מקור טוב לרכישת קבלים בארץ - אשמח להמלצות
-
gechts
- חבר ותיק

- תגובות: 2509
- שם מלא: שלומי גכט
- נתן תודות: 114 פעמים
- קיבל תודות: 201 פעמים
שלום לכולם,
יש לי את הבחור הזה שבתמונות, מרנץ 2275, אבל הקשיש סובל מבעיות.
החלטתי שבשלב זה אני רוצה לשפץ לבד את המכשיר ולהחליף בהדרגה את הקבלים האלקטרוליטים, ובשלב ראשון את מעגל
האספקות הראשי - סה"כ החלפה של 8 קבלים אלקטרוליטים ויש לי את הSERVICE MANUAL ככה שזה לא אמור להיות מסובך מאוד במיוחד שבדגם הזה מרנץ הוסיפו לצמות קונקטורים מה שמקל על פירוק המעגלים.
התחלתי להסתכל ב EBAY, וראיתי שאם מזמינים בנפרד כל קבל ושל חברה טובה (ELNA או NICHICON או פנסוניק) הסכומים גבוהים.
לכן אשמח מאנשים שהזמינו או קנו קבלים ממקור טוב ואמין לקבל המלצות.
תודה ושבוע טוב!
שלומי
יש לי את הבחור הזה שבתמונות, מרנץ 2275, אבל הקשיש סובל מבעיות.
החלטתי שבשלב זה אני רוצה לשפץ לבד את המכשיר ולהחליף בהדרגה את הקבלים האלקטרוליטים, ובשלב ראשון את מעגל
האספקות הראשי - סה"כ החלפה של 8 קבלים אלקטרוליטים ויש לי את הSERVICE MANUAL ככה שזה לא אמור להיות מסובך מאוד במיוחד שבדגם הזה מרנץ הוסיפו לצמות קונקטורים מה שמקל על פירוק המעגלים.
התחלתי להסתכל ב EBAY, וראיתי שאם מזמינים בנפרד כל קבל ושל חברה טובה (ELNA או NICHICON או פנסוניק) הסכומים גבוהים.
לכן אשמח מאנשים שהזמינו או קנו קבלים ממקור טוב ואמין לקבל המלצות.
תודה ושבוע טוב!
שלומי
אני מעדיף להזמין דברים כאלה ממקומות שאני סומך עליהם. משמע Mouser/Digikey/Farnell ועוד כמה כאלה. הבעיה היא בדר"כ עלות השילוח.
יש לזה פתרונות חלקיים ומשתנים, כתלות מהמקום הרצוי, וסכום ההזמנה. להזמנות קטנות כמו שלך יש רק 2 אופציות ריאליות שאני מכיר:
1 - להשתמש ב-lion.co.il שמשתמשים במלאי ה-UK של פארנל.
2 - להשתמש באריהב שיזמינו לך מכל מקום שתרצה בתמורה לעמלה. אם מדובר על כמות קטנה של רכיבים זה יכול להיות משתלם, צריך לשלוח להם מייל עם המקט של הרכיב והם שולחים הצעת מחיר (או לפחות כך היה בפעם האחרונה שאני הזמנתי מהם).
יש לזה פתרונות חלקיים ומשתנים, כתלות מהמקום הרצוי, וסכום ההזמנה. להזמנות קטנות כמו שלך יש רק 2 אופציות ריאליות שאני מכיר:
2 - להשתמש באריהב שיזמינו לך מכל מקום שתרצה בתמורה לעמלה. אם מדובר על כמות קטנה של רכיבים זה יכול להיות משתלם, צריך לשלוח להם מייל עם המקט של הרכיב והם שולחים הצעת מחיר (או לפחות כך היה בפעם האחרונה שאני הזמנתי מהם).
יש לי שאלה אם כבר על הזמנות.
האם אפשר לסמוך על ALIEXPRESS בנושא הקבלים.
נגיד לגבי WIMA
בנוסף אם אתה מזמין מחו"ל תזמין אם כבר אז בכמות 10+, זה ייצא יותר משתלם.
מה לגבי RUBYCON, הם טובים ?
ועוד שאלה, האם אפשר להחליף קבלים רגילים לBI-POLAR (סתם כי כרגע יש או שאני מוכן להשקיע בכאלו)?
נגיד לגבי WIMA
ועוד שאלה, האם אפשר להחליף קבלים רגילים לBI-POLAR (סתם כי כרגע יש או שאני מוכן להשקיע בכאלו)?
-
gechts
- חבר ותיק

·legopart כתב:יש לי שאלה אם כבר על הזמנות.
נגיד לגבי WIMA
ועוד שאלה, האם אפשר להחליף קבלים רגילים לBI-POLAR (סתם כי כרגע יש או שאני מוכן להשקיע בכאלו)?...
מנסיוני הלא מוצלח...לא
הזמנתי משם טרנזיסטורים סופיים והגיעו מזוייפים,
מצד שני, אני יודע שיוסי שנמצא פה הרבה בפורומים (JD) הזמין מהם וכן היה בסדר
עוד נקודה שנגעת בה.
הזמנתי מהם גם טרנזיסטורים סופיים, לא שאכפת לי אם הם יהיו מזוייפים (כי שילמתי ממש מאט לצורכי למידה),
אתה מתכוון שמבחינת עבודה הם לא נותנים את מה שצריך (ביחס לדגם)?
או שאתה אומר שרק החברה הייתה מדבקה?
הזמנתי מהם גם טרנזיסטורים סופיים, לא שאכפת לי אם הם יהיו מזוייפים (כי שילמתי ממש מאט לצורכי למידה),
אתה מתכוון שמבחינת עבודה הם לא נותנים את מה שצריך (ביחס לדגם)?
או שאתה אומר שרק החברה הייתה מדבקה?
רכיבים שה-spec שלהם חשוב לא מזמינים מסין. נקודה.
דברים כמו זרם זליגה עם העליה בזרם, ripple current מקסימלי, רעש של טרנ', ועוד הרבה - זה לא משהו שאתה תבדוק בבית, ולכן עדיף לשלם עוד כמה שקלים מאשר להישאר עם הספק לגבי הביצועים.
דברים כמו זרם זליגה עם העליה בזרם, ripple current מקסימלי, רעש של טרנ', ועוד הרבה - זה לא משהו שאתה תבדוק בבית, ולכן עדיף לשלם עוד כמה שקלים מאשר להישאר עם הספק לגבי הביצועים.
-
gechts
- חבר ותיק

האם יש מקור בארץ או בחו"ל שאפשר לתת לו "רשימת מכולת" של קבלים אלקטרוליטיים דרושים וכמות,
לקבל הצעת מחיר הכוללת עלות משלוח (אם זה בחו"ל) ולבצע הזמנה? (ולדעת איזה קבלים נקבל, כלומר ELNA או NICHICON)?
זה הדבר הכי טוב שיכול להיות מבחינתי.
והאם יש דרך לדעת האם קבלים מEBAY אמיתיים או מזוייפים?
לקבל הצעת מחיר הכוללת עלות משלוח (אם זה בחו"ל) ולבצע הזמנה? (ולדעת איזה קבלים נקבל, כלומר ELNA או NICHICON)?
זה הדבר הכי טוב שיכול להיות מבחינתי.
והאם יש דרך לדעת האם קבלים מEBAY אמיתיים או מזוייפים?
@gechts
·
שלומי, ענו לך כבר למעלה.
DIGIKEY או mouser
אני עובד עם DIGIKEY, הבעיה היחידה איתם זו עלות משלוח FIX של 150 שקל.
היה יכול להיות נחמד עם היתה דרך לאגד כמה חברה ולארגן הזמנוצ מרוכזות.
·
שלומי, ענו לך כבר למעלה.
DIGIKEY או mouser
קונה ציוד אודיו תקול.
-
gechts
- חבר ותיק

·shoko555 כתב:@gechts
·
שלומי, ענו לך כבר למעלה.
DIGIKEY או mouser
כן ראיתי, אבל הכוונה שלי אם יש חברה שעלויות המשלוח זולות יותר,
לחילופין אולי אקבל החלטה להזמין כמות גדולה יותר כדי לשפץ את רוב המכשיר...
אני בתור חובב הזמנתי כמותית מהסוג הכי זול שיש,
לדוגמה http://www.ebay.com/itm/200pcs-DIY-15-V ... Swwo1XdjsQ
נראה לי שהזמנתי בפחות
השאלה היא האם אפשר להזמין ככה גם מהדגמים היותר מובחרים? (שיתנו הכל ביחד)
רציתי לחזור על השאלה, האם זה בסדר לחבר קבל BI-POLAR במקום אחד נוכחי?
לדוגמה http://www.ebay.com/itm/200pcs-DIY-15-V ... Swwo1XdjsQ
נראה לי שהזמנתי בפחות
השאלה היא האם אפשר להזמין ככה גם מהדגמים היותר מובחרים? (שיתנו הכל ביחד)
רציתי לחזור על השאלה, האם זה בסדר לחבר קבל BI-POLAR במקום אחד נוכחי?
·gechts ראה את התגובה הזו למעלה. אלה כל האופציות (שאני מכיר) שאפשר לסמוך עליהן והן משתלמות בכמויות קטנות. השתמשתי בשתיהן בעבר. שאר האופציות יצאו יקרות יותר ומשתלמות רק אם מדובר על הזמנה עם כמות גדולה של רכיבים (וגדולה כספית).anatoli15 כתב:אני מעדיף להזמין דברים כאלה ממקומות שאני סומך עליהם. משמע Mouser/Digikey/Farnell ועוד כמה כאלה. הבעיה היא בדר"כ עלות השילוח.
2 - להשתמש באריהב שיזמינו לך מכל מקום שתרצה בתמורה לעמלה. אם מדובר על כמות קטנה של רכיבים זה יכול להיות משתלם, צריך לשלוח להם מייל עם המקט של הרכיב והם שולחים הצעת מחיר (או לפחות כך היה בפעם האחרונה שאני הזמנתי מהם)....
-
gechts
- חבר ותיק

אנטולי תודה רבה על התשובה המפורטת,
אני כנראה אזמין כמות גדולה יותר (ע"מ לשפץ מעגלים נוספים ברסיבר הזה) ועוד 2 רסיברים שיש לי,
אני פשוט חושב שזה יתן חיים מחדש לרסיבר.
יש עוד שני מרנץ 2220 שמחכים לשיפוץ דומה, שם קל יותר, הם דיי ריקים בפנים
בהשוואה ל 2275
אני כנראה אזמין כמות גדולה יותר (ע"מ לשפץ מעגלים נוספים ברסיבר הזה) ועוד 2 רסיברים שיש לי,
אני פשוט חושב שזה יתן חיים מחדש לרסיבר.
יש עוד שני מרנץ 2220 שמחכים לשיפוץ דומה, שם קל יותר, הם דיי ריקים בפנים
אם אתה מזמין כמות גדולה יותר, אז עלות השילוח יכולה להיות יחסית זניחה. במצב כזה אתה יכול גם לבדוק ב-Digikey וגם ב-Mouser. הבעיה איתם היא בדר"כ המשלוח, החל מסכום כלשהו הם דורשים בדר"כ שילוח עם UPS/Fedex ואז זה גם מוסיף את העמלה של החברה.
אם אתה יכול למצוא רכיבים מתאימים במלאי UK של פארנל (או ישירות באתר של lion.co.il) אתה יכול להזמין מהם ואתה יודע בדיוק מה המחיר שתשלם, כי לא צריך לשלם שילוח בינלאומי ועמלות שקר כלשהן.
אם לא, אז תבדוק את מאוזר ודיג'יקיי. יש להם גם נציגות מקומית. בפעם האחרונה שהזמנתי מהנציגות המקומית של מאוזר (יושבים ברעננה, אבל אפשר גם לעשות שילוח בתוך הארץ) שילמתי משהו כמו 30-40$ עמלה על ההזמנה (ללא קשר לגודל ההזמנה), אבל אין צורך לשלם משלוח בינלאומי + עמלות של חברת השילוח.
אם אתה יכול למצוא רכיבים מתאימים במלאי UK של פארנל (או ישירות באתר של lion.co.il) אתה יכול להזמין מהם ואתה יודע בדיוק מה המחיר שתשלם, כי לא צריך לשלם שילוח בינלאומי ועמלות שקר כלשהן.
אם לא, אז תבדוק את מאוזר ודיג'יקיי. יש להם גם נציגות מקומית. בפעם האחרונה שהזמנתי מהנציגות המקומית של מאוזר (יושבים ברעננה, אבל אפשר גם לעשות שילוח בתוך הארץ) שילמתי משהו כמו 30-40$ עמלה על ההזמנה (ללא קשר לגודל ההזמנה), אבל אין צורך לשלם משלוח בינלאומי + עמלות של חברת השילוח.
-
gechts
- חבר ותיק

·anatoli15 כתב:אם אתה מזמין כמות גדולה יותר, אז עלות השילוח יכולה להיות יחסית זניחה. במצב כזה אתה יכול גם לבדוק ב-Digikey וגם ב-Mouser. הבעיה איתם היא בדר"כ המשלוח, החל מסכום כלשהו הם דורשים בדר"כ שילוח עם UPS/Fedex ואז זה גם מוסיף את העמלה של החברה.
אם לא, אז תבדוק את מאוזר ודיג'יקיי. יש להם גם נציגות מקומית. בפעם האחרונה שהזמנתי מהנציגות המקומית של מאוזר (יושבים ברעננה, אבל אפשר גם לעשות שילוח בתוך הארץ) שילמתי משהו כמו 30-40$ עמלה על ההזמנה (ללא קשר לגודל ההזמנה), אבל אין צורך לשלם משלוח בינלאומי + עמלות של חברת השילוח....
מעולה אני בהחלט אבדוק את זה.
תודה רבה!
שלומי.
-
gechts
- חבר ותיק

·shoko555 כתב:@gechts
·
שלומי, ענו לך כבר למעלה.
DIGIKEY או mouser
היה יכול להיות נחמד עם היתה דרך לאגד כמה חברה ולארגן הזמנוצ מרוכזות....
אני מוכן להתארגן עם עוד אנשים פה בפורום,
אם מישהו מוכן לרכז רשימה אני בעד
יש גם את http://www.partsconnexion.com/ הקנדיים
בעבר עלויות המשלוח שלהם לחבילות קטנות היה נמוך יחסית-- 10$ עם השנים העלו את המשלוח
שווה בדיקה, זה גם מגיע מהר יחסית
בעבר עלויות המשלוח שלהם לחבילות קטנות היה נמוך יחסית-- 10$ עם השנים העלו את המשלוח
שווה בדיקה, זה גם מגיע מהר יחסית
אני לא זז מכאן עד סוף הצד
למי שרוצה לנסר ולשייף רכיבים הרי מקור טוב למידע:
http://sound.whsites.net/counterfeit.htm
http://bradthx.blogspot.co.il/2016/04/counterfeit-2n3055-transistors-from-ebay.html
http://sound.whsites.net/counterfeit.htm
http://bradthx.blogspot.co.il/2016/04/counterfeit-2n3055-transistors-from-ebay.html
וינטאג'מניה !!!
מקבל וקונה ציוד לשיפוץ.
מקבל וקונה ציוד לשיפוץ.
יש המון כאלה פירוקים ברשת, יותר מעניין לראות דווקא את מגברי השרת. יצא לי בעבר גם לבדוק כמה דברים בעצמי (לשייף את האריזה עד שרואים את השבב החשוף). פירסמתי כבר את התמונות בעבר בפורום, אך כרגע אני לא מוצא אותן. אם אמצא אפרסם שוב.