בית חכם אלחוטי - המלצות.

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
שלח תגובה
הילהאלפסי פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 23
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,
שמי הילה חדשה בפורום.

מעונינת בבית אלחוטי ללא שינוי תשתיתי (בית קיים בשיפוץ).

בגדול מה שאני צריכה זה :
1. שליטה ב25 מפסקי תאורה.
2. שליטה במתג דוד.
3. שליטה ב3 מזגנים בחדרים.
4. מצלמות בשני חדרים.
5. שליטה ב3 מתגי תריס.
6. שליטה במערכת שמע.

סדר גודל של תקציב 13000 שח כולל התקנה.

האם יש למישהו המלצות על חברה כלשהי שעושה גם את ההתקנה? ממה שביררתי עד היום מרבית חברות הבית החכם מוכרות את הרכיבים ושולחות אותך לחשמלאי שלא מכיר את הרכיבים.

תודה מראש

הילה.

MarioMan
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3539
שם מלא: יונתן פת-יה
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #2 

לחברות שמוכרות פתרונות אלחוטיים יש בעיה חוקית מסוימת באמת לבצע את ההתקנה מ-א' ועד ת' או יותר נכון את רוב ההתקנה.

בחשמל חכם "מסורתי" ישנו לוח חשמל שמכיל את כל בקרי השליטה וכל צרכני החשמל הנשלטים ע"י המערכת מחוברים לבקרים. פרוצדורלית מה שקורה זה שהחברה שמוכרת את המערכת מספקת את הציוד לבונה לוחות והוא מרכיב אותו בלוח. אחרי שלוח החשמל מסופק ומותקן בבית מגיע החשמלאי והוא מחבר את צרכני החשמל של המערכת אל הבקרים (בדרך כלל זה לא ישירות אלא זה מחובר למהדק שמצדו השני מחובר ליציאה המתאימה בבקר).

ואז, המפסקים הם למעשה keypadים שעובדים במתח נמוך ולכן לחברה שמספקת את המערכת אין בעיה חוקית להתקין ולחבר אותם.

ב"חשמל חכם אל-חוטי" אין למעשה לוח חשמל מרכזי ויחידות הקצה למעשה כן ממתגות את מתח הרשת ולכן, לפי חוק, רק חשמלאי יכול לבצע את החיבור. אז אם החברות האלו לא מעסיקות חשמלאי מטעמן שיבצע את ההתקנה והחיבור אין מנוס מלתת את עבודת החיבור לחשמלאי אחר, שזה כמעט תמיד המצב (הרי לחשמלאים יש כבר עבודה... הם חשמלאים).

הילהאלפסי פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

MarioMan כתב:לחברות שמוכרות פתרונות אלחוטיים יש בעיה חוקית מסוימת באמת לבצע את ההתקנה מ-א' ועד ת' או יותר נכון את רוב ההתקנה.

בחשמל חכם "מסורתי" ישנו לוח חשמל שמכיל את כל בקרי השליטה וכל צרכני החשמל הנשלטים ע"י המערכת מחוברים לבקרים. פרוצדורלית מה שקורה זה שהחברה שמוכרת את המערכת מספקת את הציוד לבונה לוחות והוא מרכיב אותו בלוח. אחרי שלוח החשמל מסופק ומותקן בבית מגיע החשמלאי והוא מחבר את צרכני החשמל של המערכת אל הבקרים (בדרך כלל זה לא ישירות אלא זה מחובר למהדק שמצדו השני מחובר ליציאה המתאימה בבקר).

ואז, המפסקים הם למעשה keypadים שעובדים במתח נמוך ולכן לחברה שמספקת את המערכת אין בעיה חוקית להתקין ולחבר אותם.

ב"חשמל חכם אל-חוטי" אין למעשה לוח חשמל מרכזי ויחידות הקצה למעשה כן ממתגות את מתח הרשת ולכן, לפי חוק, רק חשמלאי יכול לבצע את החיבור. אז אם החברות האלו לא מעסיקות חשמלאי מטעמן שיבצע את ההתקנה והחיבור אין מנוס מלתת את עבודת החיבור לחשמלאי אחר, שזה כמעט תמיד המצב (הרי לחשמלאים יש כבר עבודה... הם חשמלאים).
...
·מרבית החברות האלחוטיות ממה שאני יודעת לא עושות שימוש בבקרים בתוך ארונות החשמל. אלא דרך מרכזיה חכמה חיצונית (HUB) שדרכה ניתנות הפקודות לכל הרכיבי קצה.

כרגע שלשת החברות שעובדות יפה ממה שאני יודעת זה : switchbee, homeetec, גרבר הום.
למישהו יש ניסיון עם החברות האילו?

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20680
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 969 פעמים

שליחה #4 

"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.

שמוליקהגר
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 46
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #5 

...
תודה על העזרה אבל:
1. אני לא מתכוון להזמין מוצרים באלפי שקלים ובסופו של דבר יעצרו במכס ולא יורשו להיכנס לארץ.
2. מי בדיוק ירכיב? ייתן אחריות על המוצרים ומידה ויהרוס אותם?
3. מה שרשום בלינק ממש לא נכון אני מכיר 3 חברות שמוכרות היום מוצרים בתדר ישראלי 916 כולל את חברת התקשרת הגדולה בישראל
4. לא מתכוון שיום אחד משרד התקשורת ידפוק לי בדלת ויחרים את הציוד.

MarioMan
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #6 

הילהאלפסי כתב:
...
...
·מרבית החברות האלחוטיות ממה שאני יודעת לא עושות שימוש בבקרים בתוך ארונות החשמל. אלא דרך מרכזיה חכמה חיצונית (HUB) שדרכה ניתנות הפקודות לכל הרכיבי קצה.
...
אין קשר. גם לחברות שעושות חשמל חכם "מסורתי" יש בדרך כלל מחשב מרכזי שאחראי על העסק. הבעיה של "החברות האלחוטיות" בנושא ההתקנה שהזכרת היא שבגלל שיחידות הקצה "מחזיקות" את הזרם החשמלי אז חשמלאי חייב להתקין אותם.

גם בחשמל חכם מסורתי יש לחשמלאי תפקיד מפתח, אבל ההבדל הוא ששם החשמלאי מעורב באמצע הדרך וחברת החשמל החכם מתקינה את יחידות הקצה שהן עובדות במתח נמוך. בפתרונות האלחוטיים יחידות הקצה מחוברות במתח גבוה ולכן החשמלאי חייב להתקין אותם.

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #7 

שמוליקהגר כתב:
...
...
תודה על העזרה אבל:
1. אני לא מתכוון להזמין מוצרים באלפי שקלים ובסופו של דבר יעצרו במכס ולא יורשו להיכנס לארץ.
2. מי בדיוק ירכיב? ייתן אחריות על המוצרים ומידה ויהרוס אותם?
3. מה שרשום בלינק ממש לא נכון אני מכיר 3 חברות שמוכרות היום מוצרים בתדר ישראלי 916 כולל את חברת התקשרת הגדולה בישראל
4. לא מתכוון שיום אחד משרד התקשורת ידפוק לי בדלת ויחרים את הציוד.
...
·
מה אתה קשור לשאלה שלה? בפוסט אחר טענת שיש לך בית חכם כבר ב 14 אלף שח?
אתה טרול שוויק שלהם?

הילהאלפסי פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

mp3lll כתב:
...
...
·
מה אתה קשור לשאלה שלה? בפוסט אחר טענת שיש לך בית חכם כבר ב 14 אלף שח?
אתה טרול שוויק שלהם?
...
גם אם לבחור יש כבר בית חכם זכותו להביע את דעתו. (קראתי את הפוסט)
יש הרבה דברים שאני מסכימה איתו, אני לא מחפשת לקנות רכיבים ולהרכיב בעצמי. ולא הייתי רוצה להתקע עם סחורה בשווי אלפי שקלים.

שמוליק זה בערך סדר הגודל של התקציב שעומד לרשותי. יש לך טלפון של מישהו שאוכל לשוחח איתו?

הילהאלפסי פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

MarioMan כתב:
...
...
אין קשר. גם לחברות שעושות חשמל חכם "מסורתי" יש בדרך כלל מחשב מרכזי שאחראי על העסק. הבעיה של "החברות האלחוטיות" בנושא ההתקנה שהזכרת היא שבגלל שיחידות הקצה "מחזיקות" את הזרם החשמלי אז חשמלאי חייב להתקין אותם.

גם בחשמל חכם מסורתי יש לחשמלאי תפקיד מפתח, אבל ההבדל הוא ששם החשמלאי מעורב באמצע הדרך וחברת החשמל החכם מתקינה את יחידות הקצה שהן עובדות במתח נמוך. בפתרונות האלחוטיים יחידות הקצה מחוברות במתח גבוה ולכן החשמלאי חייב להתקין אותם.
...
בנושא ההתקנה שהזכרת היא שבגלל שיחידות הקצה "מחזיקות" את הזרם החשמלי אז חשמלאי חייב להתקין אותם - האם זה כל כך מסובך לחשמלאי לבצע את העבודה הזאת?

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #10 

יש הבדל בין להביע דעה, לבין לציין עובדה בשבילך ״אני לא מתכוון להזמין מוצרים באלפי שקלים ובסופו של דבר יעצרו במכס ולא יורשו להיכנס לארץ״
אלה אם אתם אותו יוזר?
הקישור היה רק בשבילך לקבל קצת מושג מה זה וורה ואיך זה עובד לפני שמוצאים כסף.
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.

MarioMan
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #11 

הילהאלפסי כתב:
...
...
בנושא ההתקנה שהזכרת היא שבגלל שיחידות הקצה "מחזיקות" את הזרם החשמלי אז חשמלאי חייב להתקין אותם - האם זה כל כך מסובך לחשמלאי לבצע את העבודה הזאת?
...
זה לא מסובך בכלל. את רשמת בתחילת דבריך כך: "ממה שביררתי עד היום מרבית חברות הבית החכם מוכרות את הרכיבים ושולחות אותך לחשמלאי שלא מכיר את הרכיבים"

אז אני הסברתי למה זה קורה, ולמה זה למעשה חייב לקרות (בגלל החוק). ללא מעט חשמלאים יש נטיה להבהל מהנושא של חשמל חכם, לפעמים בצדק. במקרה הזה מדובר לרוב בחיבור סטנדרטי של 2 או 3 גידים כמו בחיבור של כל מעגל חשמלי סטנדרטי ולכן כל חשמלאי מסוגל לבצע את העבודה הזו, גם כזה "שלא מכיר את הרכיבים".

אגב, גם אני חושב כמו המשתמש @mp3lll בנוגע להודעות של אותו שמוליק שהצטרף לאחרונה אל הפורום... גם אם לא מדובר בפרסום סמוי לעסק כלשהו (את זה כבר נראה) אין ספק שיש פה אג'נדה מסוימת.

שמוליקהגר
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 46
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #12 

כנראה שמדובר בחברי פורום ותיקים שחושבים שדעות אחרות לא מתאימות ל"אג'נדה" שלהם.

שולח לך הודעה בפרטי שמה יצעקו "פרסום סמוי"

GalZilberman
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 550
נתן תודות: 66 פעמים
קיבל תודות: 50 פעמים

שליחה #13 

היו אצלי בעבר ונראה לי שהם יכולים לספק לך שירות מלא להכל (לא קניתי מהם בסוף בגלל תקציב מצומצם)
http://www.watt.co.il/

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”