סטרימר או מחשב HTPC ?
שלום
אני מתלבט לקנות סטרימר או מחשב HTPC
אני חובב צפייה בסרטים Blu-ray מקוריים באיכות הכי גבוהה שיש.
השאלה מי אתם מעדיפים ואיזה מהם משדר איכות הכי גבוהה לטלוויזיה ותומך ברוב פורמטי הוידאו והאודיו וכמובן קבצי תרגום בכל מיני שפות.
האם יש הבדל באיכות התמונה שמשודרת בין סטרימר ומחשב HTPC לבין הפעלת סרטים בתוך טלוויזיה תומכת MKV לדוגמה?
אני מתלבט לקנות סטרימר או מחשב HTPC
אני חובב צפייה בסרטים Blu-ray מקוריים באיכות הכי גבוהה שיש.
השאלה מי אתם מעדיפים ואיזה מהם משדר איכות הכי גבוהה לטלוויזיה ותומך ברוב פורמטי הוידאו והאודיו וכמובן קבצי תרגום בכל מיני שפות.
האם יש הבדל באיכות התמונה שמשודרת בין סטרימר ומחשב HTPC לבין הפעלת סרטים בתוך טלוויזיה תומכת MKV לדוגמה?
- שי-כ
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4810
- שם מלא: שי כהן
- נתן תודות: 949 פעמים
- קיבל תודות: 302 פעמים
המילה 'סטרימר' רחבה מדיי...
כדאי שתגדיר אם הכוונה לסטרימרים הקלאסים, כגון POPCORN ו- DUNE, או מכשירי אנדרואיד/חלונות שמריצים KODI.
השאלה דיי סובייקטיבית. נסה תחילה להתקין KODI על המחשב הביתי ותבדוק אם הממשק שלה וההתעסקות מסביב מתאימים לך.
אני צופה בעיקר בסרטי בלו ריי מלא, או רימוקסים של בלו ריי מלא עם סאונד HD (קבצים של 25-40GB לסרט) עם HTPC עליו מותקן KODI והכל רץ מצוין. אם אני רוצה להציץ בכותר הבלו-ריי, אני משתמש בתוכנה TMT.
כדאי שתגדיר אם הכוונה לסטרימרים הקלאסים, כגון POPCORN ו- DUNE, או מכשירי אנדרואיד/חלונות שמריצים KODI.
השאלה דיי סובייקטיבית. נסה תחילה להתקין KODI על המחשב הביתי ותבדוק אם הממשק שלה וההתעסקות מסביב מתאימים לך.
אני צופה בעיקר בסרטי בלו ריי מלא, או רימוקסים של בלו ריי מלא עם סאונד HD (קבצים של 25-40GB לסרט) עם HTPC עליו מותקן KODI והכל רץ מצוין. אם אני רוצה להציץ בכותר הבלו-ריי, אני משתמש בתוכנה TMT.
- RafalovitchTom
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 588
- שם מלא: Rafalovitch Tom
- נתן תודות: 17 פעמים
- קיבל תודות: 75 פעמים
אני אישית משתמש באינטל נוק עם מעבד סלרון ומערכת הפעלה ליברהאלק - יש תמיכה מלאה באודיו בהבחנה גבוהה,תמיכה חלקית ב-3D ותמיכה חלקית ב-4K. אין תמיכה ב- HDR.
יחסית לתמורה (איכות חומרים ובניה ללא רבב) המחיר סביר (סביב ה-1,000 ש״ח), כמובן שזה לא המכשיר המומלץ להתקנת ווינדוס.
יחסית לתמורה (איכות חומרים ובניה ללא רבב) המחיר סביר (סביב ה-1,000 ש״ח), כמובן שזה לא המכשיר המומלץ להתקנת ווינדוס.
·מה שחשוב מבחינתי הוא שהנגן שרוצה לקנות יעבד את התמונה בצורה יפה ואיכותות וגם את הסאונד ויתמוך ברוב פורמטי הסאונד המוכרים.שי-כ כתב:המילה 'סטרימר' רחבה מדיי...
אני צופה בעיקר בסרטי בלו ריי מלא, או רימוקסים של בלו ריי מלא עם סאונד HD (קבצים של 25-40GB לסרט) עם HTPC עליו מותקן KODI והכל רץ מצוין. אם אני רוצה להציץ בכותר הבלו-ריי, אני משתמש בתוכנה TMT....
יש קודי בתוך הסטרימרים ויש גם במחשבים.
השאלה איפה רואים הכי טוב?
·מחשב HTPC?RafalovitchTom כתב:אני אישית משתמש באינטל נוק עם מעבד סלרון ומערכת הפעלה ליברהאלק - יש תמיכה מלאה באודיו בהבחנה גבוהה,תמיכה חלקית ב-3D ותמיכה חלקית ב-4K. אין תמיכה ב- HDR.
יחסית לתמורה (איכות חומרים ובניה ללא רבב) המחיר סביר (סביב ה-1,000 ש״ח), כמובן שזה לא המכשיר המומלץ להתקנת ווינדוס....
איך איכות התמונה והסאונד?
הכי חשוב אני רוצה לקבל איכות מעולה ביותר של סרטים ב1080 פיקסלים, ובעתיד 4k עם הצגה מהירה וחלקה.
קדמיים Polk Audio RTi A5
אחוריים Polk Audio RTi A1
סנטר Polk Audio CSi A4
סאב וופר Polk Audio PSW10
רסיבר Pioneer VSX-932
מחשב HTPC + כרטיס מסך GTX 1050
אוזניות סוני MDR-1000X
טלוויזיה Sony 4K HDR KD65XE8596
סנטר Polk Audio CSi A4
רסיבר Pioneer VSX-932
אוזניות סוני MDR-1000X
·אתה בטוח?שי-כ כתב:כל עוד מדובר ב HTPC/מיני PC, ההבדלים באיכות תמונה זניחים.
לשיפור האיכות תוכל לרכוש כרטיס גרפי חיצוני איכותי....
כי פעם היה לי מחשב נייח חזק עם כרטיס גרפי חזק והצפייה בסרטים דרך הסטרימר הייתה איכותית יותר ותמונה מהירה יותר כאילו מצולמת ב 60 פרים לשניה.
- toxin
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9357
- נתן תודות: 49 פעמים
- קיבל תודות: 742 פעמים
אם אתה מדבר על סטרימרים "קלאסיים" כמו DUNE או כמו POPCORN HOUR, יכול להיות שכן כי אלו מכשירים שתוכננו במיוחד להריץ תכני מדיה בצורה אופטימלית בעוד שמחשב לא יועד לשימוש ספציפי בתור מדיה סנטר.
אבל היום העניינים השתכללו גם מבחינת תוכנה וגם חומרה ומחשב HTPC יכול לתת לך פתרון מספק לצרכים שלך.
אבל היום העניינים השתכללו גם מבחינת תוכנה וגם חומרה ומחשב HTPC יכול לתת לך פתרון מספק לצרכים שלך.
·מחשב HTPC הכי משוכלל יכול להגיע לרמת סטרימר שמיועד למדיה סנטר כלומר איכות תמונה חלקה ומהירה?toxin כתב:אם אתה מדבר על סטרימרים "קלאסיים" כמו DUNE או כמו POPCORN HOUR, יכול להיות שכן כי אלו מכשירים שתוכננו במיוחד להריץ תכני מדיה בצורה אופטימלית בעוד שמחשב לא יועד לשימוש ספציפי בתור מדיה סנטר.
אבל היום העניינים השתכללו גם מבחינת תוכנה וגם חומרה ומחשב HTPC יכול לתת לך פתרון מספק לצרכים שלך....
מה אתה מעדיף מחשב HTPC או מיני?
קדמיים Polk Audio RTi A5
סנטר Polk Audio CSi A4
רסיבר Pioneer VSX-932
אוזניות סוני MDR-1000X
סנטר Polk Audio CSi A4
רסיבר Pioneer VSX-932
אוזניות סוני MDR-1000X
- toxin
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9357
- נתן תודות: 49 פעמים
- קיבל תודות: 742 פעמים
זה תלוי בצרכים שלך. המחשב שלי למשל משמש גם כ HTPC וגם כמחשב גיימינג בסלון. אם אתה אחד שאוגר סרטים/סדרות אז אולי HTPC בגודל סטנדרטי יותר יתאים לך כי יהיה לך מקום ליותר כוננים קשיחים. אם אתה לא, אז מחשב מיני יכול להתאים לך.