזה שם אחר שם) פתאום הסתדרה הבעיה. המחשב מזהה את הרסיבר כ 8 ערוצים והסאונד עובד מעולה.
אבל במצב כזה אין שום שליטה במגבר דרך השלט של הטלויזיה.

יש למישהו מושג או רעיון איך להנות מ2 העולמות? גם CEC בין הטלויזיה למגבר וגם לשמוע סראונד.

תודה!

Zachn
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1538
נתן תודות: 195 פעמים
קיבל תודות: 211 פעמים

שליחה #2 

ממה שאני מבין הבעיה היא רק כשאתה מנגן סרט בקודי? כשאתה מנגן קובץ בלוריי הכל עובד בסדר?

בכל מקרה, בקודי, נסה את זה בזמן שאתה מנגן את הסרט:

press "action menu" go to sounds/advanced setting/input related and put Dolby Dynamic range and/or HE-AAC dynamic range on STANDARD.

Idpo פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

לא, הבעיה בכל דבר במחשב. דרך מאפיניי הסאונד בוינדווס הרסיבר מזוהה כבעל 2 ערוצים בלבד כשהטלויזיה והרסיבר מחוברים עם CEC

Zachn
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

100 אחוז מדובר בבעיה של הגדרות מערכת\נגן.

כמה שאלות:

1. כשאתה מחבר את הרסיבר למחשב האם הוא מזוהה באיזור האודיו ככה: http://prntscr.com/dfwzr8
כמו שאתה רואה הטלויזיה שלך אמורה להיות מקור האודיו דרך NVIDIA High Definition Audio

2. בלוח הבקרה, תחת Hardware and Sound -> Sound -> Playback תבחר את המקור אודיו הפעיל ותלחץ על כפתור Properties בצד ימין למטה: תוודא שכל הפורמטים של 5.1 ומעלה נתמכים כמו שרואים כאן: http://prntscr.com/dfx0ey

סגור את החלון ובמסך ה Playback תלחץ Configure בצד שמאל למטה ותראה אם יש לך את האפשרות להגדיר 5.1 בתצורת הרמקולים, או שאתה מוגבל רק לסטריאו: http://prntscr.com/dfx2z7

3. באיזה נגן אתה משתמש? כשאתה מנגן סרט אתה רואה את מפענח האודיו כ DTS/DTS-HD/Atmos וכו או שאתה רואה PCM על צג הרסיבר? אם אתה רואה PCM לא מוגדר נכון אצלך ה Passthrough בנגן הסרטים.

4. שאלה אחרונה, מה דגם הטלויזיה שלך? יכול להיות שבהגדרות הסאונד של הטלויזיה, אתה צריך לשנות את פורמט האודיו לדיגיטלי\רסיבר ולהגדיר שה Output יהיה DTS

Idpo פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

1. לא, המחשב מזהה את המגבר כמקור האודיו (המחשב מחובר ישירות לרסיבר, לא לטלויזיה).
2. זאת בדיוק הבעיה, כשה CEC מופעל מופיע שם 2 ערוצים בתמיכה. כשהוא כבוי מופיע 8.
3. כשהCEC כבוי, דרך KODI עם PASSTHRU והרסיבר על AUTO הוא מיד מזהה את המפענח (DTS וכו').
4. טלויזיה Samsung 55ES7150 - אבל כמו שציינתי, הרסיבר מחובר למחשב ולא הטלויזיה.\

תודה על התגובה בכל אופן.

Zachn
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

אני לא מבין, הרסיבר מחובר למחשב, ומאיפה התמונה? המחשב לא אמור להיות מחובר לטלויזיה אבל ברגע שאתה מחבר את הרסיבר לטלויזיה המחשב יזהה את הטלויזיה כמקור האודיו כי זה מכשיר התצוגה והסאונד נמשך מתקן ה HDMI HIGH DEFINITION AUDIO

אתה אמור לחבר ככה:

כבל HDMI מהמחשב לרסיבר
כבל HDMI מהרסיבר לטלויזיה

הרסיבר מעביר גם קול וגם תמונה דרך HDMI אין לך צורך בחיבור נפרד. חבר HDMI יחיד מה MAIN OUT של הרסיבר לכניסת HDMI בטלויזיה ונתקדם משם.

Idpo פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

בדיוק כמו שהסברתי בהודעה המקורית, בשום מקום לא טענתי שהמחשב מחובר לטלויזיה (אלא למגבר) ולא שיש שום כבלים מעבר ל HDMI.
הסברתי בהודעה הראשונה את צורת החיבור בדיוק (יש יותר ממסך אחד).
במקרה הזה: מחשב (HDMI) -> כניסה אל המגבר.
יציאת מהמגבר (MAIN ZONE - HDMI) -> מסך.

Zachn
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

אוקיי, מחובר אצלך נכון.
ניסית בהגדרות של הסמסונג להגדיר את פורמט האודיו היוצא?

לגבי שאלה 3, התכוונתי כשאתה מנגן סרט דרך נגן מהמחשב, עם CEC פועל, רשום לך PCM על הצג של הרסיבר? ניסית נגן אחר כמו למשל Media Player Classic או PotPlayer?

בדיקה נוספת: נסה לחבר מהמחשב לרסיבר כבל אופטי ולראות אם זה עובד נכון? יכול להיות שיש בעיה בכרטיס המסך שלך והוא לא מעביר סראונד כמו שצריך.

ZiggyMan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2833
נתן תודות: 77 פעמים
קיבל תודות: 277 פעמים

שליחה #9 

יתכן שהפעלת הHDMI CONTROL בטלוויזיה גורמת לרסיבר להיות 'שקוף' כלפי המחשב ולגרום לו לזהות רק את רמקולי הסטריאו בטלוויזיה, ולהוציא סאונד בהתאם.
עד כמה שזכור לי בסמסונג יש אפשרות לבחור פלט שמע איפשהו בהגדרות, בין רסיבר חיצוני (המקרה שלך) רמקולים בטלוויזיה ובלוטות'. נסה למצוא ההגדרה הזו ולשנות.
..

Zachn
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

זה בדיוק מה שנראה לי קורה, בהגדרות סאונד של הטלויזיה יש לך אפשרות לבחור אם להוציא סאונד מהרמקולים, דיגיטלי (אופטי) או רסיבר, שאמור להיות מזוהה ברגע שחיברת אותו. לדעתי זו הבעיה שלך.

Idpo פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

אני אבדוק בערב את כל האופציות סאונד בטלויזיה ואדווח.

Zachn
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

Idpo כתב:אני אבדוק בערב את כל האופציות סאונד בטלויזיה ואדווח.
...
לא עדכנת מה קורה, נפתרה הבעיה?

Idpo פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

שחכתי מזה כי רציתי לבדוק עוד קצת.
בסוף העברתי את הפורט HDMI בטלוזיה לאחד שהוא לא ARC (במקרה שלי, מ HDMI2 ל HDMI1) וזה פתר את העניין של הסאונד סטראו.
במקרה הזה אין שימוש ב ARC מאחר והכל מחובר לרסיבר ישירות.. אם היה שימוש בעידן פלוס שמובנה בטלויזיה הייתי ממשיך לחפור על העניין.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”