הבדלים בין sm57 ל-545sd

איך משהו עובד? למה זה ככה?
שלח תגובה
הצדיק פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 44
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם, רציתי לדעת אם מישהו מחברי הפורום יודע מהם ההבדלים בין השור sm57 לבין השור 545sd שלפי מה שהבנתי עדיין מיוצר במקביל ל-sm57? מה ההבדל בין sm57 שרשום עליו unidyne iii לבין sm57 רגיל? וכמובן מי מבין המיקרופונים הנ״ל נותן צליל יותר חם ומלא ויותר ״סיקסטיזי״? דרך אגב שמעתי על עוד דגם כמעט זהה שג'ון קרטר זצ״ל היה שר איתו הרבה וזה ה-sm56, במה הוא שונה משאר המיקרופונים שהזכרתי כאן?
:)תודה מראש לכל העונים :)

Shtirlitz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4970
נתן תודות: 321 פעמים
קיבל תודות: 123 פעמים

שליחה #2 

הטווח הדינמי של SM57 יותר רחב והוא הרבה יותר נפוץ. העכבה הכפולה נובעת ממגבלה של מיקסרים מפעם, כיום זה ממש לא משמעותי.
הunidyne מסתבר עדיין נמכר (באמת שלא ידעתי) אבל לא נראה לי שיש באמת קשר סוני בין הגרסאות של שנות השישים למודרניות. אם תמצא מיקרופון כזה משנות ה80, רוב סיכויים שהוא ישמע רע, כי פשוט הכל התייבש כבר מזמן - הממברנה, הציפוי של הסליל, החיווט וכמובן הפלסטיקה של בסיס הXLR.
לא יצא לי להשוות בינהם ראש בראש.
התחלתי את חיי מאפס ולקח לי שנים להגיע לשום דבר

הצדיק פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

Shtirlitz כתב:הטווח הדינמי של SM57 יותר רחב והוא הרבה יותר נפוץ. העכבה הכפולה נובעת ממגבלה של מיקסרים מפעם, כיום זה ממש לא משמעותי.
הunidyne מסתבר עדיין נמכר (באמת שלא ידעתי) אבל לא נראה לי שיש באמת קשר סוני בין הגרסאות של שנות השישים למודרניות. אם תמצא מיקרופון כזה משנות ה80, רוב סיכויים שהוא ישמע רע, כי פשוט הכל התייבש כבר מזמן - הממברנה, הציפוי של הסליל, החיווט וכמובן הפלסטיקה של בסיס הXLR.
לא יצא לי להשוות בינהם ראש בראש.
...
·
ומה בנוגע ל-SM56 וה-SM77? שני אלה הם גרסאות כמעט זהות של ה-57 אבל בטוח שהם שונים איכשהו כי מן הסתם אחרת shure לא הייתה מוציאה עוד גרסאות מקבילות ל-sm57 נכון? ובנוסף לכך אשמח לשאול האם מישהו יודע מה ההבדלים בן 545 (חדש ולא ישן משנות השמונים כמו שנזכר למעלה) לבין sm57 חדש?
תודה על הסבלנות ועל התשובות וסליחה על חוסר הסדר בשאלה! 👍👍👍

Shtirlitz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4970
נתן תודות: 321 פעמים
קיבל תודות: 123 פעמים

שליחה #4 

לא יצא לי אפילו להחזיק אותם ביד. אלו פרטים ברזולוציה גבוהה ומי שלא עובד בזה, פשוט לא מכיר. מציע שתשאל ב act.co.il, האתר מוקדש בדיוק לזה.
התחלתי את חיי מאפס ולקח לי שנים להגיע לשום דבר

הצדיק פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

Shtirlitz כתב:לא יצא לי אפילו להחזיק אותם ביד. אלו פרטים ברזולוציה גבוהה ומי שלא עובד בזה, פשוט לא מכיר. מציע שתשאל ב act.co.il, האתר מוקדש בדיוק לזה.
...
·
אחלה אני אשאל שם תודה
ש: כמה סאונדמנים צריך כדי להחילף נורה?
ת: אף אחד, הם לא תאורנים.

שלח תגובה

חזור אל “שאלות בנושאים טכניים”