למה תדר 916 ינצח בסופו של דבר...

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
שלח תגובה
שמוליקהגר פותח השרשור
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 46
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #1 

מעלה נקודה למחשבה בעקבות דיון עם שתיים מחברי הפורום...

grappa וראול - נותן לכם כיוון למחשבה בעתיד, ממה שאני יודע שחקני ZWAVE בישראל כבר פנו למשרד התקשורת למנוע ייבוא של חלקי zwave בתדר אירופואי, אם הדבר יקרה משמעות הדבר שיכול להיות מצב שקניתם מערכת בתדר אירופאי לא תצליחו להתאים חלקים בתדר ישראלי.

אני כן חושב שבסופו של דבר תדר 916 ינצח משתי סיבות:

1. רגולציה- המדינה מתי שהוא תשים יד על איסור ייבוא מאתרים אשר עוסקים בשיווק רכיבי ZWAVE בתדר אירופאי. (הנושא נמצא על סדר היום במשרד התקשורת).
2. יש שחקנים גדולים בשוק כמו בזק זיפטו קונטק גרבר הום אשר כל המוצרים ברשותם בתדר ישראלי. מתי שהוא יירד להם האסימון והם "ידאגו" שתדר אירופאי לא ייכנס לארץ.

תביעו את דעתכם...

jagheadg
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1185
נתן תודות: 63 פעמים
קיבל תודות: 100 פעמים

שליחה #2 

בדיוק הנקודה שחשבתי עליה לפני כמה שבועות כשעוד התלבטתי האם לקנות עכשיו מכשיר אירופאי או לתת לשוק הישראלי הרשמי להתעורר קצת יותר.
אני גם מחזק את טענותייך ומוסיף סיבה נוספת: מקריאה כאן בפורום להבנתי מכשירים בתדר האמריקאי יכולים להתאים לתדר הישראלי על ידי צריבת קושחה בלבד בעוד למכשירים בתדר האירופאי לא ניתן לבצע התאמה כזו.

שמוליקהגר פותח השרשור
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #3 

אכן עוד סיבה טובה לעבור לשימוש בתדר הישראלי.
שים לב שהיום יש כבר מבחר לכל המוצרים הדרושים ליצור בית חכם בZWAVE בתדר ישראלי 916

1. מודול מזגן.
2. מודולי תאורה.
3. מודולי תריס.
4. מפסקים.
5. מרכזיות.
6. מצלמות.

cafri
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1137
נתן תודות: 120 פעמים
קיבל תודות: 144 פעמים

שליחה #4 

כפי שכתב @Grappa בשרשור אחר (לא ברור לי למה לנהל עוד ועוד שרשורים באותו נושא):
Grappa כתב:כפי שכבר כתבתי השוק הקטנטן שלנו בארץ והתדר הייחודי בעולם לא ממש מענינים יצרנים אלא רק בהתחיבות לכמויות מה שמבטיח שתמיד יהיו רק מספר אופציות בודדות של יצרנים לשוק הישראלי.
יצרנים אלו יהיו יצרנים שספקים ישראלים עם אמצעים כלכליים יפנו אליהם וייתחיבו לרכישה של כמות מראש.
(כמה טימטום יש בהחלטה על התדר המיוחד או כמה תיחכום בסגירה של השוק......)
...
ובמילים אחרות:

היחידים שירוויחו משימוש בתדר 916 הם אותם "שחקנים" אשר יהיו היחידים עבורם יצרנים יסכימו לייצר בתדר 916.
אני מניח שאותם "שחקנים" הם גם אלה שמתדפקים על דלתות משרד התקשורת בנסיון למנוע כניסת מוצרים בתדר אחר.

לדעתי, זו מלחמה אבודה מראש (או ניצחון מובטח מראש) לשני הצדדים:
* השחקנים הגדולים יצליחו לגרום למשרד התקשורת לא לאשר תדרים אחרים.
* האנשים הפרטיים שמעוניינים במגוון, תחרות חופשית ומחיר הוגן ימשיכו "למצוא את הדרכים" לייבא את המוצרים שהם באמת מעוניינים בהם.
נסו למצוא תשובות לשאלות הקשורות לZ-Wave בשרשור הדביק שבראש הפורום
שתפו את הרעיונות שלכם בשרשור זה

שמוליקהגר פותח השרשור
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #5 

cafri כתב:כפי שכתב @Grappa בשרשור אחר (לא ברור לי למה לנהל עוד ועוד שרשורים באותו נושא):

...
...
ובמילים אחרות:

היחידים שירוויחו משימוש בתדר 916 הם אותם "שחקנים" אשר יהיו היחידים עבורם יצרנים יסכימו לייצר בתדר 916.
אני מניח שאותם "שחקנים" הם גם אלה שמתדפקים על דלתות משרד התקשורת בנסיון למנוע כניסת מוצרים בתדר אחר.

לדעתי, זו מלחמה אבודה מראש (או ניצחון מובטח מראש) לשני הצדדים:
* השחקנים הגדולים יצליחו לגרום למשרד התקשורת לא לאשר תדרים אחרים.
* האנשים הפרטיים שמעוניינים במגוון, תחרות חופשית ומחיר הוגן ימשיכו "למצוא את הדרכים" לייבא את המוצרים שהם באמת מעוניינים בהם.
...
אני חושב שלאט לאט אתה תראה כניסה של עוד ועוד שחקנים לתחום ונושא התחרותיות והמגוון יעלם. היום אתה יכול לעמוד מול יצרן סיני על 100 יחידות ולדרוש התאמה ל916.

אני יכול לומר לך שבימים אילו נסגר פרויקט של 200 יחידות דיור בחיפה שיהווה אבן דרך עבור ZWAVE ב916 בישראל. אם הפרויקט יצלח תתחיל לראות כניסה מאסיבית של שחקנים קטנים לתחום.

Grappa
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2567
שם מלא: Grappa
נתן תודות: 51 פעמים
קיבל תודות: 390 פעמים

שליחה #6 

@שמוליקהגר
·
השוק בארץ קטן מידי.
200 יחידות דיור? אף אחד לא מתחיל ליצר בשביל זה, תחשוב כמה יש באירופה, בכל אירופה?

הסיפור של תדר 916 בארץ הוא לדעתי ולכאורה קומבינה מסריחה על חשבון הצרכן הישראלי ושווה תחקיר מעמיק באחת מתוכניות התחקירים או בדיקה של מבקר המדינה.
קרא פוסט ישן שלי בנושא (והכל לכאורה!).

אתה זוכר את הסיפור של תדרי ה BT שרק התחיל?
אתה זוכר את הסיפור של ה WIFI שרק התחיל?
אתה זוכר את הסיפור של ה WIFI ב 5G ? ממש לא מזמן לפני כמה שנים...
אני מכיר עוד הרבה סיפורים דומים בתחומים אחרים......
המכנה המשותף בכל הסיפורים האלה זה שכולם עמדו על בריקדות וצעקו אסון לאומי וביטחוני לא ניתן! ומה קרה???

העולם מכתיב את הסטנדרטים לא קומבינטורים לכאורה שעובדים עבור גורמיים מסחריים, זה גדול מהם!
אי אפשר יהיה לאכוף את הסיפור של התדר זה ידרוש בדיקה של כל חבילה קטנה (פתיחה פיזית) וצבא של מוכסים מיומנים בתחום במשכורת של עובד מדינה, נראה לך אפשרי?
מדובר בכסף קטן מידי.

שמוליקהגר פותח השרשור
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #7 

מסכים איתך ברוב הדברים שרשמת,

לגבי אכיפה זה פשוט מאוד. כל משלוח שיגיע מ versanet, z wave europe ואתרים דומים (יצרנים) ייעצר במכס וייפתח.

זה יפחית משמעותית את מספר המשתמשים בתדר אחר חוץ מ916.
נערך לאחרונה על ידי שמוליקהגר ב 04/12/2016 19:57, נערך פעם 1 בסך הכל.

ras81
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 68
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #8 

הי,

אני קצת יותר אופטימי, בסופו של דבר, השוק האירופאי יותר גדול מהבריכה הקטנה שלנו ולכן יהיו יותר מוצרים מתאימים וכנראה גם מחירים זולים יותר וחדשים יותר... כמו במקרים הסטורים, דוגמת פלפונים וכו', גם פה כמנהג המים הזורמים, הלקוחות והספקים ימצאו את הדרכים לעבור מכשולים והמכס עם הכמויות שמגיעות אליו יוכל לעיתים כמו היום לעצור משלוח כלשהו אולם עדיין יגיעו משלוחים ועדיין התדר הארופאי יהיה יותר קורץ....

cafri
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

שמוליקהגר כתב:
...
...
אני חושב שלאט לאט אתה תראה כניסה של עוד ועוד שחקנים לתחום ונושא התחרותיות והמגוון יעלם. היום אתה יכול לעמוד מול יצרן סיני על 100 יחידות ולדרוש התאמה ל916.

אני יכול לומר לך שבימים אילו נסגר פרויקט של 200 יחידות דיור בחיפה שיהווה אבן דרך עבור ZWAVE ב916 בישראל. אם הפרויקט יצלח תתחיל לראות כניסה מאסיבית של שחקנים קטנים לתחום.
...
עם כל כך הרבה ״מידע פנימי״, למה החשבון שלך לא מסומן כ״עוסק בתחום״?
נערך לאחרונה על ידי cafri ב 05/12/2016 0:42, נערך פעם 1 בסך הכל.

שמוליקהגר פותח השרשור
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #10 

ואז? זה לא משנה בדיוני הפורום.

Grappa
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2567
שם מלא: Grappa
נתן תודות: 51 פעמים
קיבל תודות: 390 פעמים

שליחה #11 

@שמוליקהגר
·
הפורום נועד לשיתוף של מידע אישי מאנשים שאוהבים את התחום ורוצים לעזור לאחרים.
מקובל להבין שההמלצות כאן הם על בסיס של ידע/ניסיון אישי ואין בהם כל אינטרס מסחרי.
באם אתה עוסק בתחום או משיג רוח כלכלי כל שהוא מהפצת דעותיך כאן גילוי נאות יהיה ראוי ובמקום.
כדאי שתהיה מסומן כמו אחרים שעוסקים בתחום וחברים בפורום, ולדעתי תורמים הרבה מהידע והנסיון שלהם.
אני חושב שזה רק יכול לעזור לך ולתחום שבו את עוסק.

cafri
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

שמוליקהגר כתב:ואז? זה לא משנה בדיוני הפורום.
...
בוודאי שזה משנה.
זה חשוב (ומשנה) לקוראים לדעת שיש סיכוי שדבריך נובעים ממניעים מסחריים.

מידע זה קריטי כמעט בכל פוסט שלך, למשל בהמלצה שלך על טכנולוגיה, ב״דעה״ שלך על עתיד תדר כזה או אחר, בהמלצה שלך על חנות / יצרן / יבואן / בעל מקצוע זה או אחר.

זה לא אומר שדעתך שווה פחות, אולי אפילו להיפך, זה לא אומר שאתה ממליץ רק על מישהו שאתה מקבל ממנו אחוזים (או עובד אצלו / עבורו), אבל חשוב שהקורא יהיה מודע לעובדת היותך ״קשור לתחום״.

eagle75
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2805
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #13 

שמוליק, חוץ מלך (כנראה) ולעוד כמה יבואנים שמנפחים מחירים, לאף אחד אין באמת אינטרס לא לאשר תדר שבשימוש ברוב העולם.
אה ושכחתי את החברים שלך (כנראה) ושלהם במשרד התקשורת שעוזרים לכם לייצר בארץ נישה (תדר 916) שלא צריכה להיות קיימת בכלל .

אגב, גם אם בטעות יאשרו את התדר האירופאי בארץ ותתחילו להביא מודולים בתדר אירופאי, אני ורבים אחרים נעדיף לרכוש מחו"ל בחצי מחיר ואחריות עדיפה.

כפי שכתב GRAPPA, מתאים לתחקיר ב"עובדה". השוק יותר חזק מכם.

shayhe
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 410
שם מלא: שי
נתן תודות: 24 פעמים
קיבל תודות: 26 פעמים

שליחה #14 

שמוליקהגר כתב:מעלה נקודה למחשבה בעקבות דיון עם שתיים מחברי הפורום...

grappa וראול - נותן לכם כיוון למחשבה בעתיד, ממה שאני יודע שחקני ZWAVE בישראל כבר פנו למשרד התקשורת למנוע ייבוא של חלקי zwave בתדר אירופואי, אם הדבר יקרה משמעות הדבר שיכול להיות מצב שקניתם מערכת בתדר אירופאי לא תצליחו להתאים חלקים בתדר ישראלי.

אני כן חושב שבסופו של דבר תדר 916 ינצח משתי סיבות:

1. רגולציה- המדינה מתי שהוא תשים יד על איסור ייבוא מאתרים אשר עוסקים בשיווק רכיבי ZWAVE בתדר אירופאי. (הנושא נמצא על סדר היום במשרד התקשורת).
2. יש שחקנים גדולים בשוק כמו בזק זיפטו קונטק גרבר הום אשר כל המוצרים ברשותם בתדר ישראלי. מתי שהוא יירד להם האסימון והם "ידאגו" שתדר אירופאי לא ייכנס לארץ.

תביעו את דעתכם...
...
דעתי, שמזמן לא ראיתי טקסט אינטרסנטי, בפוסט שפותח שרשור.

1. רגולציה - כבר היום יש רגולציה בנושא תדרים, מה שלא אושר לא אמור להיכנס - מה ההבדל?
2. ראה סעיף 1 - שוב תסביר איך הם "ידאגו" ומה זה יהיה שונה מהיום

תפריד בין חוק ורגולציה לבין אכיפה.
האכיפה היום היא סלקטיבית, מה ישתנה בעתיד ולמה נראה לך שהיא תפסיק להיות סלקטיבית דווקא בשוק המיזערי של ZWAVE, ולא לדוגמה באיסוף מיסים של יבוא אישי?

באזז
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 234
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #15 

אני מסכים עם רוב דבריי אלה שהגיבו כאן, ובפועל לא עוסקים בתחומים אלו, אלא קנוכמשתמשים עצמאיים ונהנים.. (כמוני)
יותר מזאת, כבר היום כשנכנסתי קצת יותר לעומק [מעבר לאשכול השאלות ותשובות בהודעה הראשונה..] והתחלתי להשתמש
אני מגלה שהשוק בסופו של דבר לא 'בשל' לחלוטין (למשל כלי אחד בלבד לשליטה על מזגן - ZXT, כמה פתרונות למנעול שליטה בדלת?) וזה עוד בתדר אירופאי!!

מה יהיה המבחר בתדרים ישראליים? תוכלו רק לדמיין... :(

נירקו
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 238
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #16 

תרשו לי להוסיף עוד כיוון חשיבה למה לא יאפשרו תדר ארופאי....

כאשר עושים יבוא מסחרי של מוצר בעל תקן מהאיחוד הארופאי יש מסלול מקוצר ויחסית זול, אבל מוצרים בעלי תדר "ישראלי" לא יוכלו להינות ממסלול מקוצר וזול, ולכן לרשויות יש אינטרס מאוד ברור "להתפרנס"... וככול שיהיו יותר מוצרים מיצרנים שונים ההכנסות קופצות במכפלות....

סתם להסכלה כללית, בדיקת בקר "ספציפיה" - נגיד בקר תאורה בודד במכון התקנים (מחלקת חשמל בלבד) צפוייה לעלות 6000-7000 ש"ח בהנחה שהבקר יעבור במכה ראשונה וזה נדיר מאוד, ולזה צריך להוסיף בדיקה נוספת של מחלקת "תקשורת" ....

ואתה העלויות האלו תכפילו בסוגי בקרים שונים: תריס, תאורה כפול, מגע יבש, גלאי וילון, גלאי נפח, מד טמפ......

ולזה תוסיפו את חידושי התקינה כל שנתיים שלוש......

ועכשיו תחשבו שוב, האם כדאי למדינה לאשר את התדר הארופאי....

למרות כל מה שכתבתי, כן, אין לי ספק בבעוד עשור הם ישברו ויאפשרו את התדר אבל לא לפני שינסו לחלוב את הפרה עד לטיפה האחרונה...

ולמען הסר ספק, כתבתי את הפוסט עם הרבה צער :)

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”